Jump to content

IVIarcel

Members
 • Posts

  37
 • Joined

 • Last visited

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Mainz (duitsland)
 • Interesses
  -

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

IVIarcel's Achievements

Newbie

Newbie (1/11)

 1. Bagger, Wel bedankt voor je reactie!
 2. Afgelopen zaterdag zero sat-ontvangst op CD zenders. Ik dacht toen omdat het sneeuwde... dat het een normale atmosferische storing was. dat gebeurt over het algemeen niet zo vaak (2-3 per jaar misschien). Gisteren weer alles op 99%. nu vanavond weer prut... Overigens ZDF wel zonder problemen te ontvangen. Weet iemand of er algemene problemen zijn? Ik las ergens iets over dat het ook aan de verzendende kant kon liggen (uplink)? Maar Ik zie ook geen zwaar weer boven Amsterdam op weer radar. Enig idee?? anders moet ik waarschijnlijk weer het dak op om de schotel vast te schroeven🤪. Groeten Marcel
 3. volgens mij al wel langer.. inmiddels de LNB en de schotel vervangen... 1 van de 2 Tuners heeft er helemaal geen zin meer in: waar ik een duidelijk ontvangst meting (sat-finder sf 2450 ) krijg bij de goeie(met een paar controle lampjes), blijft alles uit zodra ik de kabel wissel, zelfde verhaal als ik de kabels wissel.
 4. Hallo, Mijn Vu+ Duo rammelt... Dus ik denk er aan om hem te vervangen. Ik gebruik hem met mijn canal digitaal hoofdzakelijk voor het CD pakket. 2 sat kabels aangesloten, en ik neem geregeld wat op (ook op meerdere kanalen tegelijker tijd) ik kopier wel eens een opgenomen film/serie naar mijn PC Verder ben ik zeker geen specialist, maar dankzij hulp uit dit forum met handleidingen, krijg ik het voor elkaar een VTI image en de juiste cam te installeren. Ik zit zelf te denken aan een Vu+ Duo2, eigenlijk vooral omdat deze het meeste op de huidige lijkt EN... ik hier volgens mij zo mijn Canal Digitaal kaartje weer in kan steken zonder een aparte module te moeten kopen. Heeft er iemand ervaring met de Vu+Duo2 met CanalDigitaal samen en/of andere goede raad? Alvast bedankt!
 5. 🤩 Nog eens op het dak geklommen en de boel uitgepeild. Ik heb weer ontvangst op alle kanalen! @Sprietje het was idd de poot van 23,5. 12 Graden klopte precies!. Ik vermoedt dat het begin van de ellende veroorzaakt is door de 2e tuner van de VU Duo (de rest door onkunde😉). Uit de 2e Tuner komt namelijk helemaal niks meer. Het viel me op toen ik geen uitslag kreeg op de satelliet-meter op de 2e kabel die ik gisteren opnieuw had getest. (Naja, beter 1 tuner dan geen tuner) Bedankt voor alle ideeen en hulp. Zonder jullie had ik de hoop al lang opgegeven!
 6. Wat denk je zelf?... dat ik voor een paar tientjes 2,5 uur in de regen op het dak ga zitten klooien.😂.. stuur ze maar langs... (Of laat maar weten waar ik ze kan vinden)
 7. 😭 optie 1: als ik hem om de 23,5 poot vastmaak, krijg ik op mijn decibel meet apparaat welliswaar een zeer goede uitslag, beeld is echter compleet zwart. Optie 2: als ik hem om de 19,2 poot vastmaak, krijg ik niet zoveel vreugde op de decibellen, maar blijft het zelfde als gisteren: beeld op NPO2 en storing op NPO1 Moet ik bij optie 1 iets op beide tuners instellen?
 8. Super, dankjewel! Dankzij jullie reacties kan ik vandaag wat gericht wat proberen ipv wat aan te klooien in de hoop dat het werkt😎
 9. Super info!! ben benieuwd of het werkt. Hoe kan weet ik welke kop astra 23,5 is?
 10. in kan met liefde de kabels /f connectoren nog eens checken, maar als deze niet goed zouden zijn, dan zou ik toch op NPO2 ook slecht/geen onvangst hebben? (Ik weet hier weinig van dus graag kommentaar)
 11. op CT-24 SNR knippert tussen 0 en 54 % BVN krijg ik wel goed
 12. 4.3 Monoblock Twin LNB Max PQ-32 (deze week gemonteerd, helaas geen verschil) 85 CM Hirschmann schotel dus ik moet het probleem eerder in de horizontale uitlijning van de schotel zoeken?
 13. IVIarcel

  IVIarcel

 14. Als dat het enige is, dan klim ik nog wel weer een keer op het dak. Het punt is: de schotel stond muurvast.... er zijn geen gebouwen of bomen voor komen te staan. Pas vanavond kwam ik er achter dat het zenders zijn met een bepaalde frequentie. Voor die tijd snapte ik er helemaal geen donder van..Hoe kan NPO2 (op 23,5) wel goed doorkomen en NPO1 en 3 niet.. Dankjewel voor je reactie
 15. Bij mijn Canal Digitaal zenders: Sinds een paar weken, storen enkele zenders als een idioot. Dit was jarenlang OK. Ik heb geen verstand van de hele setup en probeer te volgen wat ik aan oplossingen kan vinden. Helaas zonder resultaat. NPO1, NPO3, Veronica, Net5 etc.... alles wat Frequentie 12187 heeft in de zenderlijst dus... ik heb de volledige bekabeling getest (niet dat daar veel aan mis kan zijn, maar je probeert alles) een nieuwe Monoblock LNB er op gezet (tussen 6-11 graden) met verschillende graden getest omdat in Duitsland de LNB schijnbaar een beetje gekanteld moet worden. dus op NPO2, RLT4 etc.... brillant beeld, maar enorm storende beelden op de Freq 12187 Ik heb werkelijk geen ideën meer over. Ik heb wat foto;s er bij gedaan, in de hoop dat iemand hier wat mee kan...Ook op deze fotos: Als ik 1 van die zenders aan zet, vliegt de SNR (ontvangst?) continue van 0 % - 59 % - 43% - 0% (wisselt iedere seconde) Wie kan mij helpen? Wie heeft het zelfde al eens gehad en wat hebben jullie er aan gedaan? Vriendelijke groeten uit Duitsland! Marcel
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.