Ga naar inhoud


hcfreak

Lid
  • Items

    262
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door hcfreak

  1. Heren bedankt voor het meedenken. De kwestie is opgelost. Oorzaak; om een echt duistere reden heeft CD mijn abo gekoppeld aan een card voor een abo wat ik betaalde voor mijn zus op Cyprus en die  ik in 2020 stop gezet heb (ze ging streamen op een abo van haar zoon ziggo of iets). Een raadsel natuurlijk want na het stop zetten heb ik tot een paar dagen  geleden steeds kunnen kijken met de card (waarvan CD nu zegt dat er geen actief abo aan gekoppeld is) die ik zelf al tig jaar gebruik. Ze sturen me een nieuwe card op  en dat kan alleen een card op voor het card nummer van mijn zus (die card heb ik dus niet meer maar daar komt nu dus een nieuw voor) Maakt mij niet uit op welk nummer van de card mijn abo "loopt".

    Ik heb na het stopzetten in 2020 ook nergens meer over contact gehad met CD. Mijn huidige card tot leven brengen kunnen ze niet (het abo staat op niet actief werd mij per chat medegedeeld) 

  2. Mannen bedankt voor de supersnelle response. Ik begrijp dat ze een kapotte smart card moeten vervangen een hele geruststelling. Ik ontvang CD info en nieuws met mijn VU+!!! 

    (maar dus alle zenders van mijn abo bij CD zoals de NPO zenders niet) Dus toch een defecte smartcard? Ik moet er niet aan denken dat ik de LNB's moet vervangen (en mogelijk de schotel opnieuw moet  uit laten richten) 

  3. Ik heb van de ene op de andere dag geen beeld meer via mijn oude CD M7 in de schuur en ook niet op mijn paradepaardje de VU+ Uno 4k SE in mijn Home Cinema walhalla. In beide apparaten stop ik mijn CD smartcard (die niet meer vernieuwd kan worden las ik op de CD website). De smartcard is erg oud en is nogal eens heen en weer gesleept tussen apparaten. Mijn conclusie is dat de card vervangen moet worden want ik krijg op mijn Technisat Multytenne (4 gekoppelde LNB koppen) ( wel free to air beeld binnen (bv. het 4k demo SES , Das Erste HD, UHD 1 Astra) Mijn conclusie als leek is smartcard overleden. Nu ben ik een nitwit op sat gebied (alhoewel al meer dan 15 jaar een gebruiker) dus heb ik behoefte aan een advies. Wat moet ik kopen, wat kan in de VU+ een CI module? in het slot van de Harde schijf achterin? Of moet ik deze vraag bij CI stuff posten? alvast veel dank

     

  4. IN 2021 aangeschaft en m.b.v forumleden geïnstalleerd en geconfigureerd (zelfs de EDIT van mijn JVC projector ontvangen en geïnstalleerd!!) (een lang proces waarbij ik behoorlijk op mijn tenen moest lopen maar met veel geduld van forumleden gelukt) Werkte als een zonnetje, geen HDCP / Handshake problemen meer gehad ook al had ik in mijn set up 2 Feintech splitters (o.a. om een kleine monitor/display van een te verwerken (down scale) signaal te voorzien) die complicerend werken in de keten (set up o.a. UHD player  Pana 9004, Vu + SE 4k, Denon A 110)

     

    Bij aanschakelen licht dit wonderapparaat even op (integral op de bovenkant wordt in kleur weergegeven) maar na 1-2 seconden dooft de verlichting. Uiteraard (?) ook nergens beeld op mijn monitor en projectie scherm. (hij bleef altijd verlicht tijdens gebruik)

     

    Is het apparaat kapot? IK heb alle software (driver) met hulp op mijn PC laptop staan. Moet ik dat allemaal opnieuw voor elkaar krijgen bij de aanschaf van een nieuwe? Nee toch? Dan moet ik m.n. Old Satterhand weer zo gek krijgen om me te helpen (ik heb wel veel aantekeningen gemaakt toen en probeer het eerst zelf)

    (kan ook nog niet de factuur vinden. Heb hem bij HDF Europe online gekocht) 

     

    goede raad is duur. Wie bericht mij wat ik het beste kan doen (of nog kan testen)? IK kan niet meer zonder dit wonder. 

    IMG_3087.jpeg

  5. super input, ik ben hier v.w.b. mijn andere receiver (in mijn woning een VU plus Uno 4kSE) al eens de mist mee ingegaan. Ik begrijp dat ik de M7 moet instellen zoals de instellingen zijn van de Multitenne?

     

    Ik heb nog een andere check gedaan: dat zou goed passen in jouw  verklaring: op mijn Vu + ontvang ik wel BBC HD etc.

     

    Dit moet gaan lukken ik heb vroeger al eens eerder deze instellingen in de Sat *01 aangepast. Super bedankt als ik er niet uitkom (doe het morgen) meld ik het even. Dit moet wel de oorzaak zijn (zegt deze newbie die al tig jaar sat receivers heeft 

  6. Ik heb een M7 Sat 801 CD ontvanger in mijn schuur met een Technisat Multitenne met 4 LNB's in één huis op mijn dak. (staat 1 sat goed gericht dan staan de andere dat ook)(3 x Astra en Hotbird 13) 

     

    Ik kijk soms naar BBC One HD en BBC Two HD (ik heb een HD family abo). Beide zenders heb ik kunnen ontvangen.

     

    nu krijg ik bij deze zenders (en alle zenders waarachter (28) staat!)(en ook met nummer 13!)   de melding slechte of geen ontvangst.(ook bij prima weer)

     

    wie kan me een goede tip geven waarmee ik verder kan? Super bedankt alvast (in de schuur moet ik zijn als ik wil roken en wil dan niet Wimbledon missen)

  7. In de eerste plaats bedankt voor de hulp. Jouw uitleg begrijp ik min of meer. Het is ook precies wat ik schreef namelijk dat de Integral zo slim is dat hij "het verkeerde signaal" (wat hij ontvangt bij de instelling "automatisch") niet accepteert en de instelling van de Fidelio afwijst als het ware (en de instelling automatisch in de Fidelio gewijzigd wordt) .

    Het is altijd moeilijk om heel duidelijk op te schrijven wat er gebeurt.

    T.a.v. jouw vraag: voor zover ik het begrepen heb (wat ik zie gebeuren) is dat de 24 framerate niet compatibel is (hetgeen ook klopt met wat je schrijft).

    Ik krijg geen beeld probeerde ik duidelijk te maken op mijn monitor maar zie alleen heel kort 180/24 op het scherm voorbij komen (rechtsboven) .

     

    Zeg jij nou dat ik bij de instelling "automatisch" wel beeld van mijn JVC zou moeten zien. Het is niet interessant want ik heb altijd de monitor aan, maar kan het nog wel testen. Dat hoor ik eventueel nog wel.

     

    Als het nog nodig is ga ik het nog wel een keer testen.

  8. hierbij de test die je voorstelde. Ik heb de Fidelio direct op de Integral aangesloten (ipv de kabel van de Denon) .

    Opmerkelijk: ik wou ook  even testen wat de Integral GUI zou aangeven als ik de Fidelio weer op automatisch zet (de HDMI resolutie)(waar  dus het probleem zat!)

    Maar in deze set up lukt dat niet. Het scherm gaat op zwart (toont een fractie va een seconde boven in het scherm 1080/24 Hz) en komt terug op de nieuwe instelling 1080P. Op deze manier aangesloten is de Integral te slim om deze instelling (dwz "automatisch")  toe te staan ? 

    opname 1.jpeg

    opname 2.jpeg

  9. Hi Old Satterhand,

     

    dat ga ik vanmiddag even proberen omdat ik dat wel interessant vind en iets wil leren MAAR jouw eerste tip was al raak.

     

    Ik heb de Fidelio -->Instellingen--> Video HDMI die stond op automatisch omgezet naar 1080p en alles werkt!!😇

     

    (was ik zelf nooit opgekomen)

     

    Ga het nog een keer testen en laat je ook weten wat er uit deze test komt (ook omdat ik dit ook wil beheersen). 

     

    super bedankt (was al bang dat ik afscheid moest nemen van deze speler die wel kuren had maar er toch mooi eruit ziet, supergoed gebouwd is en indertijd lovende reviews had)

  10. Beste Steun en toeverlaat, goed om van je te horen. Ik heb echter 1 blunder gemaakt en was vergeten te melden dat ik wel degelijk iets verander had. Ik heb mijn Fidelio vervangen door een ander exemplaar (daarna is het communicatie probleem ook begonnen) Mijn oude Fidelio BDP  9700/12 heb ik in 2014 gekocht en weer in gebruik genomen omdat de andere kapot ging. Ik voeg toe 2 plaatsjes je ziet op de GUI dat mijn Pana wel herkend wordt en mijn Fidelio niet.

     

    Ik had al op AUX 1 (front ingang) geprobeerd (dus wel in de keten met de Integral II) maar ook geen herkenning. Ik ga morgen checken of ik de upscaling heb uitgezet. Je bent er weer razend snel bij het ik zeggen, wel een opluchting voor mij (ik ben wel natuurlijk ook razend snel bij om te kijken of er een reactie is)

    Tot zover al erg bedankt, als je het goed vindt ga ik nu ff voetbal kijken😀 Ik kan natuurlijk ook even checken of de Denon de Philips speler herkend zonder de Integral ertussen (kwestie van een paar HDMI kabels even verwisselen) Ga ik ook morgen doen en dan meld ik me weer!

    IMG_2442.jpeg

    Schermafbeelding 2021-11-13 om 20.45.00.png

  11. Neem me aub niet kwalijk, dit topic hoort hier niet maar ik weet niet waar wel. En....omdat ik hier nog niet lang geleden de experts getroffen heb die hier alles vanaf weten en mij in 1 klap verder kunnen helpen. Old Satterhand met name heeft mij stap voor stap ingewijd in de Integral II en dat werkt als een zonnetje (geen HDCP problems meer en nog veel meer nuttige opbrengsten).

     

    Mijn probleem is simpel: In mijn setup (de Integral II ((als scaler en splitter)) tussen mijn Denon A-110 en monitor (t.b.v. downscaling omdat deze geen 4k aan kan) EN  mijn JVC projector die wel 4k aankan (4k e-shift).

    Als ik alles aan heb en mijn Pana 9004 UHD player aanzet zie ik dat de Integral wakker wordt, de info van de Pana komt als source gegevens via/van de Integral op het scherm en het schermt gaat de disc afspelen. Idem een andere source. Maar.....mijn Philips Fidelio Blu ray speler heeft kuren gekregen (daarvoor geen probleem, heb ook niets veranderd bij mijn weten). De Integral wordt niet wakker (de leds van het wonder apparaat lichten niet op) en er verschijnt geen source info (noch via de Denon noch via de Integral) op mijn monitor display. De Fidelio werkt probleemloos als ik het apparaat (waar ik een beetje aan gehecht ben, anders zou men zeggen je hebt toch een UHD player! En soms is het prettig om een andere schijf alvast in een tweede afspeler op te starten) direct op de monitor aansluit!!

