Ga naar inhoud


Pr0x1Mus

Lid
  • Items

    84
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Pr0x1Mus

  1. Hallo Mimisiku,

    Dank je wel voor je reactie. Ik heb dit gisteravond geprobeerd. Helaas, nog geen feest. Ook de suggestie van Gupje29 werkt inderdaad niet helaas. Even goed, dank voor de suggestie, Gupje29.

     

    Vanavond wil ik eens iets anders proberen. Namelijk mijn oude AZbox met Pli even in ere herstellen en een cable scan laten doen waarbij ik het netwerk nummer op kan geven. Die optie heeft de VU+ Black Hole image helaas (nog) niet. Wel supermooie & stabiele firmware verder trouwens! Maar goed, dat moet dan leiden tot een cables.xml bestand dat ik kan vergelijken met dat wat ik nu zelf gemaakt heb voor de VU+. Mogelijk vind ik dan iets.

     

    ( Dat ik daar niet eerder op gekomen ben? )  :crazy:

     

    Nog even over de NIT..., de manier van scannen moet je toch kunnen regelen met de optie "flags"? Ik wil gewoon graag precies weten hoe het zit, al was het maar voor de fun om iets te leren. Mijn motto: Geef nooit op!

     

    Groeten,

    André

  2. Mijne heren (en dames?),

     

    Ik heb voor mijn VU+ Duo2 (met Black Hole) zelf een nieuwe cables.xml gemaakt op basis van gegevens die ik voor mijn UPC-regio vond op de website digitalekabeltelevisie punt nl.

     

    Nu vind ik bij het scannen een aantal zenders niet, te weten: Eén, Canvas, BBC1, BBC2 en wat radiozenders. Deze zouden vrij te ontvangen zijn maar ik krijg geen beeld/geluid. Wel een melding: Zender niet gevonden (SID not in PAT) of zo...

     

    De regel in het XML bestand die ervoor zou moeten zorgen dat deze zenders wel gevonden worden is volgens mij:

     

     

    <cable name="UPC 43142 - HE Zevenaar 15-12-14" satfeed="true" flags="0">

     

    ----- <KNIP> -----

     

    <transponder frequency="250750000" symbol_rate="6900000" fec_inner="0" modulation="5"/>

     

     

     

    Ik zie tijdens het scannen deze frequentie heel kort even voorbij komen, de andere frequenties duurt meestal wat langer. Hij vliegt er als het ware dus overheen. Is het mogelijk dat de frequentie recent is gewijzigd en dus de van bovengenoemde website gehaalde gegevens niet helemaal up-to-date zijn of is er misschien wat anders aan de hand?

     

    Vriendelijke groeten,

    André

  3. Hallo allemaal

     

    Ben hier een tijdje niet geweest. En inmiddels overgestapt van DM7000 naar AZbox HD+.

     

    Was een beetje ontevreden over de standaard firmware van AZ en dus vandaag deze RTI Core v1.1 er in gezet. Hij deed het prima totdat ik de WLAN patch er in had gezet en wilde rebooten.

     

    Nu zit ik met een zwart scherm en op het VFD staat:

     

    =s

     

    Opnieuw flashen vanaf USB wil ie niet want hij boot niet meer van USB. Terug naar Official dus ook niet.

     

    En nu? Wil het best graag zelf oplossen maar heb wel wat duwtjes in de goede richting nodig...

  4. Zojuist een Leffe Triple aangebroken om mijn verdriet te verdrinken. En tevens om te vieren dat BJ me met zijn adviezen overtuigd heeft M$ mijlenver achter me te laten. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

     

    BJ, het ga je goed! Santé! <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

  5. Hoi,

     

    Ik kan het mis hebben hoor maar....

     

    Na de opdracht "/usr/sbin/apache2 -k start -DSSL" start de computer dus automatisch 10 apache2 processen.

     

    Volgens mij staat vermeld in de config file van apache2 hoeveel sessies er gestart moeten worden. Afhankelijk van het feit of je dat bestand kunt bewerken zou ik dat aantal gestarte sessies verlagen naar vijf. Het is dus verder niet erg dat dit gebeurd tenzij je server nu prestatie problemen geeft.

     

    Mocht ik het mis hebben dan hoor ik het graag. Learning all the time... <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

     

    Groeten,

    Pr0x1Mus

  6. thx 4 the support, bitonw. <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

     

    Ik heb inmiddels het volgende geregeld.

     

    - Alle services die ik niet gebruik zijn offline.

    - HTTP is open (vanzelfsprekend) naar Internet op NIC-1.

    - SSH is open (remote beheer, LAN only) op NIC-2.

    - Filesharing over Internet kan eventueel via sftp. Maar is default offline.

     

    Da's dus allemaal gescheiden. Verder zit alles dicht en/of verdwijnt in het grote niets (/dev/null). De logfiles dump ik automatisch na 48 uur in een aparte folder op een andere machine.

     

    Het enige dat ik nog eens moet regelen is dat ik niet eerst de firewall moet disablen om een apt-get actie ui te voeren.

     

    Voel me dus redelijk veilig zo..., maar ja, er loopt altijd wel ergens een smartass rond die toch slaagt er door te breken.

     

    Groeten,

    Pr0x1Mus

  7. Hoi,

     

    Geen virusscanner hier. Er wordt beweerd dat het verstandig KAN zijn je E-mail te laten scannen. De meeste mensen gebruiken nu eenmaal Windows en die hebben WEL last van virussen die jij eventueel doorstuurt vanaf je Linux PC.... Maar ja, dan moeten ze ook maar een echt OS gebruiken <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

     

    Als je een eigen web/mailserver hebt draaien is het natuurlijk wel heel verstandig deze uit te rusten met een up-to-date virusscanner!

     

    Groeten,

    Pr0x1Mus

  8. @ Ome Merde

    Nee, de firewall staat niet op "standje paranoia". Nogal wiedes, haha, dan is het hier erg rustig.

     

    @ Pacman

    Nou ja, 't is fijn als http werkt, ftp is eventueel handig. En natuurlijk ssh, voor beheer op afstand. Verder niks.

     

    Maar daar ging mijn vraag niet over. Ik bedoelde te vragen of je een firewall op de server moet hebben of is de firewall in mijn router voldoende. Wat is wijsheid?

     

    Als je googlet (mmm, fout woord zeg...) op "iptables script" dan kom je de meest exotische scripts tegen....

  9. Hallo allemaal,

     

    Best regelmatig wordt hier de vraag gesteld hoe je met Linux een eigen webserver kan maken die je vanaf je thuisadres draait. Nou, da's hier ook gelukt. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

     

    Maar niemand heeft het ooit over een firewall op die server. Waarom niet? Omdat ervan uit gegaan wordt dat dat op de modem/router al is geregeld? Dat snap ik niet.

     

    Kan iemand daar iets over roepen. Ben zelf in de weer geweest met iptables. Was niet echt makkelijk voor een "iptables-leek" op dat gebied. Was dat dan overbodig? <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

     

    Groeten,

    Pr0x1Mus

  10. hoi strongetje,

     

    Wat je als 'toekomstig' dreambox gebruiker bijvoorbeeld zeker zou moeten interesseren is:

     

    een verbinding opzetten met telnet en ftp,

    het kopieren en bewerken van bestanden,

    het toekennen of wijzigen van bestandsrechten

     

    Als je daar wat nadruk op legt komt het met die dreambox ook wel goed. verder kun je natuurlijk prima terecht in de dreambox-hoek op dit forum.

     

    Voorlopig is Google je beste vriend <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

     

    Succes met Ubuntu,

    Pr0x1Mus

  11. Beste S,

     

    De meeste gebruiksvriendelijke distro's zijn hier al de revue gepasseerd. Ik lees dat je waarschijnlijk zult kiezen voor Ubuntu en/of Knoppix. Prima om eens aan Linux te "ruiken".

     

    Maar ik heb een andere tip voor je. Het komt misschien wat vreemd over maar het volgende lijkt me nuttig. Zeker omdat je een Dreambox wilt aanschaffen. Ga naar de bibliotheek of een goede boekhandel en leen/koop een boek over Linux. Een boek waarvan je denkt dat het voor jou goed leesbaar en begrijpelijk is. Want ik weet nog uit eigen ervaring dat het vooral in het begin gaat om lezen, lezen, lezen!

     

    Kijk ook eens op de website van Jan Gnodde. De URL is http://www.gnodde.com/linux

     

    Ik wens je veel succes bij je keuze en eerste stappen in de Linux-wereld. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

     

    Groeten,

    Pr0x1Mus

  12. Hallo,

     

    Ik heb voor echt heel weinig geld een prachtige D-Link DES-1024R+ 24-port switch gekocht. Ik ben er erg blij mee. Daaraan hangen nu 8-10 PC's. En waarschijnlijk komen er nog wel wat bij.

     

    Er zit echter wel een klein ventilatortje in (diameter ongeveer 4cm). Dat ding maakt nogal herrie. En de switch staat in de huiskamer... Dus ik heb het stekkertje van de printplaat getrokken. Nu is die fan dus uit. Ik heb het idee dat de switch wel veel warmer maar niet echt heet wordt zonder ventilatortje. Toch vraag ik me af of dat wel zomaar kan i.v.m. brandgevaar e.d..

     

    Kan iemand me hier over wat meer info geven?

     

    Groeten,

    Pr0x1Mus

×
×
  • Nieuwe aanmaken...