Ga naar inhoud


gyro

Lid
  • Items

    31
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door gyro

  1. @Ben Klever:

     Ik rijd ook liever met een Fiat500 omdat deze klein en fijn is, maar daar kan ik ook geen kar van 2 ton mee trekken. In België zegt men : Liever koekjes bakken we niet... . Ik vind dat de monteur de mensen daar zéér goed over moet inlichten, ze laten nadenken en benadrukken dat de nadelen van zo'n kleine schotel veel zwaarder doorwegen dan de voordelen. Het is net zoals met zonnepanelen; eens geplaatst zie je die dingen nog een maand liggen op je dak en daarna schenk je er geen aandacht meer aan. Met een iets grotere schotel is dat net zo.

  2. Rudy,

    Simpelste is je ontvanger even in fabrieksinstellingen te zetten, dit voorkomt dat je door eventueel gepruts in allerlei menu's op het verkeerde been gezet wordt. Daarna auto disecq (als je ontvanger dat kan) en zenderlijst inladen. Als de auto disecq niet lukt, dan staat de schotel al zeker niet juist (genoeg) afgeregeld.

  3. Met de verschuiving van (bijna) alle TV Vlaanderen zenders van A1 naar A3, kan je ook de vraag stellen of de zenderlijst die je ophaalt via de ontvanger ook beschikbaar is of komt op A3? Zelfde vraag voor de EPG? Heeft iemand weet van de transponder op A3 als deze al bestaat? En hoe kunnen de M7 ontvangers dan ingesteld worden? Nu kunnen deze enkel een nieuwe lijst ophalen als ze ook signaal zien op A1 ... . Dus mensen die een enkele kop hebben op A3 zijn eraan voor de moeite. En ja er zijn mensen die geen cent willen uitgeven voor een duo kop (omdat zij soms dan ook een grotere schotel moeten aankopen).

  4. Hoe oud is je kabel? Is de buitenste bescherming hard en/of met scheurtjes? Dan is je kabel dringend aan vervanging toe omdat waterinfiltrering zeer waarschijnlijk is. De metingen zijn afhankelijk van transponder tot transponder, maar ik vind je signaal op A1 wel zwak tov de andere twee... Waarschijnlijk niet echt goed afgeregeld of een foute schoteldiameter voor je triple kop. Beste een 78cm Triax bijvoorbeeld nemen. Met de toenemende HD kanalen en de hoeveelheid daarvan in 1 transponder, en samen met strenge fec's in de hoge frequenties is een en ander steeds minder goed af te regelen met "simpele meettoestellen". Compromissen sluiten is bij een triple kop dan ook geen uitzondering maar eerder een must ...

  5. De duo lnb van TVV, alhoewel deze ontworpen is voor een 60cm schotel zal deze op een 80cm schotel ook wel werken.

    Of de duo lnb van Inverto voor een 80cm schotel.

    Je zit er dan toch ruimschoots naast hoor omdat de openingshoek van zo'n lnb voor 60cm schotel kleiner is dan van een lnb voor een 80cm schotel, en je pikt véél meer ruis op met alle gevolgen vandien.

  6. Ik heb ook een Azbox HD Premium+. Sinds ze bij TVVl. overgeschakeld zijn naar 8PSK op die transponder op 12722 heb ik ook niets anders dan problemen. 's Nachts gaat het meestal ook goed, maar als er interessante programma's zijn is het dus niet te doen. Ik heb een triax 88cm mer 4 quattro koppen en enkel op die transponder loopt het mis. Alle andere transponders geen problemen. Multiswitch nagekeken, kabels gewisseld, lnb's gewisseld, schotel nog eens uitgelijnd. Niets helpt. Er is maar 1 schuldige aan dit verhaal : TVVL. Enige oplossing is een andere ontvanger kopen vrees ik.

  7. Ondertussen iets vernomen dat er een hele boel mensen problemen hebben met astra3. Blijkbaar werkt het met de koppen van TVVl wel goed, maar die zijn er natuurlijk enkel voor kleine schoteltjes (60cm). Heb je een schotel van 80cm dan hebben verschillende merken van LNB problemen, die veroorzaakt zijn door Astra/TVVL ... Ik hoop dat hier snel een oplossing voor komt.

     

    Omdat ik niet deirect de "edit"-knop vind : Blijkbaar is er met de laatste update van TVVl een probleem met diseqc-schakelen met sommige merken van lnb's. Wordt opgelost met volgende update?

  8. Ondertussen iets vernomen dat er een hele boel mensen problemen hebben met astra3. Blijkbaar werkt het met de koppen van TVVl wel goed, maar die zijn er natuurlijk enkel voor kleine schoteltjes (60cm). Heb je een schotel van 80cm dan hebben verschillende merken van LNB problemen, die veroorzaakt zijn door Astra/TVVL ... Ik hoop dat hier snel een oplossing voor komt.

  9. Timmerman, is je probleem al opgelost?

     

    Zet de ontvanger gewoon terug in fabrieksinstellingen zodat alle diseqc's terug correct staan, ofwel zet je de diseqc 1.2 gewoon uit omdat die enkel dient voor draaibare schotels. Zet Astra3 in het brandpunt van je schotel, met de kop van Astra1 lager dan die van Astra3 zoals beschreven in de handleiding en regel af op Astra1 (BVN bijvoorbeeld). Nu moet het lukken hoor ... ofwel is de kop defect ... Veel succes.

  10. In princiepe kan het zelfs zo dat het forum standaard ingesteld wordt op GMT+1 (omdat dit toch een Nederlandstalig forum is) en dat de server zomer en winteruur regelt. Hoeft niemand van de gebruikers zich nog te bekommeren om het juist zetten van de klok.

  11. En ik ben eens benieuwd of ze dit nu wel serieus gaan onderzoeken of niet. Waarschijnlijk gaan ze TVVl. eerst interpelleren en hen een oplossing aanrijken die waterdicht is zodat de consument terug in de kou komt te staan ? Sorry, maar ik heb alle vertrouwen verloren in alles wat een witte boord aan heeft in Brussel. Als je ziet wat er allemaal gebeurd is de laatste tijd in België en dat die in Brussel dat allemaal normaal vinden kan er bij mij niet meer in. Ze zullen serieus moeten toveren om mij terug in hen te doen geloven, en de "roden" zijn op dat gebied samen met de 'blauwen" en de tsjeven de ergste... . Zij hebben jaren met ons geld mooi weer gespeeld en denken dat een mens alles blijft geloven. Waar denk je dat alle grote firma's hun truukjes geleerd hebben?

  12. Je kan misschien de specialisten bij TVVl zelf eens aan de tand voelen? Ik heb al meerdere verhalen gehoord over zenders die niet te ontvangen zijn door een bepaalde kaart. Als je dan vraagt waarom niet, dan zeggen ze dat ze een andere zender van je pakket zwart moeten zetten en je daarna wel de bewuste zender kunnen aanbieden. Begrijpen wie begrijpen kan ... Ik hoop enkel dat je die "beleefde" juffrouw daar niet aan de lijn krijgt want daar is geen land mee te bezeilen.

  13. Origineel bericht van: Lithion
    Origineel bericht van: gyro

    Er zijn er nog steeds ... 4 ... momenteel (Vlaams, Waals, Duits en Brussel)

    5 dus: vlaamse regering (gewest en gemeenschap is één), waals gewest, brussels gewest, franstalige gemeenschap en duitse gemeenschap.

    Het is aan de gemeenschappen dat er regulator voor de media aan vast hangt: VRM, CSA en Medienrat. Het zijn die regulators die samen met het BIPT een ontwerpbesluit hebben voorgesteld tot het verplicht openstellen van de Telenetkabel. Dus misschien binnenkort ook TV Vlaanderen via de kabel laugh


    En als Telenet dan de kabel blijft beheren zoals nu nog steeds het geval is voor de telefoonkabel door Belgacom, dan staan we terug op af want dan kan Telenet de nieuwe kabelproviders doodknijpen wanneer ze maar willen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...