Ga naar inhoud


hgm

Lid
  • Items

    18
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door hgm

  1. Waar kan ik vinden welke image op de box zit? Je hebt gelijk, hij moet "opgeschoond" worden. Kan nu ook de box via DreamBoxEdit bedienen. Wat er indertijd opgenomen is kan me gestolen worden, dat is niet interessant. Maar goed om te weten dat je eventueel kunt helpen. Ik rommel eerst nog ff door.

  2. Dan is de opname gemaakt van een zender waar op dat moment geen signaal op stond.. Als je zin hebt (ik heb geen auto), mag je wel een afspraak maken. Sluiten we je box even aan en configureren we hem opnieuw.. Is dat een idee?

    Bedankt voor 't aanbod. Ik heb me ff wat meer verdiept in dit forum en begrijp dat 't voor vergaande hobbyisten is. De vraag is of ik ermee door wil gaan. Voorlopig werkt alles, al is 't dan niet helemaal goed. Waar woon je ongeveer... mocht ik mebedenken...Voorlopig wil ik verder puzzelen en kom steeds iets verder (hoop ik).

     

    De opnames zijn gemaaktin 2009 en 2010 van zenders waar op dat moment WEL signaal heeft gestaan. Ze zijn indertijd ook correct afgespeeld. Nu krijg ik: Geen data op transponder en timeout reading pat.

  3. Da's niet te ver... Ik ben geen Linux wizzard maar misschien handig om de boel eerst werkend te krijgen met een Windows configuratie? Software zit zo in de Dreambox. Je kunt ook een keer aanwaaien. Heb zelf geen auto

    Dat Linuxprobleem moet ik misschien op een ander forum oplossen. En andere software lijkt me niet nodig, in feite werkt alles, de connectie met de Dreambox is o.k. maar door die verandering bij Canal Digitaal kwamen bij mij de problemen. In de keuken repareer je soms een deurtje en eindigt met een hele keukenverbouwing...zo is 't ongeveer met mijn Dreambox...En die zenderlijsten is hier een puinhoop maar kan alles vinden wat ik wil zien! Ik kon de video-opnames op de box eerst ook niet meer zien...Maar sinds ik de stekkers eruit heb gehad (als dat 't is) heb ik alles weer terug! En weer 456 GB...Goedzo!

    Maar nu nog 't afspelen van de opnames...Geen gegevens op transponder krijg ik te zien. En: geen markeringspunt.

  4. Bmpx? Lijkt me een ongecomprimeerde bitmap. Een grafisch bestand.. plaatje dus.

    Als je in de buurt woont....

    /home/hein/Desktop/feedlist.opml bmpx           

    Als ik die bpmx map of directory open dan krijg ik LOGS te zien (weer een blauwe map 26.6GB) en die kan ik dus niet openen en daarnaast staat feedlist opml en als ik dat aanklik krijg ik een "document tree" te zien, wat ik hierboven bijgevoegd heb. Podcastlist staat er o.a. bij. Ik zie 't verband met New Enigma 2 settings ff niet... Maar ik weet er dus niets van...

    Ik woon in Beverwijk.

  5. Kijk hier maar eens even daar staat denk ik wel wat je wil. http://www.sat4all.com/forums/topic/272527-zenderlijsten-importeren/

    Inmiddels zijn die zenderlijsten waar mijn probleem mee begon naar de achtergrond verhuisd en vraag ik me af wat er is gebeurd met die ruim 26 GB, die ik wel graag terug wil hebben maar kan dat bmpx file op mijn ( Linux) systeem niet openen. Heb ook een External Hard Drive 500GB (My Book) naast de Dreambox staan en heel weinig schrijfruimte, ong. 600 KB op de Dreambox... Heb geen idee hoe ik e.e.a. kan veranderen.

  6. Eerst even checken of je een originele box hebt of een clone. Maakt op zich niet uit, maar van clonen wil het nogaleens voorkomen dat de boel niet op de goede plek terecht komt! Misschien handig om eerst even meer info te geven.

     

    Welke Bootloader? Welke Image op de back?

    Ik denk wel dat ik een originele box heb. Schroeven en behuizing en adapter komen allemaal overeen met de "echte" box. Maar de binnenkant heb ik niet bekeken, dat gaat me als leek even te ver...

    Bootloader...waar kan ik dat vinden en image op de back...waar zie ik dat? Zoek me suf maar kan 't niet vinden. Heb een 500 GB external hard drive (My Book) naast de dreambox staan maar ook daarvan geen idee hoe dit werkt. Zie wel bij 't menu van de dreambox dat ik nog maar ong. 600 KB schrijfruimte heb en dat staat er ook bij: "te weinig ruimte." Inmiddels zijn die zenders minder belangrijk voor me geworden, die kan ik toch wel ergens vinden...maar probleem EEN is: hoe werkt 't en waar kan ik beginnen.

  7. Ik ben een leek en heb een DM800 HD PVR al ruim 3 jaar (door erfenis) in mijn bezit. Alles werkt maar de zenders wou ik weer in de juiste volgorde hebben en heb toen bij DreamboxEdit op New Enigma2 settings en vervolgens op SAVE geklikt. Vervolgens was ik ruim 26 GB !! kwijt... Ik denk dat ik dit teruggevonden heb bij Hidden Files (Ik heb een Linux OS) .conf en dan map: bpmx Als ik dit wil openen, lukt het niet...Ik hoop dat iemand mij kan helpen want zelf zie ik er geen gat meer in.

    Vr. Groet HGM

  8. Hallo Hemert,

    Ik wil uiteraard TV kijken en wel met een twintuner.

    Voor Linux ben ik niet bang. Ik werk er al 10 jaar mee.

    (Heb windows nooit gehad). Ik ben geinteresserd in een 7025S+

    Zijn er ook nog HDTV linux twintuners ? Wat is de beste keuze ?

    Ik heb nu een XSAT410.

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...