Ga naar inhoud


LastWokker1

Lid
  • Items

    44
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

LastWokker1's prestaties

Vaker hier

Vaker hier (2/8)

  • Conversatie starter

Recente badges

  1. Dank je voor de snelle reactie. Nooit van gehoord maar zie dat het een eigen merk is van Impex-SAT. Is het advies op basis van goede specificaties/eigen ervaring, of enkel vanwege de afmeting? Want op hun website kan ik niet eens een tekening met afmetingen vinden. Het dak is niet handig inderdaad, maar als ik hem onder het dak had gehangen was de ontvangst niet heel goed leek me 🙃 Had helaas geen andere optie dan deze.
  2. Ik heb het idee dat mijn Alps Twin voor de 23.5E een probleem heeft. Ben er inmiddels achter dat ALPS niet meer leverbaar is (kan eigenlijk niets vinden of ze failliet zijn gegaan?) en bij mij zijn ze gemonteerd op een rail van een Triax schotel. Triax is inmiddels ook niet meer leverbaar zag ik. Maar de concrete vraag sluit aan bij dit topic, want ik heb ook zulke dunne ALPS twins en moet er dus een vervangen. Wat is volgens jullie de beste LNB die ik als vervanger kan gebruiken en die qua afmeting gaat passen in de bestaande setup? Ik lees o.a. een Inverto Ultra in deze topic, in een andere kom ik Rebok tegen. Die Ultra heeft op de tekening een kop van 48mm, dus dat is niet veel dikker dan de 40mm die in de klem gaat. Heb de foto bijgevoegd, je zou denken dat gaat passen maar het is wel erg krap naast de 19E die er links naast zit? Met dit weer kan ik het helaas niet nameten, ik moet een stuk dakterras demonteren om er bij te kunnen. Gezien alle ervaring op dit forum is er vast wel iemand die dit al bij de hand heeft gehad. Alvast bedankt voor jullie hulp.
  3. Een satellietontvanger krijgt zijn voeding via een voedingsstekker > Nog helemaal niet bij nagedacht, maar in geval van mijn stand alone tuner klopt dat sowieso, heel goed punt. Laat ik het onderwerp aarding van de schotel daarom maar even vergeten en mijn gebruik van het woord aarde in de vraag over de DiSecqs en LNBs herzien: Ik heb dus 2 separate DiSecq/LNB systemen die de werkelijke aarde van de meterkast niet zien omdat primair en secundair via de voeding zijn gescheiden, via die weg zijn ze dus niet met elkaar verbonden. En op de coax heb je dus het signaal op de kern en de -/ground op de beschermingsmantel, waarbij die -/ground ook aan het frame hangt via de verbinding tussen mantel/connector. Omdat ik nergens een additionele verbinding heb gemaakt (zoals een aardingsblok uit het begin van deze draad) tussen de 2 systemen, kan mijn conclusie alleen maar zijn dat die mantels dus verbonden zijn omdat er een verbinding is in de twin LNBs? Klopt? En als er toch al verbinding is via de LNB, dan heeft aanbrengen van een extra koppeling van de mantels waar de 2 coax kabels binnenkomen van die twee systemen dus geen toegevoegde waarde. Of misschien zelfs het tegenovergestelde: die twee systemen moeten gescheiden zijn (en er zou geen verbindingen mogen zijn)?
  4. Dank je Sprietje, zeer handig&duidelijk. Mijn schotel hangt aan de achtermuur op de 1e verdieping, terwijl er nog een 2e verdieping is. Daarvoor hoef ik hem dus niet te aarden, als de bliksem inslaat zal dat niet op de schotel zijn. Mag ik hieruit ook concluderen dat aarding alleen gevraagd wordt vanwege inslag en niet vanwege wat ik 2) heb genoemd? Ik kon me ook al niet goed voorstellen hoe een laagspanningssysteem (wat DiSecq en LNBs zijn) een risico vormen voor veiligheid bij aanraking.
  5. Moet kijken of ik nog ergens de papieren kan vinden, want buiten kijken is (momenteel) geen optie. Maar additionele info in de categorie 'meten is weten': heb de multimeter tussen de 2 aardes van de kabels gehangen die naar de DiSeqs gaan: 0.8Ohm, dus die zijn wel degelijk ergens connected. Dat het 0.8 is lijkt me niet heel raar, het is al 0.2 als ik op dezelfde stekker meet (overgangsweerstand) en de resterende 0.6 voor die vele meters kabel lijkt me te kloppen. En nu ik het zag, de connector aan de tuner is met het frame/behuizing verbonden, dus als dat hele frame aan aarde hangt is die verbinding er via de massa van de primaire kant (die ook aan het frame zal hangen). Dus ook geen galvanisch gescheiden voeding in de tuners denk ik. Feedback is welkom.
  6. PS: Ik vraag me dit overigens al langer af, omdat me opvalt dat als ik op de ene TV/tuner aan het kijken ben en de andere tuner wordt ingeschakeld, dat er een seconde of zo storing/slecht beeld is. Dacht dat het misschien met aarding of potentiaalverschillen te maken heeft, maar kan misschien het zo goed overspraak zijn tussen de 2 kanalen in de twin LNB?
  7. Ben na lange tijd weer eens op het forum, dat krijg je als alles jaren lang gewoon werkt 🙂 Maar omdat ik een probleem heb met een van mijn LNBs (dat denk ik tenminste), kwam ik deze draad tegen over aarding. Ik realiseer me nu dat mijn schotel+beugel zelf niet geaard zijn. Nu ga ik er van uit dat de primaire reden om dat te doen is uiteraard voor veiligheid en wel voor 1) als de bliksem inslaat op de schotel en 2) als er op een of andere manier via de sat electronica/kabels/LNBs spanning op de schotel kan komen te staan. Hoor graag of ik dit verkeerd heb of er nog een andere reden is. In normale toestand zijn schotel en LNBs galvanisch gescheiden, dus van aardlussen kan geen sprake zijn lijkt me. Uit de reacties van de experts hier in deze draad begrijp ik dat jullie allemaal de schotel/beugels geaard hebben, dus met een aardkabel verbonden en dan naar de massa in de meterkast? En vanwege 1 of beide redenen? Deel 2 is de aarding van de electronica en de LNBs. Ik heb 2 tuners, die elk via een eigen coax naar een 4-in-1 DiSecq gaan en dan naar twin LNBs. Wat ik me nu afvraag is of de massa's van die LNBs verbonden zijn? De primaire kant van de tuners hangt aan dezelfde massa, want die zijn geaard via het stopcontact cq meterkast. Maar nu ik de draad lees en erover denk twijfel ik over de secundaire kant (met de LNBs): als zo'n tuner een galvanisch gescheiden voeding heeft, dan zijn de LNB massa's niet verbonden via die weg. Maar heeft een twin LNB daadwerkelijk twee gescheiden systemen (sorry voor de domme vraag), of liggen ze in de LNB al aan dezelfde massa? In zo'n setup met 2x een 4-in-1, wat is dan het advies voor de aarding van de DiSecqs en LNBs (met uitleg is welkom)?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...