Ga naar inhoud


MBH10

Lid
  • Items

    42
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door MBH10

  1. Er is dus hoop, dank je voor deze informatie.

    @Youriy & Ceesv

     

    De hoop is bijna vervlogen. Na maanden geduldig wachten blijken zelfs de technici van CD? of Stingray? geen tijd gevonden te hebben om ook maar één stap naar het waarmaken van toezeggingen gezet te hebben.

    Brava geluid is nog steeds in MPEG formaat. Of bedoelden ze maanden i.p.v. weken?

  2. @Highlander:

    Welke software versie staat erop? De laatste is 1018.

    Gebruik je de 2,4 of 5GHz band?

    Hier met hetzelfde toestel geen enkel probleem. Bij de 1014 softwareversie in het begin wat korte onderbrekingen bij het on line bekijken van 3D demo films in de Samsung omgeving. Nu vlekkeloos met een 20MB+/2MB koperen VDSL lijn met een dual band router achter het modem van de provider.

     

    Han

  3. @Gerard76. Het lampje dat brandt lijkt dat van de poort waarop de PC aangesloten zit. Poort 4 als ik het goed zie op mijn tablet. Je zou kunnen proberen om aan te loggen naar het modem en de status te bekijken, een reboot te doen en als je via de mgt.functie van het modem niets bereikt, een harde reset via de resetknop naast de aan/uit schakelaar te doen. Klein gaatje, paperclip, >10 seconden ingedrukt houden. Modem staat dan weer in de fabrieksinstelling met de bijbehorende aanlogcode. Zorg wel dat je alle oorspronkelijke settings/aanlogcodes etc. voor o.a. je telefoonnummers bij de hand hebt.

    Succes.

    Han

  4. @Charly.

    Vraagje 1: Werkt de PC wel als die direct aangesloten wordt op de nieuwe kabel op de 1e verdieping?

    In ZIggo modems zit (vaak) een MAC adres validatie. Op de website van die provider staat info over het aansluiten van een bij hen te kopen router om de zaak in huis draadloos te maken.

    Het is mogelijk om een MAC adres te spoofen. Daarmee lijkt voor het Z-modem of de PC direct aangesloten is zonder apparatuur met een ander MAC adres ertussen.

    Vraagje 2: Op welke poort van de router op de 1e verdieping sluit je de kabel van de bg aan?

    Als het op een van de gewoonlijk gele lanpoorten is dan inderdaad een straight kabel. Bij aansluiten op de eventueel aanwezige (blauwe) WAN poort crossed aansluiten. Bij sommige merken routers worden een speciale blauwe CAT kabel meegeleverd.

     

    Succes.

    Han

  5. @Groeselt: Kun je eens op je tekening aangeven welke draden samen via welke buis lopen? Standaard zit in de centraaldoos in het plafond al een permanente spanning -fase- draad (bruin) evenals de -nul- draad (blauw). De tweede schakeldraad (zwart) mag gewoon vanaf de inbouwdozen met schakelaars via de centraaldoos in het plafond naar (de doos bij?) de ventilator gevoerd worden. De meeste ventilatoren zijn dubbel geisoleerd en kunnen niet geaard worden.

    Zoals je het nu aangeeft lijken er twee buizen vanaf de centraaldoos en vanaf de doos met schakelaars naar de ventilator te gaan.

  6. @Grunnsat: Kwestie van keuzes. Hygrostaat kapot, alles vervangen. Ventilator kapot, idem. Bovendien geen extra draden in aparte PVC leidingen van centraaldoos of inbouwdoos met extra schakelaar naar ventilator. Een vorm van kosten/baten/comfort. Daarnaast; door de steker uit de WCD te trekken is het hele ventilatie"systeem" apart spanningloos te maken.

