Jump to content

DeltaFM

Members
 • Content Count

  427
 • Joined

 • Last visited

About DeltaFM

 • Rank
  Lid

Aanvullende info

 • Geslacht
  Gaat je nix aan

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. PC (Intel I3) (sorry voor de late reactie)
 2. Hihi, volgens die site kom ik op 220W, ik meet 'maar' 55~60W...
 3. Dat hoeft ook helemaal niet! Hieronder de config voor mijn Smargo ("smargo 1" als serial) [reader] label = smargo1 description = Smargo+ Cardreader 1 enable = 1 protocol = smartreader device = Serial:smargo 1 En ja, je kunt natuurlijk via de udev rules de boel op de kop zetten (=een afwijkend /dev adres geven), maar waarom?
 4. Via de WebIf van Oscam kun je (bijna) hetzelfde doen: Readers -> Scan USB
 5. Gebruik je de readers i.c.m. Oscam? Zo ja, dan jou de serial binnen Oscam moeten gebruiken en dan zoekt Oscam welke poort toegekend is. Ik gebruik de udev rules alleen om de readers bereikbaar voor de non-root gebruiker te maken: SUBSYSTEM=="usb", ATTR{serial}=="smargo 1", MODE="0666"
 6. Kun je de cardreaders niet vastleggen op "serial" ?
 7. Dat lijkt mij een Cablecon connector, da's Deense kwaliteit en deze luisteren heel nauw, voor elk type coaxkabel is er een speciaal type connector. Gooi deze niet door elkaar, dit leidt tot teleurstellingen! (Ik spreek uit ervaring 😊)
 8. oscam hoeft niet al root te draaien, webif gaat ook prima zonder. Het enige is het openen van bv een USB reader, maar dat kun je weer ondervangen door een regel in de udev-rules...
 9. Alleen wanneer je "-b" (background) optie meegeeft anders niet.
 10. Het eenvoudigst via een cron-job: crontab -e En daarin: @reboot /usr/bin/oscam -b -r2 -s -c /var/keys afsluiten met Esc en dan shift+ZZ.
 11. Voor BBC Four is dit: SD: DVB-S met 22000-5/6 HD: DVB-S2 met 23000-3/4 8PSK Mijn resultaten zijn met een Triax 110, deze heeft een gain van 40,2 dBi, een Triax 65 heeft 35,8 dBi, dat is een verschil van 4,4dB. Wanneer ik BBC4 zou ontvangen met een Triax 65 zou dat neer komen op: BBC4 SD: 15,2 - 4,4 = 10.8 dB BBC4 HD: 14,6 - 4,4 = 10.2 dB Beide nog altijd ruim boven de eerder gestelde C/N grenzen (en dan was het zwaar bewolkt en net droog). Dus het kaartje is aan de pessimistische kant 😃.
 12. Kijk een op de website voor de Raspberry Pi , daar word je stap voor stap meegenomen om het OS erop te zetten. Hier heb ik Raspbian op de RP2 gezet, het enige wat ik nog extra opgezet heb is subversion (via een terminal verbinding (ssh, putty): sudo apt-get subversion Daarna oscam source ophalen: svn checkout http://www.streamboard.tv/svn/oscam/trunk oscam-svn Naar de oscam dir: cd oscam-svn Met Oscam met de voor jou juiste opties instellen, zie: ./config.sh Jouw regel wordt iets van: ./config.sh --enable WEBIF TOUCH --disable HAVE_DVBAPI WITH_DEBUG MODULE_MONITOR LCDSUPPORT LEDSUPPORT IPV6SUPPORT ......... En dan compilen (nice is om de prio lager te zetten, RP is ook een mailservertje...): nice -n 19 make CONF_DIR=/var/keys Het zou kunnen dat je nog een driver moet installeren maar dat zie je snel genoeg aan een foutmelding bij config of make... Suc6!
 13. Nou, rand verzorgingsgebied, zie onder, het is momenteel zwaar bewolk (en net droog), dus het kan nog meer dan 1 dB harder...😂:
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy