Ga naar inhoud


Niels Wagenaar

Lid
  • Items

    947
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Niels Wagenaar

  1. In verband met samenwonen/verhuizen en geheel geen vrij zicht op het zuiden heb ik het volgende te koop:

     

    - VU+ Zero DVB-S2 incl. originele doos en afstandsbediening

    - Incl. 60GB SSD (extern) en WiFi Dongle

    - Wavefield T55 incl. 4/1 switch en 4 LNB's uitgericht op Astra 19.2e, Astra 23.5e, Astra 28.2e en Hotbird 13.0e (ik zal hem van tevoren schoonmaken)

    - Wavefield zit op een staander zoals je kunt zien op de foto

     

    Prijs: Tegen elk aannemelijk bod.

    Verzending is niet mogelijk ivm gewicht, alleen mogelijk op te halen in Heerde (tussen Apeldoorn en Zwolle)

     

    IMG_0495.thumb.JPG.b546ac9c238214630c34238717886020.JPG

     

    IMG_0499.thumb.JPG.8e21fad18b0ed0566827ea226215fb5b.JPG

  2. Zoals ik ook al op het GoT forum heb laten weten:

     

    Last time I checked heeft TVHeadend geen ondersteuning voor CI-modules en ben je verplicht om gebruik te maken van een softcam (OSCam). Ik gebruik zelf de combinatie OSCam en een Smartreader met TVHeadend en dat werkt enorm goed en stabiel.

    Houd er wel rekening mee dat je voor Fox Sports 2 International een CI-module nodig hebt en dat dit niet met de eerdere genoemde combinatie werkt.

  3. Ik heb ook IPTV van XS4all en qua beeldkwaliteit - met uitzondering van de glashart NPO HD-streams - is dit toch wel wat slechter op mijn 46" Plasma dan Canal Digitaal. Zeker de non-HD streams zijn soms van belabberde kwaliteit vol met compressie-blokken. De oude GHM streams (die je voorheen met de animo ontvanger kon bekijken) zijn echt van betere kwaliteit dan de huidige KPN streams.

     

    Het voordeel van DVB-S is de vrije keuze van apparatuur (tenminste, nu nog) en de toegang tot de vele FTA zenders van Duitse en Engelse origine. Het grootste nadeel bij IPTV - uitgezonder van de beeldkwaliteit - zijn de trage ontvangers en diverse problemen bij opnames. Je leest (en ik ervaar dit ook wel eens) dat opnames niet overeenkomen met je selectie of dat ze niet toegangbaar zijn. Behoorlijk irritant. Het grootste voordeel is inderdaad dat je de extra pakketten per maand op kan zeggen.

     

    Maar onder de streep kost mij het topHD pakket (56 euro p/m) een stuk minder per maand dan mijn IPTV met 2 ontvangers, Opnemen, Pluspakket, HBO pakket, Film1 pakket en Sport1 pakket (79 euro p/m). Op dit moment heb ik de IPTV ontvanger in de slaapkamer staan en kan ik nog een maand genieten van 3 maanden gratis Plus en HBO pakket. Maar totdat ze de beeldkwaliteit gaan verbeteren, ben ik toch zeker niet van plan om IPTV als primaire kijkbron te gebruiken en Canal Digitaal op te zetten.

  4. Gezien dat er weinig verschil is tussen deze HD1100 en ET4000 (zowel in prijs als in hardware/features) kan ik wellicht mijn ervaring delen van HbbTV icm de ET4000 (zowel getest met OpenPLI als met ATV):

     

    HbbTV heb ik (helaas) alleen kunnen testen op de Duitse zenders (de NPO zenders deden het niet) en kort gezegd: het werkt.

     

    Maar..... het geheel werkt behoorlijk traag en zelfs met de 751Mhz bootloader is de performance niet om naar huis te schrijven. Het lijkt behoorlijk lang te duren alvorens de HbbTV weergave wordt gepresenteerd en hetzelfde geldt voor selecteren. De weergave van Internet Streams werkt wel naar behoren, maar voor de optimale gebruikersgemak met HbbTV zou ik eerder gebruik maken van zijn snellere broertjes.

  5. Mag ik even weten welke Enigma2 device jullie hebben gebruikt met deze plugin? Want mijn ervaring op een SingleTuner ET4000 (voorzien van de 750Mhz bootlaoder) is enorm wisselend. Ik heb dit onlangs nog getest icm de laatste versie van OpenPLI/ATV en zowel Gotham 13.2 als Helix 14.0.

     

    - Zo was het initieel laden van de EPG en de zenderlijst enorm traag (ik praat even over meer dan 15 minuten laadtijd) en was de CPU utilization van de ET4000 altijd rond de 100%.

     

    Nu kon ik het probleem wat beperken door een specifieke zenderlijst te selecteren en picons uit te schakelen, maar bij een EPG refresh kwam de utilization weer op de 100% waardoor het streamen ging hakkelen.

     

    - Ik moest met regelenmaat de ET4000 herstarten of het enigma2 process killen omdat de tuner gelockt was.

     

    Uiteraard maakte ik gebruik van "Zap before channelswitch", maar erg stabiel was het allemaal niet.

  6. De gebruikte demodulator heeft enkele irritante bugs onder zowel Linux als Windows, dus het komt mij niet vreemd over dat je (soms) last krijgt van locking issues, etc. 

     

    In mijn geval heb ik hier bij de Skystar geen last van. Het schakelen gaat gewoon goed en redelijk vlot. Het enige probleem is dus dat de huidige kernel-drivers wat issues hebben bij bepaalde frequenties en modulation; maar dat los je dus op met de liplianin drivers.

     

    De installatie is redelijk straight forward, de build mislukt alleen en je moet wat dingen uitschakelen in de .config:

     

    hg clone https://bitbucket.org/CrazyCat/s2-liplianin-v39

    cd s2-liplianin-v39

    make

    # de build gaat mislukken, maar dat fix je met het volgende:

    sed -i 's/CONFIG_VIDEO_S5C73M3=m/CONFIG_VIDEO_S5C73M3=n/' ./v4l/.config
    sed -i 's/CONFIG_VIDEO_TIMBERDALE=m/CONFIG_VIDEO_TIMBERDALE=n/' ./v4l/.config
    sed -i 's/CONFIG_VIDEO_MEM2MEM_DEINTERLACE=m/CONFIG_VIDEO_MEM2MEM_DEINTERLACE=n/' ./v4l/.config
    sed -i 's/CONFIG_RADIO_SI476X=m/CONFIG_RADIO_SI476X=n/' ./v4l/.config
    make
    sudo make install
    sudo reboot
  7. Tegenwoordig zitten de HDHR drivers al in de huidige TVHeadend tree. Maar, je moet dit alleen nog even activeren; ik run configure met het volgende: ./configure --enable-hdhomerun_static --enable-dvbcsa --enable-bundle --enable-libffmpeg_static

     

    De reden waarom ik de interne HDHR drivers gebruik is omdat het bufferen/zappen een stuk sneller gaat dan via de kernel drivers. Bovendien moest ik mijn server toch wel redelijk vaak rebooten omdat het userhdhomerun gedeelte crashte waardoor de kernel drivers niet meer reageerde. Uiteraard had ik gewoon de pvr service kunnen stoppen en de hdhr services kunnen herstarten; maar een reboot werkt net zo vlot.

  8. Volgens de Wiki hebben deze USB tuners/modulators last van Diseqc issues: http://www.linuxtv.org/wiki/index.php/Geniatech_HD_Star_DVB-S2_USB2.0

     

    Maar voor deze modulator zijn diverse firmware edities beschikbaar, wellicht dat je een andere firmware moet proberen door die in /lib/firmware te plaatsen. Zo wordt deze modulator gebruikt met de Tevii S660 en ik weet uit ervaring dat bitrate en diseqc issues met een andere firmware zo goed als werd opgelost (moest alleen de Diseqc commando 2 of 3 keer herhalen).

  9. Denk inderdaad dat de tuners een issue hebben met de DisEQc... Zijn Geniatech HD Star tuners (http://www.geniatech.com/pa/hdstar.asp)

     

    Wat ik bedoel met tuners los, is dat wanneer ik maar 1 satelliet instel per tuner (AA op tuner1, AB op tuner2 etc), dan werkt het veelal wel, maar ook niet stabiel en daarbij is het voordeel van een triple met quad aansluitingen natuurlijk weg...

     

    Geen idee dan hoe ik dit op kan lossen behalve nieuwe tuners te kopen...

     

    Niels, de Technisat misschien nog in de kast liggen? ;)

     

    Helaas heb ik mijn Technisat tuner gewoon in gebruik icm TVHeadend. Ik heb mijn instellingen als volgt:

     

    diseqc_tvheadend.PNG

     

    Geheel draait op een Ubuntu Server 14.04 installatie met een HDHomerun voor mijn DVB-C (via Glasvezel). Overigens is mijn TVHeadend een custom build (manual compilation ivm de ingebouwde hdhomerun drivers). Mijn drivers heb ik overigens moeten bijwerken met https://bitbucket.org/CrazyCat/s2-liplianin-v39 omdat mijn chipset wat issues had met hoge bitrates op bepaalde frequenties. Zo was het voor mij niet mogelijk om National Geographic Wild HD te kijken (alleen maar blokjes) en met deze drivers was het probleem voor mij opgelost.

     

    Maar welke DVB-S2 kaart heb jij eigenlijk in gebruik?

  10. Het klinkt misschien raar, maar heb je toevallig al geprobeerd om je TV opnieuw uit en te schakelen via de standby-knop van je afstandsbediening?

     

    Met mijn TV (Samsung 40" LCD LedTV) is de audio ook out of sync zodra ik de TV na een geruime tijd weer aan zet. Dit probleem speelt bij alle HDMI aangesloten apparaten (Animo IPTV Box, Mediacenter op basis van Linux, ET4000, PS3, etc) en door even de TV even snel uit en aan te zetten is alle audio weer synchroon.

  11. Het grootste probleem waar CanalDigitaal nu mee kampt zijn de hoge kosten die TV-zenders vragen voor doorgifte.

    CanalDigitaal is nu genoodzaakt om de hoge kosten door te berekenen in de abonnementsprijzen.

    Als ik nu (als leek) op hun website zou gaan kijken zie ik een instappakket van € 17,95 per maand. 

    Dit is toch een veels te hoog bedrag en het is niet duidelijk goedkoper dan de concurrentie.

     

    Ik denk dat dit nog wel mee valt....

     

    Ja: CD is zo op het eerste gezicht duurder en moet - gezien het aantal (potentiele) klanten - een hoger bedrag doorrekenen voor de doorgifte. Voor mensen die genoeg nemen met het standaard aanbod dan zal IPTV ideaal zijn en goedkoper.

     

    Maar in mijn geval is IPTV onder de streep wel een stuk duurder: Al met al kom ik op € 26,- p/m voor één TV. 

     

    Ik betaal dus € 10,- extra p/m voor mijn standaard IPTV abonnement zonder opname en heb aanzienlijk minder zenders tot mijn beschikking dan het instapabonnement van Canal Digitaal en dan heb ik het nog niet eens over de extra vele (in HD beschikbare) zenders op het moment als je bijvoorbeeld de Astra 1,2 & 3 kan ontvangen (wat ik dus wel kan). Hierdoor zou ik het schotel-aanbod (in mijn geval dan) meer willen vergelijken met het IPTV en de additionele plus uitbreiding en dan zit ik al op € 20,- p/m. Wil je opnemen, dan kost mij die een additionele € 6,- p/m.  

     

    Voor een schotel heb je dan alsnog een ontvanger nodig (wat dan weer een vrije keuze is; je kan het zo duur of goedkoop maken als je zelf wil) en een schotel met toebehoren. Maar in feite is de schotel een éénmalige aanschaf dat jaren gebruikt kan worden (mijn schotel hangt al 10 jaar aan de muur).

     

    Het voordeel van IPTV is dat het (meestal) al bij je abo is opgenomen en zo op het eerste gezicht is de kwaliteit van de meeste gangbare Nederlandse zenders behoorlijk goed en in HD. De meeste buitenlandse zenders via IPTV daarentegen heeft de gewone SDTV kwaliteit. Daarbij heeft het bekijken van TV invloed op de beschikbare bandbreedte van je verbinding (2 TV's met IPTV is dus 20Mbit) en je hebt geen vrije keuze van ontvanger.

     

    Een ander voordeel is gewoon dat IPTV toegang heeft tot enkele extra Nederlandse zenders en diensten die op de schotel niet (standaard) aanwezig zijn. Nu is het zo dat de M7-groep bezig is met OnDemand diensten, dus wellicht dat wij dit op korte termijn alsnog zullen krijgen. Maar ik vind het nog steeds absurd dat een zender zoals 24 Kitchen mist. Daarbij is het plaatsen van een extra IPTV ontvanger toch wel een stuk makkelijker dan een schotelontvanger (PowerLine adapters zijn echt een uitkomst).

     

    Ach ja, je kan niet alles hebben. In ieder geval: Michel heeft gelijk; ook bij mij in de buurt zie ik het aantal schotels afnemen en deze mensen stappen massaal over naar UPC en/of IPTV. Simpelweg omdat het bij het abonnement in zit en de meeste mensen nemen gewoon genoegen met de standaard Nederlandse zenders. 

  12. Afhankelijk van je OS (Linux vs Windows), houd er wel rekening mee dat de TBS-drivers closed source zijn (ondanks dat er op dit moment een aantal kaarten ook een open source driver hebben) en dat ze nog geen standaard onderdeel zijn van de Linux Kernel terwijl dit bij de Cine2 wel het geval is.

     

    Het voordeel van de 6925 is dat het geen extra power connector nodig heeft en dat het zowel de 16APSK als 32APSK modulaties ondersteunt (niet dat er veel transponders zijn met deze modulaties, maar toch). De Cine2 is dus een twintuner en is ook nog eens extreem low profile.

  13. Ik ben het met je eens, wat mij betreft mag deze codering ook potdicht blijven. Maar het probleem is dat deze wijziging (wederom) de verkeerde mensen heeft "geraakt". 

     

    De grote jongens hebben hier weinig last van gehad: Ze konden ondanks deze codering alsnog het beeld op een alternatieve manier te verspreiden zolang ze maar de goede middelen (CI) en de goede software tot hun beschikking hebben. 

     

    Juist de mensen die die wel netjes een abbo hebben, maar gebruik maken van een niet gecertificeerde ontvanger of een ontvanger zonder ci-module zijn nu dus buitenspel gezet. Dit terwijl buurman Henkie die zijn "abo" via Marktplaats heeft geregeld amper een probleem heeft gehad en enkele weken daarna gewoon vrolijk weer FS2I kon kijken, mits hij even een aanpassing deed natuurlijk.

  14. De hardware is in feite krachtig genoeg, het probleem zit hem in de gebruikte DRM en dat is de reden waarom we (nog) geen Enigma2 plugin hebben.

     

    Dat wil niet zeggen dat het onmogelijk is. Met een UPnP-client en de PlayOn.TV mediaserver is het mogelijk om Netflix te kijken via je enigma2 ontvanger (in mijn geval een ET4000). Je kan browsen tussen de verschillende genres en deze afspelen. Maar je hebt hier alsnog een Windows PC voor nodig.

  15. Eerlijk gezegd: Mijn configuratie is (uiteindelijk) niet veel goedkoper dan deze receivers.

     

    Ik heb € 120,- betaald voor de TBS MatrixTV, € 100,- (tweedehands) voor de MOI en € 100,- (wederom tweedehands) voor de HDHomerun. En dan hebben moet er ook nog een Smargo bij voor mijn officiele Canal Digitaal kaartje; dus al met al komt het neer op € 350,-. 

     

    Het scheelt dus niet veel in aanschaf, maar het is net allemaal wel even wat flexibeler,  beter te vervangen en/of uit te breiden. En tegenwoordig heb je al voor 40 euro een single-tuner voor DVB-S2 uitzendingen; dus je kan het zo duur maken als je zelf wil (zolang je maar rekening houdt met dat je tuner ondersteund wordt in OpenElec/Linux). Sommige onderdelen al bijna 2 jaar in mijn bezit en toevallig heb ik het kunnen combineren.

  16. Mijn persoonlijke opinie:

     

    - De specs en looks zijn behoorlijk netjes

    - De youtube video geeft mij een behoorlijk goede indruk van de performance van XBMC icm LiveTV

     

    Maar..... Desondanks kan ik mij videos herinneren van de Prismcube en de D-Cube die ook redelijk goede LiveTV performance lieten zien en uiteindelijk bleek het gebruik IRL toch behoorlijk tegen te vallen zodra je gebruik ging maken van de "echte" XBMC features zoals het kijken van 1080p bronnen en het gebruik van clandestiene plugins zoals 1Channel, etc. Nu weet ik niet hoe de performance tegenwoordig is op de Prismcube en de D-Cube, maar mijn grootste issue met deze hardware was voornamelijk gerelateerd aan de specs waardoor het voor mij (eigenlijk) geen verrassing was dat XBMC niet optimaal presteerde. 

     

    De specs lijkt met deze hardware toch een stuk beter te zijn waardoor ik verwacht dat de XBMC experience een stuk beter zal zijn en dan het bedrag van hoogstends 400 euro voor een quad-tuner configuratie incl. ondersteuning voor DVB-T/DVB-C is toch wel heel erg netjes.

     

    Het is alleen jammer dat het zo lang heeft geduurd. Gezien de reviews van de eerdere generatie E2BMC ontvangers heb ik ondertussen mijn RPi maar vervangen voor een TBS MatrixTV ARM Mini-PC, deze voorzien van OpenElec en kijk ik via een op mijn netwerk aangesloten TBS MOI DVB-S2 dual-tuner en HDHomerun DVB-C dual-tuner probleemloos naar LiveTV en 1080p bronnen. Daarbij kan ik zonder problemen gebruik maken van de (eventuele clandestiene) plugins en door deze setup kan ik eigenlijk overal TV kijken (als ik dat zou willen).

  17. Vandaag atv op de xtrend4000 gezet.

     

    Deze heeft wel moeite ermee.

    De box reageert traag op de ab en in de menu's duurt het 1 seconde voordat je van het ene naar het andere menu gaat.

    Heb er nog geen plugins op staan behalve cccam230.

    Nu weet ik niet uit het hoofd hoeveel ruimte er in de flash van de 4000 zit maar dat zou toch ruim voldoende moeten zijn.

     

    De box draait nog op 500 mhz en heeft dus nog niet de nieuwe bootloader waardoor hij wat sneller kan worden.

    Misschien is dit wel beter?

     

    Zijn er hier nog meer die atv op de xtrend4000 hebben draaien?

    Op de xtrend 4000 lijkt openpli het beter te doen,tenzij ik iets fout doe.

     

    Toevallig heb ik afgelopen weekend OpenATV 4.2 op mijn Xtrend4000 gezet icm OSCam. Hier ervaarde ik hetzelfde als jou, daarna de hardware voorzien van de nieuwe bootloader. Met de nieuwe bootloader doet hij het een aanzienlijk stuk beter. Maar voor mijn gevoel lijkt OpenPLI (zelfs na de nieuwe bootloader) inderdaad iets vlotter te reageren.

     

    Overigens heb ik OpenATV er nog steeds op staan. Simpelweg omdat ik deze image toch net iets completer vindt (maar dat is een persoonlijke mening) :)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...