Ga naar inhoud


uncle

Lid
  • Items

    137
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door uncle

  1. Om aan alle opwinding een eind te maken kreeg ik vanochtend het volgende mailtje in m'n bus:

     

    "Belangrijk bericht: onterecht verzonden betaalverzoek

    Beste klant van Joyne,

    U heeft deze week een bericht van ons gekregen met een verzoek tot betaling van uw Joyne abonnementskosten.

    Deze email is door een administratieve fout ten onrechte naar u verstuurd.

    U mag deze email als niet verzonden beschouwen en u hoeft dus ook geen betaling te verrichten.

    Onze excuses voor het ongemak.

    Met vriendelijke groet,

    Team Canal Digitaal "

     

    Ik had natuurlijk voor het faillissement mijn abo opgezegd. Abonnees die niet hebben opgezegd. moeten dus wel alsnog aan CD betalen.

  2. 22 uren geleden, Tonskidutch zei:

    Het is me als ik @uncle, zijn berichten teruglees niet helemaal duidelijk welke CI+ er bedoeld wordt.

    Er zijn er heel veel meer die ondersteund worden (voor buitenlandse providers) en dat vindt je terug op vuplus-support in een overzicht dat Clemens gemaakt heeft.

     

    Maar gaat het nu om de vervanging van een Joyne CI of welke?

    In relatie tot aankopen bij bepaalde webshop kreeg ik ook al eens een telefoontje dat die keuze niet ging werken. Het image is zoals Mimisiku shcreef heel bepalend en welke CI+ aangekocht werd.

    De CI+ voor ontvangst van HD+. Met OpenPli gaat het dus niet.

  3. Satelliet? Over en uit voor mij. Blijft alleen Astra1 en Hotbird 13E over. Mijn Joyne jaar contract liep medio maart jl af en heb die niet verlengd. Alsof ik een voorgevoel had. Erg jammer dit alles.

  4. Heb al een flink lange tijd geen CD Satelliet ontvangst meer dus bij CD ook geen satelliet abo meer. Het gaat om het feit dat als je het satelliet abo hebt opgezegd je klantgegevens jaren worden bewaard en bij aanmelding voor een iTV van CD automatisch wordt aangenomen dat je weer een satelliet abo wilt afsluiten. Het afsluiten van een iTV abo met Vol of Bomvol wordt geblokkeerd. Wil je dat omzeilen dan moet je een nieuw mail adres en bank invullen. Een heel gedoe. Dat is dus mijn ervaring.

  5. Na veel moeite is het me gelukt "Bomvol" op mijn TV gezet te krijgen. Steeds bij het aanmelden kreeg ik mijn oude satelliet gegevens voor m'n neus. Via een ander mail adres en banknummer uiteindelijk gelukt. Je moet echt als nieuwe klant je aanmelden anders lukt het niet. Alles is bij CD nog gericht op Satelliet en al ben je geen actieve klant meer ze koppelen je gelijk weer aan het voormalige satelliet abo. Overigens wat veel kanalen nog SD en Britse en Duitse zenders zijn er niet.

  6. 46 minuten geleden, cheapwatcher zei:

    Ik heb zelf joyne aangevraagd met het lite pakket om eens te kijken hoe dat bevalt. Dus straks 2 satelliet providers :)

     

    Dat raad ik iedereen aan. Ik heb het Basic pakket en dat bevalt prima. Kan overigens CD niet ontvangen. Mijn horizon is nu vanaf 19E tot 30W (en verder west). Daardoor mis ik 28E bijzonder. Dit na een verhuizing naar een flat. Draaibare antenne op balkon.

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...