Ga naar inhoud


Sjattuh

Lid
  • Items

    4182
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    4

Berichten die geplaatst zijn door Sjattuh

  1. en je besloot dat hun wijze van redeneren min of meer automatisch op hun baasjes overslaat? :P:grin:

     

    Nee, er is een gezegde, google maar.

     

    Het enige wat ik van je betogen lees is dat je alles er maar bij haalt wat je kan verzinnen zonder echt iets te zeggen. Je spreekt jezelf tegen. Je verschuilt achter statements als 'ik was er niet dus kon het niet volgen, maar...'. Als je een tegenargument krijgt gooi je het op de ander in de zin van 'JIJ begrijpt niet wat ik bedoel'.

     

    Je reageert op elk bericht, veelal met ellelange verhalen. zonder een punt te maken. En om je gelijk te halen/krijgen blijf je net zolang schrijven totdat gewoon helemaal niemand meer zin heeft om op je te reageren. Dat is passief-aggresief argumenteren.

     

    Zo discusseren volwassenen niet, en zo zet je jezelf alleen maar buitenspel en krijg je je punt absoluut niet overgebracht.

     

    Het draadje wordt zo alleen maar saai en je hebt het totaal niet meer over waar het om gaat. Je bent alleen maar CD aan het aanvallen. Iedereen weet dat ELK bedrijf altijd zo veel mogelijk winst zal proberen te behalen. Zelfs UNIVE zonder hun winstoogmerk.

     

    De vraag is of Sat-TV haar langste tijd heeft gekend in NL & BE. Als jij vind dat dit zo is doordat CD zich uit de markt prijst dan prima.

     

    Maar niemand hier kan daar iets aan doen en niet iedereen zal het met je eens zijn.

  2.  

    Ik ken de situatie in de Skandinavische landen niet zo goed dat ik hen er als argument bij kan halen, maar als je ziet dat de NRK (Noorse), de SVT (Zweedse) en de DR (Deense) omroepen weliswaar in het Viasat systeem worden uitgezonden maar met een duidelijk andere codering dan alle ander zenders dan doet me dat vermoeden dat het arrangement dat wij kenden tot 1 augustus ook in die landen geldt. Maar zoals ik al zei, ik gebruik die argumentatie liever niet omdat ik anders dan over Roemenië van die landen geen feiten ken, alleen maar vermoedens heb.

     

    En dan kennelijk voor een "armlastig land" als Noorwegen ook? Als je ziet hoeveel transponders er bezig zijn met het uitzenden van NRK 1, 2 en 3 alleen al op 5 graden Oost.... en dan heb ik het nog niet eens over buurman Thor, een graad of zes verderop. Krampachtig doen over een paar zenders, nog niet eens een hele transponder is iets wat je alleen binnen de Nederlandse context tegen komt. Tig landen hebben zelfs allerlei reserve zenders in de lucht die onder allerlei benamingen aanwezige netten nog eens dubbel en driedubbel uitzenden.

     

    Je begreep het doel van wat ik zei niet. Ik doelde op het gegeven dat veel andere landen, met name ook Duitsland, allerlei dubbele en driedubbele dingen op satelliet zetten. Bij Duitsland gaat het daarbij om allerlei dingen die ze "test" noemen of een ander woord maar waarop dat feitelijk nog weer een zender met een kopie van het WDR , een SRD of ZDF Spartenkanal komen. En dat zie je bij heel veel landen. NRK 1, 2 en 3 zijn wel een keer of vier op Sirius aanwezig en dan heb ik het nog niet eens over de regionale programma's. Ik herinner me ook iets wat NRK Extra heette, gewoon nog maar weer een keer NRK 1 of 3 op dezelfde satelliet. Ook de BBC zenders vind je onder allerlei benamingen en zelfs nummer aanduidingen op 28,2 graden. En dat geldt ook voor abonnee tv netten in Spanje en elders. Alleen wij zijn zo idioot om te doen alsof een paar extra zendertjes op een bestaande trasponder meteen een wereld van verschil qua kosten maken. En juist vanwege al die andere landen en abonneezenders die daar niet zo krampachtig mee omgaan zet ik grote vraagtekens bij dat gezeik over geld van en over CanalDigitaal. Als een argument door vergelijking met anderen niet stand houdt dan is het doorgaans wat het lijkt: pure nep.

     

    Tja.... ik heb 5 katten.

