Jump to content

greydutch

Members
 • Content Count

  106
 • Joined

 • Last visited

About greydutch

 • Rank
  Proef lidmaatschap

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Berlijn

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hallo ceesv, Kun je me ook nog verraden welke? Ik vermoed: de door CD op hun website aangeboden en naar ik mag aannemen goedgekeurde Mediaguard 3 CI (zonder ingebouwde smartcard) die ca. € 60,00 kost. Want de smartcard die ik nu heb blijft op zich toch wel gewoon geldig? Hoe zeker is het trouwens dat deze plannen echt doorgaan, of is dat momenteel nog echt koffiedik kijken? Dank je wel.
 2. Mag ik hier even op inhaken (ik heb een VU+ Uno 4K SE): welke CAM zou ik dan moeten gaan gebruiken? Ik heb hier nog drie verschillende CAMs liggen, waarvan er één door CanalDigitaal was goedgekeurd (zie bijgaande foto). Kan ik die dan hiervoor gebruiken, of moet ik alsnog een nieuwe aanschaffen? Mijn dank.
 3. Hallo Sprietje, Bedankt voor je reactie. Ik heb het net even uitgeprobeerd: mijn CI-module werkt nog wel. Aan mijn Windows computer is namelijk nog een TechnoTrend S2 3650 CI met Asta Cam aangesloten voor mijn tweede CD kaart en ik zie nu dat deze ook werkt met de MediaGuard CAM die ik ooit bij Canal Digitaal heb gekocht (inderdaad: flink wat jaartjes geleden!). Is er voor mij dan misschien toch nog hoop?
 4. Als tamelijke leek op dit gebied is mij de draagwijdte van deze verandering nog niet helemaal duidelijk. Ik heb een VU+ UNO 4K SE en heb destijds met enige moeite de Oscam geinstalleerd. Werkt sindsdien perfect! Als die mogelijkheid volgend jaar inderdaad wegvalt: de VU+ heeft toch ook een CAM slot. Kan ik die dan niet gebruiken? Ik heb een normale oranje CD smartcard en er ligt hier ook nog de MediaGuard CAM die ik gebruikte voordat ik de VU+ had. Deze CAM heb ik ooit rechtstreeks bij Canal Digitaal besteld en er staat ook op dat deze door CanalDigitaal is goedgekeurd (zie bijgaande foto
 5. Hallo, Ik heb een nogal merkwaardig probleem met de Canal Digitaal App. Ik heb deze net geinstalleerd op mijn nieuwe HiMedia Player (met puur Android 7.0, dus niet Android TV), die per kabel met mijn router is verbonden. Het installeren van de App was geen probleem, maar als ik hem op de HiMedia Player start krijg ik (in het Engels) de informatie dat het door mij geselecteerde kanaal (NPO2) niet via een mobiele verbinding beschikbaar is. Ik dien daarom de Wi-Fi aan te zetten. Nu heeft de HiMedia weliswaar Wi-Fi, maar die heb ik gedeactiveerd, want LAN heeft uiteraard mijn voorkeur.
 6. @Tonskidutch: ja, ik weet dat er veel topics over dit onderwerp zijn. Dat schreef je al eerder. Maar het zijn topics, en niet iets waar een beginner veel aan heeft. Ik heb het topic gelezen waar je naar verwees. Afgezien van het feit dat het 10 jaar oud is moet ik zeggen dat ik er niet al te veel van begrijp, simpelweg omdat ik de basiskennis hiervoor niet heb. @kewtal: ik zou het inderdaad zeer op prijs stellen als je bij gelegenheid je "recept" voor de beoogde installatie met mij zou willen delen. Alvast bedankt.
 7. @kwetal, @schapi en @moonchild: bedankt voor deze aanvullende reacties! Ik zie inderdaad door de bomen het bos niet meer helemaal, maar ik kan natuurlijk proberen te schetsen wat ik heb en wat ik eigenlijk wil: - ik heb in de huiskamer sinds ongeveer een jaar een VU+ Uno 4K SE, die ik destijds met veel kunst en vliegwerk en met hulp van het VTI forum aan de praat heb gekregen (hoofdkaart van Canal Digitaal (oranje/wit), Oscam). Ik zou dat nu spontaan niet meer voor elkaar krijgen! Maar dit systeem loopt al vanaf het begin zonder problemen en ik heb hier dus geen wensen en geen zorg
 8. @Moonchild: Inderdaad heb ik op mijn Windows PC in de loop der jaren allerlei probleempjes met de combinatie Hardware: Technotrend + CAM + CI + Software: DVBviewer gehad, die echter steeds konden worden opgelost. Ik heb hier inmiddels 4 CAMs liggen (Alphacrypt, Mediaguard van CD, oneCAM en Aston Seca) , die allemaal een tijdje hebben gewerkt, maar dan toch weer problemen veroorzaakten. Momenteel loopt bij mij dus weer de Aston Seca. Ik zou dus wel weg willen van deze constructie, en heb begrepen dat een Softcam (Oscam) de oplossing zou zijn. Maar ik zie door de bomen het bos niet.
 9. @Codx: bedankt voor je reactie. Ja, het probleem lijkt inderdaad te zijn ontstaan door het samenspel tussen Windows en de DVBViewer. Om nog onduidelijke redenen hebben veel gebruikers van DVBViewer sinds de update naar Windows 2004 soortgelijke problemen. Of het nu aan Windows of aan DVBViewer ligt: wie zal het zeggen? In het Duitstalige forum loopt hierover al een tijdje een discussie en dat zijn voornamelijk mensen die alleen maar FTA zenders kijken. Een echte oplossing is er blijkbaar nog niet. Door toeval kon ik mijn probleem voorlopig oplossen door de AlphaCrypt Cam te vervang
 10. @Tonskidutch: het probleem voor mij is dat ik met begrippen als Cardreader en Acamd niet veel kan beginnen. Heb deze gegoogled, maar een structurele uitleg hoe je één en ander moet opzetten heb ik niet gevonden. Bovendien dacht ik eigenlijk dat dit een min of meer illegale vrijetijdsbesteding is. Of vergis ik me nu?
 11. @Moonchild: ja, dat het probleem iets met Windows 2004 te maken had bleek inderdaad onzin te zijn. Maar dat wist ik natuurlijk pas achteraf: veel gebruikers van DVBViewer hebben juist wel veel problemen door de update naar Windows 2004. Vandaar dat ik ook in die richting dacht. De door jou genoemde opties 1 en 2 zijn voor mij te gecompliceerd. Windows XP zou ik eventueel op een oude laptop kunnen installeren, maar: omdat de problemen ergens met de CAM te maken moeten hebben, heb ik voor de grap een oude Aston Seca CAM van stal gehaald. Toen ik daar ooit problemen mee kreeg kocht i
 12. Ik had mijn probleem ook op het forum van DVBViewer gepost en daar kreeg ik de tip het eens zonder Cam + Smartcard te proberen. En zie daar: dan ontvang ik opeens wel de FTA zenders zoals ARD en ZDF. En zodra ik de Cam er weer in steek bevriest het beeld. Het moet dus haast wel aan de CAM (AlphaCrypt) cq de CD Smartcard ( de oranje/witte) liggen. Mij gaat het natuurlijk om de zenders van Canal Digitaal, maar ik heb geen idee wat ik nog zou kunnen doen om het probleem te verhelpen. Mijn oorspronkelijke vraag was eigenlijk of er een alternatief is voor mijn huidige Technotrend TT connect S2-365
 13. @Penthe: SMB 1.0 aktiveren heeft het probleem helaas niet opgelost. Ik heb het nu weer uitgezet. Zijn er misschien nog andere mogelijkheden? @Tonskidutch: ja, ik heb begrepen dat het alleen maar een suggestie van jouw kant was. Misschien kun je me nog vertellen hoe ik permanent verhinderen kan dat Windows updates automatisch installeert: ik zou dan eventueel de Technotrend aan een oude laptop kunnen aansluiten die nog niet naar 2004 is geupdated.
 14. @Penthe: ik heb een Duitse Windows en daar is de SMB optie te vinden onder "Unterstützung für die SMB 1.0/CIFS-Dateifreigabe"... Deze optie heb ik nu geactiveerd. Daarmee wordt ook de mogelijkheid SMB automatisch te verwijderen geactiveerd: zie bijgaand beeld. Is dit juist? En wat is de volgende stap? @Moonchild: ik heb de drivers gedeinstalleerd, systeem nieuw gestart en drivers opnieuw geinstalleerd. Heeft niet geholpen. @Tonskidutch: Een update weer ongedaan maken is eigenlijk geen zuivere oplossing, denk ik. Bovendien worden Windows Updates toch autmatisch geinsta
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.