  7. @Groesel: Thuis het ventilatieprobleem opgelost door een temp. sensor geklemd op de heetwatertoevoer naar de badkamer te plaatsen en deze zo in te stellen dat bij een bepaalde temp. het contact sluit. Boven die watertemp. draait de ventilator, als de watertemp. doordat er geen HW. toevoer meer is, daalt schakelt de ventilator vanzelf uit. De voeding vanaf de hogere verdieping langs het afvoerkanaal van de ventilator via een WCD. (een vorm van automatisering.... :-) )

  8. @RolandRoland

    Hier met een CD gecertificeerde ontvanger (uiteraard) dezelfde ervaring. Mijns inziens zou het een stukje service van de leverancier zijn om rekening te houden met klanten die hun schotel niet volgehangen hebben met LNB's maar gebruik maken van draaibare systemen. Het probleem dat zich voorlopig nog wel blijft voordoen is het satelliethoppen van de zenders, voornamelijk tussen 19 E en 23,5 E. Zolang daar nog geen rust in is, blijf je met of een veranderende volgorde of onnodig draaiende rotoren zitten. Nadeel van de satellietvolgorde is wel dat over 2 satellietposities verdeelde themazenders zoals de zenders SPORT (nog) niet achter elkaar in de Fastscan lijst gezet kunnen worden. Hoewel, op kanaal 991 staat ook nog een verdwaald 19E Sport1 kanaal.

  9. Heb je de mantel om de groene kabel laten zitten voordat je de F-connector erop draaide? Dan is de aarding zeer twijfelachtig. Als de f-connector op de gevlochten buitenmantel gedraaid is, is de aarding aanwezig. Ik heb niettemin in een 2010 nieuwbouw installatie in het UPC gebied een blanke aarddraad vanuit het centrale aardpunt in de meterkast naar het aarddraadbevestigingspunt op de splitter aangetroffen, welke was aangelegd door UPC. Ik heb mijn twijfels over het nut. Het kan als gevolg van een aard-loop ook averechts werken en storing veroorzaken.

     

    Han

  10. Hier op een CDS goedgekeurde Homecast HS 8100CICD PVR hetzelfde verschijnsel waargenomen tijdens Harry Potter.

     

    Lijkt dus niet aan de ontvangerzijde te liggen.

    Ik gebruik trouwens wel een Aston 1.07 module met SW versie 1.18. Maar of dat het daar aan zou kunnen liggen????

     

    Han

  11. @Elwin

    Zoiets ook gezien bij het doorzappen naar Mezzo. Alleen kreeg ik gisteravond op het kanaal van S(ch)lager TV eerst tijdelijk Film 1.3. Later was idd. Schlager TV weer terug. Zal wel een schakelfoutje zijn. Maar als er toch 's avonds nog door Schlager TV uitgezonden wordt, waarom gaat de zaak bij CDS dan vroegtijdig op slot?

     

  12. Tonskidutch.

    Als op kaart 1 TOP staat is het maximum op de volgende kaart Entertainment. Of op de derde kaart ook entertainment kan of dat je daarop weer een stapje lager gaat weet ik niet.

     

    Naast de prijs voor TOP betaal je maandelijks Euro 2,50 per 2e dan wel 3e kaart. Dit los van de eenmalige activatiekosten per kaart. Ik heb geprobeerd mijn "plussen en minnen factuur" in mijn antwoord te knippen en te plakken maar op een of andere manier lukte het me niet om deze als JPG te copyen en pasten.

     

    Gr.

     

    Han

  13. Hallo Tonskidutch

    Vorige maand met de 1e kaart van Family naar TOP gegaan. De tweede kaart (ook met Family) na telefonisch contact DOOR CDS (zij belden mij!!!) naar Entertainment op laten waarderen. Op de redelijk complexe rekening uiteindelijk gevonden dat er voor de upgrade naar Entertainment de vastgestelde activeringsbijdrage betaald moet worden. (Veel ++ en -- ivm vooruitbetaling en herbrekening van de kosten over juli) De upgrade naar TOP werd niet in rekening gebracht

    De tweede kaart blijft vervolgens gewoon Euro 2,50 kosten.

    Hoop dat je hiermee wat kunt.

     

    Groetend.

     

    Han

  14. (Zie mijn eerdere bericht.)

    Verbazing alom. Vandaag maar weer eens een contactformulier ingevuld. Binnen 10 minuten telefoon van CDS crazy. Ze hadden de brief, de eerdere contactformulieren etc. bij de hand en stelden voor om e.e.a. gelijk te activeren. smile Binnen het uur hadden we alle zenders uit het TOP-pakket.

    Dus uiteindelijk een heel tevreden CDS abonnee. (wel met een engelengeduld.....)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...