Jump to content

Pillo2

Members
 • Posts

  142
 • Joined

 • Last visited

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Costa Blanca

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Pillo2's Achievements

Newbie

Newbie (1/11)

 1. Ik sta voor dezelfde afweging. Als mijn Rebox het (straks) niet meer allemaal decodeert, dan stap ik wel over op die Technisat UHD receiver. Dat CI slot wordt dan gebruikt voor de Can Dig module. Mijn UHD tv heeft al de HD+ module in gebruik. Dubbele afstandsbediening zijn we hier al jaren aan gewend.
 2. Heb je Time Shift al kunnen testen met de CAM 803 ? Dat werkt wel met de witte CI (heb zelf geen 803 om t te testen) Ben benieuwd.
 3. En, wat is de uitslag. Gelukt met twee (verschillende) transponders ?
 4. Ben heel benieuwd naar je bevindingen: -CI+ v1.3 en 1.4, dus echt NIET werkend in standaard CI slots ? -het twee streams verhaal: kijken en opnemen tegelijk, van verschillende transponders ?
 5. Hoeft inderdaad niet alleen negatief te zijn, maar roept wel weer een hoop vragen op: Waarom een CI+ v1.3 / 1.4 vereist ? -wat betekent dat voor de huidige CI modules, zoals die witte 3.5 / CAM701. In een eerder interview werd door Can Dig gesteld dat die zouden blijven werken ? -Deze nieuwe CAM803 met CI+ v1.3 / 1.4 vereist, werkt denk ik niet in mijn Rebox 8220. De HD+ (duits pakket) deed het namelijk ook niet. WEL in mijn 4K TV met een CI+ v1.4 slot: -met de witte CI module kan ik in de Rebox nog maar 1 program kijken OF opnemen. Standard Rebox firmware. "Occupied" is de boodschap die ik op mijn scherm krijg , als ik t toch probeer. -Mocht de CAM803 het wel mogelijk maken om gelijktijdig te kijken EN een opname van andere transponder te maken, dan zal ik daar een andere CI+ receiver voor moeten kopen. (zoals b.v de Technisat Twin Digiplus). Eerdere berichten op dit forum maakten melding van het feit dat half Frankrijk met Nagra codering werkt. Kan me derhalve niet voorstellen dat de witte CI module , in de prullebak kan. Het franse Canal+ zal zich waarschijnlijk weinig bekommeren om NL en Belgie, maar de miljoenen SAT kijkers in eigenland frustreren ??? We gaan het meemaken komend voorjaar. Hopelijk komt er meer uitleg, vanuit de bron ?!
 6. Bij mij ook. Geen idee waarom EPG steeds vaker hapert. Blijft toch een handige tool voor opnames.
 7. Pillo2

  Pillo2

 8. Het is weer hommeles met de EPG op 23.5. Zit weer met korte balkjes, lees beperkt aantal dagen voor zender info. Betekent aftellen naar 1 dag en dan geen EPG meer. 19.2 zender info wordt wel ingelezen. Hoe is dit bij anderen ? Heb nog terug gelezen, maar waar kan dit bij CanDig worden aangemeld. Gewoon via hun chat - helpdesk ?
 9. Eurosport 1 HD, is geen probleem in t duits. En die separate zender gegevens, komen die met de HD+ module mee in de verpakking ? Waar kan ik ze elders vinden ?
 10. Ben aan het kijken naar de mogelijkheden met de HD+ CI module, van onze Oosterburen. Op hun website vind ik twee zaken: -aankondiging van UHD uitzendingen bij een aantal sport evenementen; -HD+ zenders waaronder Eurosport 1 HD, binnen een pakket van 24 zenders. Kan t me bijna niet voorstellen, maar lijkt erop dat met deze HD+ CI module in meerdere (NIET 4K sat receivers), er een fatsoenlijk beeld op mijn TV komt? (gaat dat werken in mijn Rebox 8220 met 1080P ?) OF moet die HD+ CI module toch beter in de 4K TV worden gestoken ? (mijn nadeel is dan dat ik weer een extra kabel van de LNB naar de TV moet brengen). Kan een huidige gebruiker mij bevestigen dat er echt Eurosport 1 HD in dat pakket zit ? (duitstalige versie) EN zitten al die 24 HD+ kanalen achter 10993 op 19.2 ? Zender 683 op de huidige CanDig Fast scan ? Komt me vreemd voor zoveel kanalen op één transponder. En dan ook nog een aantal in UHD ?!. Ik zie de andere 23 HD zenders niet terug in de FastScan lijst. Of wordt dat separaat scannen ? Twee CI modules in één ontvanger, met ieder een eigen abonnement (CanDig en HD+) ? Even genoeg vragen. Ben heel benieuwd naar de praktijk ervaring van huidige HD+ module gebruikers.
 11. Nee hoor, dat is juist de kracht van dit forum: dat je op tijd wordt geinformeerd over toekomstige ontwikkelingen. En dus niet afhankelijk bent van een provider die 5 voor 12 een mailtje uitstuurt, dat t volgende maand gaat veranderen, maar dat je altijd bij hun een gesloten M7 box kan kopen, of je abonnement stoppen. Nu kan ieder voor zijn eigen situatie nog een afweging maken: wat kan ik nog met mijn huidige Linux twin receiver, via een Ci+ module losse kaart, of CI+ geintegreerd. Als die spullen (medio jan 2022) niet meer leverbaar zijn, dan ben overgeleverd aan de M7 box. Als je gecodeerde zenders uit het CD pakket wilt blijven bekijken. De technisch beter onderlegde zal altijd wel een software oplossing vinden, maar de doorsnee tv kijker blijft afhankelijk van aangeboden hardware. Regeren is vooruit zien, dus ondanks dat inderdaad niet alle details bekend zijn, staat t vrij te discussieren over mogelijke oplossingen, en het pro-aktief aanschaffen van meerdere oplossingen. ("volstrekt onduidelijk " is het dus niet als je de meerdere topics door akkert)
 12. Heractiveren Canal Digitaal biedt Joyne-klanten die binnen deze periode overstappen een korting aan van 50 procent bij aanschaf van een nieuwe CAM701 CI+ module met geïntegreerde Viaccess smartchip. Bij enkele abonnement biedt Canal Digitaal deze CI+ module zelfs gratis aan. Wie echter nog een oude uitschakelde smartcard in bezit heeft, kan deze bij het aangaan van een nieuw abonnement laten heractiveren. Dit kan zelf worden gedaan als de voormalig klant een MijnCanalDigitaal-account heeft. Mocht dit niet het geval zijn dan kan de klantenservice hierbij volgens de aanbieder helpen. Deze mogelijkheid is er niet alleen voor Joyne-klanten die terugkeren naar Canal Digitaal maar is volgens een woordvoerder voor iedere huidige klant beschikbaar. Dit geldt overigens niet alleen voor smartcards maar alle overige hardware - zoals satellietontvangers met ingebouwde coderingsmogelijkheid - die voorheen voor het bekijken van het Canal Digitaal-aanbod werd gebruikt. BRON : Totaal TV 27 april
 13. Oprecht jammer, om Joyne te moeten afstrepen als optie voor 2022. Wellicht nog een doorstart voor ze.
 14. Inmiddels is me duidelijk dat de witte CI+ module (voor de losse oranje nagra SmartCard) inderdaad niet werkt voor gelijktijdig OPNEMEN en ANDERE zender kijken. Zodra de kaartlezer met losse smartcard niet meer werkt (1 febr 2022 volgens alle berichten in dit forum), vervalt deze luxe. Kan iemand mij in gewoon nederlands aub uitleggen, waar dat aan ligt ? als je losse oranje smart card wel blijft werken, cq kan gebruiken in de witte CI+ module, maar niet meer in de normale kaartlezer ? Is die kaartlezer dan niet te vervangen door een ander type ? Mijn huidige Rebox twin tuner (met tzt CI+) heeft nog wel nut, met gelijktijdig 1 gecodeerde zender (23.5) opnemen en andere FTA zender op 28.2 kijken. Of andersom neem ik aan ? Als we dan toch in febr 2022 naar de CI module moeten, dan mag het van mij ook een versie zijn met ingebouwde smartcard. Zoals die van Joyne en/of bovenstaande M7 CAM-701. Zolang die beide in meerdere tuners (met CAM slot) toepasbaar zijn. Joyne valt per vandaag af, lees ik net. Triest, want die hadden een prima HD-aanbod (Eurosport 1 en 2, en alle Ziggo kanalen allemaal in HD). Hoor graag jullie meningen. Want ik vind het nog steeds moeilijk te bevatten, dat door het wijzigen/vervallen van een coderingstype de konsekwenties kennelijk zo groot zijn, dat veel apparatuur haar voordelen verliest cq niet meer te gebruiken is voor de gecodeerde zenders bij Can Dig en TVV.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.