Ga naar inhoud


Zenderlijsten importeren


Gast Neo

Aanbevolen berichten

Hoe kom ik aan een zenderlijst
Je maakt een zenderlijst door:

  1. Zelf te scannen, dus je DM laten zoeken: Dit is beste manier om precieze data te verkrijgen zonder fouten. Deze methode kost echter veel tijd. Bovendien moet je zelf eventueel nog eens bouquets gaan bijwerken, ten minste als je al van bouquetes gebruik maakt.
  2. De zender data van een site als KingOfSat of Lyngsat te converteren naar een te importeren zenderlijst: Deze methode vergt programmeerkennis. Je moet een script maken (Perl, Python, ...) of een programma die regelmatig die sites gaat grabben en voor je zenderlijsten gaat samenstellen. Aan te raden voor een hobbyist!
  3. Een door een andere persoon samengestelde zenderlijst te importeren: Dit is een relatief makkelijke manier om aan up-2-date zenderlijsten te komen. Er zijn mensen (als HenkSat, Satje07, eSata, ...) die regelmatig zenderlijsten samenstellen. De mensen die dit soort lijsten samenstellen, maken ook bouquetes aan en werken deze dus ook regelmatig bij.

Hoe importeer ik een samengestelde zenderlijst
Er zijn meerdere mogelijkheden om een zenderlijst te importeren. De makkelijkste manier is om gebruik te maken van een Dreambox-tool op de pc, die de lijsten netjes in je DM zet. DreamBoxEdit en Dreamset zijn goede voorbeelden. Je laad de zenderlijst in een dergelijk programma. Je vertelt hierna het programma hoe het je DM kan benaderen en daarop kan inloggen (ftp). Vervolgens druk je op de knop.

Let op!

  1. Als je een zenderlijst inlaad, kun je je ingestelde timers  kwijt raken. Omdat bij het importeren de zenders van positie veranderen, worden je timers in de war gemaakt zelfs als je die overhoudt. Beste manier is om deze voor het inladen eerst op te schrijven en daarna weer in te voeren.
  2. Na het importeren/uploaden van een lijst (bijvoorbeeld met DreamBoxEdit of Dreamset), zal Enigma2 vaak herstart moeten worden.

 

Fouten, verbeteringen, suggesties voor dit artikel? Stuur een PM.




Dank aan de volgende mensen voor de opmerkingen/verbeteringen/suggesties:
- Tonskidutch

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...