Spring naar bijdragen

dunhans

Leden
 • Aantal bijdragen

  899
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

3 Volgers

Over dunhans

 • Rang
  Sat4all Freak
 • Verjaardag 04/20/1961

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Rijsbergen

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. @astro iris Je mag de oudjes in het rusthuis ook nog even uitleggen dat de kanaalvolgorde iets minder logisch gaat worden, namelijk op 1 de VTM, op 2 komt één, en op 3 komt vier en dan op 4 canvas, ik weet het niet hoor, maar hebben de commerciële tv producenten in België echt zoveel macht? In alle buurlanden zitten de publieke zenders gewoon op voorkeuze 1 en 2. @Kabeltje87 Op een tweedehands site in Nederland koop je voor weinig (€20 tot €50) een prima ontvanger met een duidelijk display waarop de zendernaam staat en die ook nog kan opnemen, de harddisk zit in de ontvanger gebouwd en je kan tot 2 zenders gelijk opnemen, zoek eens naar een Humax 5200C / 5050C of een Samsung SMT7140C Maar de ontvanger die jij noemt is ook een prima oplossing.
 2. @pollegazon Ja, inderdaad het ziet er niet uit, die slechte SD kwaliteit. Gewoon de HD versie er op en ze besparen nog meer bandbreedte, ook trekken ze meer klanten want zonder kastje is voor heel veel mensen veel simpeler te bedienen. Hoe vaak ik al gevraagd ben om naar de tv te komen kijken omdat de HDMI ingang per ongeluk verzet was, veel mensen zijn echt a-technisch en snappen er niks van. Ook zien ze vaak het verschil niet tussen SD en HD omdat ze een ouder en klein 32 inch tv toestel hebben met weinig helderheid waar ze 5 meter vanaf zitten....... 4 foto's bijgevoegd met de FTA tv zenderlijst op een LG tv.
 3. Hier in regio Lier een LG televisie ingescand met frequentie, 290000 MHz en netwerkcode 32 De tv vond 24 tv kanalen en zapt zonder de ci module veel sneller. Één en Canvas in HD kwaliteit.
 4. Bedankt @katwezel, Dat wilde ik weten! Dus Frequentie; 29000 MHz Netwerkcode; 32 Staat de zenderlijst dan in een mooie logische volgorde?
 5. De tuner in je televisie of in je losse DVB-C ontvanger zal toch eerst willen weten waar die FTA kanalen zitten, je zal op zijn minst de frequentie en de netwerkcode moeten invullen en dan scannen........ Voor Telenet dus: 322000 MHZ en netwerkcode 22 of een andere netwerkcode, bijvoorbeeld 32 ofzo........ Dat is in Nederland bij de Ziggo toch ook zo, daar is het FTA pakket op 372000 MHZ met netwerkcode 4444 in te scannen. In Zeeland bij DELTA digitale tv is het, 402000 MHZ en netwerkcode 4000 Als je dat niet weet zal je heel veel zwart of sneeuw zien op je tv.............. Onze zuiderburen kunnen ook een losse DVB-C receiver kopen, bijvoorbeeld een Humax 5300C of een Samsung CMT7140 en die aansluiten als hun oude tv niet voorzien is van een DVB-C tuner, waarom zou je een goede tv die 10 jaar oud is weggooien.........
 6. Wat ik nu mis in de discussie hierover, wat zijn de parameters voor dit Free to Air tv pakket in DVB-C op de Telenet kabel? Is dat precies hetzelfde als bij het installeren van een CI-module (tv met een kaartje) of is de netwerkcode anders en staan de zenders dan in een logische volgorde? Bij installatie van een CI module gaat het als volgt: Ga naar Automatisch afstemmen en druk tweemaal op OK op je afstandsbediening Stel het scherm Automatisch afstemmen in op Kabel (verticaal) en Digitaal (horizontaal) Druk nadien op OK op je afstandsbediening Vul de volgende waarden in bij… Zoekmodus: Snel Netwerk: Handmatig Netwerk-ID: de code voor jouw regio (22 voor Vlaanderen en 12 voor Brussel) Druk op OK op je afstandsbediening Vul bij Frequentie de waarde 322000 in en druk op OK op je afstandsbediening Kies bij Modulatie de waarde 256QAM en bij Symboolfrequentie de waarde 6875. Kies dan Zoeken (of Volgende, dit verschilt per type tv-toestel) en druk op OK op je afstandsbediening Je tv-toestel voert nu het afstemmen van de zenders uit
 7. Op mijn tv kan ik kiezen om de zenderlijst en het update signaal binnen te halen via de Astra 1 of de Astra 3 Groeten Hans.
 8. @Nederbelg Ook dat heb ik uiteraard geprobeerd, maar die JBL Link bar had ik toen nog maar net geïnstalleerd en toen lukte het op die manier ook niet. Maar ik geef niet op, en blijf het proberen en als ik iets lees of als ik iets kan kopen wat wel werkt dan meld ik het hier. En Yelo Play op het kleine scherm van mijn smartfoon in Nederland gaat wel goed, zal nog eens met een USB-C naar HDMI kabeltje proberen.
 9. Tja @Jürgen, de enigste apple die ik thuis heb, ligt in mijn fruitschaal. Jammer dat het nog op zoveel andere apparaten wordt geblokkeerd. Hopelijk veranderen ze dat binnenkort.
 10. Ik heb toch al heel veel luidsprekerkabels op een versterker aangesloten, maar ik heb sinds kort een Auna connect stereo en deze gebruiken daarvoor een RCA aansluiting. Dus, heb ik bij onze bekende vriend Aly uit China, een paar passende tulpplugjes gevonden, niets bijzonders, maar dan denk ik, wat zal er gebeuren als je op die luidsprekeruitgangen van 2 x 20 watt een versterker aansluit? Eén grote klap? Cinch Cinch staat voor een in de volksmond beter bekende tulpstekker. Officieel dienen we te spreken van een RCA-cinch, maar wanneer we het hebben over een tulpstekker weten veel meer mensen waar we het over hebben. RCA komt van Radio Corporation of America en daarmee is dan ook direct de afkomst bekend. Rond 1940 bracht het bedrijf de stekker op de markt. Over het algemeen gebruiken we een cinch stekker om verschillende audio- en videoapparaten met elkaar te verbinden. Zie foto;
 11. Vorige week ook even geprobeerd om via de Canaaldigitaal app op een samsung tablet het beeld te streamen naar een 55 inch tv. In België Rechtstreeks naar de Samsung tv via smartview ging het niet, wel geluid en ook de app zelf op het grote beeld, maar het tv beeld zelf bleef zwart. Met mijn smartphone Galaxy S9 ook niet en ook via de aangesloten JBL Link bar met chromecast, géén beeld, wel geluid. Ik vroeg aan de Google assisent die in de JBL Link bar zit: Hee Google, waarom krijg ik géén beeld via de canaldigitaal app? Haar antwoord was: ze moeten nog heel veel leren daar bij Canaaldigital......... En als ik hier bij mij thuis in Nederland met de Yelo Play app van Telenet het beeld probeer te krijgen op mijn tv, dan krijg ik de melding: Géén externe toestellen toegelaten Je kan alleen streamen vanaf je eigen toestel. Dus; Nederlandse of Belgische TV kijken via internet in het buitenland en op groot beeld, VERGEET het maar. En ja, ik heb een betaald abonnement op canaldigitaal en ook het belgische Telenet abonnement wordt elke maand afgedokt.
 12. Er zijn ook LG tv's die wel de fastscan lijst van TVVlaanderen kunnen inladen in een paar minuten.
 13. Ik heb het Auna connect systeem aangeschaft, alles werkt goed, alle slideshows en logo's van zowel nederlandse als belgische dab zenders worden weergegeven en kunnen ook beeldvullend worden weergegeven. De ontvangst is voldoende met de vaste telescoopantenne, de set staat beneden in de woonkamer. Ik heb op DAB, FM en Internet elk 40 presets, de bediening gaat vlot en eenvoudig. De 2 x 20 watt versterker heeft géén enkel probleem met mijn oude JBL TLX5000 torenspeakers, het geluid is prima en kan voldoende hard. Dus ik ben er tevreden mee, één druk op de powerknop en ik heb muziek, ik luister vaak naar radiozender "EVERGREEN" van de VBRO en bij elke song wordt op het display een plaatje getoond van de artiest. (niet omdat het moet, maar omdat het kan) en ik vind het leuk.
 14. Ik heb de Auna Iadapt 320 gehad en die beviel me wel kwa mogelijkheden, maar die moest dan weer op een aparte versterker. Ik ga mijn Pioneer set eerst proberen te verkopen en dan koop ik de Auna Connect CD Internetradio Digitale radio set, dan weet ik in ieder geval dat het display ook bij nederlandse zenders alles weergeeft, bovendien kan je de slideshow beeldvullend weergeven. Jammer dat die cd speler erin zit en dat die versterker maar 2x 20 watt is, dat is -denk ik- nogal weinig om mijn JBL TLX 5000 torenspeakers van voldoende power te voorzien, maar dat ga ik eerst uitproberen. Ik heb sinds kort ook een slimme speaker, prima vol geluid, maar MONO, en ook niet te koppelen met die Pioneer set, ja dat is ook weer jammer. toch?
 15. @noordzee, Ik zag een mooi wit DAB+ radiootje staan, een "ArtSound R3" Dus ik mail de producent met de vraag of dit model JPG en PNG slideshows weergeeft........ Helaas moest ik wachten op antwoord tot 31 augustus, want de productverantwoordelijke was met vakantie. Dus heb ik het maar besteld, en weer terug gestuurd, want ook dit model geeft alleen het logo/slideshow door van Belgische zenders. Jammer......
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid