Jump to content

haelewyn

Members
 • Content Count

  486
 • Joined

 • Last visited

About haelewyn

 • Rank
  Sat4all regular
 • Birthday 01/21/1968

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik zal de skew nakijken, cq de plaatsing van de LNB in het blok. Eens die er goed inzit en de antenne staat goed uitgericht (Astra 3 werkt goed) moet dat ok zijn.
 2. Visiosat Bisat met Astra 1,2,3 ... Er ligt hier altijd ergens een decoder om eens mee te wisselen en de LNB ligt al klaar voor morgen. Oxidatie nakijken .. staat ook in het plan. Morgen of een dezer dagen... En hopen dat het ondertussen vanzelf overgaat Optimist blijven he !
 3. Op de stations die wel werken zit ik rond de 80. Op die die niet werken dan weer aan 30 - 40.. Rare situatie, zelfde sat. Tja .. morgen laddertje op ! Thx voor het rapportje.
 4. Hallo, Zowel overdag (zon) als nu 's avonds heb ik problemen om bepaalde kanalen op Astra2 te ontvangen. Bv QUEST +1, DMAX, BBC One (+ TWO) SD, Blaze Kanalen die WEL lukken : Dave, Quest, CH4 HD, E4 kanalen, BBC One + Two HD Op de kanalen die niet lukken heb ik een zeer laag ontvangstsignaal (30-40) en geen EPG. Nog iemand ? Morgen maar eens naar de antenne gaan kijken.. .OF eens een vervangingsontvanger inpluggen want de mijne deed de laatste tijd wel eens rare dingen. Of zouden er een hoop transponders gewijzigd zijn ? Niets van gehoord of gelezen ... Ontvanger al eens herstart en zenderlijst opnieuw ingelezen : geen resultaat.
 5. Wel, ..na een aantal weken zijn ze er in geslaagd om de boel goed te zetten voor mij. Ze hebben een nieuw paswoord aangemaakt en daarmee kan ik inloggen. Wat er verder nog mis was : ik log in op TVV Live en volgens hun gegevens heb ik daar niet eens een account voor en kan ik daar niet op inloggen sedert 'de grote wijziging' van hun systeem. Maar ik kan nog altijd met mijn oud paswoord en login inloggen. Kan niet , zegt de helpdesk.. Je account is niet geactiveerd voor Live TV. Tja .. je ziet. Voor MY TVV kon ik niet meer inloggen en zelf geen paswoord meer maken. Voor LIVE TV kan ik wel inloggen maar zou het eigenlijk niet mogen kunnen. Alles werkt ... en verder laat ik het voor wat het is. Ik moet nog eens gaan sleutelen aan mijn Astra2 ontvangst die anders de makkelijkst te ontvangen SAT voor me is.
 6. Wel .. het was voor mij hier al duidelijk, aan de hand van alles wat ik al zelf had geprobeerd , dat er iets meer dan gemiddeld aan de hand was. Ik heb vandaag telefoon gekregen van de helpdesk, van een second line.. Een Vlaamse man die me belde. Hij bevestigt dat er heel wat fout gaat met mijn account en de heractivatie daarvan maar zag er voor het moment zelf ook het einde niet aan. Maar ze gaan het uitzoeken en het komt in orde.
 7. Ik heb een paswoord aangemaakt dat ik vaker gebruik, dubbel ingetikt, rechtstreeks zo opgeslagen en zowel gebruikt uit geheugen van de browser als zelf opnieuw ingetikt. Ik heb geen verkeerd paswoord ingetikt ook al zegt de website van wel. Dat is net het probleem. Ook opnieuw een paswoord aangemaakt na een link gekregen te hebben. Niets mag baten..
 8. Na heel veel aanmeldpogingen en nadat ik mijn paswoord probeerde te wijzigen werd mijn account geblokkeerd wegens een te groot aantal foute pogingen / verkeerd wachtwoord. Mijn account laten deblokkeren.. dat duurde precies wel meerdere dagen eer het in orde was.. Nadien weer hetzelfde. Paswoord aanpassen, de website geeft weer dat dat gelukt is, maar nadien toch niet kunnen inloggen. Ook niet na 1 dag, na 2 dagen, na 3 dagen... En nu weer geblokkeerd wegens te veel keren geprobeerd om in te loggen met het '''''''verkeerde''''''' wachtwoord. Nog iemand last mee ?
 9. Hey, Bedankt voor deze duidelijke uiteenzetting en reactie. Traag zappen zou ik niet leuk vinden, wie wel .... Dan zou ik denken dat de SAT801 het nog niet zo slecht doet op dat vlak.. Zoals ik het me voorstel na jouw commentaar over de 102. Dat van het kaartje : om redenen van gemakzucht heb ik al tijden een M7 bakje en dat heb ik dus met de 801 ook. Als ik ooit een andere decoder koop, zelfs een andere 801 moet ik mijn oude opnames weggooien. Jammer .. maar het schijnt niet te veranderen te zijn. 4-6 Mbit moet ik wel halen of moet wel te regelen zijn... Ik kan wel IPTV kijken op mijn tablet. Daar werkt mijn paswoord nog.. heb wat problemen maar dat is voor een ander topic Het zou zeker abo omzetten worden want ik wil geen 2 abo's actief hebben. Dat is me te duur en ik heb het niet nodig. Ik vraag me af of klanten nog terug kunnen naar een oude kaart of de kaart die ze liggen hebben terug kunnen activeren indien ze overgeschakeld zijn naar bv een 102 maar niet tevreden zijn daarover.
 10. Hoe staat die SAT801 aangeschreven eigenlijk ? Ik heb de indruk dat het bakje dat ik nu heb (801) veel beter en langer zijn werk doet dan de 7141 van Philips die ik ooit had. Ik denk er over om een paar reservebakjes te kopen, dan heb ik 3 adaptors , afstandsbedieningen en bakjes ... Kan ik wat wisselen uit de reserve als er ooit een probleem is. Is dat een gek idee ? Gaan die bakjes bv over 5 jaar nog bruikbaar zijn ? Zijn ze het waard om er 50 euro aan wisselstukken = tweedehands bakjes aan weg te geven ?
 11. Sorry als het al gezegd zou zijn maar ik heb ook een BISAT en de Astra2 LNB heeft gewoon de beste positie (midden) op de kop en bijgevolg de beste ontvangst, als mijn geheugen me niet in de steek laat. Komt daar nog eens bij dat veel kanalen op Astra2 SD zijn en dus minder makkelijk wegvallen bij regen. Ik heb de indruk dat een goeie tov een middelmatige LNB dat niet kan wegvlakken.
 12. Ik heb hier een SAT801 en overweeg over te stappen naar de MZ102. De laatste weken herkent de oude decoder (5 jaar en 3 maanden in dienst) de smartcard soms niet meer en gisteren was de exerne schijf (USB stick) niet herkenbaar. Ergens vermoed ik dat de decoder er uit aan het gaan is... Ervaring met vorige bakjes : het kan dan snel gaan of nog heel lang duren. Iemand die dat wil bevestigen of ontkennen ? De vraag die ik mezelf stel is nu : koop ik een SAT801 in occasie want dit was het beste bakje dat ik al gehad heb. Of ga ik naar de MZ102. Bv een Mvision werkte geen 3 maanden goed en moest ik telkens zelf bijwerken. Een Philips had al van het eerste jaar problemen af en aan en heeft het iets langer dan de garantieperiode van 2 jaar volgehouden. Dat was in mijn geval nog eens een rotbakje. Nadeel van de 801 zou kunnen zijn dat, als ik die koop, iemand anders het bakje al versleten heeft en het ook spoedig de geest zou geven. Extra voordeel van de MZ102 is het interactieve, later bekijken van programma's vind ik erg fijn om te hebben. Hoe zien jullie het ? Met zo'n ingebouwde kaart als in de MZ102 kan je dus geen tweede bakje meer op een andere plaats hebben en de kaart om en weer gebruiken ? Bv buitenverblijf ? Je kan geen reservebakje meer in bezit hebben en al eens wisselen van de ene naar de andere want de oude kaart werkt niet of je kan er geen tweede registreren voor dezelfde prijs ?
 13. Diseq heb ik ooit al eens vervangen omdat dat een goedkoop spul leek dat niet meer echt waterdicht was. Die moet nog goed zijn. Afdak is een Belgisch woord voor een dak dat boven een open ruimte hangt. Een dak dus .. met geen kamer eronder. Het dak kan niet weg , maar een schroevendraaier in een hoekje zou wel de job kunnen doen, zoals hierboven ergens gezegd. Ik ga nog eens door al mijn spullen (die die ik nooit gebruik) zoeken.
 14. Nee.. heb de 13 eens uitgeleend en die lag nog bij mijn ouders. Ik heb maar 1 set Een Engelse sleutel werkte niet echt. Een vise grip .. Tja .. daarom is die bout nu zo slecht. De bout is versleten, in slechte staat, voelt zeer ruw aan, de kantjes zijn er wat af...hij voelt aan als in slechte staat. Maar ik hou niet echt van klussen. Ik doe het alleen maar als de noodzaak er is. Nu ik de steeksleutel heb gehaald : De bout in kwestie gaat ook met een 13 niet los. De 14 is iets te groot, de 13 is te klein en kan er niet rond. Eigenlijk heb ik deze namiddag de oorzaak van mijn probleem opnieuw gevonden / teruggevonden. Een boom die in de weg staat en die erg gesnoeid werd ... hangt terug 'in het zicht'... Ik moet nog eens aan de eigenaar vragen om hem te snoeiien (de gemeente) want ik mag er zelf niet aankomen. Ik heb dat even over het hoofd gezien en gedacht dat het nog ok was zonder te controleren. De kabel : daar staat niets op gedrukt. Wit product vermoed ik, van een zelfbouwmarkt. Het goedkoopste dat er te koop is. Mijn schotel is trouwens iets anders.. een variant misschien ook, op het origineel. Hij zit aan de onderkant met één vijs en een moer vast aan de stang. Niet met twee stuks zoals op deze tekening .. Of ik heb er eentje gemist. Dat kan ook.
 15. Hallo, Ik ben een tiental jaren sat gebruiker en mijn eerste schotel, een Visiosat Bisat met drie ontvangstkoppen, hangt al sinds die tijd aan de muur. Probleem : ontvangst op het randje van iets en niets op Astra3, middelste positie. Kijkend naar de satellietschotel staan de koppen van links naar rechts : Astra 2, dan 3 en rechts Astra 1. Zal wel juist zijn vermoed ik ? Kwaliteit op SAT801 van M7 leest op bv Discovery en National Geo nog net 71 uit. Dat is zeer op het randje. Bij 69 is er bv geen ontvangst meer. Tussen 70 en 72-73 zijn er onderbrekingen. En ook nu zijn er zeer vaak onderbrekingen en ik zie dan het signaal even terugvallen naar 30+, evenals de kwaliteit. Aan de coaxkabels wat gefruld om onderbrekingen op te sporen of het bestaan ervan : geen resultaat. Ik kan door de kabels te bewegen de onderbreking niet uitlokken. De terugval in signaal : Wil dat zeggen dat er heel even een volledige onderbreking van het signaal is ? Hoe ... ? Net een nieuwe LNB geplaatst. Dat is een INVERTO Black Premium. Ik heb gezien dat het probleem zich vooral in de namiddag begon voor te doen, bij een stand van de zon redelijk voor de antenne. Ik dacht dat het met een nieuwe LNB wel zou opgelost zijn... dat had ik al eerder gezien. Maar deze keer lukt het niet. Het beeld blijft, vooral in de namiddag, zeer veel onderbreken. 'S avonds was het de laatste dagen altijd goed. Op Astra 1 en 2 zit ik boven de 80 procent kwaliteit; De schotel draaien (links rechts) is gelukt maar gaf geen verbetering. Eerder 1 procent kwijt tegen voordien. De hellingshoek van de schotel kan ik even niet wijzigen. De moeren zitten achteraan en zijn een beetje afgedraaid. Ik krijg ze met normaal materiaal niet meer los en moet eens op zoek naar een sleuteltje 13 (uitgeleend). Nog enkele dingen die mij opvallen : De installateur heeft dat ooit, tien jaar geleden, geplaatst met gewone 'binnen'coax. Van die witte, wel eenmaal afgeschermd binnenin. De stang waarop de LNB's gemonteerd zijn staat niet 100 procent meer vast. ik kan die wat bewegen (links - rechts). Vastzetten lukt niet.. dan zou ik een schroevendraaier moeten hebben die 90 graden hoek maakt omdat er onder de stang een afdak zit. Het is dus OF een kort schroevendraaiertje met een hoek 90 graden, OF de hele boel van het dak halen.. En alles is gedeeltelijk gecementeerd. Dit laatste (losstaande stang) is op dit moment geen groot probleem. Het is windstil. Ik kan er bij eender welke stand geen beter beeld uit krijgen. Iemand enig idee wat het meeste aan winst in signaal zou kunnen opleveren ? - Hellingshoek ? Die is misschien niet meer 100 procent wat hij tien jaar geleden was door de tand des tijds ? - Nieuwe kabel plaatsen tussen LNB en Diseq ? Hoeveel winst zou dat kunnen betekenen in signaal ? - Nieuwe schotel kopen omdat alles verslijt (ook de schotel zelf in oppervlak ???) en alles wat los van elkaar staat ? Een goede installateur dat laatste laten plaatsen met van begin tot eind degelijke coax ?
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy