Jump to content

hcfreak

Members
  • Content Count

    136
  • Joined

  • Last visited

About hcfreak

  • Rank
    Sat4all Regular
  • Birthday April 30

Aanvullende info

  • Geslacht
    Mannelijk
  • Locatie:
    Brabant
  • Interesses
    Home Cinema, sport

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Begrijp ik dat je de Vertex zo kunt instellen dat je apparaat niet meer zo lang bezig is met de handshake "in orde te maken". maar ik begrijp ook dat deze truc voor gevorderden is.
  2. Heb de boel weer aan de praat. Ik heb de switch/convertor voor mijn. JVC vervangen door ook een Feintech en met wat hick Ups heb ik nu al een paar keer alle apparaten op zowel de monitor als het scherm aan de praat. Waarom het nu wel werkt (dacht eerst dat het vooraf aan schakelen van de switch voor de JVC het verschil was, maar daar twijfel ik ondertussen ook aan. Gaat het weer verkeerd dan moet er een HD Fury vertex komen (en moet ik een studie weekend daarvoor inplannen😳😒)
  3. Bedankt. Ik moet dus de vertex kiezen (kost ongeveer 400 euro) als ik met de Feintechs in serie toch geen stabiel resultaat heb. Zal dan wel ff rustig studeren worden gezien de complexiteit/functionaliteit van het apparaat . twee vragen: adviseer je de vertex als eerste in te zetten ook in serie of zoals ik het nu heb (1 feintech achter HDMI I out en 1 achter HDMI II out van de Denon) ? En dan lijkt me dat de vertex in een parallelle opstelling het beste voor de monitor ingezet kan worden, omdat in dat traject lijkt me de meeste problemen optreden.(en dan nog een feintech op mijn JVC een out voor de Darbee die alleen 2 k lust en een out voor de andere HDMI ingang van de JVC die met 4K uit de voeten kan. Zou de HD Fury (nu ik wat al doorgelezen heb) ook van pas komen vwb tonemapping ? (Mijn JVC 9500 kan 4K en HDR aan maar zoals jij als projector man ook weet nooit de volledige luminantie (?) van de UHD disc aan. Tonemapping doen eigenlijk alleen de JVC native 4K projectoren goed i.c.m. De Panasonic 9400 van mij. Heb nu al een geweldig plaatje hoor😀 Ik wil echt graag de krimptang opsturen ik heb hem (per ongeluk) dubbel heb dus out of pocket allleen verzendkosten voor mij. Laat ff weten , kan ook naar ehjj62@me.com (zoveel betere verbindingen met de coax kabel) met blu ray disc lees ik nu kan ik je als UHD man denk ik geen groot plezier doen PS hoe kom je aan al deze kennis ? (Mijn dealer weet dat niet eens)
  4. Erg nuttig dit ga ik allemaal proberen ( de Fury is wel duurder dan de feintech maar als het daarmee stabiel wordt natuurlijk een goede investering) belangrijk om te checken of ik het goed begrepen heb zijn de 2 Feintechs in jouw voorstel in serie geschakeld (ik heb het voor mezelf even uitgetekend) kan ik jou en spiksplinter nieuwe nog in de verpakking F connector krimptang opsturen als kleine geste voor de hulp? (Of anders de schitterende blu ray film Interstellar of Dunkirk? )
  5. Super het is erg technisch maar globaal kan ik het volgen. De volgorde tip is ook super belangrijk. Van het morgen opnieuw testen, want het is me wel duidelijk dat als iets werkt dat dit geen garantie is voor de volgende keer , hoewel ik meestal een vaste volgorde aan houd. De monitor en switch gaan wel gelijk aan bij mij dat moet ik erbij zeggen dan de denon en dan pas de source . Ik ga dat aanpassen met een aparte schakelaar voor de voeding van de feintech.
  6. Vervolg opnieuw ff experiment (advies Old Satterland!) Opnieuw nu in de hoera stemming: ik start op met de Feintech switch op mixed--> geen beeld VU+ zet de UHD player aan (en schakel met de Denon van VU+ naar UHD) en heb Beeld op de monitor 🇱🇺(de HDMI switch t.b.v de JVC stond ook aan) terug naar VU+ geen beeld. Switch zet ik weer van mixed naar Auto en heb beeld van de VU+ ! Hopelijk blijft dit stabiel en behoef ik alleen als ik van de VU+ naar de UHD player gaan de Feintech " een duwtje in de goede richting te geven" Snap het niet helemaal vgl. de piepkleine manual van de Feintech zou AUTO ook moeten werken (al was die tekst mij niet helemaal duidelijk moet ik er eerlijk bijzeggen). kan iemand dat goed uitleggen?
  7. Jammer Jammer nu compleet gefrustreerd: wat gisteren werkte werkt nu niet meer. Ik krijg geen beeld via de monitor van de Pana 9400 wel van de VU+ . Ga op dat andere forum proberen wat wijsheid weg te halen en mijn dealer even in zijn nek hijgen voor een oplossing. elke tip van jullie wordt hogelijk op prijs gesteld
  8. Heren experts thanks a lot! Ik heb het aan de praat! Ik kan van beide bronnen beeld krijgen (monitor en projector) als ik ook de Feintech voor de JVC aanschakel!! (alles "praat" met elkaar 😡)Met de mixed instelling van de Feintech krijg ik geen beeld van de VU+ ook niet als de HDMI Switch/convertor voor de JVC uit gezet is. Snap het nog niet helemaal maar het werkt. (zonder de tweede switch van de JVC aan te zetten had ik beeld van de VU+ bij "Mixed" en geen beeld van de UHD player en wel beeld van de UHD op "Auto" maar geen beeld van de VU+. Voordat het niet meer werkte kon ik met deze keuze van auto naar mixed of andersom ook al zaken oplossen) Ga nog checken of alle bronnen 30 p doen en ga ook naar het Tweakers Denon forum kijken. Fingers crossen dat het blijft werken, ben super opgelucht want ben er uren mee zoet geweest.
  9. als aanvulling: de UHD player en de VU+ geven wel beeld en geluid op mijn JVC projector (daar heb ik ook dezelfde Feintech switch/convertor geplaatst om op HDM 1 2160 te geven en op HDMI 2 in 1080)
  10. Ik heb het geprobeerd: HDMI-CEC van de VU+ uitgezet EN " sla de HDMI EDID over" op aan gezet (beide instellingen nu de groene balk) Helaas: (ik weet dat deze post hier niet thuis hoort) welke volgorde ik ook de apparaten aan zet: wel beeld voor de VU+ maar geen beeld (alleen geluid) voor de UHD player (message: unsupported op het scherm van mijn monitor) Terwijl dat het eerder gewoon goed functioneerde (misschien heb ik niet lang geleden toch een firmware upgrade van de Denon toegestaan??) Dus ook als ik begin met monitor aan, dan Denon aan en HDMI switch/convertor aan en dan de UHD player aan geen beeld. Ook als ik -je weet maar nooit- de andere HDMI I out van de Denon loskoppel als ik dan via de Denon op de VU+ schakel heb ik vervormd beeld (de kleuren) maar dat kun je verhelpen door de monitor even uit en weer aan te zetten. Ik heb ook bij Denon bij HDMI instellingen HDMI conversie uitgezet. Ik snap er helemaal nada van (denk dat ik iets stoms over het hoofd heb gezien)
  11. Heren super bedankt ik ga dit dit weekend uitproberen!
  12. kan het zijn dat de VU+ ongeveer 1 maand geleden of zo (ongemerkt voor mij) een upgrade heeft gedownload (met net een ander HDCP Handshake protocol) waardoor het nu net niet meer werkt? Voor mijn andere apparaten moet ik een upgrade altijd zelf toestaan.
  13. als aanvulling: heb ook de splitter voor/op de projector getest. dwz de HDMI kabel (HDMI 2 out van de AVR) voor de monitor eruit getrokken. Ik kan dan goed tussen de HDM1 en HDMI 2 ingang van de projector schakelen. Zo heb ik beeld via HDMI 2 in van een blu ray speler (dit beeld gaat dus door de Darbee) en heb beeld van mijn UHD player die via HDMI als ik van de projector kies HDMI 1 als ingang, maar....van de VU + krijg ik geen plaatje te zien. Ik zag aan het display dat hij van de wip af was en heb opnieuw geflasht maar nog geen plaatje. Echt een compleet raadsel (omdat met dezelfde spullen en instellingen ik al lang een goed plaatje heb van de VU+ op mijn projectie scherm) De VU+ geeft wel een plaatje via HDMI 2 out van mijn AVR --> naar de Feintech en --> naar de monitor (die ik dus eerst weer aangesloten heb) Ga morgen verder experimenteren.
  14. Ik heb een Feintech HDMI switch/convertor tussen mij AV receiver en een kleine monitor (HD) gemonteerd (advies forum lid) , omdat ik niet mijn projector (aangesloten op een andere HDMI out van mijn AV receiver) wil gebruiken als ik dingen moet configureren etc.(zie bijlage schets aansluitingen) Het heeft een poos gefunctioneerd (hetzij niet vlekkeloos zie onder) maar nu lukt het niet meer om beeld te krijgen. Grofweg: of mijn VU+ geeft beeld en mijn Panasonic 9400 UHD player niet of andersom. Ik ben al uren en uren bezig geweest om alles uit te testen (heb zelfs een nieuw Feintech gekocht en geprobeerd) maar ik snap niet wat er aan de hand is. Let wel: ik heb ook een splitter op de andere HDMI out van mijn AVR zitten (ik splits het 4k signaal naar 2k om dit aan de HDMI 2 ingang van de projector te voeren om HD bronnen met een Darbee (sharpness enhancer) af te spelen. Het 4k signaal gaat naar de HDMI 1 ingang van mijn projector. (ik snap wel dat ik misschien beter dit kan opgeven en de Darbee achter mijn Blu ray speler kan aansluiten (geadviseerd in een andere thread van mij door jullie!) en de splitter op / bij mijn projector kan weghalen, maar ik wil eerst hopelijk met jullie hulp proberen of ik het weer aan de gang kan krijgen) Wie kan me helpen? Het zit niet in mijn Vu+ maar in de samenspraak (HDCP handshake?). Hieronder mijn gedetailleerde "test bevindingen" (hopelijk kunnen jullie als experts daar wat mee): Feintech VS P01201 HDMI 2.0 splitter 1x2 4k@60Hz 4:4:4 HDR.HDCP 2.2 18 bits Als ik de splitter bij mijn projector uitzet (die aangesloten is op de HDMI 1 uitgang van de AVR) krijg ik meestal alleen maar beeld met mijn VU+ (zie onderstaande resultaten). Als ik beeld wil krijgen met mijn UHD player dan krijg ik alleen beeld als ik de splitter voor en op mijn projector aanzet !!! Maar dan heb ik weer geen beeld van mijn VU+!! Op deze manier kan ik dus nooit VU+ beeld op mijn monitor EN via mijn projector krijgen. Toen ik dit nog een keer testte werkte het niet meer !! Ik ben eigenlijk nog niet klaar om het aan jullie voor te leggen, maar nu het ff goed zat wil niet uitloggen want dan is mijn hele verhaal weg. Ik kom erop terug met een reply, wie zich geroepen voelt om alvast een reactie te geven juich ik alleen maar toe! Resultaten testen met de splitter op de projector uit! Volgens mij functioneert dit ook niet naar behoren en kan ik er geen touw aan vastknopen. zet zoals ik het gebruikelijk doe alles aan met een "hoofdschakelaar" (de switch gaat dan meteen aan, daarna de monitor en zet de VU + aan, die staat dan al op stand by)--> krijg beeld. vervolgens switch ik met mijn AV receiver naar de UHD player --> geen beeld Ik ga terug naar via de AV receiver naar de VU+ --> geen beeld (meer) Ik doe de stekker uit de switch en zet hem weer aan--> weer beeld! Schakel naar mijn Blu ray speler (als test) wel beeld maar vervorming qua kleur. Doe mijn Monitor uit en weer aan--> geen beeld Haal de stroom van de switch en zet hem weer aan--> geen beeld Schakel via de AVR naar VU+ ---> beeld maar vervorming qua kleur Doe dan de 220 volt stekker uit de monitor en zet weer aan-->goed beeld VU+ Ik switch met de AVR naar de UHD player--> geen beeld terug naar VU+ ---> wel beeld switch weer terug naar UHD--> geen beeld (op de monitor: no signal en unsupported) Ik trek de stroom stekker uit de switch en sluit weer aan--> alleen geluid van de UHD player switch via de AVR van UHD naar VU---> geen beeld Schakel de VU+ (knop achterop) helemaal uit en weer aan--> logo Open Pli op monitor---> geen beeld van de zender Experimenteer nog door HDMI out 1 te kiezen van de switch i.p.v. 2 ---> geen beeld VU+ switch via AVR VU+ naar Blu ray speler---> goed beeld switch via AVR blu ray naar UHD---> wel beeld ! switch terug naar VU+---> geen beeld weer terug naar UHD---> geen beeld Dan omdat de volgorde van aanschakelen van de diverse apparaten kritisch is (in de periode dat alles redelijk goed werkte trok ik me daar weinig van aan) switch van de stroom gehaald, VU+ power off (schakelaar achterop). Dan eerst VU+ aan en dan HDMI switch aan--> geeft beeld VU+ daarna zet ik de UHD player aan en switch met de AVR naar UHD---> geen beeld (op de monitor no signal en unsupported Ook andere volgordes en starten met de UHD player geven geen UHD beeld. Dus pas UHD beeld als ik stroom zet op de andere splitter. Voor die ene keer vandaag en ook bij vorige gelegenheden werkte dat dus een enkele keer. schema.pdf
  15. Ja dat snap ik van te voren inplannen maar dat was ik helaas vergeten! Nog een vraag, het hoort wel niet in dit forum, maar ik probeer het toch. Ik kan het programma binnen halen en zie beeld, maar als ik mijn screenrecorder aanzet (Quicktime-> schermopname) dan verdwijnt het beeld!! Heb nog iets langer geleden wel een recording kunnen maken. Is dit programma dan afgeschermd (copyrights of zo) ? Is er nog een way out?
×
×
  • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy