Ga naar inhoud


Aesculapius

Lid
  • Items

    86
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Aesculapius

  1. Ja, nog allemaal goed gekomen. Dank voor de input.

    Switches bleken gewoon te werken (oplopend aangesloten hotbird, A1, A3, A2). Het probleem bleek de elevatie van de schotel, die kennelijk net genoeg was voor de Astra 3, maar de rest daardoor niet kon bereiken. Nu prima snr's (muv hotbird, die is zwakjes maar doet het wel).

  2. Ik zoek me suf maar kom er niet uit.

     

    Situatie: Enkele 78cm Triax schotel met multi-feed en 4x twin-lnb's. De acht kabels gaan naar twee Chess 4/1 "Diseqc 2.0" switches. Van daaruit twee kabels naar de Vu+ Duo.

     

    Als ik de enkele LNB's rechtstreeks aansluit op de VU heb ik prima signaal en snr.

    Ik heb beide switches als volgt aangesloten: LNB1: Astra 1, LNB2: Astra 2, LNB3: Astra 3, LNB4: Hotbird.

     

    Op de VU kan ik instellen wat ik wil, maar ik ontvang alleen de Astra 3. Het lijkt wel alsof de switch niet wil "switchen".

     

    Instellingen die ik geprobeerd heb:

     

    * Simple - Diseqc A/B/C/D: ingesteld als hierboven vermeld aangesloten.

    * Geavanceerd: 19.2E Astra 1: Disecq 1.0: Vastgelegd Disecq Commando: AA (of Input 1, maakt geen verschil).

    * Geavanceerd: 19.2E Astra 1: Diseqc 1.1: Zowel Committed als uncommitted geprobeerd met INput 1 en/of AA.

     

    Ik kom er niet meer uit. Krijg geen beeld op de Astra 1, Astra 2 en Hotbird heb ik nog maar even laten zitten.

     

    Iemand tips v.w.b. instellingen? (heb dit gelezen: http://www.sat4all.com/forums/topic/321430-word-moedeloos-van-diseqc-switch-11-en-vu/ maar zonder results) of tips over hoe ik kan testen of die "Chess" switch überhaupt werkt?

     

    Bedankt.

  3. Ik probeer je image voor de eerste keer uit nu, nadat van RonaldD weinig meer te horen is. Ziet er in eerste instantie goed uit moet ik zeggen, maar ik kom nog drie probleempjes tegen;

     

    1. na het booten blijft de beeldverhouding 4:3. De televisie is nog een oude Philips Matchline, 4:3. Het probleem is alleen dat ook 16:9 uitzendingen uitgerekt worden naar 4:3. Ik kan proberen de friemelen met instellingen bij System - Display, maar dat lijkt niks uit te maken.

     

    2. Om probleem 1 te proberen te verhelpen probeerde ik de plugin AutoResolution te installeren, maar die zorgde ervoor dat de box in een crash-loop komt - iets met een bootscherm waardoor hij volgens mij niet helemaal geinstalleerd is.

     

    3. Ik ben van RonaldD gewend dat bij het instellen van de satelieten (ik moet dat mbv een VBoxII nog handmatig doen, zonder diseq), automatisch de juiste gegevens voor het aansturen van de LNB staan genoteerd. Die lijkt hier verdwenen en ik weet verder niets over voltages ed. Gewoon standaard laten staan?

     

    Ik kan ook geen software update vinden, en als ik hem wil installeren via het plugin menu dan ook crasht de box.

     

     

    Een hoop vragen; hopelijk ook een hoop antwoorden ;-)

     

    software up

  4. Ik heb een probleem met opnemen... Nadat de nieuwe RonaldD erop gezet is, kan ik geen opnames mee maken.

     

    Situatie: Barry Allen met nieuwe ronaldd op 2GB CF card.

    harddisk in server die via NFS mount naar /media/hdd wijst. Heeft altijd prima gewerkt zonder problemen.

     

    Probleem: Bij opname via timer worden alleen de ts.cuts en ts.meta bestanden opgeslagen, maar de daadwerkelijke .ts file niet. Neem ik direct met de rode knop op, dan werkt alles prima en wordt ook de .ts file opgeslagen.

     

    Heeft iemand een idee / dit ook meegemaakt?