  3. En dan kennelijk voor een "armlastig land" als Noorwegen ook? Als je ziet hoeveel transponders er bezig zijn met het uitzenden van NRK 1, 2 en 3 alleen al op 5 graden Oost.... en dan heb ik het nog niet eens over buurman Thor, een graad of zes verderop. Krampachtig doen over een paar zenders, nog niet eens een hele transponder is iets wat je alleen binnen de Nederlandse context tegen komt. Tig landen hebben zelfs allerlei reserve zenders in de lucht die onder allerlei benamingen aanwezige netten nog eens dubbel en driedubbel uitzenden.

     

    Volgens mij zijn daar de kaart en box nog steeds gelinked bij Thor? Viasat is er volgens mij vanaf gestapt.

     

    Maar je moet niet vergeten dat Noorwegen veel onherbergzamer is. Daar kom je met kabel dekking bij een veel lager % van de bevolking dan in b.v. Nederland. Er is dus ook veel minder alternatief. Neem daarbij dat het land op de olie draait van de Noordzee, waar dus veel mensen werken en een TVtje hebben, omdat je simpelweg niet even naar huis kan aan het einde van de dag.

     

    En als allerlaatste, Noorwegen behoort tot de 5 rijkste landen ter wereld. Mensen hebben daar inkomens waar je in NL alleen maar van kan dromen. Zodoende liggen de kosten ook hoger, maar wanneer zij Europa ingaan om in te kopen lachen ze zich kapot om de kosten. Die maken zich niet zo druk om een tonnetje meer of minder.

     

    Je bent constant appels en peren aan het vergelijken.

  4. Mijn vrees is echter, dat we van alle aanbieders nu of (veel) later gaan naar dichtgetimmerde bakjes, waarmee zo goed of niks mogelijk is.

    Waar zie ik een groot probleem??

    Bij de jongeren/jeugd. die worden van jongs af het ingestamd om met dergelijke apparatuur te werken, en weet dus niet dat er iets beters is. We zitten nu nog in een generatie, die wel weet dat er beters bestaat, en zijn 100% (volledig mee eens) tegen het dicht timmeren van de ontvangst apparatuur. Want wij weten, dat er iets beter bestaat.

    Maar over pakweg 10? 20? jaar, zijn er misschien veel sat hobbyisten, die oftewel zullen stoppen, oftewel overleden zijn.

    Neem dan weg, dat de meesten, het simpel moet houden, en het echt niet zien zitten om bvb niet te overdrijven elke maand een settingslijst in de ontvanger te lezen.

    Dit zijn de voordelen die aanbieders hebben, wij die weten dat er beters is, gaan tegen pruttelen, maar de aankomende jeugd, die later alleen zal wonen, zal al van kinds af gewend zijn, om te werken met totaal dichtgetimmerde bakken.

    Kan nog verder gaan, maar dan wijk ik te ver af.

    Echter vind ikzelf, dat de reden van illegaal kijken te willen indijken, gewoonweg pure zever, want dan gaan ze hun terrein verleggen, en kunnen ze hun volgende beveiliging uitvinden, wat zal het zijn, ontvanger koppelen aan tv dmv een encryptie of zoiets.

     

    Je neemt een abbo om TV te kijken en eventueel op te nemen. Als dit wordt geleverd dan heb je toch waar je voor betaald?

     

    Ik weet nooit zo goed wat jullie allemaal doen met die dozen. Ik kijk en neem op en dat is het eigenlijk wel....

     

    Ik zie zodoende ook niet echt het probleem met verplichte hardware. Zolang het kwalitatiet goed spul is.

     

    Ben wel van mening dat ze het mogelijk moeten maken om binnenshuis de SIDS te verdelen. Dat je het beperkt tot 4 prima, maar als je wilt concurreren moet men met 1 abbo wel op meerdere TV's kunnen kijken.

  5. tjonge wat een drama zeg. In elke tablet die ik tot nog toe in mijn handen heb gehad kan je instellen of de wifi uit moet als het scherm uit gaat wegens geen activiteit. Als je veel updates wilt installeren dan zet je dat even uit en leg je het ding weg. Of je vertelt tegen die eigenaar dat als hij thuis is en het ding aan de lader hangt hij de updates er even doordrukt. Als het ding aan de adapter hangt heb je kans dat de default instelling zal zijn dat hij de wifi niet uitzet bij een gedimd scherm omdat hij aan de kabel hangt.

     

    Je maakt er wel een heel drama van dat fabrikanten basis instellingen zetten. Maar als gebruiker kan je voor zover ik weet die zo wijzigen als je dat wilt (en weet waar ze zitten).

     

    Hij beweert dat dit dus niet kan... dat het vaste instellingen zijn.

     

    Het lijkt mij ook sterk, maar goed - waarom zou hij het anders zeggen.

  6. Ik denk dat het probleem hier is dat je het niet kan bewijzen en er zitten een paar maren aan dit verhaal...

     

    Het eerste wat mij b.v. te binnen schiet is een webwinkel die ruzie krijgt met een klant over een bestelling. Die klant gaat klagen op Tweakers.net over dit bedrijf. Bedrijf leest dit en dan?

     

    Wat voor bewijs heb je om de klager te geloven? Logs zijn zo gefaket. Mensen zijn niet eerlijk. En zoals je al aangeeft zal niemand het toegeven.

     

    Pittig van Tweakers om deze stap te nemen....

     

    Overigens vind ik dat het eenzijdig opzeggen van een verbintenis rechtsgeldig zou moeten zijn als iemand zich (bewezen dan wel veroordeeld tot) bezig houdt met crimineel gedrag. Of dit nu wel of niet te maken heeft met de opzeggende partij.

  7. Mijn vader heeft de eerste 17 jaar van mijn leven bij de landmacht gewerkt als beroeps. Die discipline voerde hij thuis ook door naar mijn zusje en mijn.

     

    17:30 is 17:30. 17:31 is niet eten en lekke band is geen excuus moet je maar niet op het laatste moment vertrekken.

     

    Het was vrij simpel bij ons. Dit zijn de regels, dit word er van je verwacht (bv op tijd, meehelpen in huis en je best doen op school). Op mijn 15e stopte hij met zakgeld en als ik iets wilde zocht ik maar een baan. Bij twijfelgevallen had hij het laatste woord. Mijn ouders waren gescheiden en we woonde bij pa.

     

    Als je aan bovenstaand voldeed dan waren er verder weinig regels. Ik had niet echt een bedtijd of thuis komst tijd. Maar als ik mij versliep of verder niet aan de regels hield dan waren de volgende 2 weken ervoor om het vertrouwen weer terug te winnen en mocht helemaal niets.

     

    Hij heeft binnen zijn vermogen enorm goed voor ons gezorgd en ongtwijfeld hier en daar fouten gemaakt. Maar ga er maar aanstaan als man alleen met 2 pubers... Iets wat ik nu begrijp.

     

    Oh ja en uitslapen was bij ons alleen op zondag tot 9 uur. Rest vd week was 7 uur laat genoeg. Ook als we tot 5 uur gingen stappen op zaterdag... Ben er niet slechter van geworden. Pak maar aan die kids. Hebben ze nodig.

  8.  

     

    Maar ja, als je vanwege je hardware nog afhankelijk bent omdat het anders niet meer werkt of je als instelling vast zit aan specifieke software. Dan kan het dus wel als je maar fors in de buidel tast.

     

     

     

    Als iemand nog steeds met 15 jaar oude hardware werkt en al die tijd geen nieuwe heeft kunnen aanschaffen dan wordt het tijd om met computers te stoppen en te gaan kijken naar wat echt belangrijk is in je leven.

     

    Is het MS verantwoordelijkheid dat sommige ontwikkelaars weigeren hun software up te daten? Of dat er software nog gebruikt wordt van bedrijven welke niet meer bestaan en dus niet meer updaten?

     

    Is het MS verantwoordelijkheid om 12 jaar oude software veilig te houden (en daar een hele hoop geld aan uit te geven), omdat er een heel klein groepje mensen niet mee willen doen met de ontwkkeling?

     

    Ze doen genoeg. Zijn hun verplichtingen meer dan na gekomen en niemand meer iets verplicht.

     

    Ik heb 5 Windows 8 licenties en ik weet niet meer precies wat ik ervoor betaald heb toedertijd maar dat was minder dan 200 euro (volgens winwiz dan heb ik dus 150 euro betaald). Ook heb ik 5 Office licenties voor 20 of 30 euro meer dan een individuele licentie. Allemaal legaal, allemaal van MS.

     

    Je kan ook gewoon toegeven dat je iets hebt lopen roepen zonder er benul van te hebben ipv stug volhouden.

  9. Het probleem is dat providers niet verder kijken dan hun neus lang :

    Ik heb niet genoeg inkomsten , er komen niet genoeg klanten bij !

    Waar zal ik het eens zoeken ? Ik ben perfect dus dat is het niet !

    Dan moet het wel het illegaal kijken zijn !

    Enkele bereidwillige personen verzekeren mij dat het dat is , en dat zij , (uiteraard

    tegen een redelijke vergoeding ) de beveiliging wel even zullen opvoeren zodat illegaal kijken

    niet meer mogelijk is .

    Dat er na de doorgevoerde werkzaamheden nauwelijks klanten bij komen en er ook niet meer verdiend

    wordt , negeren we maar , er is vast wel iemand die ( tegen een redelijke vergoeding ) wel een oplossing verzind .

     

    Satelliet kijkers zijn er in meerdere soorten :

    RTL en SBS shit kijkers die willen niks anders als simpel Goede tijden kijken , wat meestal op meerdere manieren

    kan , maak je het te moeilijk zijn ze zeer snel weg . Daar gaat moelijk maken niks opleveren .

     

    Kritische kijkers die andere dingen willen zien als Goede tijden , meest Discovery etc . en die bij de

    Nederlandse zenders maar karig bediend worden . Die kijken naar kanalen die ze meestal niet eens legaal

    kunnen bekijken . Daar gaat moelijk maken niks opleveren  , ze kunnen niet eens al zouden ze willen .

     

    Kijkers die niks anders kunnen als naar satelliet kijken , afgelegen boerderijen of op de camping .

    Meestal personen die dik genoeg hebben aan RTL en SBS en waar niks aan te verdienen is .

    Die hebben allemaal een legaal abonnement , ook al door het dikwijls ook ontbreken

    van een internet verbinding . Daar gaat moelijk maken niks opleveren.

     

    Volgens mij leverd heel het technisch gedoe voor de providers niks op , wel voor personen die

    de maatregelen uitvoeren .

     

    Wat wel werkt is programma's maken die mensen willen zien , kosten drukken door zo min mogelijk

    overhead ( managers ) , zorgen dat zoveel mogelijk mensen je kunnen ontvangen tegen lage kosten

    en technisch simpel .

     

    En voor de kijker : minder providers die echt moeten concureren dus een markt voor heel Europa .

     

    Helaas is de werkelijkheid een versnipperde markt met monopoly positie's voor de meeste provider s

    die nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden , die ook nog denken dat techniek hun

    zou kunnen redden .

     

    Dus satelliet is ten dode opgeschreven op deze manier , binnenkort misschien nog wat voor

    nostalgiese techneuten , terwijl de grote meerderheid via internet , programma's vanover de hele wereld

    bekijkt zonder problemen bij regen buien , stormen of stapels decoders .

    Ik heb het vanaf het begin meegemaakt , motorraces feeds rechtstreeks van het cirquit zoeken,

    anders zag je niks anders als 2 minuten samenvatting bij studio sport . Sportnet met Allard Kalff was geweldig .

    Niks gecodeerd , alleen wat rare zenders en een schotel van 1,80 meter nodig .

    En ik vrees binnenkort het einde mee te maken , jammer maar helaas .

    Typisch geval van het onderste uit de kan willen hebben .

     

    Ad

     

    Met wat ik hier in Turkije allemaal heb gezien heb ik sterk de neiging om te denken dat er meer illegaal sat wordt gekeken dan legaal.

     

    Helemaal met de komst van glasvezel kan men de sat tv via iptv verspreiden en gaat het dak eraf.

     

    In 'mijn dorp' bezitten ongeveer 3000 Noren een woning. ViaSat kun je alleen ontvangen met een 3m+ schotel en dan werkt het nog maar brak. KanalDigital kun je helemaal vergeten voor Noorse zenders.

     

    En van die 3000 Noren heeft zeker de helft een iptv boxje staan. Afgelopen jaar zijn er 7 IPTV aanbieders voor Scandinaviers opgericht.

     

    Het loopt de spuigaten uit. Een beetje klooien thuis en ach met de buurman wat maakt het uit. Maar dit zijn professionele bedrijven geworden met 100-en zo niet 1000-en klanten. Zo ga je kapot als bedrijf.

     

    Er is hier 1 bedrijf welke dankzij de dreamboxen nu 1 van de grootste internet aanbieders in Turkije is geworden... ze hebben het zwart verdiend over de rug van Canal Digital en zijn nu een legaal bedrijf wat zakken geld binnen harkt. En dan mag het niet aangepakt worden... mijn steun hebben ze hoor.

  10. Ze zijn gestopt met retail verkoop van alle versies behalve 8.1. Er staan idd nog een aantal laptops en pc's te koop die al bij de verkopers staan met nog oudere versies, maar Windows levert niet meer zonder 8.1.

     

    Ik las ergens dat je nog naar een bepaalde windows 7 versie terug kon stappen als je windows 8 hebt, maar ik weet dit niet helemaal zeker.

     

    Ze willen snel af van 8 en vanaf volgend jaar over naar de, nu in mijn ogen al beter lopende, Windows 10.

     

    Er is geleerd en men wil nu snel de juiste software naar buiten hebben voordat het 85% marktaandeel gaat krimpen.

  11. Ik heb ze net gebeld - ze hebben geen Scythe Mugen koelers.

     

    Hij zei dat deze Cooler Master de beste zijn die hij heeft (hij had nog een paar andere merken) en anders een waterkoeler. Waterkoeler van Zalman.

  12. Dat ze sparen voor dergelijke, kan ik inkomen, maar dan gebeurd het wel dat deze dan wel eens slachtoffer worden van het een of het ander.

    Maar we zitten wat ik vind in een rare maatschappij.

    Kom je bij bepaalde groepen mensen, met een iphone die je gratis krijgt bij een kranten abonnement, dan hoor je erbij.

    Koop je een android gsm, die bvb 700€ of meer heeft gekocht, en ga je bij diezelfde groep, dan hoor je er niet bij, want ze vinden mensen met android te alledaags.

    En bepaalde mensen steken hun in de schulden, om toch maar een iphone van tussen de 700à1.000€ te kopen, om erbij te horen.

    Sorry, maar als die mensen dan het slachtoffer zijn van die crisis, dan moeten ze maar een beter nadenken, wat het belangrijkst is.

    Beetje top offic, maar als ik in bepaalde plaatsen toevallig een ouderwetse gsm bij hebben, en ze willen niet praten, omdat dit te gewoon is, dan moeten ze maar niet, maar ik heb liever een stevige gezonde maaltijd, met een goedkope gsm,tablet, tv e.d., dan een zeer duur toestel, en dat ik ongezond moet eten.

    En dat mensen met 5000+€ schulden kunnen hebben ja, ik denk dat je met ieder inkomen je in de schulden kan steken, als je boven je stand leeft, zei het nu met 800€ of 5.000€.

    Mijn vader zegt altijd zaaien naar de zak.

     

    Dat is zolang als ik leef nooit anders geweest... ik moest Levi's 501 (a 160 gulden) en Nike Air Max (200 van stof en 300 gulden voor volledig leer) hebben als ik erbij wilde horen. Begin jaren '90. Liep ik met 460 gulden aan broek en schoenen en een t-shirt van 5 gulden... En mijn vader maar lachen omdat ik maar 5 kleding stukken had... maar ja - dat is een keuze.

     

    Nu zijn het deze dingen... echter ik geloof echt niet dat volwassen mensen 'iPhone kliekjes' hebben opgericht en je gewoon totaal negeren als je niet minimaal het laatste model hebt.

     

    Dat mensen zich ervoor in de schulden steken... tja... simpele zielenpieten heb je altijd. Maar dan kunnen ze elkaar tenminste WhatsAppen over hoe slecht een Zwarte Piet wel niet is onderweg naar de zielenknijper.

     

    Als 4G tenminste werk...

  13.  

     

    Ik denk nog terug aan de tijd toen we de kaartjes elke dag moesten programmeren dat was nog leuk voor de hobbyisten, ze moeten de grote payservers aanpakken en niet de hobbyisten. De echte hobbyisten vinden het gewoon leuk om beeld te krijgen op een gecodeerd kanaal

     

     

    Dat is ook diefstal. :)

     

    Maar ja, mensen die een beetje binnenshuis spelen zal het niet aan liggen nee.

     

    De enige echte oplossing gaat zich toch zoeken in constante internet verbinding voor de receivers. Alles op hardware niveau wordt uiteindelijk toch weer gekraakt en dan ben je weer maanden/jaren bezig om er tegen te vechten.

     

    En ik denk dat als je de receivers online moet hebben om te kunnen kijken je kraken/hacks veel sneller kan aanpakken - en met veel minder kosten voor de klant en leverancier.

     

    En dan bedoel ik niet een IPTV gebeuren, maar meer een sleutel check van de box, kaart, abbo en adres.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...