Ga naar inhoud


general

Lid
  • Items

    90
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door general

  1. Ik heb afgelopen week nog vanalles geprobeerd. Nog een paar condensators op het moederbord vervangen in de buurt van de harddisk power connector, maar geen verbetering, wordt alleen maar erger. Ook nog eens een volledige herinstallatie gedaan, dit keer eens met een OpenATV image, maar ook dat gaf geen verbetering. Ik heb het opgegeven. Ik ga een nieuwe VU+ Duo 4K SE BT kopen.
  2. @Tonskidutch zegt "Mocht je Satelliet kijkgedrag echter minder zijn geworden dan het nieuwe streamen kun je ook een veel goedkopere dvb-s2x receiver kiezen." Ik heb momenteel inderdaad 2 sat kabels, maar dat is niet meer echt nodig. eentje volstaat ook. Wat is dan het alternatief? Chromecast vereist dat iedereen die wil kijken met een smartphone of tablet moet gaan klooien. Dat word hier niet handig gevonden. Ik gebruik het zelf wel soms, maar voor het streaming werk wil ik toch een kastje, zoals de nokia, shield of misschien een alternatief zoals de zidoo. Heeft iemand daar ervaring mee?
  3. @jeevanhoof zo te zien heeft die dreambox two geen mogelijkheden voor cable/coax input? @wanderer een google chromecast heb ik al, maar ik vind dat niet handig, ik wil gewoon een kastje met een afstandsbediening.
  4. Op de ventilator zaten idd na 10 jaar wat stofdeeltjes, maar hij draait nog prima. Hier rookt niemand. Ik heb m nu schoongemaakt. Als er geen stream meer vrij is zijn de kanalen grijs. Maar als je m gewoon kunt selecteren betekent het dat het systeem nog plek heeft om die betreffende stream t laten zien/opnemen. Als je dat niet-grijze kanaal selecteert en je krijgt na ongeveer 10 seconden een melding "afstemmen mislukt" dan is er iets mis. @Codx zegt "ik denk eerder dat 1 van je tuners blikjes stuk is, maar die kun je toch zo vervangen ipv zelf gaan te solderen." Dit lijkt me inderdaad redelijk waarschijnlijk, maar hoe kom ik daar aan? de insteekkaart als geheel is hier in nederland niet meer te krijgen. @bellejt zegt "is een typisch verschijnsel als een component te warm wordt.Als je kan spanning meten dan is het wel te vinden waar het probleem zit." Dan moet je natuurlijk wel weten wat je meet en waar je moet meten en hoe je die gegevens interpreteert. Ik mis daar de kennis voor.
  5. Hoi, Zoals al in een andere draad te lezen begint mijn Vu+ Duo2 af te sterven. Ik heb sinds een paar maanden Trined en die levert coax cable voor deze box. Heel handig want dan kan ik films opnemen en dan de reclame doorspoelen. Ook komen er nog altijd 2 kabels met 4 double LNBs binnen. Dat wil ik ook graag nog zo houden. Ook heb ik van Trined een mediaplayer met hun streaming zenders. Maar op dat kastje is het dan weer niet mogelijk om een andere streamingdienst te installeren (Netflix , Disney of zo) Ik denk er over om de Trined stream+kastje op te zeggen en in plaats daarvan NLZiet te nemen, en dan op een Nokia 8100, Nvidia Shield of Zidoo 9x Pro. Dat zijn "Android TV" kastjes die een specifieke, gecertificeerde build draaien van android, waardoor de officiële apps van Netflix, nlziet, npostart, Disney+ en zo op de hoogste resolutie draaien. Op gewoon android zijn er wel fixes en onofficiële builds waarmee dat ook t doen is maar dat kan bij iedere update weer vervallen, begreep ik zo. Maar nu mijn vuduo2 ook begint te kraken dacht ik dat er misschien een andere oplossing was: DreamBox en zgemma schijnen een combo box te maken. Maar zo ver ik zie is dat android, en niet android tv. Werkt dat dan? enige ervaring? Of toch maar gewoon 2 boxen? Dan evengoed nog vragen: - Welke streambox? de Nokia 8100, Nvidia shield of Zidoo 9x Pro? - welke sat/cablebox? VU+ Duo 4K se? Functionaliteit en kwaliteit gaan boven budget.
  6. Als ik de box koud aanzet kan ik 2 kanalen gelijk van cable opnemen of kijken. De andere kanalen zijn dan on-selecteerbaar grijs. Na een uurtje kan ik een kanaal opnemen, maar als ik dan een ander kanaal selecteer (niet grijs) dan krijg ik de melding afstemmen mislukt. Dus de aanpassingen tot nu toe brengen nog niet het gewenste resultaat. schijnbaar als de box warm wordt dan vermindert de kwaliteit en lijkt er niet meer niet genoeg power om 2 kanalen te decoderen. Waarschijnlijk na een langere periode zal ook die enige stream wel moeilijkheden krijgen. Met de satellietkanalen heb ik dit probleem niet. Misschien ligt het alleen in het cable insteekkaartje maar het kan ook zijn dat de cable streams meer decoderingspower vergen? Hoewel Trined geen card benodigd... Aangezien de sat streams wel werken lijkt het moederbord dus niet de eerste verdachte. Op het moederbord zitten behoorlijk wat condensators. Om die allemaal maar te gaan vervangen is nogal een tijdrovende klus, en ook nog niet eens zo goedkoop. In het linkje van @bellejt https://moltensolder.wordpress.com/2015/11/09/vu-duo2-faulty/ hebben ze het over 100 pond aan condensators. Dat is me de box uit 2013 niet meer waard. Zolang hij het nog zover doet (1 cable channel) kijk ik het nog even aan maar ik ga eens rondkijken voor een andere box. Voor de duidelijkheid zal ik daar over een ander draadje starten.
  7. @Alex1970 bij deze de gevraagde zenderlijst (ongesorteerd): lamedb.zip
  8. Print banen van de insteekkaart zien er prima uit, nu teruggeplaatst met nieuwe condensators. Die waren een beetje groter dan de oude (25V ipv 16V) dus wat moeten knutselen met draadjes en liijmpistool: @bellejtHier een foto van het moederbord. Geen van de condensators is bol en ik zie nergens zichtbare problemen aan deze zijde van het moederbord. Ih heb hed bord nog niet gedemonteerd om te zien of de onderkant goed is. de condensators van de voedingsprint zijn allemaal vervangen, behalve de 1uF bovenaan-rechts. Die zat niet bij de bestelling. De 0.47uF onderaan links is vervangen door 2x1uF serieel en de 120uF door 100+22uF parallel Als je nog tips hebt dan hoor ik t wel. Met de nieuwe condenzators op het insteekkaartje doet hij het nu al een paar uur goed. Ik zal m de komende dagen in de gaten houden.
  9. Helaas nog niet opgelost. Toen ik de box eergisteren aanzette werkte het allemaal, maar nu be box anderhalve dag heeft aangestaan is het kabel signaal weer weg. Ik ga vandaag nog de surface mount condensators van het kabel-insteek kaartje bestellen. als die binnen zijn vervang ik ze en dan zien we weer verder. Ik houd julie op de hoogte. @TonskidutchHet lag dus niet alleen aan het loszittende kaartje, dan had hij het nu blijven doen.
  10. Bijgevoegd een zojuist gemaakte handmatige scan, op ID 01000 als frequentiescan lamedb_2024-01-23_freqscan.zip dat met die trined file zal ik van de week doen, nu geen tijd meer.
  11. Correctie, hij doet het weer!! Nog eens alles nagelopen, kabels en stekkers losgemaakt, vastgemaakt. Waarschijnlijk heeft de kabel-insteekkaart niet goed vast gezeten, het schroefje zat er nog niet in. Nu wel. Ik ga hem de komende tijd eens inn de gaten houden, zien of deze fix stand houdt
  12. experiment mislukt. Allemaal nieuwe condensators geplaatst: bestaande zenderlijst (met voorheen werkende zenders: afstemmen mislukt scan levert geen enkele zender, met ID 1000, 2000, 5555, 1791 kabel scan, handmatige scan En met backup bedoelde ik: alles backuppen, maar alleen de zenderlijst terugzetten. De zenderlijst was inderdaad nog een beetje rommelig, nog geen tijd gehad om op te poetsen. Ik heb voor trined geen settings file kunnen vinden, dus maar zelf gescand. Zijn die lijsten er wel?
  13. Zijn er op het moederbord nog verdachte componenten?
  14. Dat zal die bruine dikke zijn. Staat al op mijn lijstje om morgen te gaan halen. 120 uF 400v
  15. De vu duo2 heeft een interne voeding: in Nederland zie ik m nergens meer op voorraad.
  16. Als ik de voeding van de harddisk los koppel heb ik beeld, als ik m weer aankoppel heb ik geen beeld. Dus het is blijkbaar een voedingsprobleem. Geen van de condensators ziet er bol uit. Niet op de beide insteekontvangers, niet op het moederbord en ook die dikke op de voeding ziet er nog prima uit. Ik ga de harddisk eens vervangen door een SSD, die gebruikt wat minder stroom. zien of dat wat uitmaakt.
  17. @mereltje05555 geeft het zelfde resultaat
  18. @Alex1970Ik heb de handmatige scan gebruikt voor tuner C [DVB-C] (A en B zijn sat receivers) 304.000 kHz, Modulatie 256 QAM, Symboolsnelheid 6.875 kbps, inversie: auto, FEC: auto De Netwerk ID 1000 (zonder smartcard) staat bij de tuner configuratie. Zoekmethode: Frequentiebanden, Configueer scan installingen: uit Forceer oude signaalstats: uit Ik heb met netwerkID 1000 en 2000 geprobeerd, beiden geen resultaat. Kabel scan (met dezelfde settings, 1000 en 2000): "Zoeken mislukt!" Ook heb ik al met DreamSet een werkende set terug gezet (zie attachment) maar beiden zonder resultaat. @jeevanhoof software installeren zal ik vanavond proberen. backup maken, install openpli 9 en backup terug zetten Vanavond heb ik hopelijk ook wat tijd om de box open te maken om eens te zien of er bolle codensators op de receiver insteekkaart zitten. Heeft iemand enig idee welke de boosdoener kunnen zijn? lamedb.zip
  19. Hoi, ik heb de kabel gewisseld, maar geen resultaat. (modem hangt pal naast tv en vuduo2) (geen huisdieren) Daarna de vuduo2 een kanaal search laten doen maar dat leverde 0 kanalen op.Als trined nieuwe frequenties zou hebben dan zou er toech iets gevoenden moeten worden. De search parameters komen van de trined website: 304.000 kHz, Netwerk ID 1000 (zonder smartcard, Modulatie 256 QAM, Symboolsnelheid 6.875 kbps Ik zal de box eens afkoppelen, openen en tuner opnieuw vast zetten. Dat had ik een paar maanden geleden ale eens gedaan toen ik die ziggo blokjes had. Dat leverde toen geen verbetering op.
  20. Hoi, Ik heb sinds een paae maanden Trined glasvezel. Deze provider levert ook een coax signaal, en de monteur had in een paar minuten beeld op mijn VuDuo2. Gisteren merkte ik s'middags dat mijn box ineens langzaam was. Zappen naar een ander kanaal duurde seconden en het blauwe wachtwieletje kwam vaak in beeld. Wel was er nog gewoon beeld. Ik dacht dat een box restart wel zou helpen (via menu) maar na een restart bleef het beeld zwart, afstemmen mislukt. Ook een power cycle verbeterde niets. Trined werkt zonder smartcard, maar ik had oscam nog aan staan. Die maar eens uitgezet (restart) maar geen verbetering. Alle schotel zenders doen het wel gewoon. Als er afgestemd wordt op een kabel zender dan is de box heel langzaam, lijkt heel druk bezig. Ook als ik een opgenomen bestand bekijk. Als ik vooraf een satelietzender selecteer werkt alles prima. Kabel rechtstreeks in de TV gestopt, die vind alle zenders. Dus het lijkt niet aan Trined te liggen. Ik draai openpli, laatste nieuwe released vesie. Die heb ik 2 weken geleden geupdated en daarna is er geen enkele wijziging meer geweest. Misschien nog waard om te vermelden: Bij ziggo had ik veel last van blokkerig beeld. Volgens de ziggo monteur lag dat niet aan het signaal maar aan de ontvanger in de box. Met Trined heb ik nooit meer een blokje gezien, de kwaliteit is volgens mij zelfs beter dan bij ziggo. Kan de kabel-insteek ontvanger toch kapot zijn? hoe test ik zo iets? Heeft iemand een idee wat er hier aan de hand is?
  21. Hoi, Ik gebruik OpenPLi 8.3-release (2022-09-06-release-8.3) Kernel versie / stuurprogramma datum:3.13.5 / 20190429 Een Mikrotik router die aan de WAN kant is verbonden met een ziggo connectbox (kabel). Wat ziggo op zijn router doet zou onzichtbaar moeten zijn in mijn LAN. Aan de LAN zijde van de mikrotik (waar all mijn clients zich bevinden) draait geen ip6/dhcp of zo. Ik heb een paar windozen in het netwerk en een paar linuxen, raspberries. Alle apparaten kunnen gewoon op de QNAP share (naam/pw) Die oude <options>rw,nolock,tcp</options> heeft altijd gewerkt, maar nadat ik, na die problemen, alles gerefreshed had kwam de box zelf met deze <options>vers=2.1,sec=ntlmssp,ro</options> toen ik een share via browse toevoegde. De laatste paar weken werkt dat prima. Ik snap wat je bedoelt, maar momenteel heb ik weinig tijd. Als ik weer eens tijd heb ga ik nog wel eens proberen.
  22. hij doet het weer. Na tig keer vannalles te hebben geprobeerd alles weggegooid en opnieuw begonnen. Wat is er veranderd: <options>rw,nolock,tcp</options> heeft de box automagisch veranderd in: <options>vers=2.1,sec=ntlmssp,ro</options> en <sharedir>Multimedia</sharedir> heb ik veranderd naar <sharedir>multimedia</sharedir> (zonder hoofdletter) Maar in diverse backups stond hij met hoofdletter en toen werkte het gewoon. Is dit issue ineens hoofdlettergevoelig geworden? Ja, in de NAS is het zonder hoofdletter. (in mijn eerste post stond NASDIR maar dat was een niet werkend probeersel)
  23. ik heb m al een paar keer opnieuw gemount, de hele vuduo2 volledig opnieuw opgestart, maar niks.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...