Ga naar inhoud


POLAKS

Lid
  • Items

    303
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door POLAKS

  1.  Nu krijg ik telkens de volgende foutmelding, Ongeldig IP-adres. Voer dit nogmaals in. 

    Mijn vragen zijn nu, is het wel mogelijk om op deze manier een statische route naar mijn tv te maken?
    en ik denk dat ik bij ip-adres gateway iets anders moet invullen maar weet niet wat, 10.0.0.0 werkt ook niet.



    Het probleem is dat de router deze statische route niet wil aanmaken, terwijl het er simpel uitzag wordt het toch ingewikkeld.

    Henk

  2. Ik heb een LG lm660, draadloos aangesloten op een Netgear 2200 router.

    Alles werkt goed, maar nu wil ik de tv wel in het netwerk opnemen maar geen toegang tot internet geven. (reden: als ik de tv aansluit dan duurt het 1 minuut voor de eerste port scans binnen komen, die worden door de router wel als dos-attack tegengehouden, maar toch)

     

    Nu kan ik in deze router (DHCP is aan) een Statische Route aanmaken, met de instelling op prive (aanvinken) zou er geen verbinding naar het internet zijn.

     

    Ik geef een naam aan de route, en vul bij

    - ip-doeladres: 10.0.0.9 (dit is de tv, vast adres in de router aangegeven)

    - ip-subnetmasker: 255.255.255.0 (uit de router overgenomen)

    - ip-adres gateway: 10.0.0.1 (uit de router overgenemen)

    - metrisch: 2 (ik heb maar 1 router)

     

    Nu krijg ik telkens de volgende foutmelding, Ongeldig IP-adres. Voer dit nogmaals in.

     

    Mijn vragen zijn nu, is het wel mogelijk om op deze manier een statische route naar mijn tv te maken? en ik denk dat ik bij ip-adres gateway iets anders moet invullen maar weet niet wat, 10.0.0.0 werkt ook niet.

     

    Henk

     

  3. Perfect dat is het. Dank u voor de tip.

     

    A Wireless Distribution System (WDS) is a system that enables the wireless interconnection of access points in an IEEE 802.11 network. It allows a wireless network to be expanded using multiple access points without the need for a wired backbone to link them, as is traditionally required. The notable advantage of WDS over other solutions is that it preserves the MAC addresses of client frames across links between access points.

     

    edit.

    Hier staat dat er ook andere mogelijkheden zijn. Als deze ook draadloos zijn wil ik dit ook wel weten. Ik heb nog eens op de verpakking gekeken maar daarop staat niets over het doorverbinden. Nu ik weet waarnaar ik moet zoeken zal ik de website's eens doorkammen.

     

    nogmaals Dank U.

     

  4. In de Attached devices van mijn wlan router staat, sinds een tijdje, het bovenstaande Mac Address.

    Het ziet er niet uit alsof het hier over een bestaand apparaat gaat. Is het misschien een loopback of een virus.

    Wie weet wat het is en moet ik me zorgen maken?

     

    Nou ja, alsof de duvel ermee speelt, nu is het address verdwenen. Ik kijk sinds ik het voor het eerst heb gezien regelmatig en het staat (stond) er altijd bij. Is het misschien iets wat na het opstarten van de router gebeurt.

     

     

    Henk

  5. De accu is nieuw, ik heb hem net gevuld (nu 5,2V), maar de lader van het merk Titan is erg oud. Aan de voorkant zit een rij vrouwtjes van 22 tot 500 mA.

    Als ik met een multimeter ga meten aan de uitgangen van de lader heb ik overal 32,4 volt. Ik vindt dit erg veel en vraag me af of dat wel juist is. De lader is uit het 220 V tijdperk. De aangegeven mA's komen wel aardig overeen met wat het moet zijn.

    Kan ik deze lader gebruiken om de accu te laden en hoelang mag ik laden met 500 mA?

     

    Ik dank u voor uw antwoord

     

    Henk

  6. Het was inderdaad niet eenvoudig.

     

    Een in IDE gemaakte HDD kon ik niet gebruiken om een RAID configuratie te maken. Ik heb gekozen om Win7 opnieuw te installeren.

     

    Eerst had ik gekozen voor AHCI en in het RAID menu gekozen voor RAID1 en de 2 schijven toegevoegd. Dit werkte ogenschijnlijk maar omdat ik geen RAID configuratie kon vinden na het opstarten heb ik via partitionmanager gekeken of beide schijven gebruikt werden. HDD0 was in gebruik en HDD1 was unallocated. Na wat verder gezocht te hebben kon ik zien dat er op HDD1 niets stond en alleen HDD0 gebruikt werd.

    Nadat ik in de BIOS AHCI uit heb gezet en RAID aan, werkte het nog niet, BSOD.

    Daarna heb ik opnieuw Win7 geinstalleerd met de BIOS in de RAID configuratie. Nu werk alles naar behoren en zie ik voor het eerst in Device Manager; AMD 1X2 Mirror/RAID1 SCSI Disk Device.

     

    Ik vraag me nu af waarom AHCI niet werkte, alhoewel ik denk dat het bij mij nu wel werkt omdat ik een werkende RAID configuratie HEB.

     

     

  7. Gisteren belde de service om te zeggen dat de PC al de hele dag zonder problemen aan staat. Hij wilde hem terugsturen zonder er wat aan te doen (gratis). Na wat heen en weer gepraat hebben we afgesproken dat hij de PC gaat testen (en niet alleen aanzetten) met name het video gedeelte.

     

    Vandaag hebben we terug gebeld, en konden we zonder problemen het moederboard omruilen omdat het wel defect was. Ik weet verder niet wat er defect was, ik was zo blij dat ik vergeten ben ernaar te vragen.

     

    We hadden de keuze om eenzelfde Moederboard te kiezen of een andere, we hebben nu voor een Asus gekozen (M4A785TD-V EVO, hier heb ik goede ervaring mee) deze heeft dezelfde chipsets als de MSI maar is een tientje duurder.

     

    Alles is naar behoren geregeld, nu nog maar hopen dat de PC weer heel terug komt.

     

    Henk

     

  8. Tja Tja, dan toch maar beter alcohol gebruiken, dan merk je vanzelf waneer er een lek is.

     

    Overigens zo'n warmtewisselaar is gewoon een spiraal van koperbuis.

    Het warme water wordt niet als drinkwater gebruikt, wel om te douchen en de handen te wassen. Maar goed, ik ben geen specialist op dit gebied. Zit er bij u in de buurt niet iemand met wie u de hele zaak (montage en gebruik) kunt doornemen en dan afspreken wie wat doet?

  9. De PC was minder dan een week oud.

    Hij is nu bij de service en ze hoeven echt niet met een verhaal aan te komen dat het aan het overclokken zou liggen. Er zit namelijk op het moederboard (MSI 785GM-E51) een hardware schakelaar om +10%, +15% of +20% te overclokken. Waarbij ik betwijfel of +15% of meer wel zin heeft i.v.m. stabiliteit?

    Maar +10% heb ik wel geprobeerd, het werkte goed, maar na wat tests ook weer terug gezet.

    Software matig kan dit mobo ook overclokken, en wel automatisch met als instelling onder andere MAX FSB. De PC start dan niet meer op, Dan kan ik hardwarematig resetten of in de Bios handmatig alles weer terug zetten (de FSB staat dan op 280 ???).

     

    Naar uw advies zal ik zeker navragen of er elco's vervangen zijn door exemplaren met een hogere temperatuur, tenzij het probleem door een slechte voeding wordt veroorzaakt (Nobudget, Powertec 420W +12V - 17A).

     

    Als ik weet wat er aan de hand is laat ik het hier weten.

     

  10. Het is waarschijnlijk een van de stangen waarmee de pook aan de bak vastzit om de versnellingen te kiezen. Hier is dan een bus (of koppeling) zover versleten dat hij niet goed meer schakeld.

     

    Je kunt er gewoon mee rijden dat is geen probleem, gewoon de 2 overslaan (wel een beetje doortrekken in de 1 (tot 25-30 Km\h)) en opletten dat je niet terug moet zetten.

     

  11. De naam voor pure drinkbare alcohol in Polen IS spiritus. En die kost zo'n 40 Zl per liter (in de winkel!) Dat is ongeveer 10 Euro. Deze 96% alcohol meng je dan met water om er (koppijn)wodka van te maken.

     

    Glycol is heel goed om als antivries te gebruiken en in de suppermart wel te koop als koelvloeistof. Het werd gebruikt om slechte wijn zoet te maken maar glycol was toch te dodelijk om te drinken.

  12. Omdat katootje een beetje verlegen is;

     

    Ik heb met een nieuwe MSI mobo precies hetzelfde gehad, op onregelmatige tijden, van 1 minuut tot wel 3 of 5 uur OOK als ik in de BIOS iets wil veranderen, gaat de PC uit zonder foutmelding. Soms kan ik met de resetknop nog wel opnieuw opstarten en soms moet ik dat met de aan/uit knop doen, 4 seconden indrukken. De PC sluit denk ik niet af maar hangt vanwege een hardware probleem, de monitor krijgt geen signaal meer en het toetsenbord werkt niet meer(Ctrl+Alt+Del).

     

    Deze PC is door de service dienst van de webwinkel opgehaald en het is nu wachten op het resultaat!

     

    Ik heb de foto's hierboven bekeken maar ik weet eigenlijk niet waarnaar ik moet kijken, is het dat deze condensators aan de bovenkant bol staan? Als het de condensators zijn is het dan een geval van garantie?

     

    edit: de garantievraag.

     

     

  13. 1 deel cement + 2 delen kalk + 8 tot 11 delen geel zand.

     

    Mengen in en mixer en erop smeren(putz). Het is een beetje schuurpapier-achtig als het klaar is heeft een mooi kleur maar ik weet niet of dit ook zondermeer waterdicht is. Of afwerken met tegels dan heb je een zwemvijver laugh

     

    Ik zie dat er onder op de foto al wat tegen gegooid is, zoiets bedoelde ik.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...