Jump to content

greydutch

Members
 • Content Count

  87
 • Joined

 • Last visited

About greydutch

 • Rank
  Proef lidmaatschap

Aanvullende info

 • Geslacht
  Gaat je nix aan
 • Locatie:
  Berlijn

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dank je wel voor dit snelle antwoord. Op de website van Canal Digitaal wordt Film Europe overigens nog steeds in bloemrijke bewoordingen de hemel in geprezen: https://www.canaldigitaal.nl/zenders/films-en-series/film-europe/ Waarom in hemelsnaam gooien ze er zo'n zender dan toch uit? Ik krijg echt nooit informatie van CD als ze weer eens een zender op zwart zetten, terwijl Ik het best wel interessant zou vinden om na te lezen wat de beweegredenen van CD daarvoor zijn (en natuurlijk ook of er wellicht een passende vervanging voor komt).
 2. Ik heb net vastgesteld dat ik de zender Film Europe niet meer kan ontvangen. Mijn abonnement heet tegenwoordig Rijk (inmiddels € 24,95 per maand) en ik heb een extra kaart (die blijkbaar nu Multiroom Rijk heet) à € 6,50 per maand. Bij beide kaarten blijft het beeld zwart voor Film Europe. Eigenlijk weet ik wel zeker dat ik deze zender vroeger kon kijken (dus vóór de naamsverandering naar Rijk), nu niet meer. Ik woon in het buitenland, dus naar Canal Digitaal bellen doe ik liever niet. Volgens hun zenderoverzicht is deze zender beschikbaar vanaf het pakket Riant, en ik dacht eigenlijk dat mijn pakket Rijk hier nog boven zat. Weet iemand hier misschien hoe dit zit? Mijn dank.
 3. Door schade en schande wordt men wijs.... En de hernieuwde installatie ging al een stuk sneller dan de eerste keer. Zijn er dan überhaupt nuttige plugins of is het beter die allemaal links te laten liggen?
 4. Hallo, Helaas heb ik na enkele dagen uitproberen nu een groot probleem: mijn VU Uno 4K SE reageert niet meer. Aanvankelijk liep alles prima: VTI geinstalleerd en met behulp van de Oscam butler ook Oscam. Canal Digitaal liep perfect en ik heb daarna meerdere mogelijkheden van het menu uitgeprobeerd en naar mijn smaak ingesteld. Nadat ik een externe plugin had geinstalleerd (multi quick button) ging opeens niets meer. Na een herstart bleef de receiving steken op "loading" (half uur gewacht, daarna het apparaat uitgeschakeld). Ik dacht dat de oplossing zou zijn het VTI image nogmaals te flashen. Na een herstart kwamen achtereenvolgens deze medelingen: - updating press power (maar dit beeld verdween onmiddellijk) - updating - reading usb dan drie keer achter elkaar: - programming - continuing - reading usb daarna: - flashing image - updating rootfs na enkele minuten: - reboot in 9 seconds na de reboot: flashing image Daarna niets meer: al ruim een uur kijk ik tegen deze mededeling aan en heb geen idee hoe dit probleem kan worden opgelost. Ik heb wel een backup van de installatie gemaakt (opgeslagen op de harde schijf), maar hoe kom ik daar aan? Heeft iemand misschien een idee?
 5. Mimisiku en Tonskidutch: bedankt voor de tip! Na de installatie van het VTI Image (dat was zelfs voor mij niet al te moeilijk) werden ook de zenders van Astra 23.5 gevonden! Nu zie ik ook de talloze mogelijkheden die dit image biedt: daar ben ik de komende tijd wel even zoet mee. Ik heb een Duitstalig forum gevonden, waar werkelijk alles over VTI is te vinden (ik weet helaas niet zeker of ik hier wel een link mag plaatsen). De volgende stap is, denk ik, mij te verdiepen in Oscam & Co. Ik heb de CD kaart nog in de CAM zitten: het beeld is prima en de omschakeling naar een andere zendenr gaat bijzonder snel. Nogmaals bedankt voor alle hulp en adviezen!
 6. Vandaag is dan de VU+ Uno binnen gekomen en ik heb hem natuurlijk onmiddellijk aangesloten. Helaas, de eerste ontnuchtering kwam prompt: het lukt mij niet de zenders van Astra 23.5 op te slaan. Wat ik ook probeer, maar ik krijg alleen de zenders van Astra 19,2 binnen. Er wordt wel gezocht op 23.5, maar het resultaat is steeds 0 zenders. Ik stuur een paar screenshots mee: wellicht dat iemand aan de hand daarvan kan zeggen wat ik verkeerd doe. Ik heb ook nog even met de oude Technisat getest: daar zijn geen problemen, dus aan de schotel etc. kan het niet liggen. Voor de goede orde: ik woon in Berlijn en heb de VU hier gekocht - maar dat mag natuurlijk geen rol spelen, toch?
 7. dus dan zoiets? en zo'n splitter heeft geen negatieve uitwerking op de ontvangstkwaliteit?
 8. Tonskidutch: ja, dat klopt want ik (de vragensteller) ga nu de Uno 4K SE met 1 TB bestellen. Ben erg benieuwd naar de vele, voor mij nieuwe, mogelijkheden die dit apparaat biedt. Ik geloof inderdaad dat het voor mij de optimale receiver is. Een paar vraagjes heb ik nog: de Tuner is een DVB-S2 FBC Twin Tuner, zo staat het althans op de website van Amazon (D). Nu heb ik gezien dat er inmiddels ook een Tuner DVB S2x bestaat, wat klaarblijkelijk een verdere ontwikkeling van S2 is. Is de sprong van S2 naar S2x zo groot dat ik met een S2 Tuner niet blij word, of maakt het niet veel uit? Tweede vraag: de verbinding van de schotel naar de receiver bestaat uit een enkele kabel. Dan heb ik toch eigenlijk niets aan een Twin Tuner, of maak ik hier een denkfout? En tot slot: kan ik met een sat-splitter (zie bijgaande foto) het binnenkomende signaal zowel naar de nieuwe VU receiver als naar mijn oude Technisat receiver leiden (zonder dat dit tot een slechtere ontvangstkwaliteit leidt)? De Technisat zou ik dan op een kleine TV in de slaapkamer willen aansluiten. Jullie merken, het zijn vragen van een echte beginner. Bedankt.
 9. Sverige en Tonskidutch: bedankt voor deze aanvullende informatie. Ik ben weer wat wijzer geworden en heb door de positieve informatie op dit forum eigenlijk al besloten dat ik binnenkort een VU receiver ga aanschaffen (waarschijnlijk de Uno 4K SE met 1TB die hier voor rond 340 € verkrijgbaar is). Voor mij is 1 CI in ieder geval genoeg, Wifi is niet nodig en aansluitingen zijn er voldoende. De opnames van de Technisat heb ik overigens altijd met het programma VideoReDo bewerkt. Voldoet prima en ik neem aan dat dit programma ook met de opnames van de VU overweg kan. Nogmaals bedankt voor de deskundige input.
 10. Okay, er is me nu het één en ander wat duidelijker geworden. Begrippen als Oscam en VTI zijn voor mij totaal nieuw. Ik heb trouwens van Canal Digitaal de MediaGuard Cam met de witte letters op een zwart/groene achtergrond, dus een al wat ouder model. Ik hoop dat deze of anders de de Aston Cam met de VU Uno overweg zal kunnen. En desnoods koop ik alsnog die witte Cam van CD. In de softwaremogelijkheden kan ik me altijd later nog verdiepen, maar misschien is dat wel een leuke uitdaging. Ik woon in het buitenland, en wilde de receiver eigenlijk gewoon via Amazon kopen. Als de installatie van de software echt zo makkelijk is waag ik het er waarschijnlijk maar op. Bedankt voor alle tips.
 11. Bedankt voor jullie reacties. De Uno 4 Kse lijkt mij een goede keus: 4K, LAN en ingebouwde harde schijf. Maar het belangrijkste punt voor mij is dat ik zonder problemen de smartcard van Canal Digitaal kan gebruiken (bij mijn Technisat gebruik ik een Asta Cam ipv de originele Canal Digitaal Cam, omdat dat stabieler bleek te zijn). Ik wil liever geen software oplossing, omdat ik daar gewoonweg geen verstand van heb. Werkt de hardware oplossing Aston Cam (of evt. Canal Digitaal Cam) + oranje CD kaart in de CI(+) ook gewoon met de Uno 4Kse? Dat ik maar één programma tegelijkertijd kan opnemen is niet erg. Maar wat betekent: "achteraf decoderen" in dit verband? Wordt de opname versleuteld opgeslagen en moet ik deze dan met een software programma op de PC ontsleutelen? Voor de Technisat heb je het programma Mediaport, dat de niet-gecodeeerde opnames van de Technisat naar de PC haalt. Mijn dank.
 12. Hallo, Ik gebruik al sinds vele jaren tot volle tevredenheid de Technisat Recorder HD S2 Plus. Helaas begint deze langzamerhand kuren te vertonen en ik ben nu op zoek naar een nieuwe receiver. Dit zijn voor mij de belangrijkste punten: - probleemloos werkend slot voor Canal Digitaal Cam + oranje kaart . opname mogelijkheid (indien mogelijk met ingebouwde harde schijf) - LAN aansluiting Deze drie zaken functioneren perfect bij de Technisat nice to have: - 4K (heb inmiddels een 4K televisie: Sony 49XE9005) Ik heb weinig verstand van de materie maar begrijp dat de VU Plus in ieder geval een goede keus zou zijn. Maar welke? Worden bij de VU Plus de opnamen altijd als TS opgeslagen? Bedankt voor een tip.
 13. Hallo, Is er inderdaad al een Ziggo app voor Android TV? Ik heb net nog even gezocht, maar kan niets vinden. Ik dacht eigenlijk dat ze nog steeds in de testfase zitten.
 14. greydutch

  greydutch

×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy