Ga naar inhoud


andelun

Lid
  • Items

    38
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Aanvullende info

  • Geslacht
    Gaat je nix aan
  • Locatie:
    Mooie stad achter de duinen (niet den haag)
  • Interesses
    Vele

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

andelun's prestaties

  1. De schotel is met voet en tegels versleept. De schotel is ontzet en het brandpunt niet meer in het midden. Dat wordt nieuwe schotel en schadeclaim. bedankt voor alles, groet André
  2. Dit weekeinde de handen vol - leuk- aan ons kleinkind van 3 dat logeert en maandag ga ik verder met de schotel en sluit de ontvanger direct aan op astra 1 lnb. Maar wat betreft de signaalzoeker. Als die aangesloten is op de lnb van astra 19.5 en zelf aangeeft dat het de 19.5 is. Dan na iets draaien een hogere signaalsterkte aangeeft maar nog geen kwaliteit. Horen er dan zendernamen bij de transponder te komen? Moet ik elke transponder checken en evt de schotel bijdraaien of iets kantelen? Kan dan de kwaliteit op 50+ komen? Ik heb helaas geen idee wat wat is.
  3. inderdaad schotel Maximum 85 ben net het dak opgewerst voor foto schotel en lnb's
  4. Idd 4 losse lnb's. Heb eind vorig jaar bij * de kabels en dysecqs vervangen en laten richten. Alles werkte - na een korte storing - goed tot de schotel door de aannemer van de buren verplaatst werd. Ik ben nu op mijn volkstuin, herbouw schuur aan het voorbereiden, en weet niet zo het merk van de schotel. Het is een brede ovale. Vanavond of morgenochtend ga ik het dak op voor een foto.
  5. Ik heb de Finder aangesloten op de LNB van Astra 19.2.De app gaf aan dat het de satelliet 19.2 is. Toen ik de Finder aansloot op de LNB van 23.5 gaf de app aan dat het satelliet 23.5 is. Idem bij de LNB's van 28.2 en 13. Dit gebeurde vanzelf. Dus ik nam aan dat het klopte, ook omdat de signaalsterkte ruim 90 werd na wat draaien. Zit het toch anders? Dat de app willekeurig een satelliet aangeeft en dat ik handmatig dit in de app dan de juiste satelliet moet kiezen?
  6. Ik wil mijn schotel richten met de GTMEDIA V8 BT05. Ik krijg per LNB een signaalsterkte van ruim 90% en alleen bij 23.5 een kwaliteit van 30. Beneden geeft de ontvanger geen beeld. Graag advies. Ik heb de bt05 op de LNB Astra 19.2 aangesloten. De bt05 liet direct zien dat het de Astra 19.2 is. Bij de transponders kwam geen zendernaam te staan. Ik heb 2 transponders geprobeerd. Na wat schuiven had ik een signaalsterkte van 92% en een kwaliteit van 0. De kwaliteit werd niet hoger na wat proberen. De 23.5 28.2 en 13 (hotbird) gaven ook een signaalsterkte van 90-92%. Alleen de 23.5 had een kwaliteit van 30%. Beneden heb ik de ontvanger aangezet (aan/uitknop) maar geen ontvangst en geen signaal. De korte handleiding maakt me ook niet zoveel wijzer. Graag advies. Alvast bedankt, André
  7. Begin maart was de ontvangst weer goed. Midden maart is een aannemer begonnen met het bouwen van een halve etage op het platte dak van mijn buurman. Tijdens mijn wandelweek in Sauerland heeft hij de schotelantenne aan de kant geschoven ivm met de werkzaamheden. Geen ontvangst natuurlijk. Gisteren heb ik de schotel weer op z'n plek gezet en proberen te richten met de GTMEDIA V8 BT05 en het wil met niet lukken. Omdat dit een ander topic wordt sluit ik deze af en open een nieuw topic met de titel 'Schotel richten met de GTMEDIA V8 BT05' Gedankt allemaal
  8. Ga ik controleren, dat wordt volgende week. Ik laat het resultaat weten. Bedankt voor jullie hulp. groet
  9. Oei, de stroom er af, moet ik aan denken. Even puzzelen. Kabel 1 op tuner A en kabel 2 op tuner B geeft wegvallen signaal op tuner A. Na omwisselen kabels het volgende. Kabel 2 op tuner A gaat goed, kabel 1 op B geeft wegvallen. Lijkt dat tuners goed zijn. Ik ga ook nog kijken naar vrije zender op 23.5 dus niet de Canal Digital zenders. Openpli 8.x is geflashed. Toen via openpli de zenderlijst geinstalleerd.
  10. Op de ontvanger heb ik ze omgedraaid en kwam er zo achter dat tuner B het zonder storing doet.
  11. Ik neem aan dat je de 2 coax kabels bedoeld van LNB naar dyseqc. Goed idee. Dat wordt volgende week het dak op.
  12. Schotel: Maximum E-85 Multifocus schotel Afstellen wil ik zeker finetunen. Welke satfinder is handig? Tijdens mijn vakantie vorig jaar hoorde ik van de gtmedia v8 finder als ik het goed heb. Suggestie voor een goede gewenst. Vorig jaar moet er op dit forum ook een goede handleiding zijn geplaatst, kan deze alleen niet vinden. Inderdaad, tuner B geeft ongestoorde ontvangst.
  13. Update. Ik heb de ontvangst van tuner A (die met uitval op 23.5) vergeleken met die van tuner B. Tuner B werkt perfect, geen uitval. --> Betekent dit dat de dyseqc tuner A stoort op de aansluiting van de coax kabel naar LNB 23.5? Omdat de satbox tuner A voorrang geeft heb ik als tijdelijke praktische oplossing de coax aansluitingen op de satbox verwisseld. Of kun je in de satbox aangeven dat tuner B voorrang krijgt?
  14. Het signaal 23.5 Astra valt regelmatig weg. Dat van 19.2, 28.2 en 13.0 niet. Ik heb het probleem sinds ik vorige week de AB-com PULSe4K heb na het kapotgaan van mijn satbox Formuler F1. De dysecq's (2 stuks), LNB's (4 dubbele) en coax kabels zijn vorig jaar vernieuwd. De signaalsterkte van 23.5 is 60%, die van 19.2 groter en die van de andere iets lager (28.2 45% en 13.0 47%. Mijn simpele gedachte is dat als er een signaal wegvalt dat toch eerder dat van de 28.2 en 13.0 zou zijn. Ik lees dat de PULSe een lagere signaalsterkte weergeeft dan veel andere satboxen. Waar zou het wegvallen aan kunnen liggen? Alvast bedankt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...