Ga naar inhoud


jvasabra

Lid
  • Items

    58
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door jvasabra

  1. Hallo Mimisiku en anderen,

    Scan is compleet, dan fabrieksreset en ok, ik heb het tv vlaanderen logo; dan zenderlijst inladen en nu werkt alles, de tv vl zenders en ook de FTA zenders in HD en SD.

     

    Ik blij. Nu maar hopen dat het ontvangertje het nog lang doet in Spanje. Misschien koop ik me wel een tweede tweedehands als reserve want ik heb liefst eentje met "loop through", de tweede ontvanger is voor franse zenders en ik heb daar nooit enig probleem ( uitval of zenderverlies) mee gehad. De TVVL staat eerst ,dan de franse (TNTsat Astra 19)

    Nogmaals bedankt allen.

    Jacques

    • Like 1
  2. Hallo allen,

    Ik heb vandaag een tweedehands M7 801 gekocht in Nederland. Het is dus een canal digitaal. Er zit een canal dig kaartje bij maar dat geeft smart card ongeldig , dus geen abo meer vermoed ik, dat geeft niet. Hij werkt wel op alle FTA zenders ook HD ( wat mijn defecte ontvanger niet meer deed). MAAR , als ik er het kaartje tv vlaanderen ( met abo geldig) insteek dan spelen ineens wel alle Nederlands zenders, maar hij blijft op canal digitaal staan. iemand uit het forum zei dat het toestel een TV Vl kaartje herkende en dan meteen de Belgische enz zenders zou tonen/spelen. Niets bij mij. Ik heb zenderlijst opladen geprobeerd , geen beter resultaat, ik ben nu een volledige scan aan let laten lopen, ( dat duurt een hele tijd) maar ik voorzie niks goeds want het logo op het scherm is nog steeds canal digitaal , o,danks het TV Vl kaartje. Wat doe ik fout ?

    Ik heb nog niet " fabrieksinstelling" geprobeerd want dat scannen duurt een eeuwigheid.

     

     Graag gauw een antwoordje, ik wil TV Vl bekijken.....

    Groeten, Jacques

     

  3. Hallo Jopie en de anderen,

    Nu al bedankt voor de vele reacties. Ik zal de ontvanger eens openen om te experimenteren met fohn en Elco's enz. Goede link naar circuitsonline. Je weet maar nooit.

     

    Nu een simpele: ik zal toch een tweedehands 801 kopen, wegens in en uitgang ( loop through); In Nederland zijn er voldoende te koop, maar die zijn canal digitaal. Is het zo dat deze ook gewoon werken met een TV Vlaanderen kaartej? Ik zou het denken, maar beste vragen...

    En treloops dit ook nog. In België, raar landje , verkoopt dezelfde groep M7 ontvangers voor het kaatje ( abo) télésat. Werkt zo een ontvanger ook met TV VL kaartje en omgekeerd, als ik een abo neem Télésat ( voor d efranstalige belgische zenders) werkt dat kaartje in een canal digitaal en/of Tv vlaanderen ontvanger? Ik heb al gelezen dat dit niet zo ie , maar vragen is weten.

     

    In mijn zoektocht naar ontvangers met in en uitgang , geen succes eigenlijk, toch niet bij de goedkopere, zag ik wel ontvagners met 1 ingang ( dat is altijd mogelijk vermits ik een dubbele lnb heb met ver uitgangen. Ik zag bij een gekend verkoophuis B... drie types , een SAB ( niet meer gewenst wegens stopzetting import), een  Amiko HD8265, een VU zero HD V 2 , VU + zero 1xDVB S2,( deze laatste ismisschien meer voor de hobbyisten, ik ben een gewone gebruiker en kijker). Die werke toch allemaal door gewoon het kaartje in te voeren? En ik hoef geen CI slede extra te kopen? Enig advies of info?

     

    Groeten, Jacques

     

  4. Ik heb de voeding vervangen en het probleem blijft hetzelfde. Er zijn ook geen nieuwe masten 4G of 5g in de buurt bijgekomen en ik heb evenmin een andere smartphone.

     

    het lijkt er op dat de bitstream verstoord is en dat ik voor een of andere reden niet kan upgraden ? naar HD terwijl alle SD kanalen werken. Toch werkten tot twee weken geleden de HD kanalen normaal.

    Ik kan geen nieuwe sofware opladen, voor zover er is ( mijn dateert van 2015). Het toestel zegt ; geen harddisk aanwezig , even wachten, maar dan gebeurt er niets meer . En er is nooit een hard disk op aangesloten geweest.

     

    Van TV Vl nog steeds geen woordje info na 4 ? dagen. Ik had d evraag gesteld via email .

     

    Nog enige input van jullie , altijd in dank aanvaard.

    Groeten, Jacques

     

     

  5. Hallo Mimisiku, Bedankt voor het aanbod. Dat is een ouder toestel, ik ga eerst kijken of ik een andere oplossing vind. Er zijn heel wat tweedehandse M7 801 te koop, dat is wel makkelijk. Ik kan hier in Spanje een toestel van SAB kopen, maar dat heeft alleen een ingang en ik heb er eentje nodig met ingang en uitgang want er zit een tweede ontvanger op voor franstalige uitzendingen.

    Ik lees nu ook dat SAB gestopt is met verkopen, ook al geen pluspunt. Weet iemand of dat goede toestellen zijn/waren. 

     

    Is Sprietje met vakantie? Gewoonlijk is die er als de kippen bij met info. Ofwel is deze zaak zo duidelijk dat het geen extra abntwoord hoeft na de conclusie van Ventura.

     

    Groeten, Jacques

  6. Hallo allen, Lang ( jaren!) geleden dat ik nog ets moest vragen op het forum. Ik lees wel heel geregeld de info TVVL, altijd boeiend.

    Situatie installatie: Plaats San Juan de los Terreros ( Zuid Spanje); klassieke ( oude)opstelling dubbele LNB met astra 19° in centrum en Astra 23° links er van; M7 801 ontvanger. Werkt hier prima al 7 jaar of zoiets.de ontvanger geeft als info software versie 2.12A; MICOM iV.0.15; software sinds juli 22 2015.

    Sinds een tweetal weken heb ik sterk schokkerig beeld op Vl zenders , soms freezed en dan reageert de ontvanger helemaal niet meer, noch op de afstandsbediening, noch op de toesten op het toestel zelf. Stekker uit en opnieuw opstarten en het werkt. Haperend beeld blijft bestaan. Ik heb gekeken op de FTA zenders ( astra 19°) en daar idem voor de HD zenders, de SD zenders ( een aantal duitse, en bv Algerije, Cuba ed werken perfect). 

    Wat heb ik gedaan : alle stekkers losgemaakt , gekuist... en opnieuw bevestigd. de LNB losgemaakt, en de antenne opnieuw juist gericht ( ze stond juist); ik heb een simpel satellietrichterje met fluitsignaal en een schaal met wijzer voor fijnafstelling. Ik heb de HDMI kabel vervangen, zelfs nog eens gekoppeld met een scart kabel;  alles blijft idem, er is niet naar te kijken.

    Ik heb tenslotte de ontvanger bij een buurman aangesloten en hetzelfde fenomeen bij hem; omgekeerd zijn ontvanger op mijn schotel geplaatst en alles werkt perfect.

    Ik heb geprobeerd om nieuwe software op te laden ( nu is die van 2015!) maar ik krijg een bericht gen HDD of zoiets aanwezig en ik kan geen nieuwe opkladen. Er is misschien geen nieuwe.

     

    Ik heb met de klantendienst van TV VL gebeld,maar de lieve juffrouw kon me niets zinnigs antwoorden.

     

    Mijn conclusie is dat het probleem in de ontvanger zit. 

    Twee vragen aan de groep: Is dat een juiste conclusie?

                                                    Hoe kan ik dat herstellen of laten herstellen?

     

     

  7. k heb oa canal sur 11156 V 22000, Russia today 11538, cubavision 11509; ik heb geen dect tel nabij de ontvanger. Er is niets aan de installatie gewijzigd. Ik heb een SD ontvanger weggenomen en de Thomson HD ontvanger geplaatst ; kabels idem geen oxidatie; niets gewijzigd aan de parabool buiten.

    Net nog gekeken en de transponder voor BVN blijft "rood " "force " en rood quality. Die Thomson geeft zeer duidelijk beeld in een window en tegelijk de transponder info en de ontvangst "force" en "qualité", voor zenders die je ontvangt. Handig. Niks op de BVN golflengte natuurlijk.

     

    ???? 

  8. Hallo,

     

    Ik kan slechts 3 dingen instellen freq , H of V, en bv 22000 . Geen 5/6 enz. Vind ik ook raar maar is zo.

     

     

    Ik heb manueel de freq met canalsur ( Andalucia) en tve en nog wat franse en engelse zenders ingesteld, verschillende frequenties en dus transponders die niet standaard op het toestel stonden, en die werken allemaal; Ik denk niet dat is deze van Cubavision heb ingesteld; zal het vanavond nakijken.

     

     

  9. Hallo,

    Hier mijn vraag met nogal lange intro.

    Ik heb vandaag een Thomson THS 804 , voor franse TNT op HD geïnstalleerd in België voor later gebruik in Spanje. Heb daar nu een SD ontvanger en alle franse zenders gaan naar Hd, vandaar. Ik moet de ganse Astra 19.2 scannen om ook andere zenders dan de "fast scan" geprogrammeerde franse zenders te hebben. Werkt ok, heb vele duitse en andere zenders. Ik had geen spaanse zendrs, heb handmatig de transponder(s) toegevoegd ( info LYngsat) en heb ze ontvangen ( bijvoorbeeld 11068 V 22000 geeft sp zenders). Maar BVN is een probleem; ik heb de transponder ( VRT info en Lyngsat info , 11186 V 22000) toegevoegd en krijg geen ontvangst (decoder geeft force: 8% quality 11%) op de andere freq van Astra 19.2 heb ik Force: 83% en Quality: 92%. Wat is  er fout of is BVN toch een andere freq/transponder?

    Ik heb hier een installatie "tv vlaanderen " met duo LNB, had eerst "no " switch en heb ook al Disecq 1.1 ingesteld ; geen verandering in resultaat; weet ook niet of dat laatste nodig of gewenst was.

    Ik vraag de wijsheid van het forum..... nu reeds mijn dank.

    Jacques 

  10. Hallo Sprietje,

     

    Probleem dus. Dan kan ik beter de huidige installatie laten staan , met de Can dig duo LNB, die werkt(e) behoorlijk, alleen bij donderwolken viel het beeld soms weg.

     

    Als je zegt "de afstand tussen de Astra 19.2 en 23.5 moet 51.2mm zijn bedoel je dan de afstand tussen het midden van de twee LNB koppen, zodat de graden niet moeten berekend worden?

     

    Als ik dan toch 23,5 in de klem moet plaatsen en terug uitrichten , dan graag de volgende info. Je schrijft dan De Astra 19.2 komt er dan 7 mm naast te staan. ?? Is dat niet 70mm? En is dat dan de afstand tussen het midden van de lnb koppen?

     

    Zonde van de kosten; ik probeer het uit en anders is het ineens ook een grotere schotel zoals je suggereert.Ik ben wel bijna zeker dan een 100cm niet in de juiste hoek kan vanop de huidige steunen vermits de antenne op een zijgevel staat. Nog uit te pluizen als ik er ben.

     

    Graag nog je antwoord op die 7 mm of 70 mm en nogmaals bedankt.

    PS Mazarròn , Isla Plana, baterias de la Bahia de Cartagena, prachtplaatsjes en niet overspoeld door te veel toeristen

    Jacques

  11. Hallo Sprietje,

    Ga hiervan maar uit. Van die maat ben ik vrij zeker (80x75). Als u met offset een "klassieke" schotel bedoeld waarbij de arm van de LNB onderaan de schotel vertrekt en dan enigszins gebogen is, dat is het. Het is geen schotel waar de LNB op drie (draad)stangen zit recht in het midden van de schotel, zoals je ziet bij grotere modellen zoals de Engelsen nu zetten.

  12. Opmerking: Ik lees mij eigen tekst eens na en zie dat ik mij waarschijnlijk vergist heb met de skew info. Is het niet zo dat de onderzijde van de LNB naar LINKS moet gedraaid worden , dus in klokwijzerszin, wanneer men van achter de LNB naar de schotel kijkt. Ik heb in mijn info Rechts geschreven, maar ik bedoelde LINKS.

    Graag een bevestiging , want anders loopt het zeker mis.

    Groeten, Jacques

  13. Beste,

    Het is een spaanse schotel. Ze is niet helemaal rond, de breedste maat is 80 de andere is zo'n 75 cm; uit het geheugen want ik ben niet n Spanje voor het moment. Ik heb ook al eens die afstand van de LNB op 40% van de hoogte gemeten , maar die gegevens heb ik niet meer, en het meten was acrobatenwerk, dus ook al niet zo accuraat.

     

    Info bij benadering is al ok. Ik kan wel wat zoeken en schipperen als ik einde mei opnieuw in Spanje ben. Ik neem het materiaal van hier mee.

     

    Met vriendelijke groeten,

    Jacques

  14.  

    Beste Sprietje en anderen,

    Vooreerst zeker dank voor alle prima info die jullie op dit forum plaatsen, zeker voor wij die in Zuid Spanje willen kijken.

     

    Ik had graag nog eens de volgende info:

     

    Ik beschik over het materiaal: 2 single LNB Inverto Black

    1 Disecq Spaun 211 WSG

    1 wentronic 2 voudige regelbare LNB houder

    Een sat finder (SAB) simpel met wijzertje en signaal; in Belgie gebprobeerd en het werkt; werkt niet met duo lnb voor Astra 23° wegens ingebouwde Disecq) maar zal wel werken met de twee single LNB's in Spanje.

     

    U ziet dat ik reeds veel gelezen heb...

     

    Dit komt op een bestaande 80 cm schotel ( nu met canal Dig duo LNB)( nogal nipt qua diameter, maar werkt nu prima voor SD zenders en een en canvas HD op 23°).

     

    Ik wou graag de schotel niet herrichten en dus de Astra 19.2° waarop ze gericht staat behouden voor de LNB in de klem ( sorry Sprietje, ik weet dat je hiervan steigert, maar eerst probeer ik het zo). Astra 23 komt dan links en hoger.

     

    Ik heb al genoteerd:

    Voor de streek San Juan de los Terreros ( prov Almeria, grens prov Murcia)heb ik al het volgende genoteerd:

     

    LNB achterzijde kop op 0.5cm van de klem.

    skew LNB Astra 19° = 19graden ;onderzijde LNB naar rechts wanneer naar de schotel gekeken wordt

    Astra 23° = 23 graden ; idem , naar rechts draaien in klokwijzerzin dus

    Astra 1:Disecq 1 of A

    Astra 3 :Disecq 2 of B

     

    Nog twee vragen dus:1 Wat is de hoek van de LNB's tegenover elkaar in de Wentronic; Astra 19° staat recht en de Astra 23 maakt een hoek naar rechts toe. Welke aub? of de afstand tussen het midden van de kop van de twee LNB's, dat zal hetzelfde resultaat geven.

     

    2 Hoe hoog moet de Astra 23 LNB boven de andere staan , of in welke hoek moet de hele Wentronic houder geplaatst worden. (In het geval van de 23° in de klem , lees ik dat de 19 ° 28 mm lager moet staan , maar dan staat die rechts natuurlijk).

     

    Ik heb ook gelezen over het juiste uur / plakband over de schotel, prima idee, maar ik hoop de schotel te kunnen laten staan uuitgericht op Astra 19.2°.

    Afstellen zal ik doen op NAT GEO WILD, een moeilijke zender ( nu heb ik hem niet), dan zal de rest wel werken.

     

    Nu al bedankt allen op het forum.

  15. Bedankt voor de twee antwoorden.

     

    De ontvanger zou dus kunnen werken zonder kaartje. Moet ik dan alle FTA zenders ( opnieuw?) inladen via Astra 19.2? Nu is er alleen "fastscan gebeurd voor de tV Vlaanderen zenders, Dat dacht ik toch, want hijj werkt al een paar jaar zonder wijzigingen of problemen.

     

     

    Ook bedankt voor de waarschuwing , maar gelukkig is het kaartje gewoon verloren door mijn broer die de vakantiewoning gebruikt heeft en het kaatje mee terug moest brengen........dom, ik weet het.

     

    Groeten, Jacques

  16. Hallo,

    Dom, maar toch gebeurd. Het TV Vlaanderen kaartje is zoek geraakt in mijn vakantiewoning. Kan ik een M7 SAT 801 laten werken zonder tv vl kaartje? Natuurlijk niet voor de abonnementzenders maar bijv voor BVN en de andere Free to air zenders. PS Een vervangkaartje bestellen bij TV Vlaanderen is geen sinecure... Nu al bedankt voor een snel antwoord, Jacques ( Costa Calida )

  17. beste dank voor alle reacties.

    aanvulling op het verhaal.

     

    Ik heb het mij voor de laatste vakantie makkelijk gemaakt en gekeken op 19.2 waar een, canvas, vier terug te vinden waren zonder HD. 

     

    Ik heb ook nog dit uitgezocht.

    's avonds vielen nu ook één en canvas uit of met freezes (einde maart was dit. Na zonsondergang ging niveau en kwaliteit ver naar beneden, verspringend naar iets van 17 %. Daar kon ik geen beeld mee hebben.

    ik zal wachten tot mijn volgende vakantie einde mei om de antenne beter uit te richten , of de 23° in de klem te zetten en Astra 19 naar beneden te kantelen ( rechts van de 23 LNB dan). Ik heb ook nog twee LNB's van Inverto black ultra , zoals hier ooit werden aangeraden. Dan moet ik zeker wel nog een disec schakelaar kopen en een steun voor twee LNB's , maar ik kom er wel uit. Ik houd jullie op de hoogte in mei/juni.

     

    Groeten,

    Jacques

     

     

  18. Bedankt voor je reactie.

    Ik heb hier in de omgeving alle schotels met duo LNB van Tv Vlaanderen bekeken ( deze LNB is duidelijk herkenbaar en er wonen nogal wat belgen hier). Ze staan allemaal met Astra1 in de klem en met veel meer helling dan de 11 ° van de handleiding.

     

    Gisterevavond had ik opnieuw geen beeld op VIER en 2BE , wel op de HD zenders( astra3) en wel op de FTA zenders zoals BVN enz.

    Ik heb gebeld naar twee buren die met een identieke installatie ( NLB en ontvanger) op een 200m en op 350 meter van bij mij wonen en allebei hadden ze perfecte ontvangst.

     

    Vandaag , overdag alles ok.

    Ik heb op de zenderlijst ( opnieuw ingescand) gezocht en ik heb zowel 2BE als VIER en VIJF op een andere plaats nog eens gevonden , op een andere golflengte en met betere kwaliteit..

    Hierbij de gegevens.

    Op plaats 4 : VIER op 12129 Niveau 74 en Kwaliteit 77

    op plaats 5    2BE  op 12129 NIveau 74 en Kwaliteit 76

     

    op plaats 103 VIER op 12721 Niveau 74 en Kwaliteit 82

    op plaats 4270 2BE op 12721 Niveau 74 Kwaliteit 82

     

    PS ook die regionale Nederlandse zenders ontvang ik ok ( wie kijkt daar nu ooit naar?)

    EEN HD staat op Astra3 12187 Niveau 76 Kwaliteit 79 (werkt altijd)

     

    Ik ga nu vanavond kijken op de twee verschillende golflengten en dat is misschien de oplossing. Ik kan ze dan nog steeds verplaatsen als ik wil, denk ik.

     

    Wordt vervolgd, maar je mening hierover wordt steeds geaprecieerd.

    Jacques

  19. Hallo allen,

    Even de situatie toelichten; Plaats "costa Almería -Zuid -Spanje": installatie standaard TV vlaanderen M7 ontvanger, duo NLB ( met Astra 19,2 in rechtse ring en centraal op de schotel; Astra 23,5 links en hoger gedraaid zoals bij standaard installatie gevraagd); 80 cm schotel.

    De installatie werkt(e) perfect de hele winter ,zowel astra 19.2 zenders als de HD zenders op Astra 23,5°. 

    Ik heb op het forum de eerdere debatten gevolgd over de schoteldiameter en het plaatsen van 23,5 ° in de meest rechtse ring enz, maar bij mij werkte deze standaardinstallatie goed tot vorige week.

    Een plaatselijke installateur heeft ze vorig jaar geplaatst, alleen is de schuine hoek van de duo NLB veel  groter dan de 11° die in de tv vlaanderen handleiding staat; ik schat hem op 30 ° minstens.

    Probleem sinds een week: slechte ontvangst op VIER en 2BE, freezes van beeld, soms gewoon geen ontvangst ( melding op TV) en na een paar seconden opnieuw maar met haperingen ook in de klank.

    Andere zenders uitgeprobeerd op 19.2 ' BVN en allerlei duitse zenders en allen werken perfect; ook de zenders op 23.5 ( een HD , canvas HD enz ) werken zonder enige hapering

     

    OVERDAG werken VIER en 2BE correct , vanaf 's avonds, zeg maar 20.30 beginnen de storingen.

     

    Wat heb ik al gedaan: alle zenders opnieuw ingescand om zeker de jongste wijzigingen van TV Vlaanderen ook te hebben. De kwaliteit gelezen tijdens het inscannen is meestal 80 %of iets meer, soms eens 70% , maar bij zenders die ik zelfs niet van naam ken.

     

    Indien ik toch zou moeten beter uitrichten.... ik durf niet goed veel te draaien aan de duo NLB , voor wat "fine tuning",want met 19.2 in het midden , verander ik bij de minste draaiing erg de hoek van de 23,5°; maar misschien is dat de enige oplossing. De schotel zit stevig op de mast , daar blijf ik voorlopig af.

     

    PS ; Zou die nieuwe TRI LNB met de britse zenders hier ook werken in Zuid Spanje?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...