Ga naar inhoud


Dutchpark

Lid
  • Items

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Dutchpark

  1. Je kan toch kiezen voor Canal Digitaal of voor de KPN of glasvezel als dat mogelijk is dus je hebt dus een bewuste keuze gemaakt UPC is het voor jou geworden namelijk

    ik had in mijn vorige woning satelliet, maar dat is nu niet mogelijk ivm bomen die zicht blokkeren.

    KPN al eerder over mijn adsl lijn geprobeerd maar beeld valt steeds weg omdat ik te ver van de centrale woon.

    Kortom: kabel is mijn enige optie en dus kan ik geen provider kiezen???

  2. Nee dat lijkt me ook niet meer dan logisch,jullie UPC klanten hebben bewust gekozen voor UPC wij Ziggo klanten worden gewoon ongevraagd overgezet zonder daar iets over te zeggen te hebben dus lijkt het me niet meer dan logisch dat ons eerst tijd word gegeven om opzoek te gaan naar iets anders mochten er veranderingen komen waar wij ons niet in kunnen vinden,zo zou ik dus nooit voor UPC hebben gekozen omdat je daar geen vrije keuze van de ontvanger hebt

    Maar niemand heeft ooit kunnen kiezen in het verleden; op je kabelaansluiting zit maar één provider en die wordt je opgedrongen.

  3. Sinds gister krijg ik op beide tuners geen signaal meer. Nieuwe zenderzoek levert geen resultaat op.

    Heb de firmware opnieuw geinstaleerd en zelfs Enigma2 er weer eens op gezet die het vroeger gewoon deed, maar in beide gevallen weer geen signaal.

    LNBs en schotel zijn in orde, want andere receiver ontvang wel signaal.

     

    In het LNB menu van de TF staat de spanning uiteraard "AAN"

    Als ik de spanning op de coaxaansluiting van de TF van zowel LNB1-in als LNB2-in meet krijg ik 14 volt.

     

    Iemand enig idee?

  4. volgens broadbandtvnews gaan NED1,2,3 ook op deze wijze naar HD en dit zou gratis zijn???

     

    Dutch PSBs go HD on satellite

    By Robert Briel

    December 7, 2009 09.33 UK

    The HD versions of the three Dutch public channels Nederland 1, 2 and 3 will become available on the DTH platform Canal Digitaal Satelliet by March 31, 2010 at the latest. The channels will be available free-to-view.

    At the moment, only Nederland 3 HD is available on satellite. The other two channels will be added when Canal Digitaal (CDS) has re-arranged its bouquet of thematic channel on a transponder at Astra at 23.5 degrees East. Currently broadcast in MPEG-2, the thematic channels will switch to MPEG-4 in order to make bandwidth available for the additional HD channels.

    Dutch viewers are entitled to free reception of the SD versions of the public broadcasters with a smart card from CDS. The same procedure will be used for the reception of the three public HD channels.

  5. Wat WPW zegt klopt, maar ik denk dat Sjaak iets anders bedoelt:

     

    In de Canaal Dictator tabel staan ook fouten, bijvoorbeeld dat BBC op Astra zit, terwijl dit dus Astra2 moet zijn.

    Dit kan je op je TF niet aanpassen (wel op je PC met TOPSET).

    Dit is verder alleen op te lossen door automatische scan te gebruiken en NOOIT fastscan.

  6. Stijnvogel,

     

    Jammer dat je het niet op de pvr5000 kon testen. Volgens mij moet het op alle Topfields werken, maar weet het niet zeker.

     

    De "out of bound -1" foutcode krijg ik ook soms. Dit zit in een rotte dll van windows zelf. Kan geen kwaad door gewoon op OK te drukken. Ik heb besloten om eventuele errors niet door het script automatisch OK te laten geven, want ik weet niet welke andere foutsituaties zich voor kunnen doen.

  7. Sjaak,

    Bij het vergelijken van 7700 en 7710 hebben we voor beiden exact hetzelfde gedaan:

    • zenderlijsten verwijderd door fabrieksinstellingen terug te zetten

    • nieuwe CD firmware erop gezet

    • zenders gezocht
    Toen vergeleken en geen verschillen gevonden.

     

    De 7700 heeft wel DISEqC 1.2 motorsturing. In de Duitse firmware is deze echter uitgeschakeld. Als de duitse bezitters nou de CD firmware nemen kunnen ze het wel gebruiken en heeft deze FW toch nog bestaansrecht smile

    De apparaten zijn echt exact hetzelfde.

  8. Origineel bericht van: Sjaak(k)
    Dutchpark, je klaagt nu wel over de CD FW, maar je vergeet dat jij geen "echte" CD 7710 hebt maar een geimporteerde 7700hd. Daar is verder niets mis mee hoor, maar die heeft nu zijn beperkingen, daar zit standaard geen MHW epg in en moet daar dus niet over zeuren. whistle
    Citaat:
    ik vraag me af waar Canaal Dictator en de Nederlandse importeur mee bezig zijn om een eigen FW te laten maken. Dit kost de fabrikanten veel bloed, zweet en tranen om maar aan die belachelijke Canal Dictator eisen te voldoen om goedkeuring te krijgen

    Juist de nl importeur is te prijzen dat hij mede fw ontwikkeld voor zijn eigen type gekeurde CD ontvanger voor de nederlandse markt (iets waarvoor hij vet heeft moeten betalen).
    Je moet daarom nu niet klagen dat je gepatchte 7700hd nu niet goed werkt. Als je een CD 7710hd uitvoering hebt zoals ondergetekende heb je die problemen niet zoals je ook op het board kunt lezen. wink
    En je had het over de diseqc instelling, dat is voor CD de normale volgorde. Als je de andere gecertificeerde CD ontvangers neemt dan hadden die in het begin alleen Astra19, omdat daar hun pakket opzit. Later kwam Astra23 erbij, logisch toch dat je dan je diseqc op 2 van 4 gaat zetten. En nu er ook HD bijgekomen is hebben ze de Astra28 toegevoegd, en die op 3 van 4 gezet.
    Ik vind het een logische volgorde, en niet de Hotbird erbij zoals op een Multytenne omdat daar geen CD pakket zenders zitten. blush Vergeet niet dat je het vanuit de policy van CD moet bekijken, en dan is die keus nog niet zo gek cool


    Sjaak,

    Ik heb ook de 7710 van mijn broer hier aangesloten gehad en deze heeft precies dezelfde problemen. Logisch, want de 7700 en de 7710 hebben exact gelijke hardware. Ik begrijp je opmerking over "patched" dan ook niet. De enige patch is loaderaanpassing en dit heeft geen invloed op het funtioneren van het apparaat.

    De "MHW EPG" zit niet in de hardware, maar in de firmware.
    Je hebt het over de "standaard MHW EPG", maar CD houdt zich niet aan de standaard (zoals ARD) en daarom moet er aparte firmware ontwikkeld worden.

    Verder vind ik het vreemd dat je het logisch vind dat CD de DISEqC volgorde verplicht oplegt. Dit is niet nodig en noodzaakt Multytenne gebruikers om een compleet nieuwe schotel aan te schaffen.

    Als CD het zogenaamd makkelijker wil maken met door hun bepaalde zendernummers is daar niets op tegen, zolang dit maar niet gedicteerd wordt en dus middels instellingen door de gebruiker in of uit te schakelen is.

    Als er een andere aanbieder van Nederlandse zenders was die zich wel aan de standaarduitzendnormen van tunerfabrikanten houdt, dan zou je mij niet horen. Helaas heeft CD een monopoliepositie en stelt zich mijns inziens te dictatoriaal op.



  9. Als je de 7700 FW neemt, dan werkt je EPG niet lekker.

     

    Als je de 7710 FW neemt, dan kan je de zendernummers niet aanpassen, ook niet die zijn gevonden met fastscan!

    Bovendien worden de zenders die je zonder fastscan zoekt, opgeslagen met nummers vanaf 1000.

     

    En Canal Dictator fastscan verandert de DISEqC 1.0 instellingen naar haar eigen volgorde volgorde. Doet dit alleen voor tuner 1, terwijl ze weten dat er 2 tuners aan boord zijn!

    Vele consumenten hebben een andere volgorde. Bij een Multytenne staan de DISEqC 1.0 instellingen zelfs vast en kan je deze niet eens veranderen!!!:

     

    Satelliet...............Multytenne...CD

    --------------..........----------...-------

    Hotbird...13.0..........2van4........4van4

    Astra.....19.2..........1van4........1van4

    Astra2....28.2..........4van4........3van4

    Astra3....23.5..........3van4........2van4

     

    Andere fout is dat in de fastscan tabel staat dat de BBC op Astra zit terwijl dit Astra2 is.

    Het houdt niet op: Als je na fastsan de andere satellieten automatisch zoekt gaat het goed, totdat je de topfield uitzet; bij weer aanzetten ben je ALLE zenders kwijt.

    Gelukkig gaat het goed als je eerst de automatische zoek doet en daarna fastscan (vergeet niet daaarna de DISEqC voor Tuner1 weer goed te zetten!)

    Ik raad je aan om sowieso NOOIT fastscan te gebruiken!

     

    Omdat de EPG van de 7710FW beter werkt (hoewel, erg veel gaten en hij springt niet automatisch naar het huidige tijdstip) gebruik ik de 7710 FW, omdat je automatisch kan zoeken EN de zendernummers met TopSet aangepast kunnen worden.

    Vervelend werkje als je dat met de hand moet doen, maar het kan ook geautomatiseerd met het programma "AutoHotKey". Zoek ff met Google waar je het kan downloaden. Installeer deze dan (slechts 235kB); het verandert niks in je registry.

    Om AutoHotKey het werk te laten doen heb ik bijgaand scriptje "Override CanaalDictator ChannelID.txt" geschreven

     

    Zodra je de zenderlijst m.b.v. TopSet in de door jou gewenste volgorde hebt gezet en je voordat je TopSet afsluit het scriptje uitvoert, dan zijn de Canal Dictator nummers gevuld met de door jou gewenste waarden. Zie voor verdere uitleg de readme.txt.

     

    Ik vraag me af waar Canaal Dictator en de Nederlandse importeur mee bezig zijn om een eigen FW te laten maken. Dit kost de fabrikanten veel bloed, zweet en tranen om maar aan die belachelijke Canal Dictator eisen te voldoen om goedkeuring te krijgen, terwijl ze die tijd beter kunnen steken in onze wensenlijst. Importeur is er blij mee omdat Canal Dictator mensen bang maakt om een niet goedgekeurd importmodel te kopen, terwijl de 7700 en 7710 exact hetzelfde zijn.

    Dit ten koste van fabrikanten en GEBRUIKERSONVRIENDELIJKHEID !!!

    Ze pretenderen alles eenvoudiger te maken, maar het tegenovergestelde is waar gezien de vele vragen op dit forum.

    Override CanaalDictator ChannelID.txt

    readme.txt

×
×
  • Nieuwe aanmaken...