Ga naar inhoud


NINjak

Lid
  • Items

    1159
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door NINjak

  1. Wil je het "netjes" doen en zodat je ook weer de output kan zien, wat op het scherm komt, is het draaien in een screen idd. het mooist. Bij veel scripts en/of programma's die output op het scherm hebben gebruik ik het eigenlijk altijd.

     

    Snel voorbeeldje (alweer oud, was voor nzbget):

     

    screen -AdmS nzb sudo -u USER nzbget -s -c /home/USER/nzbget.conf

     

    De sudo is een optie om het script/programma als een andere gebruiker te draaien. heb je het niet nodie laat je dat stuk gewoon weg en draai je het met de huidige gebruiker.

    Om hem (weer) naar de voorgrond te halen doe je:

     

    screen -r nzb

     

    Om hem weer naar de achtergrond te plaatsen doe je de toetsen combinatie:

     

    "Ctrl-a" "d"

     

    De d is van detach... en na die Ctrl-a wel de toesten weer los laten en dan de "d" er gelijk achter aan ;)

     

    Werkt erg goed en is het proberen waard :)

  2. Even aangenomen dat het ook om hardware gaat, maar het zou fijn zijn dat de TS dit ook even duidelijk maakte ;)

     

    Misschien is dan een Raspberry Pi wat met bv. Raspbian erop om alleen een CS servertje te draaien of moet er toch meer gedraaid worden?

  3. Ik ga naar voor Xvba voor AMD overstappen zodat mijn losse Nvidia kaart eruit kan! Hierdoor komt er dus minder warmte in het systeem vrij. Tevens waarom zou je niet de "onboard" videokaart gebruiken als die er in zit en minimaal het zelfde kan als wat je (ik dus, in dit geval) losse videokaart nu doet met vdpau.

     

    TVheadend heeft het "decoder gebeuren" voor het uitlezen van de smartcard server ingebouwd en dan hoef je deze niet zoals met vdr deze apart of opnieuw te compilen. Iedere keer als je het systeem wil updaten of wil herbouwen is dit het geval (als het werkt, laat je het meestal zo). Tevens wil ik de tvheadend echt als backend in mijn huidige file/mailserver bouwen (zit er eigenlijk al een hele tijd in) en XBMC alleen als een frontend draaien. Dan is de XBMC versie zonder problemen te upgraden zonder mijn backend aan te hoeven passen. Nu zit mijn vdr backend en XBMC frondend nog in 1 behuizing en het werkt al heel lang goed maar ik wil het eigenlijk toch anders hebben, Die server staat bij ons toch dag en nacht aan.

     

    Op deze server heb ik ook mijn cardserver (OSCAM) draaien, dus ik gebruik geen CI kaart maar een usb smartcard reader (een seriële versie ligt hier ergens nog in de kast). Ik gebruik in de woonkamer een Nova S2 kaart welke nog steeds erg goed werkt. In de server/backend zit een dual dvb-s2 kaart de "TBS 6921" Tuner Card alleen deze heb ik nu nog niet in gebruik maar dat gaat waarschijnlijk niet lang meer duren.

     

    Wat je wil kan en het werkt naar behoren... maar er zijn zoveel wegen die naar rome leiden je moet alleen een/de goede vinden ;)

  4. Ik gebruik nu zelf (ya)VDR als backend en XBMC als frontend en dit werkt naar behoren, goed stabiel en echt al voor een lange tijd. Vanaf een een AMD E-350 APU (gpu en cpu) loopt HD al erg super en zeker nu XMBC Xvba goed al is en steeds beter wordt, al zit dit volgens mij nog niet standaard in XBMC.

     

    Zelf heb ik (voor mijn vaste opstelling) nu nog een Nvidia kaart in het systeem zitten maar dit gaat snel veranderen naar de APU want Xvba is, voor mij uiteindelijk, "the way to go" heb ik in een eigen test gezien ;)

     

    Eerst mijn backend veranderen naar, een goed werkende, tvheadend en dan gaan de frontends allemaal over naar XBMC natuurlijk met Xbva en zonder de Nvidia kaarten.

  5. je kunt wel een partitie back-uppen....post-56022-0-77218600-1348414206_thumb.jpgpost-56022-0-65273100-1348414403_thumb.jpg

    Die optie zie je wel maar je krijgt, bij het selecteren/kiezen, een melding dat het in de Free Edition van HDclone niet beschikbaar is! Bij het keuze scherm, na het kiezen voor het maken van een image van een hd, zijn bv. ook verify en het "compressie" van de image te selecteren maar ons ze te selecteren zijn ook niet beschikbaar met de melding dat het in de betaalde versies wel beschikbaar is. ;)

  6. hdclone gebruikt die grotere ruimte wel, je kunt dat naar believen instellen...

    Maar komt schijnbaar ook met een beperking!

    In case of more frequent usage, we recommend using one of the higher editions since they offer higher performance, support for a wider range of hardware, and additional options which are optimized for regular or professional use.

    Ook de snelheid valt me tegen wat je met de Free versie kan halen.

    NEW: Copying at up to 30 MB/sec

     

    Reflect heb ik pas nog bij een vriend gebruikt en die maakte redelijk snel een image van een HD en had veel meer snelheid dan die 30MB/sec waar HDclone (Free Edition) het zelf over heeft. Bij het maken van een image van een grotere HD/partitie is meer snelheid meestal wel wenselijk of je moet de tijd hebben om er op te wachten. HDclone heeft nog meer beperkingen; je kan bv. geen partitie backuppen alleen een complete hd, ook is de image niet compressed en zo zijn er meer beperkingen tov. de andere versies.

     

    Gewoon testen wat persoonlijk voor je werkt, de programma's doen schijnbaar wat ze moeten doen... en daar gaat het tenslotte om.

  7. De gratis versie van "Macrium Refect" doet/kan wat je wil. Kan je ook een opstart cd mee maken (een linux en windows versie maar beide doen het zelfde maar bij de windows versie moet je wat extra downloaden) en is de gemaakte image te resrtoren zonder een os (lees: windows) op je systeem te hebben. ;)

     

    Edit: De beperking van de gratis versie is dat je niet naar een grotere hd kan clonen... tenminste dat kan wel maar de grotere ruimte wordt dan niet automatisch gebruikt. Dit kan je natuurlijk makkelijk oplossen met een ander programma of cd door de/een partitie later zelf te vergroten ;)

  8. Bij een quickformat zou je eigenlijk "niks" kwijt mogen zijn zeker als "Get data back" of desnoods een ander programma de HD heeft afgezocht.

     

    Zelf doe ik eigenlijk nooit een quickformat omdat ik zeker(der) wil zijn dat de hd (nog steeds) goed is. Ja, ik weet dat veel, zo niet alles, blijft staan waar het al staat en niks echt weg is maar ik doe het dan ook niet om de hd te wipen daar zijn andere programma's voor.

     

    Maar vindt de TS niet files (foto's) die al eerder verwijderd zijn en dus eerder deels overschreven zijn en daardoor niet gesaved kunnen worden?

  9. Als je formatteert wordt er niets overschreven, alleen de partitietabel aangepast. Met een unformat kun je die meestal weer gewoon herstellen....

    Even voor de duidelijkheid; Ik doelde met mijn "delen overschreven zijn" opmerking niet na/door het formateren maar dat de gevonden bestanden/namen al eerder zijn overschreven omdat voor het systeem die ruimte "vrij" was/is. Je vindt vaak dus dingen terug die al heel lang geleden verwijderd zijn en die ruimte die het in nam weer (in dat geval deels) in gebruik is genomen.

     

    Bij het volledig formateren wordt er idd. wel meer gedaan dan alleen een partitie tabel overschreven.

  10. Oops, helemaal overheen gelezen... zit zeker nog teveel vakantie in mijn systeem (zijn net terug) en zo aan elkaar geschreven was het mij niet opgevallen ;)

     

    Als dat programma niet alles terug kan/kon halen dan zou ik het niets meer/anders weten. "Get data back" vindt zelfs nog dingen die al heel lang geleden verwijderd zijn (volgens mij zelfs als er ooit een andere partitie indeling is geweest) en omdat er dan zeker delen overschreven zijn kunnen die niet meer gesaved worden.

  11. Ik gebruikte in het verleden "Get Data Back NTFS" met volle tevredenheid! Er is ook een FAT versie dus afhankelijk hoe je HD geformateerd was/is moet je wel de juiste versie gebruiken.

     

    Hij is/was niet gratis maar wel een erg goed programma. Geen idee wat de demo nu wel of niet kon maar je kan kijken of die wat kan vinden wat je zou willen vinden en misschien is er wel wat online te vinden om die versie wat minder "demo" te maken ;)

  12. Is totaal geen probleem... Het snelst gewoon heel Thunderbird zelf kopiëren (over je bestaande installatie en zonder dat ie geïnstalleerd is gaat het volgens mij ook nog goed) dat zou al zou voldoende/genoeg moeten zijn!

     

    Al wil je echt alleen je "postvak IN" dan kan je volgens mij ook alleen de "Inbox" files kopiëren die in je Thunderbird/Mail/<jouw folder> path/dir staan!

     

    Dit zou moeten werken maar ik doe het wel zo even uit mij hoofd dus geef niet echt garantie ;) Wil je zeker niks slopen, dan vooraf even je Thunderbird dir bv. zippen voor een backup (degene die je gaat overschrijven.

