Ga naar inhoud


chatuliem

Lid
  • Items

    208
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door chatuliem

  1. Okay, inmiddels terug bij af... Zit ik midden in de verbouwing van mijn badkamer, dacht ik zondagavond om half 11 even mijn firmware van de GB Quad te updaten met een nieuw image dat ik op de Gigablue site vond, openmips4.1. Uiteindelijk tot half 2 vannacht bezig geweest de box weer in model te krijgen. Maar nu..... de ingebouwde kaartlezer werkt niet meer, ik moet een CI+ module van canaal digitaal in 1 van de slots schuiven om de zenders te kunnen pakken, er is geen enkele softcam emulator te vinden en gekker nog, ik kan niet eens de kaartlezer vinden onder de instellingen. Iemand een idee ????

    Die CI+ module moet je er juist niet in doen. Alleen de kaart en cccam. Dan werkt het al.

  2. Niet op 192.168.1.1 zetten!!! Officieel is dat het adres van je wifi router. Ik zie dat je die op 192.168.1.24 hebt staan. Mijn advies is, dat je die op 1 zet, en de wifi van je vuplus op een ander adres. Eigenlijk moet je dat vaste ip adressen maken, dan blijven die instellingen ook staan.

    DHCP is handig als je een nieuw toestel aansluit, maar daarna kun je het beste omzetten naar een vast ip-adres.

  3. Tjonge wat een overdreven reacties weer. Hoeveel medailles hebben de Belgen op de Olympische Spelen gehaald? En wanneer waren ze nog maar uitgeschakeld op het WK? Dat de Belgen nu opeens goed voetballen, is omdat het merendeel opgeleid is in Nederland. Even een rijtje: Aldeweireld, Dembele, Vertonghen, Chadli, Lukaku, Mertens, kan zo nog wel even doorgaan. Jullie Belgen hebben bij ons voetballen geleerd. Ik had jullie al van tevoren kunnen vertellen dat jullie geen wereldkampioen zouden worden. Want naast techniek is er ook ervaring nodig. De wedstrijd tegen Argentinië was daar een bewijs van. Maar goed, over 2 jaar maken jullie een goede kans.

     

    Wielrennen: waarom rijdt Gilbert zo beroerd? Hij is lang niet zo goed meer als een paar jaar geleden. De Gendt was ook veelbelovend, maar komt ook niet verder. Kijk dan eens naar Nicky Terpstra of Lars Boom. En wat denk je van Mollema, Geesink, Weening, Ten Dam, Kruijswijk. Wat stellen jullie daar tegenover? Helaas is ons supertalent Thomas Dekker nooit echt doorgebroken. Ik hoop dat het met Wilco Kelderman wel goed gaat.

  4. Ik blijf me verbazen over het negativisme hier. En ik denk dat dat niet terecht is. CD wordt hier afgeschilderd als een armlastig bedrijf, terwijl ik dat niet merk aan het gedrag van CD zelf. CD is onderdeel van de M7 groep en die timmert behoorlijk aan de weg. Een bedrijf als M7 zorgt er gewoon voor dat er voldoende spreiding is en dat is exact de strategie die ze volgen. Ze hebben Kabeldeutschland aangeschaft, zijn een verbinding aangegaan met Online.nl.Qua prijsverhouding zijn ze nog steeds de goedkoopste. Als je de hoeveelheid zenders ziet die je kunt bekijken, zijn ze verreweg het goedkoopste. Wie zat is van het eenzijdige aanbod van NL kan via de satelliet veel meer zenders bekijken dan via de kabel.

     

    M7 is lang niet zo afhankelijk van de NL markt als dat hier voorgesteld wordt. En daarom ben ik ook niet bang, dat het mis zal gaan met de satellietontvangst. Er zal altijd vraag blijven en er zal altijd aanbod zijn.

  5. Maar of het daar nou beter van is geworden? Hoe vaak worden we niet uit de droom geholpen door de weerbarstige realiteit? 

    Ik heb nu al een schrikbeeld van Sky Europe. Met allemaal dichtgetimmerde SKY-CI+-kastjes in heel Europa en standaard bijgeleverde kleine schotels gericht op allemaal spotbeams. Allemaal verplichte kost bij het af te sluiten abonnement.Nee, dank je.

    Ik moet het allemaal nog zien met die "grenzeloze" droom.  

    De prijzen zjjn wel naar beneden gegaan. En dat is een van de belangrijkste doelstellingen. Daarom ben ik er ook niet zo bang voor als Sky hier in NL. komt. Want het opent ook weer een heleboel mogelijkheden. En voor hen geldt hetzelfde als CD. De concurrentie staat niet stil. En we zijn wel het land met de hoogste kabeldichtheid van de wereld. Dus die concurrentie is echt serieus. Of de prijzen dan nog echt omhoog gaan, denk ik dat dat wel meevalt.

    Verder wijs ik jullie erop dat CD kabeldeutschland en Online.nl hebben aangekocht. Ze doen dus daadwerkelijk aan schaalvergroting, denken dus niet aan ophouden. Zolang ik dat zie, maak ik me niet zoveel zorgen over de toekomst van CD.

  6. Dacht hier zojuist een sprookje te hebben gelezen. Maar ja, fantaseren mag.

    Maar zolang de rechten per land of gebied geregeld wordt, is dit enkel een illusie.

    En volgens mij, zal dit ook zo blijven.Niemand zal bevelen, hoe America zich moet gedragen. Sommigen gaan mij tegenspreken, maar uit het verleden, blijkt wel dat America waar Hollywood zit, zich niet zal laten bevelen.

    Hier wordt cd zwart gemaakt. Deels mogelijk hun fout, maar een tv aanbieder, moet zich volledig schikken naar de wil van degene die rechten verkopen. Als zij zich niet schikken, dan mogen ze gewoon dit kanaal of kanalen niet uitzenden.

    Herinner mij nog het analoog uitzendtijd, dat BskyB eerst moest bewijzen, dat ze een waterdicht coderingssysteem hadden, vooraleer ze een bewuste serie mochten uitzenden. Een kaartswap was het gevolg, en dat kost hen dan ook weer handenvol centjes. En wil je de abonnee er niet laten voor opdraaien, en klantvriendelijk overkomen, dan doe je dit best gratis.

    Ik durf zelfs stilletjes uit te spreken, dat rechten organisatie's een geheel deel zullen bepalen, wanneer of hoelang satelliet nog zal blijven bestaan.

    Want zeg nu zelf, via kabel, ip, of glas, is er veel meer controle mogelijk, dan bvb bij satelliet.

    Je kunt me een dromer noemen, een visionair of wat dan ook. Maar ik ga nog steeds uit van de grondgedachte van Europese eenwording. En dat betekent dat er op een gegeven moment ook deze gedachte in satellietland moet postvatten. En mijn vaste overtuiging is, dat dat ook gebeuren gaat met de satellietwereld. Je kunt dat proces niet tegenhouden. In plaats van het strakke denken over grenzen, komt er een moment, dat we de Poolse of Roemeense of zelfs turkse betaalzenders mogen ontvangen.

    De energiewereld heeft ook potdicht gezeten, nu zijn veel maatschappijen al geinternationaliseerd.

  7. Want ja dat is normaal,  wij hebben nooit anders gekend, je moet er wel mee content zijn want er is geen alternatief. 

    Als je bv. zegt dat je via sateliet kijkt, dan komt er als reactie:  Dan kun je niet naar VTM enz.. kijken.

     

    Van zoveel laksheid wordt ik opstandig (maar ik heb dan ook 25 jaar in Nederland gewerkt)

     

    Willy

    Ik word er niet goed van als je ik word met dt schrijft... Zullen we een patatje nemen?

  8. ik denk persoonlijk dat Canal Digitaal stop met het bestaan ervan.....

    Er moet een strategie zitten onder de aankoop van Kabeldeutschland. En dat zegt voor mij een heleboel hoe er achter de schermen gedacht wordt. Misschien een groter aanbod aan zenders, die ook voor de NL markt beschikbaar komt. Als CD die mogeljkheden erbij gaat trekken, kunnen ook de betaalde zenders in het pakket overgenomen. En dan wordt het opeens veel aantrekkelijker voor de consument. 

    Stel je eens voor dat we daarmee ook commerciële zenders af kunnen nemen. Stel je eens voor, dat je opeens een internationaal pakket aangeboden met bv. Sky Bundesliga of andere Sky zenders op de satelliet. Net zoals ze nu al Britse zenders erbii aanbieden. Dan kunnnen ze beginnen met de Franse zenders.Het kan dan een heel aantrekkelijk pakket worden. En als ze dan ook nog clines gaan aanbieden en de beste tuners, kunnen ze een heel uit komen. Dan hoef je geen verschillende stb's op te sturen. Met cccam kan dat allemaal tegelijk.

    Voeg dan ook een nieuw soort tuners, de Dreambox, VU+ of wat dan ook, en je hebt een groot pakket dat veel aantrekkelijk is dan kabel.

    Ik zie nog voldoende mogeijkheden voo CDS, maar dan moeten ze gewoon slimmer omgaan met de markt.

    Als CD zo'n  pakket samenstelt, zullen een veel sterkere positie hebben 

  9. Eerlijk gezegd vind ik het jammer dat de discussie weer zo naar Canaldigitaal getrokken wordt, daarmee wordt dit weer het zoveelste topic over CD. Tegen alle zwartkijkers wil ik drie dingen zeggen. Ten eerste als CD er zo slecht voor zou staan, zouden ze Kabeldeutschland niet gekocht hebben. Ten tweede, de satelliethobby is zo leuk, dat het bij veel mensen om meer gaat dan alleen tv kijken. Ten derde, de prijsstelling is niet zo slecht, het is nog steeds betaalbaar temeer als je tegenover het aantal te ontvangen zenders zet.

    Wel vind ik dat CD en andere providers af moeten van hun regressieve beleid, maar dat is een volledig ander onderwerp.

  10. Nederlandstalige Satelliet TV is ten dode op geschreven. Dit heeft alles te maken met de stagnering van Canal Digitaal: Wat heeft die club de afgelopen jaren nou geïnnoveerd of toegevoegd waardoor ze een voorkeur hebben tegenover alternatieven zoals Kabel, IPTV, Glasvezel of zelfs Digitenne?

     

    Puur op prijs leggen ze het ondertussen alweer jaren af tegen Digitenne, waar je voor 12,50 per maand de meest bekeken zenders ontvangt. In slechte kwaliteit dat wel, maar er is een grote groep (voormalig) abonnees die puur vanwege de prijs jarenlang het STB pakket afnamen. Nu is het goedkoopste aanbod van Canal Digitaal 17,95 per maand. Dit is ongeveer €1 duurder dan het basispakket van ziggo waar je wél zonder meerkosten naar al je zenders mag kijken in HD op 3TV's en zelfs onbeperkt analoog (voor zolang het duurt natuurlijk) 

     

    Qua zenderaanbod leggen ze het af tegenover de Kabel en IPTV aanbieders. Canal Digitaal biedt op het eerste gezicht mooie extra zenders, maar als je beter kijkt, dan zijn deze vaak in slechte kwaliteit, niet voorzien van ondertiteling en wanneer je een favoriete zender hebt, kan die maar zomaar spontaan verdwijnen om na een half jaar weer op te duiken.

     

    Natuurlijk zijn er zeker grote voordelen aan het bezitten van een satellietschotel en ik moet bekennen dat ik het wel eens mis om gewoon eens te zappen wat er allemaal (FTA) in de lucht hangt. Maar ook hier geldt weer, is het echt nog interessant genoeg? Toen ik nog thuis woonde keek ik voornamelijk naar de BBC op de Astra2 als het gaat om FTA zenders. Ziggo heeft BBC 1 en 2 in HD in het basispakket zitten en BBC3 en 4 zitten (nog niet in hd) in het pluspakket dus ook daar heb ik geen schotel meer voor nodig.

     

    Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen, buitengebieden zijn soms aangewezen op een schotel om uberhaubt TV te kunnen ontvangen, in het buitenland is CDS ook de enige optie voor NL TV etc etc.

     

    Maar verder is Canal Digitaal totaal niet interresant meer voor de gemiddelde TV kijker met zijn hoge prijzen, extreem lange contracten en slechte service. En dat is juist 95% van het publiek waardoor je ook kan stellen dat schotel in Nederland op sterven na dood is, want behalve de enthousiasteling die ook zonder CDS kan genieten van zijn schotel is het voor de rest gauw klaar en geen reden om een (vaak zo ervaren) lelijke schotel aan de muur te hangen voor TV

    Je hebt het nu weer over CD. En ik dacht dat de vraag was, of satelliet zijn langste tijd gehad heeft. Ik maak me geen zorgen over CD. Als zij het niet redden zullen ze waarschijnlijk overgenomen worden. Het salietaanbod van NL zenders zal altijd wel blijven. En met de komst van de Marokkanen, Turken, Roemenen, Polen, Joegoslaven en ga zo maar door zal de salliet hier in NL echt wel overleven.

    Zelf denk ik dat er een toenadering gezocht moet worden met de linux receivers van de A-merken, mede omdat daar de echte ontwikkeling plaatsvindt. Het is ook vreemd, dat je inferieur materiaal aanbiedt, terwijl je probeert de goede receivers buiten de deur te houden. Uiteindelijk bepaalt de consument de markt, de aanbieder moet zich daaraan aanpassen anders verkoopt ie niks.

  11. Je hebt gelijk Sprietje. Ik denk dat de meerwaarde van de satelliet ook op andere vlakken ligt dan tv kijken. Mensen die alleen tv willen kijken, vergelijken de prijzen, vinden het nogal omslachtig en zullen misschien afhaken. Er zijn ook andere motieven om de satelliet te gebruiken. En die motieven worden niet onderuit gehaald. Het aabod aan tv zenders is enorm groot. En vooral mensen die zich goed redden in andere taen, opent dat een perspectief die veel groter is dan alleen via de kabel.  Misschien heb ik een beetje ouderwets idee bij een satelliet gebruiker. In mijn ogen is hij een avonturier, die open staat voor nieuwe uitdagingen en graag verder wil kijken dan zijn neus lang is. En last but not least, hij geniet van de vrijheid, die de satelliet hem biedt. Niet naar alleen maar voorgeschreven kanalen kijken, maar zelf een keuze willen maken. (per slot van rekening zijn er nog steeds commissies die bepalen waar de kabelgebruiker naar mag kijken).Ik denk dus wel dat er een schifting zal komen, maar ik denk ook, dat een heleboel mensen blijven genieten van de satelliet.

  12. Ja, maar dan flirt je met de term "discriminatie" die hier toch heel gevoelig ligt.

    En ja, cd of die nog lang zal blijven bestaan weet ik niet, het gaat trouwens over een langzame dood van sat tv ontvangst, waarvoor je CD,TVV of eender welke provider niet nodig hebt. Ik ben sat tv kijker zonder M7, maar wel met een MTV card en een beschamend? :confused: hallo tv kaartje. ;)

    Ach, als je ze ziet als doelgroep om de satellietmarkt te redden, zie ik geen enkele aanleiding om daar discriminatie in te lezen. Eerder andersom, namens elke schoteleigenaar; MEER MARROKANEN, dan kan de satellietmarkt overleven..

  13. In deze discussie lopen twee dingen door elkaar. En toch zou ik ze willen scheiden. De toekomst van de satelliet is heel wat anders dan de toekomst van CD. Ik denk dat de satelliet nog steeds een toekomst heeft, zolang er zoveel mensen uit Turkije, Marokko of een ander exotisch land komen. (bv. Polen). Hetzelfde geldt voor de NL in het buitenland. Je wil toch wel iets van NL zien als je in het buitenland woont.

  14. In een programma (film) van 90 minuten, kan ik na 45 min een reclame blok hebben, waarmee je dan eens een sanitaire stop kan houden, een drankje uithalen of wat om te eten. Maar als je in een programma van amper 23 minuten na 11 minuten een reclame blok inlast van meer dan 7 minuten, dan mag je al bijna een nier probleem hebben, om die tijden op te vullen met sanitaire stops.

    De NPO wordt hier maar weinig bekeken, vergeleken bij 25 jaar geleden. Toen we enkel een hark hadden (een buitenantenne) was ned1,2 en 3 de meest bekeken zenders, met prachtige muziek programma's voor diverse mensen (op volle toeren) ook andre van duin kwam langs met diverse shows, en vele andere programmatie waar we naar uitkeken. Maar met de komst van die ned commerciëlen, zijn een deel naar daar verhuist, en langzaam aan, ging het bergaf met de huidige NPO.

    Misschien dat deze programmatie van toen niet meer zou smaken bij de huidige populatie, kan zijn. Maar ik ervaar, dat programma's zo weinig mogelijk moet kosten en zoveel mogelijk (liefst invloedbare) kijkers moet opleveren. Wat daarbij op het scherm komt, is maar bijzaak.

    Maar misschien komen meer en meer streamingsdiensten aan bod, zodat zowel publieke als commerciële wel een ommezwaai zal moeten maken.

    Want stel je voor dat je voor een basis dienst van 15,95€ moet betalen,+ huur recorder,+ prijs om reclame te kunnen doorspoelen,+ prijs om opname's te kunnen maken en behouden, dan ben je al sneller af, met een straemingsdienst zonder reclame en kijken wanneer je wilt. En Nieuws vindt je wel genoeg op internet.

    Als de zenders echt meewillen, zullen ze hoe dan ook genoodzaakt zijn hun nieuwsdiensten aan te bieden via het net, daar jongeren zitten meer bij de pc scherm dan bij een tv scherm.

    Misschien wordt het tijd dat de NPO meer investeert in online diensten via het net, en besparen via het regulair kanaal.

    Dan moet internet wel op een acceptabele snelheid aangeboden worden. 

  15. Ik begrijp niet waarom men een hekel heeft aan reclame. Ik vind het heerlijk een pauze tussendoor. Dat maakt een film kijken heel wat minder vermoeiend en kun je je beter concentreren op het vervolg. Bovendien vind ik de reclames ook leuk  (denk eens aan de RIO reclame van Centraal Beheer). En verder krijgen de bedrijven meer omzet en daar profiteren we allemaal van.

    Tenslotte begrijp ik de puristen niet. Als je een satelliet hebt, kijk je naar commerciële zenders. En dan kraken ze onze NL zenders af terwijl ze met alle plezier naar Sat 1 kijken.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...