Jump to content

Adeo

Members
 • Posts

  24
 • Joined

 • Last visited

Adeo's Achievements

 1. En toch, kijken hier al sinds we hier wonen via de satelliet, kan en kon ook niet anders, wonen midden in het bos en de bomen zorgden er wel voor dat onze "harken" boven op het dak slechts enkele zenders toelieten. Wij zijn dus noodgedwongen in die tijd aangewezen op de schotel met allerlei randapparatuur en inderdaad de eerste jaren wordt dat automatisch een hobby. Tussentijds kregen we ook nog televisie via de kabel, maar de ontvangst via de satelliet bleef de voorkeur houden. Pas jaren later kwam het internet op gang, waar wij via het koperdraadje van de telefoon ook gebruik van gingen maken. Inmiddels is het koperdraadje van de KPN vervangen door een glasvezelkabel, wordt hier gebruikt voor allerlei zaken en hebben dan ook het duurste abonnement want dat bleek slechts een paar cent meer te kosten als de 500 mbit (?). Moet bekennen dat we via het glasvezelkabeltje veel mogelijkheden hebben, en die kan maar zo het einde betekenen voor onze schotel niet zozeer omdat ik hier op het forum lees dat er allerlei veranderingen worden opgelegd door CD maar omdat de satelliet niet meer mijn hobby is maar een gewoonte is geworden dat als ik mijn satelliet ontvanger aanzet ik meteen glashelder en goed beeld heb op alle zenders die wij hier in huis belangrijk vinden. De laatste tijd hebben we regelmatige uitval van de zenders door slecht weer, het lijkt er verdacht veel op dat ook hier de oorzaak in de klimaatverandering is, zelfs CD heeft dat al op haar eigen site staan. Dus satellietontvangst en klimaatverandering?, natuurlijk blijft satellietontvangst mooi voor veel hobbyisten, maar van mij hoeft het eigenlijk allemaal niet meer. Wil via de schotel naar de "gewone" zenders kijken zonder gehakkel of complete uitval maar moet nu regelmatig via de glasvezel verder kijken.
 2. Hier ook niet (Chrome) Aanvulling: 10 minuten later werkt alles weer
 3. @Mimisiku , als je in het Grote Drentse Rijk woont...... beetje jaloers op ons mooie Drenthe ?
 4. @johnno , had ook al een mail verzonden naar RTV Drenthe, maar geen enkele reactie tot op heden. Vind het maar een vreemde zaak.
 5. Inderdaad, RTV Drenthe weer terug (ook op het "rijk pakket")
 6. Helemaal met je eens @Eduard07 ook wij kijken elke avond trouw naar het nieuws uit onze eigen omgeving en aangezien we midden in de rimboe wonen hebben we een schotel.
 7. Jammer, geen tv Drenthe meer
 8. Maar gelukkig zijn we niet de enigste : https://allestoringen.nl/storing/canaldigitaal/ Even kaart opnieuw activeren en binnen een half uur weer signaal
 9. Ik denk inderdaad dat dit een toestelletje moet zijn geweest van Bart Verhees, is een heel bijzonder ding, kwam van de zomer hier ook over ons huis. Gewoon even zoeken naar de verhees engineering delta d2 Of even op zijn site kijken http://www.verheesengineering.com/ hij heeft meerdere modellen
 10. Adeo

  Leverancier

  En mocht je dan toch even op bovenstaande site kijken, kijk dan even naar "geheim nummer 5", heeeeeeel belangrijk. Krijg vanmiddag voor de derde keer een medewerker van Karlo hier op visite, en nee, hij komt niet voor de koffie.
 11. Ben er inmiddels achter, heb maar contact opgenomen met de leverancier van de Amiko HD8265+, er staat Mcas firmware op, dit in tegenstelling tot de Amiko Mini HD SE. De Mini heeft Emu firmware.
 12. De storingen zijn er nog steeds, alleen zien we ze nu ook op andere zenders zoals BBC Entertainment, op de NPO zenders eigenlijk nog niet weer gezien.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.