Ga naar inhoud

matthew_be_wvl

Leden
 • Aantal items

  1586
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over matthew_be_wvl

 • Titel
  Sat4all Core Member
 1. @Tonskidutch, de VRT is recent zonder er veel ruchtbaarheid aan te geven van zenderlocaties veranderd. De DAB-zenders van de VRT worden nu uitgezonden vanop masten van Broadcast Partners en niet meer van op de Norkring-masten. Daarom is de ontvangst misschien wat veranderd tegenover voorheen.
 2. Wat een hoop gezever van Eleven Sports. Ok, ze hebben veel betaald voor die rechten maar ze hebben duidelijk niet goed nagedacht over wat er juist op de kabel zit en nu trappen ze nog wat na achteraf. Iemand die naar de Super Bowl wil kijken zal ook wel een aardig woordje Engels begrijpen en er dus geen probleem mee hebben om op de BBC te volgen. Ik ben trouwens benieuwd of Eleven Sports zelf ook met hun Britse licentie gaan blijven uitzenden na de Brexit 😏
 3. Positieve ontwikkeling. Ik vermoed dat je via de kabel net iets minder foutcorrectie nodig hebt dan via de lucht dus meer bandbreedte voor het geluid zelf. Er zijn een hoop mensen die in hun supergeïsoleerde nieuwbouwwoning zodanig slechte FM- en GSM-ontvangst hebben dat ze via de kabel FM-radio of digitale radio via de decorder luisteren.
 4. Ik denk dat het niet zo'n vaart zal lopen. Telenet in Vlaanderen heeft een contract met BBC Worldwide om BBC One en Two aan te bieden via de kabel. Zolang dat loopt, blijft BBC gewoon op de kabel en dat zal in Nederland niet anders zijn. Er zitten zoals gezegd ook zenders van buiten de EU op de kabel, dus de Britten moeten er ook niet af na de Brexit. De vraag naar BBC-producten zal wel niet afnemen.
 5. In Vlaanderen is het ook vaak zo met series. Doordat er verschillende opnames tegelijkertijd lopen, heb ik vaak opnameconflicten. Mijn decoder neemt dan gewoon de volgende keer op dat het uitgezonden wordt. Da's vaak 's nachts of overdag wanneer er minder reclame is.
 6. Die decoder valt goed mee qua gebruik. Het is een vrij eenvoudig ding.
 7. Vandaag nog een AntenneTV CI-module geplaatst bij een klant. Ik wou tonen welke zenders hij zou ontvangen, maar het antwoord van de man was: "Zet maar op één. Da's toch het enige waar ik naar kijk." Sowieso is de VRT erin geslaagd om een aantal zeer zwakke groepen in de samenleving hiermee te treffen als ik zie waar ik overal AntenneTV moet gaan plaatsen...
 8. Nee, ik bedoelde weldegelijk RTL, want AntenneTV biedt de drie Waalse RTL's gecodeerd aan in Vlaanderen. God knows why. Ik vermoed dat RTBF hun muxen (voorlopig nog) zelf in de lucht zal houden, dus daar moet M7 zelf geen capaciteit aan opdoen. Als je de RTL's op dat nationaal kanaal stopt, dan heb je onmiddellijk een hoop zenders voor heel het land mee. Dan moet AntenneTV in Wallonië in principe nog één mux huren op de masten van de RTBF om nog wat andere zenders toe te voegen. De kanalen van de VRT-muxen komen inderdaad vrij, dus AntenneTV zou meer zenders kunnen toevoegen mits huur bij Norkring.
 9. Via Antenne TV zou natuurlijk wel mogelijk zijn. Uiteindelijk zou Télésat ook een DVB-T2 aanbod kunnen opzetten. Smijt dan RTL en de VRT op kanaal 10 en je bent vertrokken. En er is ook terug plaats voor Nederland 1, 2 en 3 dan waar RTL nu zit.
 10. Dat betwijfel ik. De VRT zal niet terugkomen op DVB-T(2) en voor de rest: er is geen enkele nationale zender in België. Wat er hierop zou moeten komen, geen idee...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid