Ga naar inhoud


jazzer

Lid
  • Items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door jazzer

  1. Na enkele uren probleemloos te kijken naar VT4 of 2BE zappen we naar ÉenHD voor het journaal.

    Na een Half uurtje nieuws kijken,

    Terugzappen naar 2BE of VT4 geeft volgende foutmelding:

    "Slecht of geen signaal" en een zwart scherm.

     

    Dit al weken/dagen na elkaar, mijn vriendin overweegt over te stappen naar telenet.

    Heeft Nog iemand deze problemen? Het is onze 2e ontvanger al.

    Ongeveer zelfde probleem (zie link.) voorgehad sinds TVV technische onderhoudswerken begon uit te voeren.

    Volgens mij moet je jouw schotel en/of LNB beter uitrichten. Controleer signaalniveau & kwaliteit maar eens op Astra-1 en Astra-3.

  2. Trucje met natte vod op lnb om te verzwakken is al in veel topics gezegd geweest. Vergeet zeker ook de lnb-skew niet.

    Hoe was't nu weer, bij A1 12722 H de H verzetten naar V. Je moet de lnb verdraaien dan tot zo weinig mogelijk signaal.J e H komt zo goed mogelijk binnen dan.

    Oke, bedankt voor de praktische tips. Met zo'n fine tuning wacht ik voorlopig op beter weer. De ontvangst van Astra-1 en 3 lijkt me echter nu reeds uitstekend.

     

    Ik ben er mee begonnen,ik kan nu niet meer zonder mn SATLOOK G2

    Kan ik best inkomen : lijkt mij aantrekkelijk speelgoed. Voor dezelfde prijs koop ik wel 33 satfinders - hoewel 1 schijnbaar volstaat  ;) .

  3. Probleem opgelost. De melding "slecht of geen signaal" kreeg ik in de periodes van technisch onderhoud door TV Vlaanderen. Na de reset naar de fabrieksinstellingen was dat probleem natuurlijk niet opgelost en heb ik door naar het signaal van de verschillende transponders te kijken wellicht ook de DiSEqC-instelling voor Astra-3 veranderd naar #3 (logisch passend bij het voorgeprogrammeerd lijstje Astra-1 Astra-2 Astra-3 Hotbird).

    Omdat de schoteluitrichting blijkbaar geen effect had, vermoedde ik dat een of andere instelling foutief was. Na verandering naar #2 (en #3 voor Astra-2 ... die ik evenwel niet ontvang met mijn duo-LNB) werkt gelukkig alles weer prima.

  4. Om mijn TVVlaanderen-schotelantenne preciezer naar Astra-3 te richten, kocht ik me zo'n goedkope satfinder. Volgens de handleiding bij dat toestelletje moet je aan de knop draaien tot je 'n uitslag krijgt rond het midden van de schaalverdeling en moet je daarna zoeken naar een schotelpositie waarbij de uitslag groter wordt. Hoe ik die schotel ook draai of keer, de satfinder blijft steeds hetzelfde signaal afgeven.

     

    Doe ik iets verkeerd, is zo'n satfindertje waardeloos speelgoed, of zou het ermee te maken kunnen hebben dat ik reeds enkele dagen alleen Astra-1 ontvang (via 'n duo-LNB) en voor Astra-3 steeds de melding "geen of onvoldoende signaal" krijg)?

     

    Sinds de overschakeling van QPSK naar 8PSK kreeg ik die melding en heb ik de ontvanger (M7 SAT801) gereset naar de fabrieksinstellingen.

  5. Ik lees alleen dat TLC 24 uur per dag gaat uitzenden. Ik lees nergens dat dat op satelliet is. Wel zie ik al overspannen reacties.

    Heb je volgende (in feite vorige) bijdrage al gelezen? TVV=TV-Vlaanderen=op satelliet

    In het beeld van Animal Planet (op TVV sat) staat bovenaan links (tijdens reclame voor TLC):

     

    Vanaf 8 jan TLC 24 uur per dag.

     

    Hoe moet ik dat interpreteren?

     

    Willy

  6. Dat staat niet in het bericht,, er staat,,,

    " TLC, dé tv-zender voor vrouwen, gaat vanaf van 8 januari 2013 de hele dag uitzenden. Animal Planet zal hierdoor alleen in de digitale televisiepakketten te zien zijn "

    Geeft CD/TVV ze nu dan Analoog door ?? Voor mij gaat dit over kabel doorgifte....

     

    De klemtoon ligt wellicht niet op "digitale" maar op "televisiepakketten".

    Animal Planet zit nu in het pakket "Basic Light" op Astra-1. Veel plaats is daar niet meer over omdat TV-Vlaanderen er naar eigen zeggen "een selectie van de meest bekeken Nederlandstalige zenders met al uw favoriete Vlaamse zenders inbegrepen" aanbiedt. Het is wel jammer dat leerzame televisie plaats moet ruimen voor een zoveelste lifestyle programma. 't Zal TVV waarschijnlijk veel geld opleveren omdat ze volgens mij voor TLC minder zullen moeten betalen dan voor Animal Planet.

    Je kunt altijd een protest-mailtje naar TVV zenden. Ik ga dat trouwens ook doen. Als er veel protest komt, haalt het misschien wat uit - wie weet?

  7. Als je een duo-lnb hebt en je wilt het uitbreiden naar de ontvangst van 4 satellieten, dan zou ik nooit blijven modderen met die duo-lnb maar meteen een schotel nemen met een rail waar je 4 nieuwe lnb’s op zet.

    Welke schotel heb je nu? Is dat een Triax 64 met CanalDigitaal duo-lnb?

     

    't Is zo'n schotel van TV Vlaanderen, dus 't zelfde materiaal als van CanalDigitaal, veronderstel ik. 't Zou best kunnen dat het in feite een Triax 64 is, maar dat staat er dus niet op.

     

    De ontvangst van Astra-1 en 3 is goed en o.a. daarom wil ik de schotel met duo-LNB houden. Eigenlijk wil ik vooral Astra-2 er bij hebben. Daarvoor zou ik een goedkoop schoteltje plus dito LNB en switch vlak naast voornoemde schotel willen plaatsen.

     

    Vanop dezelfde plaats kan ik hoogstwaarschijnlijk niet de HotBird satelliet capteren omdat een groepje hoge populieren in de weg staat. Voor die (2-de) uitbreiding zou ik dan later een eindje daar vandaan een apart schoteltje plus LNB plaatsen.

     

    Daardoor zal ik in de situatie van 1 deelnemer + 3 (of 4) posities komen. De bijgaande schakelschema's zijn voor mij echter niet geheel duidelijk ("optie" vs "positie") en bovendien vermoed ik dat de componenten verouderd zijn. Ik weet evenmin of zo'n duo-LNB in feite gewoon "2 LNBs met 1 Spaun Sur 212F" (om in de termen van het schema te blijven) vertegenwoordigt.

     

    Iemand die technisch onderlegd is of die zelf reeds zo'n uitbreiding heeft geplaatst, zou me alleszins meer zekerheid geven.

  8. Nu heb ik een schotel met duo-lnb (19.2° en 23.5°E) aangesloten (met 20 m coax) op een M7sat801 ontvanger.

     

    Kent iemand een eenvoudige oplossing voor volgende uitbreiding(en)?

     

    (1) Om de Astra met veel Engelse kanalen (28.2°E) te ontvangen, zou ik vlakbij de eerste schotel een tweede willen plaatsen (met daarin een single lnb). Wellicht moet ik dan ook een DiSEqC plaatsen, maar daarvan bestaan helaas zoveel types. :(

     

    (2) Eventueel zou ik met die tweede schotel ook HotBird (13.0°E) willen capteren. Astra-2 en HotBird liggen vrij ver (15.2°) uit elkaar. Is daardoor een speciale schotel nodig? De DiSEqC schakeling zou dan wellicht ook uit andere schakelaar(s) moeten worden opgebouwd.

  9. Gemiddeld hebben we op de site 8.231 unieke bezoekers per dag die dan samen weer gemiddeld 1929 verschillende topics per dag bekijken. Daaruit blijkt dat we relatief veel trouwe terugkerende bezoekers hebben.

    Tot nu toe was ik ook een van die (passieve) topic kijkers. Vorige week heb ik (de volledig terugbetaalde schotel ... ontvanger M7Sat801) TV Vlaanderen geïnstalleerd en daardoor denk ik voortaan ook (af en toe) bij te zullen bijdragen aan het informatiegehalte van enkele topics. ;)

  10. Op Kieskeurig lees ik dat bepaalde satellietontvangers met ingebouwde HDD vrij veel lawaai produceren. Elders heb ik ook al gelezen dat de harde schijf in veel digicorders te pas en te onpas (bv. om EPG te downloaden) opstart of zelfs constant blijft draaien. Wat zijn jullie ervaringen en/of raadgevingen in dat verband?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...