Jump to content

SimonLeBon

Members
 • Posts

  121
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

About SimonLeBon

 • Birthday 01/01/1970

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Ridderkerk, Slikkerveer 51.882 4.604
 • Interesses
  Veel te veel om op te noemen... ;)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

SimonLeBon's Achievements

 1. Coax-kabels met Kabelkeur hebben afdoende afscherming (voor LTE/4G). Bijvoorbeeld Hirschmann TS9/KOKA 9eca, Belden H125 DB+ (knikt niet) en nog vele anderen
 2. Misschien dat ze met pre paid een koop-decoder bedoelen? Het is in ieder geval inderdaad geen pre paid kaart zoals een HD+ kaart. Zoals Codx al aangaf moet je een (jaar)abonnement afsluiten en registreren, waardoor het hoogstwaarschijnlijk niet in NL te verkrijgen is.
 3. Het is de M7 CAM-701 CI+ module, eind januari aangeschaft bij CD (€ 99). Voor € 35,- wil ik er wel afstand van doen. Dat is exclusief verzendkosten, ophalen kan natuurlijk ook. Stuur maar PB-tje als je interesse hebt.
 4. Ja ik ken de strekking van het wetsartikel al uit de tijd dat ik kaartjes programmeerde voor de Nokia MM9200. Al die overdreven bangmakerij boeit me niet zo. De gebruikers zijn in NL niet illegaal totdat aangetoond is dat ze illegaal zijn. De discussie zal gaan of er sprake is van "het oogmerk daarvoor niet volledig te betalen". De reden is niet dat ik niet wil betalen voor een Sky UK abonnement, maar dat het in NL niet mogelijk via een legale weg te kijken. De intentie om volledig te betalen is er aangezien ik ook bereid ben voor meerdere andere diensten te betalen. Mocht het ooit tot rechtszaak komen, verwacht ik niet dat het mij zwaar aangerekend zou worden en het hoogstwaarschijnlijk op een schikking uitdraaien en verklaring tekenen. De kans is echter gering omdat de jacht, voor zover die er is in NL, ook meer is gericht op verspreiders dan op gebruikers. Duitsland heeft sowieso een andere (recht)cultuur dan in NL. Daar wachten mensen bijvoorbeeld keurig bij een voetgangersoversteekplaats wanneer het licht op rood staat, ook al is er in velden of wegen geen ander verkeer te zien. Dat opzeggen van de relaties door banken en verzekeringsmaatschappijen zie ik op deze basis (thuis 'grijs/zwart' kijken dmv IPTV) niet zo snel gebeuren, dan zou geen enkele veroordeelde pleger van een misdrijf een bankrekening of verzekering kunnen hebben. Hooguit zou de acceptatie bij bijv een hypotheek of orv lastiger (maar niet onmogelijk) zijn na een veroordeling. Misschien zou ik mijn F-licentie kunnen kwijtraken. ^^^^Dat dus...
 5. Kan eventueel ook een aluminium pijp nemen... Let er wel op dat er boven de bovenste beugel minimaal 3 á 4 rijen bakstenen zitten, de bovenste stenen van een muur zitten het minst stevig. Keilbouten is voor 1 schotel overdreven, gewone flinke (12 of 14mm) pluggen met bouten zijn echt voldoende. Heb er nog wel een berg liggen. Als je me een pb-tje stuurt, zal ik er wat opsturen tegen verzendkosten. In bakstenen gebruik ik overigens liever chemische ankers ipv keilbouten, keilbouten kunnen de steen kraken en chemische ankers niet, die vormen één geheel met de steen. Ik heb in de jaren '00 zonneschermen opgehangen met een breedte van 7 meter en een uitval van 3 meter met chemische ankers, ze hangen er nog steeds. Ik zou niet te korte muurbeugels nemen, met beugels van 20cm heb je nog wat speelruimte om de schotel af te stellen. Als je met de schotel boven het dak uit wil steken, dan zou je wel 10cm beugels kunnen nemen (afhankelijk van de overstek van de dakrand).
 6. Niet meer van toepassing, CD heeft resterende abonnementsgeld gerestitueerd nadat ik het abonnement vanwege de tariefsverhoging opgezegd heb. Heb evt nog wel de CI module te koop.
 7. Zorgen dat je sowieso een goede provider neemt die vrijheid en privacy hoog in het vaandel heeft staan. Ben overgestapt van Ziggo naar de opvolger van XS4ALL die samenwerkt met Bits of Freedom. Ziggo internet was hier (in de wijk) brak en ontkent het probleem. Ik gebruik een PiHole met Quad9 als DNS(SEC) resolver. Met een goede vpn heb je ook wel wat extra bescherming. Ik heb er tegenwoordig geen probleem meer mee me in het grijze/zwarte gebied te begeven; ik wil betalen voor bijvoorbeeld Sky UK en Italy maar dat is legaal niet mogelijk in NL. Inmiddels heb ik -behalve FTA-satelliet- ook NLziet, Netflix, Prime, Discovery+, F1TV Pro, nog wat betaalde meuk. De grijze 'ga snel' IPTV provider gebruik ik voor de Zuid-Afrikaanse en (Sky) F1 kanalen. Omdat IPTV soms hapert (op Formuler GTV/Z8 boxen) wil ik eigenlijk andere IPTV provider en evt een goede CS server, maar moet me daarvoor eerst nog even verdiepen in cccam/oscam. Maar ja, dat kost weer tijd en aangezien ik midden in mantelzorg, verbouwing en drukte op het werk zit, is dat laatste iets waar ik nu gebrek aan heb.
 8. TNX voor deze ervaring! Volgens mij zijn de Vlaamse zenders vertikaal gepolarisserd en de Waalse horizontaal. Ik zat een beetje te twijfelen of ik een flinke yagi/logper meerdere elementen + rotor + mast LNA om te gaan DX-en, maar omdat ik al veel te veel hobby's heb, zou dat toch weer een project worden wat in een hoekje op zolder/in de garage zou belanden. Dus wordt het vooral een praktische oplossing; een vaste richtantenne op Den Haag, omdat daar precies wat zenders zitten die op de ontvangstgrens zitten op de dipool onder het dak.
 9. 'Ik kweeg'... Wabbit season! <-(mensen die dit begrijpen zijn oud )
 10. Ik ben in ieder geval blij dat F1TV Pro beschikbaar blijft in NL, dus dat vind ik goed nieuws. Voetbal en darten boeien me sowieso niet, dus liever F1TV dan voor Viaplay waarschijnlijk meer dan € 20,-/mnd gaan betalen. Ik had eerst een F1 live timing abonnement, en sinds F1TV in Nederland beschikbaar direct een F1TV Pro abonnement. F1TV werkt nu wel goed itt 2 jaar geleden. Dit seizoen (en vorig seizoen) maar weinig problemen gehad. Rob van der Pol's Race Control is inderdaad een aanrader, dan kun je je schermen tenminste indelen zoals je dat wil. Alleen synchroniseren is bij live uitzendingen een beetje tricky, maar ik zet gewoon alle streams tijdelijk op Nederlands, dan is het goed te doen. Moet op de TV (Ziggo) wel even de time shift inschakelen. Ik kweeg de tip van F1 TV Viewer ook op Tweakers, maar nog niet geprobeerd, zal hem eens op mijn Formuler GTV installeren.
 11. Nog een 'leuk' *kuch* bericht, van Canal Digitaal kreeg ik vandaag een aankondiging dat er wat zenders bijkomen en de abonnementstarieven met €2,- per maand omhooggaan. Bij dergelijke tariefsverhogingen heb je het wettelijke recht om per die datum op te zeggen. Zijn er hier al mensen overgestapt? Hebben deze overstappers ook de tariefsverhoging gekregen?
 12. Even voor de duidelijkheid, abonnement is afgelopen op 9 februari 2022, dus geen verplichtingen. In Royal zit o.a. ESPN, Ziggo Sport Select (F1), erotiek etc. Zie de zenderlijst voor details. Zenderlijst Canal Digitaal.pdf
 13. Er is nog iets wat bij IPTV/OTT/VOD speelt; privacy. Vrijwel alle legale IPTV-aanbieders kunnen in pricipe zien wat je kijkt en hebt gekeken en je kijkgedrag opslaan/analyzeren. Bij FTA 'uit de lucht' kijken is dat niet mogelijk. Gelukkig is er nog een goed FTA aanbod van Duitse en Engelse zenders en denk dat dat nog wel even blijft. Die versnippering door alle streamingdiensten (Netflix, Discovery+, Disney, Videoland, NLZiet etc. etc.) heeft TV kijken niet echt goedkoper gemaakt. Ik heb na het Joyne-debacle er toch maar weer een Ziggo kabel-TV abonnement afgesloten en ook een IPTV-provider genomen voor de Vlaamse zenders. CDS vraagt mij teveel voor 2e en 3e kaart en die zijn nog eens beperkt ook (geen Royal op 2e en 3e kaart). Je kunt ook niet, net als bij Joyne, het Nederlands én het Vlaamse pakket op 1 kaart krijgen. Ik ga geen CI-modules lopen wisselen, dat is A. veel te onpraktisch en B. niet echt bevorderlijk voor het CI-slot in de TV/ontvanger.
 14. Aangeboden wegens teruggang naar Ziggo: Canal Digitaal CI+-module en Royal pakket dat is afgekocht t/m 8 februari 2022, dus nog 8 maanden kijkplezier. Contract hoeft dus niet direct overgenomen te worden, maar de kaart kan eventueel daarna op naam gezet worden. Vraagprijs: € 225,- Bij voorkeur afhalen in Ridderkerk (thuis) of Rotterdam (werk), géén contante betaling.
 15. Wat is de negeer functionaliteit toch heerlijk om de onzin van stennisschoppers te filteren. Voorlopig nog beeld, maar dat zal over 2 weken anders zijn. Inmiddels zijn de overgebleven Discovery-kanalen ook niet meer zichtbaar, maar ach met een Discovery+ abo kan ik het meeste weer zien.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.