     

    Nogmaals excuus voor deze topic vervuiling, als de experts mijn vraag gevonden hebben kan de tread ook snel weer gesloten worden (of de moderator verplaatst het topic!) dank bij voorbaat, hcfreak

  12. Ben niet zo bekend met de player. Hij kost extra bovenop mijn CD abo nog eens 10 euro per maand dacht ik. Kan ik die App dan installeren op mijn Pana UHD player of kan ik beter een Apple TV aanschaffen?? (100 euro)

    (een alternatief voor mij is een ethernet kabel verwisselen (een internet kabel die naar boven omwisselen voor een  interactieve TV kabel)  die vanaf de begane grond naar mijn Home Cinema gaat op de 2- e verdieping en een settop box van KPN met wel Eurosport HD naast mijn VU+ zetten)

  13. Dat is mooi balen! Dit was dan vrij recent eruit genomen. 

    Ik heb Eurosport Duitsland bekeken maar dat is SD eigenlijk niet om aan te gluren op een groot scherm.

    Hoe stom is CDS dan wel niet? ergens een oplossing voorhanden bijvoorbeeld een andere provider (al is dat lastig dat weet ik).

    Hoe lossen jullie zoiets op. Eurosport HD zal  alleen beschikbaar zijn in abo vorm niet FTA. Ik heb 4 LSB's : 3 x Astra en Hotbird.

     

    de gouden tip als die al bestaat is welkom. In ieder geval toch nog bedankt voor dit slechte bericht!

  14. Ik heb een poos geleden een  verklaring over deze melding voorbij zien komen op dit forum, maar dar kon ik als leek niet mee uit de voeten.

    IK heb de VU+ UNO 4k SE met OpenPli  en ontvang o.a alle NPO/CD zenders (HD Family pakket) maar mijn favoriete Eurosport I HD blijft het zwart en zie ik deze melding.

    Wat is dit en kan iemand mij makkelijk uitleggen hoe ik dat kan fixen? super veel dank alvast.

  15. helder verhaal. Ik heb altijd alleen beelduitval op mijn projectiescherm (de monitor niet). Dus ik hoef niet de oorzaak bij de bron te zoeken en deed dat ook niet.

    Daarmee ben ik dus (voorlopig) ook niet bang dat het probleem bij de HDMI ingang (print verbinding) zitten. temeer daar ik die beugels gebruik en ook voorzichtig ben als ik HDMI kabels in de apparaten stop. 

    Ik ga nu nog zo'n Delock kabel bestellen en breng de te lange Forest kabel terug. (de delock kabels zijn ook niet zo massief)

    ben wel super tevreden dat ik nu alle problemen opgelost heb, geen handshare problemen meer en ook met 597 Mhz een stabiel beeld!

    (hoe vaak ik heb niet zitten te hannesen als ik door handshake problemen geen beeld had- de boel weer uitzetten, andere volgorde aanzetten etc- is niet meer te tellen) Ik ben een HDFury fan geworden, bedankt voor alle en de langdurige support!

  16. Ik zie dat mijn vorige bericht niet is doorgekomen. Hierbij een update:

     

    de vorige kabel (een oude maar dikke jongen uit het 2k tijdperk) had ik voor de test uit mijn blu ray speler -Denon verbinding gehaald.

    Dus vandaar dat ik op zoek was naar een nieuwe andere kabel.

     

    Maar gisteren getest met een Audioquest Forest (budget line) (speciale ? aanbieding dealer € 27) op de verpakking 18 Gbps voor de verbinding Feintech naar de JVC

    .--> geen goed resultaat beelduitval  (met nog steeds de nieuwe kabel van 10 meter van HDF van de HDF naar de Feintech)

     

    Vandaag binnengekomen een HDMI (0,5 meter) 48 Gbps kabel (incl verzendkosten €25) getest: in 10 minuten 4 keer beelduitval.(merk Delock) 

    Wat nu? 

     

    Toen de Forest gebruikt voor de VU+ naar de Denon EN de nieuwe 48 Gbps kabel laten zitten (Feintech--> JVC) . Getest: in 10 minuten geen beelduitval!!!

     

    welkom in de wondere wereld van de kabels (eerst deed de oude 1080 kabel voor Feintech-->JVC het stabiel 10 minuten lang! met een 597 Mhz signaal.

    Dezelfde kabel zat tussen de VU+ en de Denon! Nu zit daar voorlopig dus de Forest; klaarblijkelijk moest ik beide kabels upgraden! (na veel tests) 

  17. Heb inmiddels (sorry heb ff langer geduurd) 2 kabels getest.

     

    De kabel vanwaar ik dacht dat het misschien de bijgeleverde HDMI kabel was van de HDF (zie foto boven) gaf helemaal geen beeld.

    Vanmiddag naar de dealer geweest en van de budget line van Audioquest (Forest) een kabel van 1 meter gekocht.

    De chocolate versie van 1 meter (0,6 meter niet op voorraad en praktisch even duur!!) blijkt 100 euro te kosten.

    Dat vind ik toch te gek.

    De Forest zou qua spec 18 Gbps moeten kunnen, maar het beeld valt na iets meer dan 2 minuten al uit en komt ook niet meer terug (binnen meer dan 30 seconden) Deze 18 Gbps staat op de doos. Dus die kan ik weer terugbrengen. Heb bij HDF gekeken. Jammer genoeg leveren ze als kortste lengte 2 meter anders had ik ze al besteld (40 USD per 2 !!). Heb liever niet zo lange kabel heen en weer krullen boven mijn JVC. 

    Goede raad is duur. Ga nog even op internet zoeken, maar dat is ook een avontuur want 18 Gbps op de verpakking zegt dus niet veel.

  18. Heb de kabel gewisseld van HDF naar de JVC: 10 minuten lang geen black-out (VU+ 597 Mhz signaal 4.2.2)  Heb met jouw hulp een grote winst geboekt v.w.b. stabiliteit!!

     

    NB heb een vrij oude HDMI kabel van mijn Blu ray speler gebruikt Met daarop geschreven: 1080 p 1.3 b! (wel een super dikke kabel al zegt dat niet veel)

    De originele kabel van HDF : ik heb nog drie kabels die ervoor in aanmerking komen. De meest voor de hand liggende zie foto.

    Er staat alleen op high speed HDMI kabel with ethernet. Het merk: Gooboy

    Die is 1 meter lang en ga ik ook nog wel testen.

     

     

    thanks a lot (besteed is zonder t, zie boven)

     

     

    IMG_2226.jpeg

  19. gaat mij even boven mij  pet vertaling van enen en nullen in analoog (maar gelukkig hoef ik dat niet te begrijpen)

    Dat beetje kennis van digitale technieken heb ik zelfs (in mijn Phlips tijd kon ik heel aardig uitleggen hoe een CD speler werkt)

     

    ik zit ook in het kamp van "er is veel onzin over kabel kwaliteit". Ik ga kijken of ik de HDF kabel kan detecteren (ik heb hem niet weggegooid maar moet hem als HDF herkennen tussen mijn andere HDMI kabels). Ook kan ik nog eens proberen met een kabel die ik voor mijn sources --> naar Denon gebruik. Dat zijn geen prul dingen (uitgaande van de buitenkant en de prijs al zegt dat ook niet alles ben ik ondertussen achter gekomen).

    De dure Audioquest Chocolate ga ik bij mijn dealer halen om te proberen. Heb ik nul black-outs dan is 40 euro heel goed besteedt.

    Laat het weten! Bedankt. 

     

  20. bedankt weer veel geleerd (wist echt niet dat het HDMI signaal  analoog is, begrijp dan wel beter 'het verlies verhaal')

     

    ga vandaag of morgen zeker de Feintech vervangen door de HDF (monitor doet dan niet mee, dat begrijp ik) maar dan weten we toch wat eruit komt?

    (nmnl. nul komma nul black outs)

    Morgen ga ik een korte chocolate halen voor de interface HDF en JVC en neem dat misschien meteen mee als volgend bericht.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...