  13. Mijn ervaring is dat je gaming beter over kunt laten aan gameconsoles of je moet bereidt zijn telkens maar weer de boel te upgraden danwel te vervangen.

    Wat je zegt klopt totaal niet! Het is jouw mening en dat mag maar ik laat toch even een ander geluid horen.

     

    Gamen op een pc hoeft niet veel (meer) te kosten dan een console zolang je maar geen highend videokaart wil hebben en wat ook nergens voor nodig is. Een console kost ook geld en zeker in het begin en dat is op het moment dat die qua hardware nog goed is. Koop je de console later kan en doe je er ook minder lang mee doen.

     

    Een pc hebben de meeste mensen toch al (wie kan nog zonder) en om die "game klaar" te maken of te houden heb je niet zoveel nodig als anderen soms denken. Het ligt ook helemaal aan het geen wat je wil/kan besteden en hoe je wil spelen. Kijk naar je budget en koop daar de beste kaart voor maar voor een kaart rond de 150-200 euro heb je een leuke game kaart. Dan is er ook nog welk spel je wil/moet kunnen spelen voor bv. Diablo 3 en WoW is minder GPU power nodig dan bv. Battlefield 3.

     

    Dan heb je ook nog gamers zoals mij die een FPS met muis en keyboard veel beter spelen dan met zon joypad. Ja, je kan een muis en keyboard ook op je console aansluiten want daar zijn convertors voor echter veranderd dat de gelijke kansen voor console games en ben je eigenlijk gewoon aan het cheaten.

     

    Een ATI HD6870 is een leuke en redelijk geprijsde kaart en daarmee kan je bv. Battlefield 3 zonder problemen spelen en zeker alles wat minder vraagt ook zonder problemen ;) Op tomshardware.com kan je goed vinden welke kaart je voor welk geld een goede aankoop is.

  14. Heb je nu Raspbian of een andere "Debian" versie geprobeerd ?

     

    Raspbian is a free operating system based on Debian optimized for the Raspberry Pi hardware. An operating system is the set of basic programs and utilities that make your Raspberry Pi run. However, Raspbian provides more than a pure OS: it comes with over 35,000 packages, pre-compiled software bundled in a nice format for easy installation on your Raspberry Pi.

    The initial build of over 35,0000 Raspbian packages, optimized for best performance on the Raspberry Pi, was completed in June of 2012. However, Raspbian is still under active development with an emphasis on improving the stability and performance of as many Debian packages as possible.

     

    Al zie ik je datum van de image neem ik aan van niet aangezien Raspbian pas in Juni klaar gekomen is!

  15. Ik zou wel even heel goed opletten.

     

    Bij sommige providers vervalt de kortingen (op bel kosten, sms en/of internet) en val je terug naar het normale tarief! Dus als je niks doet moet je flink meer betalen voor wat je/het "extra" gebruik. De minuten die je inkoop/kocht zijn/blijven vaak wel het zelfde maar soms heb je voor je contractsduur extra smsjes gekregen of (flinke) korting op het internet (misschien wel dubbel het aantal normale MB's of zoals ik helemaal gratis, al is het niet echt snel).

     

    Dus.... even oppassen en vooraf even bij je provider informeren.

  16. Snap(te) je hem nou echt niet?

     

    Het was dus geen grap alleen een iet wat omslachtige omschrijving om geen reclame te maken want ze zijn daar echt te koop! Ik dacht zou ie bedoelen wat ik denk dat ie bedoeld en ja hoor.... daar kwam/was het resultaat ;)

     

    edit: Was nog bezig en toen had satcat zelf ook al geregeerd, voor ik op de knop had gedrukt, dus een klein beetje aangepast.

  17. Neem bv. yaVDR en je kan in/met XBMC tv kijken hoor niet echt een "probleem", dus vergeten hoef je het echt niet en echt verstand van Lunix heb je er niet echt voor nodig (maar helpt wel als het een keer nodig is) ;)

     

    In de woonkamer staat een AMD Fusion systeem staan (Dual core 1.6Ghz, volgens mij) met een S2 sat kaartje erin en we kijken gewoon TV zonder veel problemen. Ik ga het hier wel allemaal omgooien XBMC blijft maar er komt een TVheadend backend voor tv en de sat kaarten verdwijnen uit de systemen in de woon- en slaapkamer en worden XBMC only machines dus zonder tv software.

  18. Kan ook met (ya)VDR en TVheadend, al zijn die niet Windows based, kan je ook via XBMC tv kijken. Persoonlijk vind ik MediaPortal te veel resources vreten waar de 2 die ik hier noem met minder weg komen. Als je aan Windows "vast zit" is er nu eenmaal niet veel keuze waarbij je met XBMC TV kan kijken.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...