  5. Ter info; het RTL7-probleem is inmiddels opgelost door een corrupte regel uit het /var/keys/constant.cw bestand te halen...

     

    Neemt niet weg natuurlijk dat een nieuwe RonaldD altijd een leuk sinterklaascadeautje zou zijn :-)

     

    Edit: Overigens, mijn draaibare setup zonder USALS heeft een VBox-II aan tuner A hangen die de besturing van de motor bedient. Geregeld echter kiest de dreambox tuner B voor het bekijken van de zender, waardoor er dus geen signaal naar de VBox wordt gestuurd en de schotel niet draait.

    In Pli kwam ik onder de customize - expert een optie tegen om de voorkeur te geven aan een bepaalde tuner (A in mijn geval). Is het - hoewel die mogelijkheid momenteel niet in RonaldD in het menu zit - toch mogelijk om dit nu al voor elkaar te krijgen met telnet-commando's wellicht?

  6. Grrrr, die zoekfunctie van dit forum is echt te rampzalig voor woorden :S

    Ik weet zeker dat een groot topic over dit onderwerp allang bestaat, maar kan het dus met geen mogelijkheid te voorschijn toveren.

    Ik wil weten welk commando ik aan vlc moet geven om als stream-server op mijn pc te functioneren, zodat de dreambox die mooie avi'tjes die ik op de pc afdraai, kan laten zien.

     

    Iemand een linkje?

  7. Laten we eens beginnen door te vragen hoe ik hem tevoorschijn tover dan smile Ik heb een ipkg install gedaan, maar kan de plugin nergens terug vinden, niet onder de blauwe knop, niet onder plugins.... Het mediacenter-achtige idee, en vooral het afspelen van mkv spreekt mij zeer aan, en ik wil best zelf uitvogelen hoe het werkt smile maar dan moet ik wel weten hoe ik het überhaupt tevoorschijn tover smile

  8. Misschien niet de gepaste plek dit, maar ik wil graag de nieuwe lijst van Henksat gaan gebruiken. Ik heb echter een rotor dus wil eigenlijk een rotor-lijst van bijv. joske combineren met de astra1,2,3,hotbird lijst van Henksat. Iemand enig idee hoe ik dat moet aanpakken?

     

     

  9. maar als ik de nieuwste PET lijst erin heb zitten, en ik N/A krijg bij zenders die het wel gewoon horen te doen lijkt me dat er ergens iets fout zit toch? Vreemd genoeg hoor ik er niemand anders over, maar kan me niet voorstellen dat dit probleem voor iedereen nieuw is ?

  10. mede-satters,

     

    Ik heb geprobeerd te zoeken maar of dat lukt me niet goed, of niemand heeft zijn mond tot op heden open gedaan. Ik kan me echter moeilijk voorstellen dat ik de enige met dit probleem ben...

     

    Ik draai op de 7025 het laatste RonaldD image (draait lekker) met de laatste Joske settingslijst van 18 mei. Alles toppie, en op de pc in dreamsat of dreamboxedit ziet de lijst (die ik meestal nog even aanpas om BBC etc wat hoger te plaatsen) er goed uit. Echter wanneer ik het zaakje upload naar de box, zijn er sommige zenders die in het grijs als "N/A" komen te staan in de lijst. Ik kan ze dan ook niet aanklikken (melding: Service Unavailable. Check tuner configuration) of bekijken. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij de twee belgische zenders één en Ketnet, en bij Nederland 4.

     

    Het gekke is dat andere zenders van die satelliet het wel gewoon doen; ik heb een draaibare setup met een oude motor die via dbox-posities aangestuurd wordt; dat werkt prima zodra ik de posities in de dreambox programmeer, dus lijkt me ook niet het probleem...

     

    Heeft iemand enig idee wat deze "N/A" veroorzaakt en hoe het verholpen kan worden? Ik zou toch graag naar deze kanalen kijken!

  11. Ik heb een probleem met deze lijst en het RonaldD image;

    sommige zenders (één, Ketnet en Nederland 4 bijvoorbeeld) zitten op de pc wel in de lijst, maar komen op de dreambox als N/A en ik kan ze dus ook niet kiezen :-(

     

    Iemand enig idee hoe dat (opgelost) zou kunnen?

  12. Ik krijg helaas nog altijd een crash wanneer ik de movielist opvraag. Ik vermoed dat het iets met het instellen van de NFS mount te maken heeft, anders hadden wel meer mensen er last van denk ik?

    Bij het opvragen van de movielist komt dan een bluescreen en moet de box herstarten (zie bijlage voor crashlog). Ik gebruik de Glassline skin...

     

    Enig idee of het "oplosbaar" is? Heb er volgens mij wel al met meerdere images last van; na veel klooien blijkt het vaak wel te gaan werken, maar echt vriendelijk is dat niet :-)

     

    Verder verheug ik me natuurlijk weer op een prettig RonaldD image wink

  13. Bedankt; had het inmiddels ook al aan de gang. Ik merkte meteen dat die laatste lijst wat satellieten mist (Hellas, Eurostar rond 45 Oost).

     

    Ik ga echter weer terug naar de vorige ronaldD, want deze draait absoluut niet stabiel hier. Ik krijg ook het netwerk-config scherm niet meer tevoorschijn en de NFS-mount wil ook niet in dit image (input/output error). Daarnaast verdwijnt mijn /var/ af en toe gewoon waardoor de helft niet meer werkt...

     

    Dat mogen ze van mij eerst oplossen voor ik over ga :-)

  14. Ik kan mezelf niet meer editten somehow; maar een ander probleempje:

     

    als ik probeer met dreamboxedit de nieuwste joske lijst in te laden (30-03), komen er alleen maar N/A's in mijn dreambox te staan, alsof hij de satellieten niet kan vinden.

     

    Installeer ik diezelfde lijst via de plugins-download van RonaldD image zelf, dan gaat het wel okay; maar daar mis ik een aantal zenders (ITV bijv. op Astra 2D lijkt hij niet te kunnen vinden), dus wil ik de lijst inladen op mijn pc om hem te wijzigen. Dat lijkt goed te gaan, maar na het kopieëren naar mn disk kan dreamboxedit met geen mogelijkheid verder; hij crasht dus op de settingslijst (eigenlijk blijft hij gewoon hangen).

     

    Hoe kan ik hier nu iets in wijzigen dan? of wat laat hem crashen? Is er iets "belangrijks" veranderd dan?

     

    Dreamboxedit 2.02

  15. Ik krijg een crash bij dit image zonder dat ik speciale dingen doe;

    alles ingesteld, software update gedaan, een paar extensions geprobeerd (vlc wil niet installeren wegens te weinig ruimte?). Anyhow, als ik dan ga zoeken naar de Skin optie in het menu en ik zit in Setup, doe ik twee keer Exit om "omhoog" te gaan. Bij de tweede keer exit komt er een bluescreen en herstart de box. Daarna krijg ik hem in zijn totaliteit niet meer opgestart en moet ik het image er opnieuw ingooien frown

     

    edit: dit alles met de default skin trouwens...

  16. Mensen,

     

    Wat ik wil bereiken is het volgende, aangezien de DreamDVD plugin niet voor de 7025 lijkt en mijn DVD speler moeite heeft het DTS signaal goed door te geven:

     

    Is het mogelijk om een DVD op de computer af te spelen met VLC en vervolgens het signaal over het netwerk naar de dreambox te sturen? De meeste streaming oplossingen die voorbij komen richten zich op de omgedraaide situatie, maar ik wil dus de dreambox voorzien van beeld en geluid, niet de computer.

    De dreambox is optisch aangesloten op de surround set dus zou het DTS signaal gewoon moeten kunnen afspelen als VLC het netjes mee streamed.

     

    Iemand een idee hoe ik dit voor elkaar krijg? De box draait de laatste RonaldD...

  17. Het idee van ?? een paar pagina's terug klinkt mij trouwens ook mooi in de ogen; de originele ts-stream van de dreambox ontdoen van onnodige B-frames zodat die met een redelijke upload snelheid misschien ook nog bekeken kan worden; de cpu-kracht van de server is nu namelijk overduidelijk de beperkende factor en aangezien vaan wat minder moderne / krachtige pc-tjes als servertje worden neergezet speelt dat wellicht bij meer mensen... zo'n afgekapte stream zou dan misschien een oplossing kunnen zijn....

×
×
  • Nieuwe aanmaken...