Ga naar inhoud


opzolder

Lid
  • Items

    1539
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door opzolder

  1. Heb een 32lb580v. Bij deze LG kunnen de kanalen van sat en RF (digitenne in ons geval) niet gecombineerd worden in één lijst. Sterker nog: het is omslachtiger te wisselen tussen interne digitenne-ontvangst en interne sat-ontvangst, dan tussen interne digitenne-ontvangst en externe sat-tuner. Verwacht dus niet het gemak van een gecombineerde zenderlijst.

    Overigens is de HbbTV-ondersteuning prima.

  2. Gewoon een sat-priority switch er tussen zetten.

    Bijv. op de master de ontvanger van de keuken. Zodra die uit wordt gezet schakelt die over op de slave die in de slaapkamer staat.

    Het moet wel zo zijn dat als de ontvanger uit staat, er ook geen spanning meer op de lnb staat anders schakelt hij niet over. Dus even kijken hoe dat zit met stand-by of deep sleep. Anders kun je de aansluitingen ook omdraaien.

     

     

     

    @Sprietje, bedankt voor de tip. Ook voor mij de (betaalbare) oplossing.

  3. In het Noordpoolgebied profiteren ze juist van de offset van de schotel. Daar staan ze zo ver voorover, dat er alleen met jachtsneeuw nog maar sneeuw op de spiegel van de schotel kan komen.

     

    Voor zover ik weet, kijkt bij de Noordpool zelfs een primefocus schotel naar de grond. Kortom geen ontvangst.

  4. Oei, daar zit ik al boven. 3215 tv kanalen en 620 radio kanalen. Ik heb zojuist een update gedaan van een transponder waar een nieuw kanaal op staat en die werd probleemloos ingeladen.

     

     

    Dat zal het niet zijn want op een andere nieuwe transponder kon daarna wel een nieuw kanaal worden ingeladen.

     

    Zoals ik het begrijp is er een zender toegevoegd aan een transponder die al op de tv aanwezig was. Dus nieuwe transponder lukt niet, nieuwe zender op bestaande transponder lukt wel. Kortom er kan een begrenzing zitten op het aantal transponders. Dat is dus een testje waard.

  5. Opzolder schrijft:

    “Ik denk, dat dat met die tienden van millimeters wel meevalt. Een 80cm-schotel van mij is ooit door storm op 20cm van de onderkant over de volle breedte dubbelgevouwen geweest. Ik heb de boel weer rechtgedrukt en er toch weer aardige ontvangstresultaten mee gehaald.”

     

    Ja, je hebt gelijk hoor. Het maakt weinig uit, zie de bijgaande tabel en kijk in de laatste kolom en let vooral op het aantal dB’s verlies die je hebt.

    Als ik moet kiezen tussen een tabel zonder bronvermelding en mijn eigen ervaring, kies ik voor mijn eigen ervaring. Als eens gekeken naar het oppervlak van de schotel, waar die vastgeschroefd zit (schroeven inbegrepen)?

     

    Nog afgezien van de fasefouten die kunnen optreden waardoor je wel veel rf signaal hebt, maar de digitale informatie niet meer gedecodeerd kan worden.

    Vergelijk dat met de reflecties en dubbele beelden bij de oude analoge ontvangst.

    Het mooie van een schotel is, dat die een brandpunt heeft. Als de LNB goed in het brandpunt staat, bereiken de signalen die op foute delen van de schotel vallen de LNB helemaal niet.

  6. Nee, je kunt zelf geen aluminium schotel maken en toch zeker geen offset schotel. De paraboolvorm moet tot op een paar tiende van een millimeter nauwkeurig zijn.

    Ik denk, dat dat met die tienden van millimeters wel meevalt. Een 80cm-schotel van mij is ooit door storm op 20cm van de onderkant over de volle breedte dubbelgevouwen geweest. Ik heb de boel weer rechtgedrukt en er toch weer aardige ontvangstresultaten mee gehaald.

  7. Unicable werkt met speciale ontvangers en LNB's. Is, voor zover ik weet, een stuk betaalbaarder dan glasvezel. En heeft vanaf de schotel maar 1 kabel nodig, ook als je meer dan 1 ontvanger gebruikt. Verdere details heb ik niet, maar het leek me voor jouw situatie een mogelijkheid.

  8. Eurosport is de enige nog analoog? Hebben de analoge kijkers, voor zover die er nog zijn, toch nog iets te zien;)

    Wel verdorie. Als ik dat geweten had. Toen mijn zoontje er gisteren achter kwam, dat onze analoge ontvanger nu echt niet meer zou werken, had hij meteen een oplossing: OPENSCHROEVEN! En dat is gebeurd. En nu zit ik dus zonder analoge eurosport...
  9. Bij mij gaat de fijnafstelling zo:

    de muurplaat is met dubbele moeren op draadeinden gemonteerd; na uitrichting van de schotel met de mount, doe ik daarna de fijnuitrichting met de moeren van de muurplaat.

    (Kijk maar eens op een station, hoe ze daar een mast loodrecht zetten.)

     

    Al krijg je de skew hiermee natuurlijk niet afgesteld.

  10. Origineel bericht van: Crazy Sat
    Was vandaag even op de rommelzolder en zag nog een camping schoteltje ( met zuignap ) staan van 30 cm breed en 40 cm hoog.
    Kon het uiteraard niet laten om dit eens te testen achter een raam (90cmx70cm) voorzien van dubbel glas.
    (---knip---)
    Ben benieuwd wat dit zal geven bij een stevige regenbui.

    Toen ik nog met een kleinere schotel werkte, was condens een groter, want vaker voorkomend, probleem. (Maar dat was met enkel glas. Met dubbel glas zul je daar vrijwel geen last van hebben.)
    Nu heb ik een schotel van 1m achter enkel glas. Condens en regen vormen daarmee geen enkel probleem meer voor Astra 19.2 en Hotbird.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...