Spring naar bijdragen

dunhans

Leden
 • Aantal bijdragen

  892
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

3 Volgers

Over dunhans

 • Rang
  Sat4all Freak
 • Verjaardag 04/20/1961

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Rijsbergen

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. @Nederbelg Ook dat heb ik uiteraard geprobeerd, maar die JBL Link bar had ik toen nog maar net geïnstalleerd en toen lukte het op die manier ook niet. Maar ik geef niet op, en blijf het proberen en als ik iets lees of als ik iets kan kopen wat wel werkt dan meld ik het hier. En Yelo Play op het kleine scherm van mijn smartfoon in Nederland gaat wel goed, zal nog eens met een USB-C naar HDMI kabeltje proberen.
 2. Tja @Jürgen, de enigste apple die ik thuis heb, ligt in mijn fruitschaal. Jammer dat het nog op zoveel andere apparaten wordt geblokkeerd. Hopelijk veranderen ze dat binnenkort.
 3. Ik heb toch al heel veel luidsprekerkabels op een versterker aangesloten, maar ik heb sinds kort een Auna connect stereo en deze gebruiken daarvoor een RCA aansluiting. Dus, heb ik bij onze bekende vriend Aly uit China, een paar passende tulpplugjes gevonden, niets bijzonders, maar dan denk ik, wat zal er gebeuren als je op die luidsprekeruitgangen van 2 x 20 watt een versterker aansluit? Eén grote klap? Cinch Cinch staat voor een in de volksmond beter bekende tulpstekker. Officieel dienen we te spreken van een RCA-cinch, maar wanneer we het hebben over een tulpstekker weten veel meer mensen waar we het over hebben. RCA komt van Radio Corporation of America en daarmee is dan ook direct de afkomst bekend. Rond 1940 bracht het bedrijf de stekker op de markt. Over het algemeen gebruiken we een cinch stekker om verschillende audio- en videoapparaten met elkaar te verbinden. Zie foto;
 4. Vorige week ook even geprobeerd om via de Canaaldigitaal app op een samsung tablet het beeld te streamen naar een 55 inch tv. In België Rechtstreeks naar de Samsung tv via smartview ging het niet, wel geluid en ook de app zelf op het grote beeld, maar het tv beeld zelf bleef zwart. Met mijn smartphone Galaxy S9 ook niet en ook via de aangesloten JBL Link bar met chromecast, géén beeld, wel geluid. Ik vroeg aan de Google assisent die in de JBL Link bar zit: Hee Google, waarom krijg ik géén beeld via de canaldigitaal app? Haar antwoord was: ze moeten nog heel veel leren daar bij Canaaldigital......... En als ik hier bij mij thuis in Nederland met de Yelo Play app van Telenet het beeld probeer te krijgen op mijn tv, dan krijg ik de melding: Géén externe toestellen toegelaten Je kan alleen streamen vanaf je eigen toestel. Dus; Nederlandse of Belgische TV kijken via internet in het buitenland en op groot beeld, VERGEET het maar. En ja, ik heb een betaald abonnement op canaldigitaal en ook het belgische Telenet abonnement wordt elke maand afgedokt.
 5. Er zijn ook LG tv's die wel de fastscan lijst van TVVlaanderen kunnen inladen in een paar minuten.
 6. Ik heb het Auna connect systeem aangeschaft, alles werkt goed, alle slideshows en logo's van zowel nederlandse als belgische dab zenders worden weergegeven en kunnen ook beeldvullend worden weergegeven. De ontvangst is voldoende met de vaste telescoopantenne, de set staat beneden in de woonkamer. Ik heb op DAB, FM en Internet elk 40 presets, de bediening gaat vlot en eenvoudig. De 2 x 20 watt versterker heeft géén enkel probleem met mijn oude JBL TLX5000 torenspeakers, het geluid is prima en kan voldoende hard. Dus ik ben er tevreden mee, één druk op de powerknop en ik heb muziek, ik luister vaak naar radiozender "EVERGREEN" van de VBRO en bij elke song wordt op het display een plaatje getoond van de artiest. (niet omdat het moet, maar omdat het kan) en ik vind het leuk.
 7. Ik heb de Auna Iadapt 320 gehad en die beviel me wel kwa mogelijkheden, maar die moest dan weer op een aparte versterker. Ik ga mijn Pioneer set eerst proberen te verkopen en dan koop ik de Auna Connect CD Internetradio Digitale radio set, dan weet ik in ieder geval dat het display ook bij nederlandse zenders alles weergeeft, bovendien kan je de slideshow beeldvullend weergeven. Jammer dat die cd speler erin zit en dat die versterker maar 2x 20 watt is, dat is -denk ik- nogal weinig om mijn JBL TLX 5000 torenspeakers van voldoende power te voorzien, maar dat ga ik eerst uitproberen. Ik heb sinds kort ook een slimme speaker, prima vol geluid, maar MONO, en ook niet te koppelen met die Pioneer set, ja dat is ook weer jammer. toch?
 8. @noordzee, Ik zag een mooi wit DAB+ radiootje staan, een "ArtSound R3" Dus ik mail de producent met de vraag of dit model JPG en PNG slideshows weergeeft........ Helaas moest ik wachten op antwoord tot 31 augustus, want de productverantwoordelijke was met vakantie. Dus heb ik het maar besteld, en weer terug gestuurd, want ook dit model geeft alleen het logo/slideshow door van Belgische zenders. Jammer......
 9. Nee hoor, was splinternieuw. Ik moest er nog wel een artikel bijzoeken, omdat deze webshop vanaf 29 euro géén verzendkosten bijrekend. Ik denk dat het een uitloop artikel is/was, maar het is een prima DVB-T2 ontvanger met H265.
 10. Ik heb een paar maanden geleden een Thomson THT740 gescoord voor 20 euro. Maar die zie ik voor die prijs nergens meer terug, wel een goede ontvanger trouwens.
 11. Bedankt Noordzee, Diezelfde radio heb ik ook gehad, maar ik heb ze allemaal gekocht en na een aantal maanden weer verkocht via de bekende plaats op de mart. Kijk nog wel af en toe of er iets voor me bij staat, en ook kijk ik naar nieuwe modellen, maar het valt me op dat er heel weinig uit komt met een kleurendisplay. Ik gebruik mijn Pioneer microset, maar helaas doet die niks met de slideshows op zijn DAB tuner, ondanks het mooie kleurenscherm.
 12. Welke radio gebruik je? Ik heb mijn DAB radio's met displays verkocht, dus kan het niet testen. Ik gebruik die Pioneer set nu met internet radio via Tune In. Ben dat DAB geklungel een beetje beu. Fotoo-tje Noordzee?
 13. Wat een "achteruitgang" is dit nu weer! Ik kan niet meer terug en vooruitspoelen bij opgenomen programma's en gemist. Kopie bericht hieronder: Vanuit TALPA zijn voor iedereen beperkingen opgelegd voor het doorspoelen bij TV Gemist, Begin Gemist en Opnemen. Dit betekent helaas dat het vanaf vandaag niet meer mogelijk is om terug en vooruit te spoelen bij SBS6, Net5, Veronia/DisneyXD en SBS9. Eerder heeft RTL dezelfde beslissing gemaakt, dus ook bij de zenders van RTL is dit niet meer mogelijk.
 14. dunhans

  Antenne tv actie

  Interessante vraag Kabeltje87 (Willy), Volgens Google heeft standard-definition tv uitgezonden in 576i een resolutie van: 704 x 576. High-definition tv uitgezonden in 720p heeft een resolutie van 1280 x 720 Ik kan het helaas niet goed uit-testen omdat ik géén beeld krijg op de zenders van Antenne TV, wel beeld geeft het info kanaal van Antenne TV en helaas geeft deze op de info van mijn UHD tv dat het een SD signaal is in 576i........, wat de "echte" zenders voor signaal hebben krijg ik niet te zien. Misschien dat Astro Iris hierop een antwoord kan geven, hopelijk zijn die zenders wel in 720p en is de beeldkwaliteit bijna-HD.........
 15. dunhans

  Antenne tv actie

  Nou, dat minpuntje valt me nog mee, 720p beeld is is toch beter dan 576i Op de satelliet wordt toch alleen maar, één, canvas, vtm, en vier in HD 1080i uitgezonden, de rest van dat pakket is 576i Ik zou er toch tevreden mee kunnen zijn en het is een aantrekkelijke prijs!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid