Ga naar inhoud


LastWokker1

Lid
  • Items

    44
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door LastWokker1

  1. Dank je voor de snelle reactie. Nooit van gehoord maar zie dat het een eigen merk is van Impex-SAT. Is het advies op basis van goede specificaties/eigen ervaring, of enkel vanwege de afmeting? Want op hun website kan ik niet eens een tekening met afmetingen vinden.

    Het dak is niet handig inderdaad, maar als ik hem onder het dak had gehangen was de ontvangst niet heel goed leek me 🙃 Had helaas geen andere optie dan deze.

  2. Ik heb het idee dat mijn Alps Twin voor de 23.5E een probleem heeft. Ben er inmiddels achter dat ALPS niet meer leverbaar is (kan eigenlijk niets vinden of ze failliet zijn gegaan?) en bij mij zijn ze gemonteerd op een rail van een Triax schotel. Triax is inmiddels ook niet meer leverbaar zag ik. Maar de concrete vraag sluit aan bij dit topic, want ik heb ook zulke dunne ALPS twins en moet er dus een vervangen.

    Wat is volgens jullie de beste LNB die ik als vervanger kan gebruiken en die qua afmeting gaat passen in de bestaande setup?

    Ik lees o.a. een Inverto Ultra in deze topic, in een andere kom ik Rebok tegen. Die Ultra heeft op de tekening een kop van 48mm, dus dat is niet veel dikker dan de 40mm die in de klem gaat. Heb de foto bijgevoegd, je zou denken dat gaat passen maar het is wel erg krap naast de 19E die er links naast zit? Met dit weer kan ik het helaas niet nameten, ik moet een stuk dakterras demonteren om er bij te kunnen.

    Gezien alle ervaring op dit forum is er vast wel iemand die dit al bij de hand heeft gehad. Alvast bedankt voor jullie hulp.

    IMG_1120.jpg

  3. Een satellietontvanger krijgt zijn voeding via een voedingsstekker > Nog helemaal niet bij nagedacht, maar in geval van mijn stand alone tuner klopt dat sowieso, heel goed punt. Laat ik het onderwerp aarding van de schotel daarom maar even vergeten en mijn gebruik van het woord aarde in de vraag over de DiSecqs en LNBs herzien:

    Ik heb dus 2 separate DiSecq/LNB systemen die de werkelijke aarde van de meterkast niet zien omdat primair en secundair via de voeding zijn gescheiden, via die weg zijn ze dus niet met elkaar verbonden. En op de coax heb je dus het signaal op de kern en de -/ground op de beschermingsmantel, waarbij die -/ground ook aan het frame hangt via de verbinding tussen mantel/connector. Omdat ik nergens een additionele verbinding heb gemaakt (zoals een aardingsblok uit het begin van deze draad) tussen de 2 systemen, kan mijn conclusie alleen maar zijn dat die mantels dus verbonden zijn omdat er een verbinding is in de twin LNBs? Klopt?

    En als er toch al verbinding is via de LNB, dan heeft aanbrengen van een extra koppeling van de mantels waar de 2 coax kabels binnenkomen van die twee systemen dus geen toegevoegde waarde. Of misschien zelfs het tegenovergestelde: die twee systemen moeten gescheiden zijn (en er zou geen verbindingen mogen zijn)?

  4. Dank je Sprietje, zeer handig&duidelijk. Mijn schotel hangt aan de achtermuur op de 1e verdieping, terwijl er nog een 2e verdieping is. Daarvoor hoef ik hem dus niet te aarden, als de bliksem inslaat zal dat niet op de schotel zijn. Mag ik hieruit ook concluderen dat aarding alleen gevraagd wordt vanwege inslag en niet vanwege wat ik 2) heb genoemd? Ik kon me ook al niet goed voorstellen hoe een laagspanningssysteem (wat DiSecq en LNBs zijn) een risico vormen voor veiligheid bij aanraking.

  5. Moet kijken of ik nog ergens de papieren kan vinden, want buiten kijken is (momenteel) geen optie.

    Maar additionele info in de categorie 'meten is weten': heb de multimeter tussen de 2 aardes van de kabels gehangen die naar de DiSeqs gaan: 0.8Ohm, dus die zijn wel degelijk ergens connected. Dat het 0.8 is lijkt me niet heel raar, het is al 0.2 als ik op dezelfde stekker meet (overgangsweerstand) en de resterende 0.6 voor die vele meters kabel lijkt me te kloppen. En nu ik het zag, de connector aan de tuner is met het frame/behuizing verbonden, dus als dat hele frame aan aarde hangt is die verbinding er via de massa van de primaire kant (die ook aan het frame zal hangen). Dus ook geen galvanisch gescheiden voeding in de tuners denk ik. Feedback is welkom.

  6. PS: Ik vraag me dit overigens al langer af, omdat me opvalt dat als ik op de ene TV/tuner aan het kijken ben en de andere tuner wordt ingeschakeld, dat er een seconde of zo storing/slecht beeld is. Dacht dat het misschien met aarding of potentiaalverschillen te maken heeft, maar kan misschien het zo goed overspraak zijn tussen de 2 kanalen in de twin LNB?

  7. Ben na lange tijd weer eens op het forum, dat krijg je als alles jaren lang gewoon werkt 🙂 Maar omdat ik een probleem heb met een van mijn LNBs (dat denk ik tenminste), kwam ik deze draad tegen over aarding. Ik realiseer me nu dat mijn schotel+beugel zelf niet geaard zijn. Nu ga ik er van uit dat de primaire reden om dat te doen is uiteraard voor veiligheid en wel voor 1) als de bliksem inslaat op de schotel en 2) als er op een of andere manier via de sat electronica/kabels/LNBs spanning op de schotel kan komen te staan. Hoor graag of ik dit verkeerd heb of er nog een andere reden is. In normale toestand zijn schotel en LNBs galvanisch gescheiden, dus van aardlussen kan geen sprake zijn lijkt me. Uit de reacties van de experts hier in deze draad begrijp ik dat jullie allemaal de schotel/beugels geaard hebben, dus met een aardkabel verbonden en dan naar de massa in de meterkast? En vanwege 1 of beide redenen?

     

    Deel 2 is de aarding van de electronica en de LNBs. Ik heb 2 tuners, die elk via een eigen coax naar een 4-in-1 DiSecq gaan en dan naar twin LNBs. Wat ik me nu afvraag is of de massa's van die LNBs verbonden zijn? De primaire kant van de tuners hangt aan dezelfde massa, want die zijn geaard via het stopcontact cq meterkast. Maar nu ik de draad lees en erover denk twijfel ik over de secundaire kant (met de LNBs): als zo'n tuner een galvanisch gescheiden voeding heeft, dan zijn de LNB massa's  niet verbonden via die weg. Maar heeft een twin LNB daadwerkelijk twee gescheiden systemen (sorry voor de domme vraag), of liggen ze in de LNB al aan dezelfde massa? In zo'n setup met 2x een 4-in-1, wat is dan het advies voor de aarding van de DiSecqs en LNBs (met uitleg is welkom)?

     

  8. 👏🙏Dat is het, dank je wel Sprietje. Ervaring is alles. Heb zojuist even geprobeerd door wat Disecq instellingen te wijzigen, nu heb ik weer tegelijkertijd 23 en 28. Wie verzint zoiets, Disecq instelling die zichzelf wijzigt. Maar goed, 9 van de 10 keer is het tegenwoordig een SW probleem, vraag me af waarom ik dacht het te moeten zoeken in een HW probleem. Morgen nog maar eens verder kijken wat ik nog allemaal meer kwijt ben uit de vorige instellingen zonder het te weten. Alvast bedankt !!

  9. De titel is niet heel duidelijk, maar laat ik het probleem proberen uit te leggen:

    Ik heb een setup met 1 schotel, waarop 2x een 4:1 switch zit die naar 4 dual LNB's gaan waarop ik 19/23/28/Hotbird heb. Vanuit elke 4:1 switch gaat er 1 separate coax naar binnen. Een coax gaat naar een setopbox van CD (ik meen een M7, maar ik kan het even nakijken als dat het duidelijker maakt), de andere gaat naar een Samsung TV met ingebouwde DVB met CD kaart.

    Het probleem is dat ik sinds een tijdje op de M7 voor de 23.5 zenders geen (of slecht) signaal meer heb, terwijl de anderen wel gewoon ontvangst hebben. Op de Samsung TV heb ik alle 4 wel gewoon ontvangst. Nu komt het vreemde (zoekend naar een mogelijke oorzaak): als ik coax uit de M7 haal en in plaats daarvan die van de andere coax/switch gebruik die naar de Samsung gaat (waarvan ik dus zeker weet dat er goed signaal op alle 4 is), dan krijg ik op de M7 wel goede ontvangst voor de 23.5 maar zijn de signalen van de 28 ineens niet meer te ontvangen. Ik dacht eerst dat misschien een van beide antenne circuits in de dual 23.5 LNB defect is, maar dat kan dus niet want in de andere ontvanger werkt hij wel gewoon.

    Met andere woorden: bij de Samsung ontvanger heb ik goede ontvangst ongeacht welke van de 2 coax ik gebruik. Bij de M7 heb ik bij de ene coax/switch geen ontvangst op 23.5 en bij de andere geen ontvangst op 28. Om het nog vervelender te maken, het heeft jaren lang gewoon gewerkt en ik heb geen veranderingen in de setup/HW gemaakt.

    Iemand enig idee, want ik kan er met m'n verstand niet bij.

  10. Bij mij hetzelfde probleem, AB werkt nog wel maar M801 reageert niet meer op de afstandsbediening (type URC179200-04R00). Aangezien ik twee dezelfde boxen en AB's heb, kan ik ze onderling proberen en daardoor weet ik dat het niet aan de setop box ligt maar aan (1 van) de AB. De AB werkt nog wel, want lampje van TV knop zowel als STB knop werken, ik kan er ook de TV mee aan en uit zetten. Ik heb zelf het idee dat er inderdaad een SW reset of iets dergelijks nodig is, en vond op de CD website de volgende info (eigenlijk een bevestiging van de info hierboven):
    1. Houd STB en OK tegelijkertijd ingedrukt, STB licht tweemaal rood op.
    2. Druk achtereenvolgens 9, 0 en OK.
    3. STB knippert opnieuw tweemaal, de afstandsbediening is opnieuw ingesteld.
    4. Controleer of het probleem is opgelost.
    Daarbij werkt 1 t/m 3 (STB knippert ook 2 maal), maar het probleem is helaas niet verholpen.

    Iemand enig idee wat die codes zijn en of er eventueel een overzicht is? Ik kan nergens een handleiding vinden met details. Of misschien andere reset opties?

    Hierboven wordt gesproken over de pinnetjes van de stekker in het batterijvak 1 voor 1 kortsluiten, maar dan zou ik toch graag weten welke 2 van de 6 ik moet kortsluiten want anders blaas ik straks ergens een poortje op ipv hem te resetten.

  11. 2e kaart staat op de nota als: Extra kaart Familie-pakket (EUR 4,50). Daar zitten inderdaad ook de HD zenders in/op, maar de regel staat er dus als Familie-pakket en niet als FamilieHD pakket.

    Bedoel je dat ze dit bij een 2e kaartje niet als 1 regel van FamilieHD pakket (kunnen) zetten en dat het dan 2 regels (Extra kaart Familie-pakket + HDTV pakket) worden voor het 2e kaartje?

  12. Door de prijsverhoging van mijn 2e kaartje (van EUR 2,50 naar EUR 4,50) van paar maanden terug, was ik eens aan het kijken wat er eigenlijk tegenwoordig op mijn nota's in rekening wordt gebracht. Daar staat ook een regel op van EUR 5,00 genaamd:

    Dit zijn de abonnementskosten voor uw HDTV pakket.

    Ik heb geprobeerd dit via de CD website te achterhalen, maar kom er niet uit. Ik heb een FamilieHD pakket, dat kost EUR 19,95/m. Een BasisHD pakket kost EUR 17,95/m. Ik meen me te herinneren dat er "vroeger" ook een Basis pakket was, dat kostte EUR 12,95/m. Is die EUR 5,00 het verschil tussen Basis en BasisHD? Dan nog vind ik het maar vreemd, je zou verwachten dat als je een pakket afneemt dat EUR 19,95/m kost, en dat ook met die prijs op hun website genoemd staat, daar geen additionele kosten voor berekend worden.

    Anders zou ik zeggen: het FamilyHD pakket zou op de website moeten staan voor EUR 24,95/m.

  13. @Eduard07: Jij gebruikt inderdaad nergens het woord duo (-LNB), maar toen ik op het web aan het zoeken was dacht ik dat ik het misschien verkeerd had uitgelegd, vandaar voor de zekerheid die opmerking. Maar het wordt dus testen, en dat zal dus helaas pas op zijn vroegst over een paar weken zijn.

    Alvast bedankt voor de hulp hier. Als er anderen nog andere ideeen/suggesties hebben dan hoor ik het graag.

  14. @Eduard07:  Om verwarring te voorkomen. Ik heb 4x een twin-output LNB (en niet een duo LNB). Zie ook een stukje tekst wat ik op een page vond:

    the twin-output LNB provides two outputs to feed two separate receivers for independent working.Each output can be switched independently by 13/17 volt input by the individual receiver to change polarisation and by 22 kHz to change the band.

    Ik wil niet eigenwijs overkomen, maar ik begrijp het switch verhaal in de LNB niet. Het hele idee van zo'n dual output LNB is toch dat je er tegelijkertijd een signaal uithaalt wat je naar twee seperate tuners kunt sturen. Waartussen switched die in de LNB dan? Ik zou eerder denken dat er helemaal geen switch in zit, maar een dubbel uitgevoerd circuit. Of zit ik hier helemaal verkeerd?

    Is er ergens misschien een goede "LNB en switch voor dummy" pagina waar je me naar kunt sturen?

  15. @Beobuddy: dat werkt bij BBC1 wel maar niet bij NED3/Canvas. Maar nu ben ik toch wel benieuwd naar je uitleg. Je impliceert dat de TV tuner niet genoeg vermogen heeft op de uitgang die de voedingsspanning naar de LNB verzorgt, bedoel je het zo? Nu is die kabel van de TV tuner (die met het probleem) zeker 10 meter korter dan de Philips tuner, maar dat wil natuurlijk niet alles zeggen. Maar wat ik niet goed begrijp en hoop dat je het kunt uitleggen: wat heeft de voedingsspanning van de Philips tuner te maken met de  voedingsspanning van de TV tuner? Zijn in een dual LNB de twee voedingsspanningen aan elkaar gekoppeld dan, of hoe heeft de ene invloed op de andere ? Lijkt me ook vreemd, want als er een minimaal spanningsverschil is maak je in feite sluiting. Technische uitleg vind ik niet erg, ik heb electronica gehad (maar dat schiet hier te kort blijkt wel omdat ik geen verstand heb van LNBs en disecq switches). Uitleg over de LNB/switch en hoe het werkt met hun voeding is ook prima, van mensen met ervaring leer je altijd 10 keer sneller dan op het web zoeken.

  16. Heb net iets ontdekt tijdens het testen: als ik de spanning van de Philip tuner haal is het probleem opgelost. En dat zou inderdaad wijzen in iets in de hardware (kabel, voeding, enz) zoals jij ook al aangeeft, maar ik ben niet echt blij dat het dat is. Wat kan hiervan de oorzaak zijn? De beide tuners zijn met hun eigen voeding en kabels via de switches op de LNBs aangesloten. Maar het zijn toch gescheiden circuits? Hoe kan het uitzetten van de ene tuner er voor zorgen dat het signaalprobleem in de andere zijn opgelost? Crosstalk in de switches of LNBs lijkt me toch ook sterk. Kan het iets te maken hebben met verschillende voedingsspanningen van de twee tuners en dat die in de LNBs een probleem veroorzaken, misschien omdat ze via een common ground verbonden zijn (en toch niet gescheiden zijn zoals ik denk). Switchen van de kabels ga ik proberen zodra ik er tijd voor heb, zal pas volgende week zijn.

  17. Laat ik dan met de eerste beginnen: was ik niet van bewust, dus heb ik zojuist nagekeken. En daarna voor de zekerheid handmatig op die frequentie en symbol rate laten scannen. Hij vindt helemaal niets. Niet alleen geeft hij geen signaal kwaliteit, ook geen signaal sterkte. Dus toen dacht ik: zou de hele 23.5 dan niet werken. Maar ik heb het nagekeken met diverse frequenties, de 11739, 11798 en 11856 geven allemaal gewoon beeld en (redelijk) goed signaal kwaliteit.

    Dus misschien zie ik iets heel simpels over het hoofd? Ik dacht eerst dat mijn tuner misschien geen DVB-S2 aankan, maar het menu beweert van wel en ik heb ook beeld op die andere zenders.

    Is er iets wat die 12188 uniek maakt en mijn TV-DVB wel zou kunnen ondersteunen en mijn Philips wel?

  18. Beste Eduard07,

    Dank voor de reactie. Testen zal ik t.z.t. zeker doen, maar om bij mijn LNBs te kunnen (en de rest van de schotel) moet ik nogal halsbrekende toeren uithalen dus dat wordt pas over een paar weken als het wat beter weer is. Maar hoe moet ik je adviezen zien als ik het relateer aan slechts deze frequenties, en dan ook nog op 2 verschillende LNBs? Als het kabelwerk of de connectoren slecht zouden zijn (of vocht, of vergelijkbaar), dan zou ik zeggen dat op die LNB alle frequenties/zenders een probleem geven. Waarom zouden er een aantal specifieke frequenties wel last hebben en andere niet? Zie ook mijn vraag 1. Dus als voorbeeld: op Astra 2 heb ik gewoon goed beeld bij de andere zenders, alleen niet op deze frequentie waar BBC1,2 en 4 zitten.

    Gr.

  19. Sinds meerdere weken heb ik zeer slechte ontvangst (BBC1, BB2) en geen ontvangst (Ned 3 HD, Canvas) op mijn TV met ingebouwde DVB-S tuner. Voor de volledigheid, voorheen was de ontvangst altijd goed, ik heb in ieder geval nooit blokvorming gehad. Heb even gedacht dat het aan de sneeuw cq het weer lag en misschien een niet optimaal uitgerichte schotel, maar de sneeuw is weg en nog steeds het probleem.

     

    Voor de volledigheid:

    Ik heb een triax met 4x een dual LNB (ik meen ALPS). Via een 4:1 switch gaat een coax naar mijn TV met ingebouwde tuner, via de andere 4:1 gaat een coax naar een Philips approved tuner van CD. Als het aan de uitrichting van de schotel zou liggen, dan zou ik verwachten op de Philips ontvanger ook slecht beeld te hebben, maar dat is niet zo. Beeld is daar goed (terwijl er 10mtr meer kabel tussen zit). Dus zelfde schotel, zelfde uitrichting, zelfde LNBs >> maar verschillende ontvangstkwaliteit.

     

    Een aantal dingen die ik zou willen weten:

    1) Zijn dit twee transponders/frequenties die standaard een veel slechter signaal hebben dan andere? Ik vraag het omdat ik op zowel 28.2 als 23.5 diverse andere zenders heb die gewoon goed signaalsterkte geven (7 van 10, waar de probleem zenders 2 van 10 geven).

    2) Kan er zo'n verschil zijn tusen de ontvangstkwaliteit van de ingebouwde DVB-S tuner en de Philips tuner?

     

    Maar andere adviezen/ideeen zijn natuurlijk welkom, misschien dat jullie een ander idee hebben waaraan het kan liggen.

     

    Grtz.

  20. Kom toch nog even terug op dit verhaal. Overweeg toch om de 7141 te gaan kopen en dan maar kabel bij te gaan trekken, de CDS aanbieding voor dit ding is zo slecht nog niet. Ik heb op SAT4ALL gekeken en kom eigenlijk weinig (of zelfs helemaal geen) slechts tegen over de DSR 7141 in oude draadjes, maar als ik wat google dan lees ik op andere forums bijna alleen maar: waardeloos, slecht, enz. Gaat dan met name over afstandsbediening en software (niet de beeldkwaliteit). Is deze 7141 echt een afrader om te kopen of zijn er ook gebruikers in dit forum die er goede ervaringen mee hebben? Ben verder niet op zoek naar advies welke andere types/merken beter zijn enz, alleen maar een idee of de 7141 een afrader is.

