Ga naar inhoud

dunhans

Leden
 • Aantal items

  927
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  5

2 Volgers

Over dunhans

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Rijsbergen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Er zit NOG een groot voordeel aan een CI module en een UHD tv, je kan opnemen op een USB harddisk en dan de reclame's doorspoelen, of.........zullen ze dat ook nog blokkeren via die CI+ module?
 2. Glasvezel is aangelegd door E-fiber en ik heb Tweak als provider gekozen, internet only voor 34 euro per maand (€410 per jaar) De wifi router moest ik zelf aanschaffen, is een HUAWEI AX3 quad-core WS 7200-20 De FS- consult monteur heeft alleen een Fiber media converter gemonteerd, utp kabeltje erin en internet!
 3. Nou, ik was ook tevreden met die Experiabox v10A, haalde netjes 100MB upload, maar omdat hij in de meterkast hing, géén bereik in de tuin en toen dus al een half jaar geleden die Huawei AX3 bovenop een hoge kast gezet. Kan misschien een gluurbox zijn, maar hij verbind al mijn apparatuur zonder problemen en ook de omschakeling naar de glasvezel media converter ging bijzonder snel, na een halve minuut al internet op alles, en niks hoeven wijzigen van wachtwoorden, poorten, DHCP, in bridge mode zetten ofzo. Doe dat maar eens met een kabel of ADSL wifi modem, dan ben je toch soms een minuut of 5 aan het wachten tot alle lichtjes branden/knipperen EN de juiste kleur hebben. Ik heb aan de glasvezelmonteur gevraagd of hij het oude modem van de beugel wou trekken, die wist precies hoe hard hij moest trekken, zonder dat er wat afbrak, dus de experiabox kan onbeschadigd retour naar Alphen aan den Rijn!
 4. Nee, ik heb zelf een wifi 6 router van HUAWEI Ik heb Tweak internet-only, ik krijg alleen een media converter en moet zelf voor een wifirouter zorgen. Die Experiabox is van OXXIO / KPN en moet ik terugsturen
 5. Dinsdag sluiten ze bij mij glasvezel aan en kan ik de Experia box uit de meterkast verwijderen. Dat lijkt zo simpel, maar dat ding zit muurvast aan die beugel. Weet iemand hoe deze wifirouter zit vastgeklikt, is er een bepaalde handeling of moet ik het maar met grof geweld afbreken?
 6. Ik heb onlangs ook nog een Samsung tv ingescand met het compact signaal, misschien toch nog eens terug naar fabrieksinstellingen en dan het hele proces doorlopen, dus Taal; nederlands, Land, Belgie/Nederland, zenders zoeken, DVB-C en alléén digitaal, frequentie: 290000 MHZ, netwerk ID: 32 Modulatie: 256 QAM en symboolsnelheid: 6875 Binnen een minuut scant je tv de volgende zenders: vtm / 1 / play4 / canvas / play 5 / vtm3 / regionale tv / telenet promo / ketnet / disney / nickelodeon / national geographic of vtm kids / discovery / comedy central / vlaams parlement tv / ned1 / ned2 / ned3 / la une / tipik / rtl tvi / telenet Ze zenden de meeste uit in SD kwaliteit omdat ze natuurlijk het liefst hebben dat je een huur decoder afneemt of voor 69 euro een ci erin, maar dan heb je wel alles in HD kwaliteit en moet je netwerk ID 22 kiezen
 7. Ik heb ook mijn oude digitenne antenne met een power-inserter aangesloten op mijn UHD Q-led. In de expertinstellingen handmatig op alléén kanaal 33 gescand. Dus ontvang alleen het FTA pakket (Ned1/2/3/NPO2extra/Brabant/L1) en dan ook nog de publieke radiozenders. Wat heeft het voor nut om de commerciele radiozenders te coderen? Op FM / DAB+ / digitale kabel en satelliet worden ze toch ook zonder codering uitgezonden? Wat me ook opviel is dat het nieuwe -Samsung TV Plus- gewoon samengevoegd is in het kanalenoverzicht en ook in de EPG, dit is natuurlijk alleen mogelijk met een recente samsung tv. Is het technisch misschien mogelijk om de de-codering van de DVB-T2 muxen via internet door te geven aan de tv, in plaats van een CI- module? Als er een ci-module bij KPN digitenne komt voor een gunstige prijs zou ik wel overwegen om een abonnement te nemen, beeld is prima en ik heb géén enkele storing 100 % signaal en kwaliteit en 0 BER. Maar ik woon dan ook maar maximaal 15 kilometer van de zender Breda natuurlijk.
 8. @bradajo Ik denk niet dat het met de tv heeft te maken. Je moet die koppelcode invullen op een telefoon of tablet waar ook je Amazon (=Prime) account zit, dan ga je naar die pagina die daar vermeld wordt, dus op je gsm naar de browser, in de balk toets je in; primevideo.com/mytv en dan vul je bij registratiecode: die koppelcode in, die op je tvscherm staat.......
 9. Nou, @Tonskidutch, Ik heb bijna alles draadloos verbonden, ik heb 3 devices met een UTP kabeltje, een experia wif versterker, de tv en de HUE verlichting. Overdag luister ik radio via Google Home op de soundbar, de 2 HK citation speakers en de LG speaker in de keuken, en zomers de JBL link 10 in de tuin, alle speakers spelen synchroon, zonder vertragingen of storing. Als ik 's avonds de tv aanzet via HDMI ARC dan schakelen de speakers uit en krijg ik het tv geluid via de soundbar. In de gangkast hangt een Experia v10 modem (met wifi uitgeschakeld) verbonden met een Experia wifi versterker die bovenop de koelkast staat, al het wifi verkeer wordt via dat wifipunt verwerkt, ik heb overal in huis en de tuin een sterk wifi signaal van 103,2 Mbps download en 33,1 Mbps upload en een ping van 11 ms. Meer dan 16 devices zijn verbonden via wifi, en zelden of nooit uitval of knikkende knieën. Fijne jaarwisseling allemaal!
 10. Ik ben het helemaal met je eens @Mimisiku Alles wordt door je str*t geduwd, en ik verafschuw AL die losse prulle-bakskes die je aan je tv moet koppelen met een HDMI kabel, hoe goed en technisch geavanceerd sommige ontvangers ook zijn. Je moet altijd werken met minimaal 3 afstandsbedieningen, ook al beweren ze dat je er alles mee kan bedienen. Bijvoorbeeld de soundbar, de volume-regeling werkt inderdaad perfect met de afstandsbediening van de tv, maar NIET als je de soundbar gebruikt via de chromecast / Google Home, dan moet je het volume regelen met de soundbar remote. Ik heb onlangs de zware PVR die ik achter de tv had geschoven weggedaan, ik kijk nu via een CI-module en mijn tv kan helaas niet opnemen, dus af en toe kijk ik eens wat terug via een cloud optie, met al die nadelen erbij, zoals niet kunnen doorspoelen en verplicht elke keer weer diezelfde reclame's ertussen kijken, bah bah. En ik hou ook alles gescheiden, onlangs 3 dagen storing in het kabelsignaal, het was één mozaiek beeld, gelukkig heb internet via een ADSL koperlijntje en kon ik tv kijken via de canaldigitaal app en als dat niet zou werken dan prik ik mijn Funcke DVB-T antenne in mijn tv en heb ik altijd nog NED1/2/+2extra/3 en 2 regionalen in 1080P kwaliteit. Dus om terug op dit topic te komen over ervaringen met de media box NEXT, ik heb slechte ervaringen, reclame doorspoelen gaat niet, duur abonnement, opname's kan je niet bewaren, elke keer omschakelen naar de hdmi ingang als je Netflix via je smart tv hebt gekeken, vaak problemen met de aangesloten soundbar of audio/video receiver en wat ik er wel mooi en goed aan vindt is de programma-info tijdens het zappen, dat is erg mooi en duidelijk! Fijne jaarwisseling iedereen en blijf lief voor elkaar..............
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.