Jump to content

HTip

Members
 • Content Count

  501
 • Joined

 • Last visited

About HTip

 • Rank
  Sat4all Freak
 • Birthday 09/25/1968

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Belgisch Limburg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb recent ook problemen gehad met de Triple LNB. Ik heb veel gehad aan dishpointer.com voor de exacte positionering. Afstelling van de LNB moest ik doen op 23,5 graden (Astra 3), dus op 157 graden. Elevatie was bij het grootste probleem. Ook de afstand van de LNB in de houder bleek van belang te zijn. Heb veel gehad aan de adviezen van de experts op dit forum.
 2. Goed nieuws! Ik heb weer goed signaal πŸ‘ Het was even een beetje beter weer en ik ben meteen de ladder op gegaan. De elevatie was door de storm toch verschoven. Een van de 2 stelschroeven draait door, dus die moet ik vervangen. Daarom is de schotel minder gezekerd dan ik had gewild. Ook de LNB op ca. 6 mm van de houder geplaatst. Resultaat is 92% op NPO1 πŸ‘ Bedankt voor de hulp! πŸ™ Graag het topic open houden. Als alle stormen weer voorbij zijn ga ik de Triple LNB terughangen. Ik zal natuurlijk daar ook het resultaat van laten weten. En met de kennis die ik nu heb zou dat makkelijker moeten gaan.
 3. Dank je πŸ‘ Ik leer hier veel van. De Inverto is een single-LNB, dus ik neem aan dat skew daar geen rol speelt. Bij de Triple-LNB had ik de skew op 11 graden gezet. Dit stond in de handleiding van CD. Dat had dus 13,5 graden moeten zijn? Ik woon op ca. 20km van Genk.
 4. Dat van de afstand wist ik niet, dus waarschijnlijk nee. En wat bedoel je met skew?
 5. Toen ik de SNR niet boven de 75% kreeg heb ik de Triple LNB vervangen door een Inverto SIngle LNB. De SNR verbeterde toen niet, maar het was al laat in de middag en heb die toen laten hangen. Nu met de storm hebben we helemaal geen signaal. Hoop niet dat de schotel weer verschoven is. Ik kan nu niet de schotel afstellen. De schotel hangt op 4m hoogte en alleen met een ladder te bereiken. De satfinder heeft me wel geholpen, maar uiteindelijk met de signaalzoeker in PLi 4.0 de afstelling gedaan. Heb je enig idee waarom ik de SNR niet boven de 75% krijg?
 6. Het is gelukt πŸ‘ Bedankt voor de hulp πŸ™ Het probleem lag idd in de elevatie. Hoe die is verschoven snap ik niet, maar ik weet nu in ieder geval weer hoe het moet. Ook de azimuth kon nog iets beter. Mbv dishpointer.com de preciese getallen gevonden. En de satellite finder doet het gelukkig ook nog. De SNR kwam echter niet boven de 72-74. Nog een andere LNB (Inverto Black) geprobeerd, maar geen beter signaal. En met de afstelling van de Triple LNB had ik waarden van 98%. Op 28.2 soms zelfs 100%. Enig idee waardoor dit minder kan worden door de jaren? Is het de schotel (15 jaar oud) of de coax-kabel? Of kan het nog iets anders zijn. De tuners van de VU+ Ultimo? De afstand van de LNB tot de schotel?
 7. Morgen kan ik gaan proberen. Even nog een andere vraag. Weet niet of de satellite finder het nog doet, maar misschien doe ik iets verkeerd. De Triple LNB heeft 4 aansluitingen, waarvan ik er 3 gebruik en 1 is afgesloten met een eindkap. Moet de finder op elke uitgang werken? Korte meegeleverde kabel van LNB naar β€œTO LNB” en signaalkabel op β€œTO REC”. Klopt dit?
 8. Dank je voor de tip. Ik kan er pas iets aan doen als de wind gaat liggen. Ik moet nl. de ladder op πŸ˜‰
 9. Net gekeken: Slechts 2, alleen 23.5 (106) en 28.2 (102). Heb alleen aan de schotel gedraaid dacht ik. Weet je misschien op welke transponders ik de signaalzoeker moet instellen per satelliet?
 10. Hallo, Ter voorbereiding op de storm wilde ik de schotel beter vastzetten. Daarbij verschoof de schotel en moest ik opnieuw uitrichten. Met satellite finder geprobeerd, maar deze gaf geen signaal. Waarschijnlijk is ie helaas kapot. Dus moest het met de signaalzoeker van OpenPli 4. Vraag: Welke transponders op Astra 1, 2 en 3 moet ik gebruiken? Configuratie: - VU+ Ultimo met CanalDigitaal Triple LNB op Triax 78cm - Schotel afgesteld op Astra 3 (23.5E), LNB 11 graden - Tunerconfig: Eenvoudig, LNB 1 (19.2), LNB 2 (23.5), LNB 3 (28.2), 22kHz (ja) Met zenderzoeken (Netwerk doorzoeken: Ja, Zender wissen Ja) vind ik slechts 208 zenders. Vraag: Doe ik iets fout? Zo ja, wat moet ik doen. Alvast bedankt voor de hulp.
Γ—
Γ—
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy