Ga naar inhoud


Pillo2

Lid
  • Items

    142
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Pillo2

  1. 6 minuten geleden, Sprietje zei:

    Ja, dit betreft een UHD-ontvanger. Die heeft alles in huis maar dat is eigenlijk niet de bedoeling. De HD-tv is 40 inch en dan heeft het weinig zin om daar ultra HD voor te nemen. De meeste UHD-tv's beginnen met 55" en ik heb geen ruimte voor groter dan 40". Die Technisat UHD-ontvanger kost ruim €300,- en dan koop ik liever een UHD-tv met ingebouwde satellietontvanger, dan heb ik geen losse ontvanger en ook geen dubbele afstandsbediening nodig.

     

    Ik sta voor dezelfde afweging. Als mijn Rebox het (straks) niet meer allemaal decodeert, dan stap ik wel over op die Technisat UHD receiver. Dat CI slot wordt dan gebruikt voor de Can Dig module. Mijn UHD tv heeft al de HD+ module in gebruik. Dubbele afstandsbediening zijn we hier al jaren aan gewend.

  2. 12 uren geleden, Mimisiku zei:

    Met CI+ is één de opties opname blokkeren…. Prul en eeuwige herhalingen laten ze je wel opnemen, maar die leuke docu, sportwedstrijd of muziekspecial wordt gegarandeerd geblokkeerd…. Het is dus niet zo dat je helemaal niets kunt opnemen…

    Heb je Time Shift al kunnen testen met de CAM 803 ?

    Dat werkt wel met de witte CI   (heb zelf geen 803 om t te testen)

    Ben benieuwd.

  3. Op 29-7-2021 om 13:19, fenzo zei:

    Ik heb dit getest in OpenATV met ciplushelper en in Egami 9.06 out of the box waar de Cam803 opzich perfect in werken.

    Echter in beide images geen mogelijkheid om 2 kanalen te decoderen, zelfs niet op één transponder.

    Zal zo even een test doen in een gesloten kastje waar de 803 ook beeld in geeft.

    En, wat is de uitslag. Gelukt met twee (verschillende) transponders ?

  4. 13 uren geleden, Mimisiku zei:

    Nou ik heb hem besteld om te testen… Als het helemaal niet werkt mag hij binnen 14 dagen retour…. Ik post mijn bevindingen hier…

    Ben heel benieuwd naar je bevindingen:

    -CI+ v1.3 en 1.4, dus echt NIET werkend in standaard CI slots ?

    -het twee streams verhaal: kijken en opnemen tegelijk, van verschillende transponders ?

     

  5. Hoeft inderdaad niet alleen negatief te zijn, maar roept wel weer een hoop vragen op: Waarom een CI+ v1.3 / 1.4 vereist ?

    -wat betekent dat voor de huidige CI modules, zoals die witte 3.5 / CAM701. In een eerder interview werd door Can Dig gesteld dat die zouden blijven werken ?

    -Deze nieuwe CAM803 met CI+ v1.3 / 1.4 vereist, werkt denk ik niet in mijn Rebox 8220. De HD+ (duits pakket) deed het namelijk ook niet. WEL in mijn 4K TV met een CI+ v1.4 slot:

    -met de witte CI module kan ik in de Rebox nog maar 1 program kijken OF opnemen. Standard Rebox firmware. "Occupied" is de boodschap die ik op mijn scherm krijg , als ik t toch probeer.

    -Mocht de CAM803 het wel mogelijk maken om gelijktijdig te kijken EN een opname van andere transponder te maken, dan zal ik daar een andere CI+ receiver voor moeten kopen. (zoals b.v de Technisat Twin Digiplus).

     

    Eerdere berichten op dit forum maakten melding van het feit dat half Frankrijk met Nagra codering werkt. Kan me derhalve niet voorstellen dat de witte CI module , in de prullebak kan. Het franse Canal+ zal zich waarschijnlijk weinig bekommeren om NL en Belgie, maar de miljoenen SAT kijkers in eigenland frustreren ???  We gaan het meemaken komend voorjaar.

    Hopelijk komt er meer uitleg, vanuit de bron ?!

  6. Het is weer hommeles met de EPG op 23.5.  Zit weer met korte balkjes, lees beperkt aantal dagen voor zender info. Betekent aftellen naar 1 dag en dan geen EPG meer.

    19.2 zender info wordt wel ingelezen.

    Hoe is dit bij anderen ?

    Heb nog terug gelezen, maar waar kan dit bij CanDig worden aangemeld. Gewoon via hun chat - helpdesk ?

  7. 3 minuten geleden, digitaal kijker zei:

    al die HD+ zenders zitten niet in de Canal digitaal scan lijst, die moet je apart inscannen ;) 

    en de Eurosport 1 HD is wel degelijk de Duitse versie in HD.

    als je 4K wilt kijken steek je die module dan best in je TV of ontvanger als je een 4K satelliet ontvanger hebt.

    Eurosport 1 HD, is geen probleem in t duits.

    En die separate zender gegevens, komen die met de HD+ module mee in de verpakking ?  Waar kan ik ze elders vinden ?

  8. Ben aan het kijken naar de mogelijkheden met de HD+ CI module, van onze Oosterburen.

    Op hun website vind ik twee zaken:

    -aankondiging van UHD uitzendingen bij een aantal sport evenementen;

    -HD+ zenders waaronder Eurosport 1 HD, binnen een pakket van 24 zenders.

    Kan t me bijna niet voorstellen, maar lijkt erop dat met deze HD+ CI module in meerdere (NIET 4K sat receivers), er een fatsoenlijk beeld op mijn TV komt? (gaat dat werken in mijn Rebox 8220 met 1080P ?)

    OF moet die HD+ CI module toch beter in de 4K TV worden gestoken ? (mijn nadeel is dan dat ik weer een extra kabel van de LNB naar de TV moet brengen).

    Kan een huidige gebruiker mij bevestigen dat er echt Eurosport 1 HD in dat pakket zit ? (duitstalige versie)

    EN zitten al die 24 HD+ kanalen achter 10993 op 19.2 ?  Zender 683 op de huidige CanDig Fast scan ?

    Komt me vreemd voor zoveel kanalen op één transponder. En dan ook nog een aantal in UHD ?!. Ik zie de andere 23 HD zenders niet terug in de FastScan lijst. Of wordt dat separaat scannen ?

    Twee CI modules in één ontvanger, met ieder een eigen abonnement (CanDig en HD+) ?

    Even genoeg vragen. Ben heel benieuwd naar de praktijk ervaring van huidige HD+ module gebruikers.

  9. 1 uur geleden, Jürgen zei:

    Het is toch wonderbaarlijk hoe wij weken- / maandenlang kunnen door leuteren over een onderwerp waarbij het nog volstrekt onduidelijk is wat er volgend jaar nu wel of niet gebeurt.

    Wacht nu eerst even af totdat er duidelijkheid komt over dit onderwerp en ga dan gepaste maatregelen voor jezelf nemen…

     

    Nee hoor, dat is juist de kracht van dit forum: dat je op tijd wordt geinformeerd over toekomstige ontwikkelingen. En dus niet afhankelijk bent van een provider die 5 voor 12 een mailtje uitstuurt, dat t volgende maand gaat veranderen, maar dat je altijd bij hun een gesloten M7 box kan kopen, of je abonnement stoppen.

    Nu kan ieder voor zijn eigen situatie nog een afweging maken: wat kan ik nog met mijn huidige Linux twin receiver, via een Ci+ module losse kaart, of CI+ geintegreerd. Als die spullen (medio jan 2022) niet meer leverbaar zijn, dan ben overgeleverd aan de M7 box. Als je gecodeerde zenders uit het CD pakket wilt blijven bekijken. De technisch beter onderlegde zal altijd wel een software oplossing vinden, maar de doorsnee tv kijker blijft afhankelijk van aangeboden hardware.

    Regeren is vooruit zien, dus ondanks dat inderdaad niet alle details bekend zijn, staat t vrij te discussieren over mogelijke oplossingen, en het pro-aktief aanschaffen van meerdere oplossingen. ("volstrekt onduidelijk " is het dus niet als je de meerdere topics door akkert)

    • Bedankt 1
  10. Heractiveren

    Canal Digitaal biedt Joyne-klanten die binnen deze periode overstappen een korting aan van 50 procent bij aanschaf van een nieuwe CAM701 CI+ module met geïntegreerde Viaccess smartchip. Bij enkele abonnement biedt Canal Digitaal deze CI+ module zelfs gratis aan. Wie echter nog een oude uitschakelde smartcard in bezit heeft, kan deze bij het aangaan van een nieuw abonnement laten heractiveren. Dit kan zelf worden gedaan als de voormalig klant een MijnCanalDigitaal-account heeft. Mocht dit niet het geval zijn dan kan de klantenservice hierbij volgens de aanbieder helpen. Deze mogelijkheid is er niet alleen voor Joyne-klanten die terugkeren naar Canal Digitaal maar is volgens een woordvoerder voor iedere huidige klant beschikbaar. Dit geldt overigens niet alleen voor smartcards maar alle overige hardware - zoals satellietontvangers met ingebouwde coderingsmogelijkheid - die voorheen voor het bekijken van het Canal Digitaal-aanbod werd gebruikt.

    BRON : Totaal TV 27 april

  11. Op 11-4-2021 om 13:15, Sprietje zei:

    Ja Cees, ik verwacht ook niet dat Canal Digitaal straks de witte CI(+)-module gaat aanbieden. Dat zal wel de M7 CAM-701 zijn waar de chip al in zit. Die kun je dan ook rechtstreeks in je tv steken met ingebouwde satellietontvanger.
    Die heeft uiteraard een ander nummer dan de smartcard die je al hebt. Die wordt dan overgeschreven op de nieuwe module en je oranje kaart is daarna niet meer te gebruiken. Dat betekent dus dat als je meerdere ontvangers hebt op verschillende plaatsen, je voortaan niet meer alleen de smartcard bij je hoeft te steken maar de gehele CI-module en die past niet meer in je portemonnee. 😢

    Maar als je nu thuis een niet Canal Digitaal ontvanger hebt en op de vakantieadres wel een Canal Digitaal ontvanger waar je je smartcard rechtstreeks in kunt steken, dan is het toch verstandig voor je huisadres een witte CI(+)-module aan te schaffen zodat je de smartcard op beide plaatsen kunt gebruiken.

     

    CAM-701.jpg

    Inmiddels is me duidelijk dat de witte CI+ module (voor de losse oranje nagra SmartCard) inderdaad niet werkt voor gelijktijdig OPNEMEN en ANDERE zender kijken. Zodra de kaartlezer met losse smartcard niet meer werkt (1 febr 2022 volgens alle berichten in dit forum), vervalt deze luxe.

     

    Kan iemand mij in gewoon nederlands aub uitleggen, waar dat aan ligt ?

    als je losse oranje smart card wel blijft werken, cq kan gebruiken in de witte CI+ module, maar niet meer in de normale kaartlezer ?  Is die kaartlezer dan niet te vervangen door een ander type ?

     

    Mijn huidige Rebox twin tuner (met tzt CI+) heeft nog wel nut, met gelijktijdig 1 gecodeerde zender (23.5) opnemen en andere FTA zender op 28.2 kijken. Of andersom neem ik aan ?

     

    Als we dan toch in febr 2022 naar de CI module moeten, dan mag het van mij ook een versie zijn met ingebouwde smartcard. Zoals die van Joyne en/of bovenstaande M7 CAM-701. Zolang die beide in meerdere tuners (met CAM slot) toepasbaar zijn.

    Joyne valt per vandaag af, lees ik net. Triest, want die hadden een prima HD-aanbod (Eurosport 1 en 2, en alle Ziggo kanalen allemaal in HD).

     

    Hoor graag jullie meningen. Want ik vind het nog steeds moeilijk te bevatten, dat door het wijzigen/vervallen van een coderingstype de konsekwenties kennelijk zo groot zijn, dat veel apparatuur haar voordelen verliest cq niet meer te gebruiken is voor de gecodeerde zenders bij Can Dig en TVV.

  12. 12 uren geleden, Sprietje zei:

    Met satellietontvangers die een interne kaartlezer hebben, kan Canal Digitaal vanaf februari volgend jaar niet meer ontvangen worden uitgezonderd de satellietontvangers van M7 (Canal Digitaal en TV Vlaanderen)
    Een interne kaartlezer herken je aan de smalle sleuf waar de smartcard precies ingeschoven kan worden.

     

    Interne kaartlezer.jpg

    Dus het wordt een ontvanger met een CAM slot voor de witte CI module.

    En hoe zit het met de vroeger door Can Dig gecertificeerde ontvangers van derden. Daar was een lijst van, maar zie m nergens meer. Waren misschien uitsluitend Mediaguard decoders ?

    Kan me ook nog herinneren dat het merendeel aan CD-abo's de vakantiehuis/camper eigenaren waren.

    Blijft een trieste ontwikkeling, en zonde van alle satelliet investeringen. Zowel voor de prive gebruikers als SES, als een goed willend deel van de klanten ook IPTV wordt ingejaagd. 

    • Like 1
  13. 15 minuten geleden, el renegade zei:

    Nee, de oudere zwarte versie met wereldbol. Staat in text van ts

    Zal ongetwijfeld aan mij liggen, maar vind die tekst niet terug over beide CI modules: (zwarte met wereld bol // witte CI+)

    dus die witte CI+ module blijft wel werken (ondanks dat t ook een mediaguard is) ???

     

    En hoe gaat het straks met timeshift ?  Dus b.v. 1 uur later beginnen met kijken naar een reeds gestarte film / voetbal wedstrijd ? Is dat ook niet meer mogelijk ??  

    Zou erg triest zijn , als we bijna gedwongen worden naar M7 kastjes, zonder timeshift en/of opname van verschillende transponders. Of nog erger, het IPTV circuit.

  14. 5 minuten geleden, Mimisiku zei:

    Dat is het probleem ook. Je mag vet betalen, maar je gaat qua mogelijkheden terug naar 1973. Alleen kijken en eigenlijk ook niet meer opnemen. Alles moet beveiligd in de cloud of gecodeerd op een USB HDD/Stick. Je verliest alle vrijheid en dat stoort de oude garde die is opgegroeid met de videorecorder, dvd-recorder.

    En dat alles omdat de contentaanbieder inmiddels oppermachtig is en alle rechten naar zich toe getrokken heeft. Alles, maar dan werkelijk alles moet extra (veel) geld opleveren.. Stel je voor dat je als consument een HD of zelfs UHD film zou mogen opslaan.. Het idee alleen al is ze een doorn in het oog!!!

     

    Persoonlijk denk ik dat ze het kantelpunt gaan bereiken: de consument is al dat gepiepel zat en zegt gewoon op. Ze kijken wel via streams (als je tóch niet meer mag/kan opnemen) en verlaten massaal de lineaire TV. Kunnen al die gesloten providers de boel opdoeken. Ik voorzie een leegloop en uiteindelijk vertrek van CDS,TVV e.d. wegens gebrek aan inkomsten...

    Dat deed bijna iedereen, om vervolgens de reclame blokken door te spoelen. Maar omdat het bij de commerciele zenders inmiddels bijna allemaal zeer oude films zijn wijkt men uit naar met name Netflix. Gedachten kronkel van de contentaanbieder om bang te zijn van een opgeslagen film op een thuis ontvanger. Je kan er verder niets mee.

  15. 5 minuten geleden, boudeman zei:

    @zzzzzz   Dat klopt, maar een Linux ontvanger die je met een CI module moet gebruiken verliest heel veel van zijn voordelen.

     

    Omdat ik al eeuwenlang met een kaart werk in mijn Rebox weet ik niet goed welke beperkingen eraan komen (want een ci module past er wel in).

    Ik ga ervan uit dat ongecodeerd opnemen niet meer mogelijk is. Zijn er nog andere beperkingen? Wisselen van satelliet blijft toch zonder meer mogelijk?

    Of is het enige CD alternatief een ci+ module? Die past in ieder geval niet in de Rebox.

    1)Wat is het verschil tussen beide hier bedoelde CI / + modules. Ik ken momenteel alleen die witte Canal Dig module. Daar gaat toch gewoon je losse smartcard in ?

    2)In bovengenoemde 4 paginas wordt gesproken over sommige rebox modellen en de gecertificeerde CD-modellen. Volgens mij is de Rebox 8220 een gecertificeerde CD ontvanger. Werkt daar de kaartlezer straks nog, of alleen het CAM slot met de witte CD module ?

    maar in beide gevallen heb ik dan nog steeds mijn losse /huidige oranje CD smart card. Of werkt niets meer op basis van een losse smart kaart per 2022??

    3)Kan je met een certificeerde (rebox)-ontvanger, helemaal niet meer vrij opnemen ?  Of dien je dat dan binnen het zelfde tijdvak (van je 10 dagen datum) te bekijken ?  (omdat het anders gecodeerd zou zijn.  Dat had ik vroeger met een Inverto receiver: moest ik via het menu ongecodeerd opslaan)

     

    hoor graag wat meningen op mijn vragen.

    als ik het allemaal goed begrijp kan je met een M7 ontvanger wel direct / lineair blijven kijken, maar vervalt het vrij opnemen ?!

  16. ik loop sinds een fabrieks reset met mijn Rebox 8220 tegen dit probleem aan:

    het EPG scherm met 7 zenders per pagina, heeft een balkje onder de zendernaam. Dat veld wordt nog maar voor amper de helft gevuld. (vorige week nog volledig.)

    nieuwe programma info vanaf komende donderdag ochtend, wordt er niet meer aangevuld.

    ALLEEN voor de zenders op 23.5.  Duitse zenders op 19.2, en de Eurosport op kanaal 28 krijgen volledige balk. Dat betekent complete week programma info.

     

    wat ik ook probeer met de EPG toetsen, cq geforceerd zoeken middels de EPG button in het scherm (dus niet via Afstands bediening): het blijft een kort balkje.

    Hebben anderen hier ook last van ?

    Mijn receiver probleem, of zit t aan de zender kant ?  Want volledige EPG balk op 19.2 loopt wel automatisch binnen.

    Graag reaktie van anderen (-Rebox gebruikers)

  17. 16 uren geleden, ceesv zei:

    Ontvangers kunnen wel bij te laag signaal als foutmelding "Gecodeerd signaal"  weergeven, omdat de sleutels bij te laag signaal niet ontvangen worden.

     

    Nu maak je me nieuwsgierig. Wat wordt hier bedoeld met "laag signaal" ?

    want mijn signaal sterkte was juist constant op hetzelfde nivo ( > 90%) als normaal. En toch had ik ook "gecodeerd" als foutmelding, met stilstaand beeld.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...