Ga naar inhoud


Koppie1

Lid
  • Items

    97
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Koppie1

  1. En het idee van een decoder begint ook bij steeds meer mensen steeds normaler te worden. De kabelmaatschappijen duwen ze bij de mensen naar binnen, en de andere aanbieders kunnen alleen met een decoder worden bekeken. Het enige probleem is dat dit vrijwel altijd SD-ontvangers zijn.

  2. Ik zie met het blote oog die inzakkende momenten wel, vooral na een momentje zwart beeld. Het beeld wat daarna komt is enkele momenten een groot blokkenfestijn. Even later is het weer een stuk beter, en is het wat mij betreft goed genoeg, zeker voor een thema-kanaal. Kan iemand bevestigen dat dit niet aan de aanvoer ligt? Ik vind het namelijk er zo streaming uitzien, zo'n veredelde realplayer stream.

     

    Verder mogen ze bij de omroepen erop aandringen dat letterbox-uitzendingen onmiddelijk de deur uitgetrapt worden, en er gewoon 4:3 of 16:9 anamorph wordt uitgezonden. Ik dacht dat we die onzin nu wel achter ons hadden gelaten.

  3. Klinkt als een motorelektronica-probleem. Waarschijnlijk niet eens de schuld van je dochter, maar het kan misschien wel door een verkeerde schakel-actie komen.

     

    Andere gedachte: een motortemperatuursensor kapot. Als die geen waarde meer teruggeeft, kan de motorelektronica niet bepalen hoe lang voor te gloeien, en niet hoeveel toeren stationair de motor moet draaien om niet af te slaan.

  4. Hij is er inderdaad afgehaald, er klopte iets nog niet. Mijn duits is niet goed genoeg om te begrijpen wat 'zeilenversatz' betekent, maar dat was blijkbaar een probleem.

     

    Ik wilde vanochtend ook een update doen, maar kon hem niet meer vinden. Ik heb hem nog wel op mijn werkpc staan, maar daar kan ik hiervandaan niet bij. Maandag weer een kans.

  5. Met een simpele ijzeren strip zou je een tweede LNB kunnen monteren. Je hebt dan nog een disecq-switch nodig. Op een 60 cm schotel kan je de BBC kanalen goed ontvangen, erg grote regenreserve heb je dan niet, maar als dit tegenvalt kan je altijd nog overstappen naar een 78 of 88 cm schotel of een visiosat.

     

    Je ontvanger moet wel in staat zijn de disecq aan te sturen, en de extra kanalen in te lezen. Bij een wat oudere CanalDigitaal-decoder kan dat nog wel eens lastig zijn.

    Sorry, zie nu pas dat dit in het Inverto-topic staat. Dit is eigenlijk meer een onderwerp voor 'Algemene vragen over Satelliet TV' of 'schotelpark'.

     

  6. Het lijkt mij wat overdreven. Het is een ontvanger die vrijwel zonder gezeur werkt, (behalve een niet supported Firmware van een paar maanden geleden die voor vastgelopen boxen zorgde) en waar de meeste mensen op een gewone manier gebruik van maken. Eventuele vragen kunnen ook in dit forum worden opgepakt. Je krijgt dan ook te maken met allerlei andere ontvangers uit diezelfde hoek zoals de Comwell en maxplus, waar je dan ook weer een groep voor zou moeten starten.

     

    Begrijp me niet verkeerd, ik heb ook een SAB, maar nooit geen gezeur, werkt gewoon.

  7. on-topic dan maar weer:

    Ze noemen 40.000 mensen die vooringeschreven zouden zijn (pre-registrations). Ik geloof best dat 40000 mensen een reactie hebben gegeven op die brief welke zenders er gewenst waren, maar daarmee ben je nog niet direct een voorinschrijving. Lijkt me ook lastig als er nog geen tarieven bekend zijn voor de thema-zenders of HD-zenders.

     

    Er wordt ook niet gesproken hoeveel geld er met deze verhuur van transponders is gemoeid, en dat is iets wat ik wel had verwacht.

  8. Citaat:
    een linkje naar die details zou wel handig zijn

    Allereerst in dit topic staan de preciese PID's: BBCi-PID's en ze zitten op 12441 V 27500.

    Met deze lijst dien je in het menu zenders zoeken, zoekmodus op uitgebreid selecteren , bovenstaande gegevens invoeren, en in het menu-item PID's, per kanaal die drie PID's invoeren. Als je dat gedaan heb, moet je helaas weer helemaal opnieuw beginnen voor de tweede stream, enz.
  9. Ik heb ze uiteindelijk aan de praat gekregen door alle details die ik kon vinden hier op het forum, in te voeren in de ontvanger, met de afstandsbediening. Dus PID's voor audio en video enz. Er is ergens een topic over de TF4000 waar je dit ook zo moet doen, met de instellingen beschreven.

     

    Maar echt vrolijk wordt je er niet van. Maar voor life earth was het mijn gekneusde duim wel waard.

  10. Ik heb net het gehele oude topic over de multytenne nagelezen/gezocht en gegoogeld, en er staat me iets van bij dat het onderwerp al eerder voorbij is gekomen, maar toch maar even opnieuw:

     

    Weet iemand hoe lang de bijgeleverde muurbeugel is, en kan je daarmee de schotel bijna haaks tegen een muur ophangen, of is de beugel daar toch te kort voor?

  11. De reden dat er op de Astra2/eurobird minder van dat soort kanalen zijn, is dat ze aan heel rijtje voorwaarden moeten voldoen die Ofcom(Britse TV-regulator) aan ze stelt. Als ze daar niet aan voldoen mogen ze bijvoorbeeld niet worden opgenomen in de SKY-EPG kanalenlijst. En als je daar niet instaat bereik je je 'publiek' weer niet.

     

    Voorbeelden van deze voorwaarden :

    -Bewijsbare fair-play

    -Zeer beperkte mogelijkheden om erotisch getinte zooi uit te zenden

    -Bereikbaarheid van telefoonnummers

    -Oplosbaarheid van de quizzen (al is dat in Nederland nog nooit een probleem geweest, zijn er werkelijk zoveel debielen in dit land?)

  12. Ik heb behoorlijk wat problemen gehad met de Matrix Reborn icm met 7700. Vastlopers, en zenders die niet meer opkwamen. Misschien dat dit met een nieuwe firmware van de 7700 beter is geworden (ik spreek nu begin januari), maar ik denk niet dat Topfield daar zich sterk voor zou maken. Pak lekker de Aston 1.07 voor de 7700, en kijk zonder al te veel gezeur.

  13. Citaat:
    Er is een extra setting bijgekomen waarin je kunt aangeven
    wat de 7700 met een 4:3 moet doen, maar hier werkt dat nog steeds niet.
    Met deze nieuwe setting op 'Center' inplaats van 'Full' wordt een 4:3
    uitzending via 1080i HDMI nog steeds uitgesmeerd, geen balken links/rechts
    zichtbaar ....
    Ik kan je er geen fotootje van laten zien, maar dit werkt bij mij nu wel OK. En omdat je bij commercielen niet meer hoeft in te zoomen laat ik hem nu altijd maar op die stand staan. Het gaat dus om 4:3 uitzendingen die op een 16:9 scherm met twee zwarte balken links en rechts worden weergegeven. Dat werkt op de versie die ik hierboven noem goed.
  14. Citaat:

    Niets verhinderd SBS ervan om zelf ook een holding in Luxe-burcht op te zetten. Er zijn nog genoeg postbussen en 12 m2 kantoren te huur daar:-))
    Ron

    En het bleek ook nog eens een keer dat een postbus+klein kantoortje niet voldoende is om onder de Nederlandse wetgeving uit te kunnen komen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...