Jump to content

Crazy Sat

V.I.P.
 • Posts

  14,204
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  53

Community Answers

 1. Crazy Sat's post in 7 west signaal sterkte . was marked as the answer   
  Bedankt die mannen met elk een kameel , ik heb namelijk lock en beeld ( wel in blokken ) met mijn Deltastar 90 cm.
  Wel zoals satmaat zegt , flink wat finetunen . Kan je gerust via fijn draaien in diseqc 1.2 , voor mij iets meer naar het westen op , dan zet ik de schotel met actuator voor elevatie ( gemonteerd op de schotel ) via de Motek MP-880 in mijn hobbyruimte een half graad hoger ( ongeveer) . En Bingo !
 2. Crazy Sat's post in Big Bisat en de beste setup was marked as the answer   
  Zoals jullie weten ben ik een grote fan van de Big Bisat . Voor mij komt er geen enkele andere meer binnen en ik plaats ook geen Triaxen , Wave frontiers T90 , enz meer , veel te veel werk om uit te richten.
  Ik weet het is niet de goedkoopste schotel maar hij is duurzaam en eenvoudig te installeren op de rail met het software programma.
   
  Voor mij is het een hobby schotel. De schotel is nauwelijks 1m. van de grond dus ik kan lustig de lnb's positioneren waar ik wil . Eén gegeven is wel zeker , de 28,2E,23,5E,19,2E en 13E moeten er zeker op.
  De rest kun je gewoon naar hartenlust plaatsen op de satellieten die je zelf wilt. Ikzelf heb vandaag even getest op de 7E,1W,5W en 15W . Is toch een overspanning van 43,2 graden.
  De resultaten zijn prima , enkel de 15W geeft het minste rendement maar toch nog altijd een db van 8 tot 12 (afhankelijk van de transponder ).
  Dus gewone alp's lnb's kan je gerust gebruiken als de afstand tussen de satellieten min. 4 graden bedraagt. Wil je satellieten die een afstand van minder dan 4 graden hebben zul je moeten gebruik maken van de ultra smalle alp's lnb's. ( bvb. 16E of 10E )
   
  Alles is ingesteld op een DM800 HD .  Ik neem de 15W erbij om twee redenen :
   
  - ontvangst van de Amerikaanse zenders en de feeds in HD voor bvb. American Football , NBA , enz...
  - als je de uiterste westerse satelliet erbij neemt verminderd de helling van de rail aanzienlijk . als ik enkel deze vier neem 28,2E,23,5E,19,2E en 13E moet ik de rail zowat  een  goede 13 graden laten hellen. Neem ik de 15W erbij dan is de helling enkel een goeie 3 graden.
   
  Dit maakt de schotel dan ook veel aantrekkelijker om naar te kijken dan een schotel die zo een 13 graden scheef hangt , het oog wil ook wat.
   
  De schotel is geplaatst bij mijn buitenterras met vijvertje en in de zomer is dit toch mooi om naar te kijken .
   
  Ik geef je enkele screenshot mee . Let niet op de screw van de lnb's want die worden zaterdag allen perfect gezet met een professionele satmeter ( zie bijlage )
   
  Alles begint met een goede schotelopstelling , geef daarom wat extra uit hiervoor , je krijgt er veel voor terug en dit voor heel lang.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.