Ga naar inhoud

DeltaFM

Leden
 • Aantal items

  442
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over DeltaFM

 • Titel
  Lid

Aanvullende info

 • Geslacht
  Gaat je nix aan

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. heb je lspci op hetzelfde systeem gedaan? De 2e keer heb je dit er staan: 04:00.0 Serial controller: MosChip Semiconductor Technology Ltd. MCS9900 Multi-I/O Controller 04:00.1 Serial controller: MosChip Semiconductor Technology Ltd. MCS9900 Multi-I/O Controller 04:00.2 Serial controller: MosChip Semiconductor Technology Ltd. MCS9900 Multi-I/O Controller 04:00.3 Serial controller: MosChip Semiconductor Technology Ltd. MCS9900 Multi-I/O Controller en ontbreekt: 06:05.0 Serial controller: Device 1c00:2273 (rev 0f) Heb je de driver al geïnstalleerd?
 2. 06:04.0 Serial controller: Timedia Technology Co Ltd PCI2S550 (Dual 16550 UART) (rev 01) 06:05.0 Serial controller: Device 1c00:2273 (rev 0f) Ik zie 2 serial controllers, eentje van Timedia Technology en eentje met ID 1c00:2273. De laatste is dan waarschijnlijk de nieuwe en die wordt blijkbaar dus niet goed ondersteund/herkend door jouw kernel.
 3. Kijk eerst even met lspci ...
 4. Dus de beveiliging uitgeschakeld. Niet gek dat het dan ook sneller is, er hoeft minder te gebeuren.
 5. Thunderbird is strikter met betrekking tot beveiliging dan de standaard apps op een Android telefoon... Google en beveiliging c.q. privacy, tja, ... contradictio in terminis!
 6. Een certificaat staat op domeinnaam, zodra dat klopt krijg je geen melding. Wanneer je de agenda alleen via de eigen netwerk ophaalt is er niet zo veel aan de hand. Wanneer je vanaf extern, dus er staan poorten open in de firewall van het modem naar je NAS, dan wordt het een ander verhaal. Persoonlijk zou ik dan voor een TLS beveiligde verbinding gaan (of via VPN naar je interne netwerk en dus poorten naar de NAS dicht).
 7. Wanneer je SSL uitschakelt, dan komt er geen certificaat meer aan te pas. Voor een intern (persoonlijk) netwerk niet veel aan de hand, maar het verkeer is dan eenvoudig mee te lezen. PS. Een Let's Encrypt certificaat hoort geen waarschuwing te geven (ook niet bij vernieuwing), dit is een teken dat er iets niet klopt!
 8. Dit heeft niets met een virusscanner vandoen. Je agenda wordt via een beveiligde verbinding van je NAS opgehaald, daarbij klopt het certificaat niet. Dit zal hoogstwaarschijnlijk komen doordat de NAS zelf een certificaat genereert. Het enige wat Thunderbird meldt is dat dit certificaat onjuist is en dat klopt dus ook. De oplossing is dus het certificaat niet ophalen en gelijk op 'Beveiligingsuitzondering bevestigen' klikken ('Deze uitzondering voor altijd opslaan' aangevinkt laten). De vraag zal waarschijnlijk terugkomen na een firmware update en wellicht ook een power on/off van
 9. Ik heb hier een antenne staan die wel 36.000 km bereik heeft... alleen buiten en deze wordt ook wel eens uitgescholden voor 'schotel'.... 😇
 10. Je zou natuurlijk ultrasoon (bv HC-SR04 en een arduinootje) de afstand tot het water kunnen meten...
 11. Bedenk dat windrichting nogal snel wijzigt, dus puur op windrichting zou ik niets regelen. Hier ontvang ik met een RTL stick gewoon de signalen op 433.92MHz van mijn windmeter en stuur deze dan door naar Domoticz.
 12. Geen RFXCOM maar een USB RTL dongle is nog goedkoper...
 13. Die oude Davolink modems kunnen niet tegen upnp/dnla verkeer, het eerste wat dan uitvalt is het Wifi verkeer en daarna gaat de rest ook langzaam onderuit. Ik kreeg het hier voor elkaar om dat ding binnen 24uur vast te laten lopen. Zo min mogelijk upnp/dnla verkeer en dan achter de schakelklok ('s nachts een minuut uit) was toen de oplossing.
 14. Wat zijn de beste opties? En wat heb je er voor nodig?
 15. Dit ding is ook niet gemaakt om ergens "achter" te rijden...😉😇🤣
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.