Ga naar inhoud


MBa

Lid
  • Items

    282
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door MBa

  1. Welke recorder heb je?

     

    Zoals in de openingspost al staat: een JVC HR-D750E (montage recorder, door mijn vader speciaal aangeschaft voor het monteren van video's van de videocamera) en een philips VR212 (low-budget apparaat gezien de "hoeveelheid" mogelijkheden).

     

    wat jij nodig hebt is een montage recorder.

     

    De JVC HR-D750E ís een montage recorder. Er zit een lampje op genaamd "bilingual" maar volgens mijn vader heeft dit te maken met uitzendingen die tweetalig konden zijn en niet met VHS opnames.

     

    [..] Philips VR703 [..]

     

    Dat ziet er uit al een geavanceerde recorder... Heb er een te koop gevonden dus ik zal eens kijken of ik die kan bemachtigen aangezien Nijmegen voor mij wel erg uit de richting is helaas... Wel bedankt voor het aanbod.

     

    EDIT: Ik zit nog eens even op verkoopsites te kijken en dan kom ik de volgende recorders tegen alszijn de montage recorders. Kan iemand mij vertellen of de aanschaf van een van de onderstaande types op zijn minst de moeite waard is?

     

    Sony SLV-815

    Sony SLV-825

    Sony SLV-656VP

  2. Is een download niet veel makkelijker?

     

    Was het maar zo'n feest... Het gaat hier om een 15-tal Belgische videobanden (vandaar ook Frans/Nederlands) welke door een bepaald automerk aan de dealers zijn verstrekt als promotiemateriaal voor in de showroom. Niet echt iets wat al gedigitaliseerd is waarschijnlijk laat staan dat er nog andere duplicaten van in omloop zijn.

     

    Ik had een vroegah een videorecorder waarbij ik kon kiezen tussen linker kanaal, rechter kanaal en stereo. Dat is in dit geval aan de hand. Je hebt natuurlijk geen 2 geluidssporen maar 2 keer mono. Kijk effe of je videorecorder kan schakelen tussen de geluidskanalen. En dan zijn er genoeg hulpmiddelen om een videoband te digitaliseren.

     

    Met de JVC is dit in principe mogelijk maar wordt geblokkeerd bij deze banden om de een of andere reden... echter... als ik met de uitgang achterop het geluid links en recht apart aansluit dan kom ik tot de conclusie dat zowel links als recht dubbeltalig is.

     

    Het verhaal van Ceesv wat betreft lineair en Hi-Fi audio wordt na een zoekopdrocht hierover op internet wel heel plausibel... Dit zou dus betekenen dat ik opzoek moet naar een andere videorecorder... Mocht iemand ervaring hebben met een bepaald merk/type dan hoor ik dat graag...

     

    EDIT: wat ik dan nog wel raar vind... de JVC recorder kan (i.t.t. de Philips recorder) wél het geluid afspelen en weet dus kennelijk heel goed wat Hi-Fi geluid is... Bestaat er dan toch geen mogelijkheid dat die JVC recorder het tóch ondersteund?

  3. Ik ben in het bezit van een aantal videobanden welke tweetalig zijn opgenomen. Wij zijn nog in het bezit van twee video recorders en op de ene (JVC HR-D750E) zijn beide kanalen door elkaar gemixd en op de andere (philips VR212) hoor ik alleen het Nederlandse deel met heel in de verte (omdat ik het weet) ook het Franse.

     

    Aangezien ik deze banden graag om wil zetten naar DVD zou ik ook beide audiosporen op DVD willen hebben.

     

    Misschien dat het komt omdat ik verkeerd zoek maar op Google kom ik vooralsnog niet de dingen tegen die mij verder helpen helaas, hopelijk kan iemand hier mij op weg helpen.

  4. Of ik kijk er over heen of ik kan mijn bericht gewoon echt niet aanpassen?

     

    Anyway... Het lijkt erop dat deze printer hetzelfde is (in elk geval het mechanische deel en de opbouw van de behuizing) als de Tandy/RadioShack DMP 133. Hiervan is al iets meer informatie te vinden dus hopelijk is er via deze printer uiteindelijk een spoor te vinden. Ik heb vooralsnog niet datgene wat ik zoek...

  5. Heeft iemand voor mij de schema's van de Philips NMS 1433 (dus niet de plus variant)? Zojuist de onze weer een van de kast gehaald (en aan mijn Compaq Portable III/386 gehangen). De eerste 5 minuten gingen goed tot ik er achter kwam dat de printkop niet ver genoeg heen en weer kon door stof in de tandwielen. Helaas wel te laat ontdekt want ineens stopte de printer en deed niets meer.

     

    Alle onderdelen er ondertussen uitgetrokken en schoongemaakt, zekering gecontroleerd (deze was (helaas) nog heel) en alles weer teruggebouwd maar helaas geen teen van leven meer...

     

    Zou leuk zijn als dit ding het met kettingpapier gewoon weer ging doen dus als iemand de schema's heeft van deze printer zou dat super zijn om verder te kunnen.

  6. Origineel bericht van: winwiz
    Gelukkig heb je dit gezeur niet meer met Win7. Je hebt 1 dvd en daar staan alle versies op.


    In principe met de originele DVD's of MSDN/Technet ISO's is dit niet het geval... je zult ze hiervoor aan moeten passen (lees: het bestand ei.cfg verwijderen uit de sources map). Bij XP is het ombouwen van retail naar OEM (of andersom) wat meer werk omdat je bestanden nodig hebt die enkel op de retail of OEM CD staan.
  7. Als ik met Windows 7 bestanden zoek op mijn server PC (Windows XP) dan duurt het verschikkelijk lang eer er resultaat is en soms heb ik zelfs geen resultaat. Als ik dan mijn oude Compaq Aramda E500 met Windows 98SE erbij pak en precies hetzelfde laat zoeken op dezelfde locatie dan sijpelen de eerste resultaten al heel snel binnen.

     

    Ook valt het mij geregeld op dat bestanden die gewoon bestaan NIET door Windows 7 gevonden worden (ook in dit geval weer, Windows 98SE heeft ze vrijwel direct gevonden).

     

    Eigenlijk komt het er dus op neer dat als ik een bestand zoek ik de Windows 98SE laptop naast mij aan moet slingeren om bestanden te zoeken die ik op Windows 7 nodig heb. Lijkt mij toch van de gekken?

     

    Zonder tussenkomst van die Armada is momenteel de snelste manier om iets te vinden lokaal op de server een DIR output als *.txt wegschrijven en dan de files gaan zoeken vanuit kladblok.

     

    Daarbij... Windows 98SE heeft (naar mijn weten) geen indexing service, iets wat Windows 7 wel heeft waardoor hij toch veel sneller zou moeten zijn dacht ik zo?

     

    Iemand een idee waar hem dit in zit.

  8. @Pedro Newbie, kijk aan, nog makkelijker... smile al moet ik wel zeggen... ik ben meer uit een tijd dat de muis nog niet zoveel gebruikt werd en je meer met commando's deedt en met sneltoetsen. Als mijn toetsenbord het begeeft heb ik echt een probleem terwijl als de batterijen van mijn muis op zijn kan het soms best een dag duren eer ik ze een keer vervang omdat ik het zonder eigenlijk net zo snel af kan...

  9. @Pedro Newbie, dat is hem! laugh overigens wel irritant dat daar niet gewoon een sneltoets voor is... met [Ctrl] + [G] kom ik er ook al bijna maar met een omweggetje...

     

    Soms zit ik er ook echt over na te denken om Office 2010 aan de kant te zetten en terug te gaan naar Office 2003... al had ik dat idee al met Office 2007...

  10. Al langer loop ik hier tegen aan maar in Word 2010 kan ik niet meer "normaal" zoeken in een document. Als ik op [Ctrl] + [F] duk krijg ik een "Navigatie" balk waarin ik kan zoeken.

     

    Als het geen ik zoek voor komt in het document dan krijg ik gelukkig wel wat ik zoek maar als ik iets zoek wat niet (?) bestaat in dat document dan krijg ik geen terugkoppeling en weet ik ookniet of hij al klaar is met zoeken.

     

    Verder kan ik ook niet vinden waar ik kan doorstappen naar het volgende gevonden item.

     

    Kan iemand mij vertellen hoe ik weer gewoon kan zoeken in een document zoals dat hoort.

  11. Het topic is ondertussen meer als een jaar oud maar ik heb nog steeds hetzelfde probleem... alleen nu met Outlook 2010.

     

    Doordat mijn contactpersonenlijst steeds verder groeit en ik hem ook steeds meer nodig heb begint die indeling die MS hanteerd echt mijn neus uit te komen. Het scrollen door de lijst gaat sneller als zoeken naar de juiste letter. Lijkt mij niet de bedoeling toch?

     

    Iemand alsnog een idee om deze achterlijke (in mijn ogen) manier van ABC lijst weergeven uit te schakelen en weer over te gaan op het oude vertrouwde ABC?

  12. connectoren en kabels heb ik genoeg dus dat moet goedkomen. Overigens heb ik nog nooit jumpers (zoals ik ze van IDE schijven ken) op floppy drives gezien... zo toch nog eens goed kijken...

     

    Bedenk mij nu ook zelfs dat ik niet eens met de oude kabel hoef je gaan klooien want ik heb nog flatband op rol liggen, mogelijk moet ik dan wel twee stroken naast elkaar leggen maar dat is dan maar zo... kan ik gelijk de lengte maken die ik zoek.

     

    In elk geval bedankt voor je bericht... dan ga ik zo eens een kabel ombouwen. smile

     

    offtopic: Wat betreft 5.25" floppy's betreft... heb hier al genoeg gelezen dat die dingen tegenwoordig niet meer uit te lezen zijn... Het leuke is dat ik in verhouding meer 3.5" floppy's met problemen heb als 5.25" floppy's. Die 5.25" floppy's lijken wel betrouwbaarder...

  13. De titel zal wat onduidelijk zijn mar aangezien ik daar niet het hele verhaal kwijt kan wordt het dus wat lastig... hoop dat het onderstaande in elk geval wel duidelijk is...

     

    Ik heb hier een oude HP Brio BA 300 staan waarin ik een 3.5" en 5.25" floppy drive heb zitten. Doordat de 5.25" drive boven in zit, de 3.5" daaronder en de moederbord aansluiting daar weer onder zit de 5.25" drive op het einde van de kabel en is daarmee met alle kabels die ik bezit automatisch station A:.

     

    Wat ik wil is dat de 3.5" drive station A: is en de andere dan uiteraard B: is. In de BIOS valt er niets te regelen voor zover ik kan zien en een by-pass in Windows wil ik niet omdat het in puur MS-DOS ook moet werken...

     

    Waar ik wel aan zat te denken is een kabel verbouwen... De stekker na de twist is drive A:. Als ik die twist nu een stekker naar voren haal en op de plaats van de "oude" twist ook weer een twist leg.

     

    Denk ik nu te simpel of beginnen meerdere mensen zich nu af te vragen waarom deze kabels niet gewoon bestaan? laugh Of bestaan deze ook gewoon?

  14. Voor Windows 7 x64 ben ik opzoek naar drivers voor de Creative Sound Blaster Extigy. Er zijn wat workarounds te vindnen voor x86 (of ze werken weet ik niet) en voor x64 ook een maar die laatste krijg ik niet aan de gang.

     

    Ik weet niet of ik de link hier mag plaatsen dus doe het even zo... Als je op Google zoekt op het volgende kom je op wat ik al gevonden heb: (en vandaag voor de verandering MÉT de "", dan weet Google dat de zin in die exacte volgorde moet staan.)

     

    "O.K., I solved this problem and got my SoundBlaster Extigy to work with Win 7 (64-bit machine). "

     

    In dat topic wordt gesproken over het wijzigen van een DLL file. De originele heb ik al verwijdert en de nieuwe (van die datum zoals daar, afkomstig uit een back-up van Vista x86) heb ik geplaatst op de juiste plaats (na wat policy geneuzel aangezien de map Sytem32 kennelijk niet van mij is...).

     

    Na het aansluiten van de Extigy wordt echter contact gelegd met Windows Update en wordt die DLL file weer vervangen voor degene die er eerst stond en wordt die van 2006 vrolijk overschreven.

     

    Wie o wie weet er een andere workaround of ziet wat ik fout doe?

  15. Origineel bericht van: krasman
    Origineel bericht van: Sjattuh
    [..]


    Volgens mij doet hij dat nog niet want bovenstaand scherm krijg je als je outlook opstart.
    Wat Triss beschrijft daar kom je uit via Start - Configuratiescherm - email (instelling) en dan kiezen voor de optie altijd dit profiel te gebruiken.

    Succes!


    Daar heb ik dus overheen gelezen maar was wel de oplossing! laugh

    Voor wie dit probleem ook een keer krijgt... Het gaat dus op het scherm in de bijlage om het "balletje" zoals deze staat op het plaatje zoals in de bijlage. Zo hoort hij dus te staan (als je wilt dat de keuze vast is en niet bij opstarten gemaakt moet worden).

    @Triss, bij deze dus bedankt!
    En natuurlijk ook iedereen bedankt die mee gedacht heeft. smile

    post-16652-1318262111,3601_thumb.png

  16. Wat betreft Google Calendar... dat heb ik nog niet geïnstalleerd na de laatste format. Alle gedownloade software sla ik centraal op en de timestamp van de installatie ligt een aantal maanden voor de datum van de laatste format. Uitgesloten dus dat ik daar mee heb zitten klooien... Het is dus enkel bij een idee gebleven gelukkig. smile

     

    Wat betreft software van Google heb ik enkel Picasa en Chrome draaien... mag toch aannemen dat die niets in Outlook te zoeken...

  17. Origineel bericht van: MagicOnline
    Kijk eens of je in de media monkey map "d_iphone.dll" hebt staan.
    Als die daar staat even deleten en media monkey opnieuw starten.


    Of als je toch geen Apple spullen gebruikt dan kun je deze DLL bestanden ook gewoon verwijderen en weer gebruik maken van MediaMonkey. Bij mij was het een aantal dagen geleden in elk geval de oplossing en sindsdien geen problemen meer gehad...
  18. Outlook 2010 heeft het gewoon probleemloos gedaan maar sinds een paar weken moet ik steeds een profiel selecteren bij het opstarten. (zie bijlage)

     

    Zoals je in de bijlage kan zien heb ik het vinkje al gevonden maar dit maakt geen verschil... na Outlook afgesloten te hebben moet ik de volgende keer weer opnieuw het juiste profiel kiezen.

     

    Iemand die hier toevallig ook last van heeft (gehad) en weet hoe het op te losse is?

    post-16652-1318262099,6697_thumb.jpg

  19. De HDD is een standaard SATA schijf die geleverd is door Lenovo. De vergelijking met de laptop was ook maar standaard Compaq Armada E500 met de originele HDD.

     

    Overigens is de bewuste PC pas geïnstalleerd en is XP nog helemaal vers (enkel MS Security Essentials en de laatste updates).

     

    Binnenkort in elk geval maar eens gaan kijken voor een SSD HDD. Als dat niks wordt dan kot hij nog wel voor een ander project van pas. smile

  20. Momenteel heb ik een PC draaien die als file-server fungeert en welke uitgaat na een aantal minuten inactiviteit (24 uur per dag aan blijkt toch wat prijzig, stroomvebruik is gehalveerd).

     

    Nu is deze PC alleen zeer traag met weer aanwezig zijn in het netwerk. Het gaat om een Dual Core 2.2 GHz PC met Windows XP Pro.

     

    Van een paar jaar geleden weet ik dat het met Windows 98SE echt om secondes ging (was op een 800MHz PIII laptop) maar dit gaat over een minuut of anderhalf. Om nu terug te gaan grijpen naar Windows 98SE lijkt mij ook niet alles (te meer vanwege de Dual Core en SATA schijven).

     

    Is er in XP iets mogelijk om dit proces te versnellen of zijn er andere Windows OS'en die dit wel snel kunnen? Misschien dat het uitwijken naar Windows (home) Server een idee is, iemand daar mee bekend?

     

    Of is de snelheid om vanuit stand-by te komen ook een hardware gerelateerd iets? En zo ja, waar zou hem dat dan vooral in zitten?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...