  21. @ronney67: Dat kende ik nog niet, goed idee. Wireless gaan versturen ben ik niet zo'n fan van maar via CAT5 lijkt me een goede oplossing. Zie dat het ongeveer EUR 100 kost, dus ik ga maar eens kijken met welke combinatie van materiaal/setup ik het beste uit ben.

    Bedankt voor de reacties.

  22. @Satencom en @Johan 45: bedankt voor de feedback. Momenteel heb ik ook analoog signaal, is voor mij eigenlijk voldoende. Maar dat is rechtstreeks vanuit antenne uitgang van de decoder de kabel op. Als ik er zo'n scart modulator tussen zet, dan ga ik nog een keer converteren en ik zou zeggen dat de kwaliteit dan slechter wordt dan het huidige analoge signaal wat ik heb. Hoop dus dat iemand enige ervaring heeft met zo'n ding en wat de kwaliteit is.

    Wat betreft de suggesties voor HDMI en Scart: Van Scart weet ik het niet, maar HDMI over zo'n afstand dan heb je toch ook geen (fatsoenlijk) signaal meer over. Bij 10 meter zit je wel ongeveer aan de limiet. Nog even los van het feit dat ik die kabel niet door m'n leiding kan trekken.

    Om het nog erger te maken, ik heb gisteren nog eens naar die 7141 gekeken en volgens mij heeft hij ook helemaal geen optie om een LNB signaal door te lussen dus krijg ik geen LNB signaal naar mijn TV. Vult u gerust aan :-(

  23. Heb momenteel een setup waarbij het sat signaal binnenkomt op een XSAT410 decoder/tuner, die heeft ook een sat uitgang die ik doorlus naar mij HDTV die een eigen tuner/decoder heeft. De XSAT410 heeft ook een coax antenne uitgang die ik vervolgens op de 2e verdieping (na ong. 15-20m coax kabel schat ik) aanbiedt aan de coax antenne ingang van mijn 2e TV. De XSAT410 is geen HD waardoor ik veel zenders niet meer zie. Ik wil daarom een DSR 7141 gaan aanschaffen uit een aanbieding van CD. Zover ik kan zien heeft die echter geen antenne uitgang. Iemand suggesties hoe ik het signaal van de 7141 op mijn 2e TV kan krijgen? Ik heb bij de SATboer gehoord dat er modulators zijn die je op de SCART uitgang zet en die zet het naar signaal voor de coax, maar ik heb geen idee naar de kwaliteit daarvan. Ik hoef op mijn 2e TV geen super HD beeld, maar storingsvrij zou toch wel prettig zijn. Kabel trekken van schotel naar 2e TV (en daar de 7141 plaatsen) is geen optie, 7141 staat beneden en TV boven (afstandsbedieding gaat via IR/RF setje).

  24. Werd van de week gebeld door het CD callcenter dat me op regelmatige basis lastigvalt met ongewenste aanbiedingen. Vond dit echter een vreemd telefoontje. "Hallo meneer, bent u reeds in het bezit van een dubbele kop bij uw satellietschotel?" Antwoord: "Ja, dat ben ik." Vraag: "Bent u ook in het bezit van een decoder die MPEP4 aankan?". Getriggert door wat meldingen in een ander draadje van mensen die werden afgesloten met niet CD goedgekeurde decoders, werd ik wat voorzichtiger in mijn antwoorden. Dus antwoord: "Dat weet ik niet, is dat belangrijk dan?" "Nou meneer, wij gaan binnenkort een aantal zenders omzetten naar MPEG4 decoding en daarvoor heeft u een dergelijke decoder nodig. Die kan ik u voor EUR 25 aanbieden, met als voorwaarde dat u er een 2 jarig abonnement aan verbindt". Gesprek toen maar op vriendelijke toon beeindigd met melding dat ik geen interesse had. Met als klapper van de week zijn antwoord: "Dat is uiteraard uw keuze meneer, maar wil bij deze wel melden dat we u dus op de hoogte hebben gesteld van deze wijziging en dat als de zenders niet meer te ontvangen zijn dit uw eigen keuze was".

    Iemand anders ook deze call recent gehad en/of enig idee waar dit mee te maken heeft?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...