Ga naar inhoud

Editie 24 - Mut@nt HD2400


Michel
 Delen
Volgers 0

Aanbevolen berichten

 • Beheerders

Euro Global uit Enschede stuurde ons een Mut@nt HD2400. Het betreft hier voor de afwisseling een echte quadtuner met vrije tuner keuze. Hierbij moeten we opmerken dat het niet helemaal vrije tuner keuze is, want het apparaat wordt standaard uitgeleverd met twee DVB-S2 tuners, maar die kan je wel optioneel vervangen door twee, drie of maximaal vier DVB-C-/T(2) tuners. Uiteraard is ook een mix van beide mogelijk.

 

doos.jpg

 

Er is nog iets bijzonders aan deze Mut@nt want de fabrikant is bezig met een softwarevariant met XBMC, waar binnen XBMC een soort plug-in draait die sterk lijkt op een deel van enigma2. Men heeft in ieder geval geprobeerd de functionaliteit die men implementeert zo veel mogelijk op enigma2 te laten lijken. Hierover later meer.

 

alles.jpg

 

In de doos treffen we naast de Mut@nt HD2400, een prima HDMI kabel, de netvoeding, een tuner doorluskabeltje, de afstandsbediening, een beknopte Engelstalige gebruiksaanwijzing en een setje schroefjes t.b.v. het inbouwen van de harde schijf aan. Euro Global was zo vriendelijk om ons ook een optionele DVB-S2 én DVB-C/T(2) tuner te sturen, waarvoor dank.

 

Bekijk hier de unboxing video:

 

De Mut@nt HD2400 beschikt over een moderne Broadcom 1300Mhz Dual Core chipset van het type BCM7425B2. Er zit 1GB NAND flash en maar liefst 2GB DDR3 geheugen in. De HD2400 ondersteunt hardware transcoding in HD!

 

Op de achterzijde van de HD2400 van links naar rechts de twee ingebouwde (maar verwisselbare) DVB-S2 tuners, twee lege tuner uitbreidingssloten, de temperatuur geregelde ventilator, SCART, Component Video, Composiet Video, analoge stereo uitgang, optische S/PDIF, HDMI in- en uitgang, Gigabit netwerk, 2 x USB 2.0, de aan/uit schakelaar en de aansluiting voor de netvoeding.

 

Bijzonder is de HDMI ingang, die het mogelijk maakt een HDMI signaal (zonder HDCP) tot 1080p60Hz op te nemen.

 

achterkant.jpg

 

De voorzijde van de HD2400 is wat saai en ouderwets vormgegeven. Toch vind je er alles dat je verwacht te vinden bij een receiver in deze prijsklasse. Links een stand-by toets, kanaal ˄/˅ toetsen, volume ˄/˅ toetsen, een grafisch monochroom OLED display en een klepje. Het display heeft zeer veel detail, maar gezien het vooral brede, maar niet zo hoge formaat kan je er eigenlijk maar beperkt leesbare tekst op weergeven. In OpenPli geeft men standaard de zendernaam, tijd, voortgangsbalk én het lopende programma weer en dat is al te veel om dit fatsoenlijk leesbaar te tonen. Zo kan je op 3 meter afstand eigenlijk al niet meer goed lezen wat er op het display staat. Minder en vooral grotere tekst zou bij dit display geen overbodige luxe zijn.

 

front.jpg

 

Achter het klepje 2 CI sloten, twee smartcard kaartlezers en een USB 2.0 aansluiting. Het klepje sluit met een magneetje en dat is natuurlijk prima!

 

klepje.jpg

 

Bij de afstandsbediening van de HD2400 is, in tegenstelling tot alle andere ons bekende set-top-box afstandsbedieningen, gekozen voor een ingebouwde accu in plaats van batterijen. Deze kan met behulp van een, vreemd genoeg niet meegeleverde USB->MicroUSB kabel, opgeladen worden. Dat wordt dus lastig laden als je niet over een dergelijke kabel beschikt. Deze had de fabrikant wel even mee mogen leveren. Gebruik je de afstandsbediening langere tijd niet, dan kan je de stroomtoevoer middels een aan/uit schakelaar aan de zijkant onderbreken.

Een ander bezwaar is dat de kleurtoetsen zich helemaal onderaan de afstandsbediening bevinden. Juist die toetsen worden zowel in Enigma2 als in XBMC veelvuldig gebruikt en het is dan niet bijzonder praktisch als je hiervoor steeds 'om moet pakken' of twee handen moet gebruiken. Verder produceren de toetsen een wat hinderlijk klikgeluid. Omdat de meest belangrijke functies zich in een ring direct rondom de cursortoetsen bevinden, is een bedienfout snel gemaakt. Met name in schemerlicht of in het donker. De receiver reageert wel bijzonder prettig op de afstandsbediening, ook op langere afstand of onder een grote hoek. Het lukte ons met OpenPli helaas niet de 'Dream Multimedia standaard' afstandsbediening te selecteren. Dit resulteert direct in een crash en konden we om die reden dus niet testen.

 

ab.jpg

 

De binnenkant van de HD2400 ziet er uitstekend uit. Er is veel ruimte, je kunt maar liefst 4 tuners naar keuze plaatsen en het geheel wordt gekoeld met een relatief stille temperatuur geregelde ventilator die stilstaat wanneer die niet nodig is. De montage van de 2,5" harde schijf is eenvoudig maar erg slim ontworpen. De gebruikte componenten zijn van uitstekende kwaliteit.

 

binnenkant.jpg

 

Helaas komen we ook in deze receiver de wat bizarre anti-clone beveiliging met een batterij tegen. Batterij los of defect, receiver kapot! Dat blijft een merkwaardige oplossing die er wat ons betreft niet in had mogen zitten.

 

binnenkant_copy_protection.jpg

 

Het plaatsen van de tuners is eenvoudig. De kap er af, schroefje los, afdekplaatje er uit en tuner er in. De kap er op en klaar is Clara!

 

binnenkant_tuners_leeg.jpg

 

De netwerksnelheid van de HD2400 is prima. We meten het volgende:

 

Client connecting to 192.168.2.212, TCP port 5001
TCP window size: 45.0 KByte (default)
------------------------------------------------------------
[  3] local 192.168.2.10 port 44720 connected with 192.168.2.212 port 5001
[ ID] Interval       Transfer     Bandwidth
[  3]  0.0-10.0 sec   798 MBytes   669 Mbits/sec
------------------------------------------------------------
[  3] local 192.168.2.10 port 44722 connected with 192.168.2.212 port 5001
[ ID] Interval       Transfer     Bandwidth
[  3]  0.0-10.0 sec   809 MBytes   679 Mbits/sec

 

Meer dan genoeg dus om meerdere HD zenders tegelijkertijd op te nemen op een extern netwerk apparaat of om snel je gemaakte opnames naar een PC te kopiëren.

 

Testen we met FTP, meten we +/- 78MB/sec naar de HD2400 toe en rond de 47MB/sec van de HD2400 naar een PC.

 

De beeldkwaliteit is uitstekend en vergelijkbaar met de diverse andere door ons geteste Enigma2 receivers met vergelijkbare Broadcom chipset.

 

Het stroomverbruik van de HD2400 bedraagt bij normaal gebruik met 4 tuners en een 2,5" HDD gemiddeld 34 Watt. In deep stand-by bedraagt het verbruik minder dan 0,5 Watt. Leuk om te vermelden is dat je de HD2400 met een Wake On Lan request ook uit zijn winterslaap kunt halen. De receiver wordt zelfs bij intensief gebruik niet meer dan handwarm.

 

Omdat de HD2400 zoals eerder vermeldt ook XBMC kan draaien (dit noemt men e2BMC) beginnen we daar mee. De image is snel geplaatst. Dit werkt exact hetzelfde als een normale Enigma2 image. Men neme een USB stick, kopieer daarop de image, klepje open, USB stick plaatsen, standby-toets ingedrukt houden, booten en even wachten. Na de eerste keer opstarten wordt je door een installatiemenu gevoerd dat weliswaar erg veel lijkt op dat van Enigma2, maar toch wel iets omslachtiger werkt. Ook als het eenmaal draait worden wij er (nog) niet wild enthousiast van.

 

Twee van de drie reviewers zijn erg goed thuis in XBMC en hebben diverse zaken uitvoerig getest. Als je XBMC draait, doe je dat over het algemeen omdat een goede XBMC setup alle mogelijke media probleemloos af kan spelen. Dat blijkt hier echter niet het geval. H.264 materiaal werkt prima, maar VC1 gecodeerd materiaal werkt helemaal niet, DVD-ISO en BD-ISO vaker niet dan wel. Ook materiaal met een Dolby True HD track kan je niet afspelen. De chipset ondersteund geen H.265, dus dat kan je logischerwijze niet afspelen.

Verder werken een aantal populaire XBMC plugins niet. De Set-Top-Box plugin lijkt weliswaar op Enigma2, maar mist dan wel een hele hoop instellingen en functionaliteit. Met redelijk wat tijd en moeite kregen we er een zenderlijst in en konden we een smartcard in een andere box benaderen via CCcam.

Het is uiteraard nog maar een alpha-versie van de software en dan mag je bugs verwachten, maar deze e2BMC software hebben we januari dit jaar ook al bij de D-Cube R2 gezien en getest en toen was het ook al geen feestje. In een klein jaar is er naar onze mening niet heel veel gebeurd op het gebied van e2BMC. De fabrikant heeft hier dus nog voldoende werk aan de winkel.

 

Hier een impressie van e2BMC, waar de wel goed werkende onderdelen gepresenteerd worden:

 

 

Op zich een super idee, waar we eerder ook ontzettend enthousiast over waren, maar helaas is er wat ons betreft (vooralsnog) te weinig progressie.

 

Gaan we testen met OpenPli of OpenATV worden we wel razend enthousiast. De receiver is behoorlijk snel. Hij boot met OpenPli in ruim 36 seconden en zapt lekker vlot.

 

openpli_1.jpg

 

De Mut@nt HD2400 ondersteunt ook HBBTV via de OpenOpera webbrowser. Dit werkt uitstekend en snel! Als Internet Browser is OpenOpera echter wel behoorlijk traag.

 

Uiteraard kan je gewoon CCcam of OSCAM gebruiken voor de smartcards van CanalDigitaal en TVVlaanderen. Ook een interne share met een andere enigma2 box behoort zo tot de mogelijkheden, zodat je maar één smartcard nodig hebt. Met de exorbitant gestegen prijzen van CanalDigitaal voor een extra smartcard een fijn gegeven :) Sinds kort beschikken we over een nieuwe CanalDigitaal CI module en ook die werkt in deze receiver uitstekend.

 

De fastscan (CanalDigitaal) en de kabelscan (Ziggo) en zelfs de blindscan werken probleemloos.

 

Conclusie: Na ruim 3 weken intensief testen als Enigma2 receiver, hebben we geen enkel probleem ondervonden. Door de mogelijkheid om bijvoorbeeld 4 DVB-S2 tuners te plaatsen is dit een meer dan volwaardige vervanger voor de Dreambox DM8000PVR. De nieuwe Broadcom chipset staat garant voor een aangenaam snelle ervaring. Meerdere zenders tegelijk opnemen, al dan niet met behulp van de autotimer, is met dit apparaat echt een feestje!

 

Ondanks de kleine minpunten vinden wij de Mut@nt HD2400 tot op heden de beste koop uit onze testreeks Enigma2 Quadtuner PVR's. De afstandsbediening kan worden vervangen, al raden wij de fabrikant aan dat zelf te doen, het display kan softwarematig geoptimaliseerd worden, het uiterlijk is een kwestie van smaak. Ehm...en ja die anti-clone beveiliging zullen we het maar niet meer over hebben ;)

 

Wat je krijgt is een Enigma2 snelheidsmonster met 2GB DDR3 RAM (!!!), 1GB flash, een HDMI ingang waarvan je het signaal ook kunt opnemen (gamers, lezen jullie dit?), hardware transcoding, 4 Plug&Play tuner sloten, een OLED display, 2 interne kaartlezers, Gigabit netwerk, uitstekende kwaliteit hardware, je kunt er later eventueel e2BMC op draaien.... moeten we nog even doorgaan?

 

Kopen dat ding! Voor de straatprijs van +/- €350,00 met twee DVB-S2 tuners hoef je het ook al niet te laten...

 

Dus.... 4,5 verdiende sterren voor de Mut@nt HD2400!

 

4,5.png

 

Met dank aan Euro Global uit Enschede voor het beschikbaar stellen van de testapparatuur!

euro_global.jpg

Gebruik je een advertentie blocker? Sluit onze website dan uit. Zonder advertenties kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • Beheerders

Voordat er vragen over komen. De review is 20 december ter controle (verborgen) op het forum geplaatst en zojuist openbaar gemaakt. :)

Gebruik je een advertentie blocker? Sluit onze website dan uit. Zonder advertenties kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Jammer dat de et10000 nog niet getest is maar deze lijkt ook wel leuk.

 

ps de invoerapparaten mist een c

komma dat is het enigste en wordt aan gewerkt daarom werkt de dream ab nog niet.

 

 

class RemoteControlType(Screen, ConfigListScreen):
    rcList = [
            ("0", _("Default")),
            ("11", _("et9x00/6500")),
            ("13", _("et4000")),
            ("7", _("et5000/6000")),
            ("9", _("et8000/et10000")),
            ("4", _("DMM normal")),
            ("6", _("DMM advanced")),
            ("14", _("xp1000")),
            ("8", _("VU+")),
            ("18", _("F1/F3")),
            ("16", _("HD1100/et7x00"))
            ("19", _("HD2400"))
        ]

moet zijn

 

 

class RemoteControlType(Screen, ConfigListScreen):
    rcList = [
            ("0", _("Default")),
            ("11", _("et9x00/6500")),
            ("13", _("et4000")),
            ("7", _("et5000/6000")),
            ("9", _("et8000/et10000")),
            ("4", _("DMM normal")),
            ("6", _("DMM advanced")),
            ("14", _("xp1000")),
            ("8", _("VU+")),
            ("18", _("F1/F3")),
            ("16", _("HD1100/et7x00")),
            ("19", _("HD2400"))
        ]

Een hint, kijk op de regel ("16", _("HD1100/et7x00"))

Op regel 308 moet dus een komma komen, deze er daar even achter zetten en enigma2 herstarten lost het probleem op.

 

met dank aan Pedro_Newbie

De Groeten Van Cobus R
Vu+ Uno 4K DVB C (FBC)  / MaXytec Multibox (Fallback)
Ziggo kabel (FTA)

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • V.I.P.

Dat probleempje met afstandsbediening selecteren in openpli heeft er een klein weekje ingezet:

 

http://sourceforge.net/p/openpli/enigma2/ci/3cd342b79f7c6ce762ef435d02c27f47f0ae51c5/

 

En is gisteren opgelost:

http://sourceforge.net/p/openpli/enigma2/ci/e75161ea47f6eafabfa749baaa5bfa77b7d4c40d/
 

Probleem trad niet alleen met deze Mut@nt box op maar algemeen met alle openpli images voor alle boxen.

Je hoefde alleen maar een andere afstandsbediening proberen te selecteren en de box crashde.

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • Beheerders

Ik heb zojuist nog getest. Ik kan nu wel (zonder crash)  de dream afstandsbediening selecteren, maar die werkt vervolgens niet.

Gebruik je een advertentie blocker? Sluit onze website dan uit. Zonder advertenties kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

 

Helaas komen we ook in deze receiver de wat bizarre anti-clone beveiliging met een batterij tegen. Batterij los of defect, receiver kapot! Dat blijft een merkwaardige oplossing die er wat ons betreft niet in had mogen zitten.

 

Jammer dan, die komt er hier niet in, nou testen wil ik hem nog wel :whistle:

You cannot ignore that member

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik heb de ontvanger al z'n 2 weken en dit mijn evaring met het apparaat.

 

XMBC heeft één of andere manier nooit lekker gewerkt bij mij.

 

Het probleem begon al met naar zenders zoeken. ( Eerste stap, Ziggo Zenders )Tijdens zoeken , de ontvanger crasht loopt gewoon hard vast en via aan/uit schakelaar opnieuw opstarten was het enige oplossing.

En dan hoop je dat dit een éénmalige probleem was maar kom je snel genoeg achter dat dit het begin nog is.

En dan na een herstart is alle kanalen etc gewist en op het punt dat je naar zenders zoekt dan vindt deze ontvanger geen zenders!

Je kan elke instelling veranderen maar heeft géén nut.

Dan heb ik geprobeerd om naar sataliet zenders te zoeken maar ook nu wordt er geen zenders gevonden. Ondanks dat de instellingen van kabel als sataliet goed waren ingesteld.

Met XMBC draaiend heeft Mut@nt HD2400 de neiging om spontaan vast te lopen. Nou heb 2 uur op het apparaat gewacht of het zal reageren maar helaas. Hard rest was weer de enige oplossing.

FTP instellen zorgt voor een vastloper . En deed die het wel goed dan kreeg je maar geen toegang tot FTP. Of op HTTP ondankt dat FTP client en HTTP plugin + Web Proxy is geinstalleerd. En goed is ingesteld.

Vastlopers heb ik ook met SD films gehad die ik probeerde af te spelen.

Je kan beter maar niet alle instellingen proberen te veranderen want ook dat zorgt voor vastlopers.

Dan vond ik een optie genaamd verse start. Met deze optie gaat je ontvanger zich herstellen en resetten . Alles wordt gewist , en de apparaat gaat naar het punt terug waar hij het stabielste draaide. ik heb dat optie gebruikt maar het problemen begon ik opnieuw te beleven. 1e keer draaien na herstart was perfect. Alles werkte zoals het moet werken tot dat ik de apparaat ging herstarten. Alle problemen begonen weer;

Dan dacht ik van dit gaat zo niet langer. Heb ik OPENPLI erop gezet en tot mijn verbasing werdt alles goed geinstalleerd en alles werkte goed. Ik had helemaal géén problemen meer. Werkte alsof hiervoor nooit was gebeurd :-) EN nu kon ik uiteindelijk de apparaat goed testen.

 

Booten ging flot en stabiel.

Zenders zoeken ging snel en goed.

Sorteren lukte gewoon en benaderen via FTP lukte!

Via HTTP benaderen lukte ook!

Apparaat verscheen even later ook in Windows Explorer. En was ook gelijk toegankelijk. Via PC heb je gewoon volledige controle. Je kan overall in en kan alles wijzigen. Kopieren , Hernoemen , Verplaatsen en verwijderen lukt gewoon.

Ik drukte mijn 2.5 inch HDD in de ontvanger en Groote bestanden boven 1 GB werden heel snel verplaatst over Netwerk < Ontvanger naar PC > . ik had een transfersnelheid tussen 120 Mbyte/s en 128 Mbyte/s Kopieren ging ietsjes langzamer.. rond 110 Mbyte/s . Van PC naar Ontvanger verplaatsen was tussen 60 Mbyte/s en 84 Mbyte. Kopieren was, tussen 60 Mbyte/s en 78 Mbyte/s. MAAR(!) nu deed ik het ook via FTP bestanden naar ontvanger kopieren en dat ging wel op volle snelheid namelijk tussen 110 Mbyte/s en 128 Mbyte/s :-) Dus dat is wel mooi. EN nu snap ik ook wel waarom er geen eSATA op zit :-)

Had ik wel eSATA gehad had ik grof weg de zelfde snelheid gehad.

 

LIVE uitzendingen Streamen via OPENPLI gaat moeizaam. Je moet wel over de juiste programma's beschrikken . Ik gebruik TurkVOD en dat werkt lekker. De Programma is Turks maar met beetje Turks leren kom je wel veder. Met XMBC is dit geen probleem. Streamen is een kinderspel voor dit image. Niet alle streams worden afgespeeld door OPENPLI dus hou er rekening mee.

 

Films afspelen etc dat gaat probleemloos met OPENPLI.

 

Alles werkt goed met OPENPLI dus heb er wenig over te zeggen.

 

Over XMBC ben ik niet tevreden. Een stabiele HD2400 met XMBC kan ik mij op dit moment niet voorstellen. Maar... De image is nog in zijn testfase dus ik laat het hierbij. Ondertussen volg ik het image wel, en in de toekomst als het gestabiliseerd is dan zet ik zeker XMBC erop. Want buiten alles het zit er wel gelikt eruit.

 

OPENPLI is gewoon een beest voor dit ontvanger. Het werkt heel snel en heel stabiel.

 

Mijn tip aan iedereen gebruik OPENPLI zeker tot dat XMBC gestabiliseerd is en gestabiliseerd werkt op de HD2400!

 

Tot zover mijn evaringen met de Mut@nt HD2400 .

 

Mvg, Rick

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik zie dat de netvoeding extern is? Dan begrijp ik dat deze ontvanger niet of nauwelijks warm wordt. Een interne voeding had ik liever gezien. Dit wat betreft het gehele uitschakelen. Nu moet je dus de stekker uit het net trekken.

Apple...it doesn´t matter what they do, you´ll buy it anyway !!

Link naar bericht
Delen op andere sites

is het mogelijk om iets te vertellen over die anti clone beveiliging, ik heb er nog nooit van gehoord en ik kan er zo ook niets over vinden. Is er normaliter een risico voor de gebruiker? Of moet je er dan al hele rare dingen mee doen?

VU+ SOLO 4K Mut@nt HD1200  DM500HD

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • Beheerders

Ik zie dat de netvoeding extern is? Dan begrijp ik dat deze ontvanger niet of nauwelijks warm wordt. Een interne voeding had ik liever gezien. Dit wat betreft het gehele uitschakelen. Nu moet je dus de stekker uit het net trekken.

Hij verbruikt minder dan 0,5 Watt in deep stand-by, dus dat volg ik even niet. Ik heb liever dat hij van binnen niet warm wordt. Dat is goed voor de levensduur.

is het mogelijk om iets te vertellen over die anti clone beveiliging, ik heb er nog nooit van gehoord en ik kan er zo ook niets over vinden. Is er normaliter een risico voor de gebruiker? Of moet je er dan al hele rare dingen mee doen?

Er is 'normaliter' geen risico voor de gebruiker, maar deze beveiliging maakt de levensduur van de receiver potentieel korter en de kans op defecten theoretisch groter zonder dat het voor de consument van toegevoegde waarde is.

Gebruik je een advertentie blocker? Sluit onze website dan uit. Zonder advertenties kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik vindt dat jullie genoemde 'straatprijs' (ook bij andere reviews) wel erg veel lager ligt dan de 'going' prijs die je op internet tegen komt. Ook na vragen om korting kom je nooit in de buurt. Verder prachtige review!

Mut@nt HD2400 met 1x sat en 3x cable met Ziggo, 1TB HDD op OpenPli 4.0 met Oscam.

Azbox HD Premium+ met 1x cable met Ziggo en 1x sat, 500 GB HDD op E2 met Oscam.

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • Beheerders

Ik vindt dat jullie genoemde 'straatprijs' (ook bij andere reviews) wel erg veel lager ligt dan de 'going' prijs die je op internet tegen komt. Ook na vragen om korting kom je nooit in de buurt. Verder prachtige review!

 

Hij stond eerst op €379,00 en voor dat bedrag staat ie overal. Na de inzage van de preview door de fabrikant, merkte hij op dat de prijs vanaf maandag verlaagd wordt naar 349,00.

 

Daarvoor is hij hier en daar ook al leverbaar.

Gebruik je een advertentie blocker? Sluit onze website dan uit. Zonder advertenties kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen
 • Wie is er online   0 leden

  Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

 • Gerelateerde inhoud

  • Door Michel
   Gearbest stuurde ons de Mini 0806S Dashcam. De nieuwe Mini 0806S is de opvolger van de populaire Mini 0806. De Mini 0806S heeft enkele belangrijke veranderingen ondergaan waardoor, vooral door de overstap op condensators in plaats van een batterij, de betrouwbaarheid een stuk vooruit is gegaan. De beeldkwaliteit en andere handige functies zijn eigenlijk grotendeels gelijk gebleven. 
    
   Jaren geleden kocht ik mijn eerste dashcam en dat was de Mini 0805. Een uitstekende kleine dashcam met voor die tijd uitstekend beeld en veel functionaliteit. Begin 2015 werd de 0805 opgevolgd door de Mini 0806, die op zijn beurt halverwege 2017 werd opgevolgd door de Mini 0806S, die wij hier testen. De Mini 0806S is in tegenstelling tot de 0806 voorzien van een condensator in plaats van een standaard accu. Hierdoor is de dashcam beter bestand tegen hoge temperaturen door zonlicht. Verder is één van beide SD-Card slots vervangen door een A/V-uitgang en is er een reset-knop toegevoegd. Ook zou de beeldstabilisatie, GPS-ontvangst en low-voltage bescherming verbeterd zijn.
    
   De Mini 0806S is een relatief kleine Dashcam. Op onderstaande foto zie je de 0806 naast een standaard AA batterij (penlite).

    
   De Mini 0806S wordt momenteel op Gearbest geleverd voor €78,16. Dat is een stuk goedkoper dan de goedkoopste Nederlandse of Vlaamse shop, waar ik deze camera niet onder de 115 euro heb kunnen vinden.
    
   De dashcam wordt geleverd in een standaard zwarte kartonnen verpakking.
    

    
   In de doos tref je verder het volgende aan:
    
   • Mini 0806S Dashcam
   • GPS unit / dashcam voet
   • 4 dubbelzijdige plakstrips
   • 2 plaatjes (en schroefjes) waarmee je de camera (kijk)hoek kunt aanpassen.
   • 3 meter lange USB-kabel met een microUSB stekker en (vaste) 12volt autolader
   • 1 meter lange microUSB/USB aansluitkabel (voor computer)
   • Klemmen waarmee je de voedingskabel vast kunt maken
   • Schoonmaakdoekje
   • Engelstalige gebruiksaanwijzing
    

    
   De specificaties van de dashcam zijn als volgt:
   Algemeen
   Chipset: Ambarella A7 
   Image Sensor: OV4689
   Functies: Automatisch aanschakelen, GPS, HDMI output, HDR, eindeloos opnemen, bewegingsdetectie, nachtzicht, rijbaanbewaking, parkeerstand, tijdweergave, snelheidsweergave. Opslag
   Maximaal formaat SD-Kaart 128G (niet meegeleverd) Display
   Type: TFT Voeding
   Batterijtype: Condensator 
   Opladen: Auto laadkabel 
   Voltage: 5V (microUSB) Primarire info
   FOV: 135 graden groothoeklens
   Lensformaat: 1/3 
   Pixels : 4MP 
   Schermformaat: 1.5inch TFT Video/foto/Audio
   Encoder: H.264 
   Video resolutie: 1080P (1920 x 1080),2160P (2880 x 2160),2560 x 1080,720P (1080 x 720) 
   Video Frame Rate: 30fps / 45fps / 60fps 
   Video uitgang: HDMI 
   Foto formaat : JPG 
   Foto resolutie: 4M (2688×1512) 
   Audiosysteem: Ingebouwde microfoon/speacker (AAC) Functies
   Eindeloze opname
   Opname bestandslengte : 1min, 3min, 5min, uit 
   Bewegingsdetectie (tot 3 meter) 
   Nachtzicht (5 meter) 
   GPS
   G-sensor (schoksensor)
   HDMI Output 
   HDR
   Automatische aanschakelfunctie 
   Tijdweergave in video
   Snelheidsweergave in video
   Interface type: GPS antenne, HDMI, Micro USB ,SD-kaart slot 
   Parkeerstand
   Overig
   Werktemperatuur.: -10 tot 60 graden celcius 
   Lengte voedingskabel: 3m Afmetingen en gewicht
   Gewicht camera: 0.0710 kg 
   Gewicht verpakking: 0.3670 kg 
   Formaat camera: (L x W x H): 6.80 x 4.60 x 3.80 cm / 2.68 x 1.81 x 1.5 inches 
   Package verpakking:  (L x W x H): 15.00 x 9.00 x 10.00 cm / 5.91 x 3.54 x 3.94 inches  
   De dashcam bestaat feitelijk uit 2 delen, de GPS unit (voet) en de camera. De voet kan je vast op de voorruit bevestigen door middel van de bijgeleverde plakstrips. Eventueel kan je kijkhoek aanpassen met behulp van de meegeleverde plaatjes. De camera kan je vervolgens vastklikken in de voet. Zo kan je de camera indien gewenst ook eenvoudig verwijderen en weer terugplaatsen.
    
   Beeldmateriaal wordt opgeslagen op een optionele (maar broodnodige) microSD-kaart. Je kunt microSD-kaarten met een maximaal formaat tot 128GB gebruiken. Voor de meeste toepassingen volstaat echter een kaartje van 32 of eventueel 64GB.
    

    
   De Mini 0806S is voorzien van een 1,5" TFT-display. Dit display heeft een vrij lage resolutie en omdat het zo klein is, kan je teksten alleen op zeer korte afstand goed lezen. Toch is het display prettig voor gebruikers die liever niet via Wifi en app'jes hun camera instellen. Wifi vind je dan ook niet terug op deze dashcam.
    

    
   Het menu van de Mini 0806S is net als de gebruiksaanwijzing Engelstalig en zeer eenvoudig te bedienen. Het enige dat je moet weten is dat je de bovenste toets rechts naast het display even ingedrukt moet houden om het menu te activeren en je dezelfde handeling moet uitvoeren om het menu weer af te sluiten. Vervolgens kun je met het bovenste knopje naar boven en het onderste knopje naar beneden navigeren. Met het middelste knopje (OK) kan je jouw keuze bevestigen. Binnen maximaal 3 minuten is de camera helemaal naar wens ingesteld en kan je jouw eerste testrit maken
    
   Let overigens wel even goed op dat als je Motion Detection activeert, de camera altijd aan blijft en je minimaal een 'hardwire kit' moet kopen om te voorkomen dat de dashcam je accu leeg trekt. Deze optie gebruik ik zelf niet, dus activeer ik in het menu de 'Power off delay' op '1 minute' zodat de camera na 1 minuut automatisch wordt uitgeschakeld. Sluit je de camera aan op een geschakelde draad zal de camera kort nadat deze spanningsloos wordt automatisch de opname stoppen en zichzelf uitschakelen.
    
   De beeldkwaliteit van de Mini 0806S is goed. Overdag is het beeld duidelijk, ook 's nachts presteert de camera prima en de dashcam schakelt de lichtgevoeligheid uitstekend om als je bijvoorbeeld een tunnel uit rijd of plotseling direct tegenlicht krijgt van de zon. De camera beschikt verder over een prima kijkhoek van 135 graden. 
    
   De camera beschikt ook over een microfoon en kan zo het geluid in de auto registreren. Deze optie kan je heel eenvoudig (tijdelijk) uitschakelen door de bovenste toets in te drukken. Door nogmaals indrukken van deze toets wordt de microfoon weer ingeschakeld.
    
   Ook de opname kan (tijdelijk) worden uitgeschakeld door eenmaal op de OK (middelste) toets te drukken.
    
   De snelheidsregistratie en GPS locatie logging is accuraat. De snelheid kan ook in het videomateriaal worden vastgelegd. De GPS coördinaten worden gelogd in een apart logbestand of kunnen ook in het videomateriaal worden vastgelegd.
    
   Overdag in regenachtige condities:
    
    
   's nachts:
    
   Overdag - direct tegenlicht (zon):
    
   Tunnel in/uit:
    
    
   Conclusie:
   De Mini 0806S is een dashcam van de oude stempel. Waar andere dahscams tegenwoordig over Wifi en zelfs cloud-diensten beschikken, blijft de fabrikant van de Mini serie gewoon bij de primaire taak van een Dashcam, namelijk gewoon filmen wat er voor je gebeurt, eventueel audio registreren en bij voorkeur je snelheid en GPS positie vastleggen. Dat doet deze dashcam dan ook uitstekend. Verder wil je eigenlijk niets van de camera horen, behalve als er een storing is. Ook dat heeft men bij Mini goed begrepen. Ja er zitten ook nog andere features op zoals parkeerbewaking (beweging en schokdetectie) en rijbaanbewaking (LWDS), maar hoe zinvol is dat op een dashcam? Bovendien zijn er (veel duurdere) merken zoal Thinkware en Blackvue, die over aanzienlijk betere parkeerbewakingsfuncties beschikken.
   Wil je gewoon een uitstekende onopvallende en simpel te bedienen dashcam voor een scherpe prijs, dan is deze Mini 0806S zeker een aanrader!
    
   Wil je m kopen? Koop m dan voor slechts €78,16 via onderstaande link, dan ondersteun je onze reviews en het kost jou geen cent meer!
   Mini 0806S Dashcam ** Kies EU Express als verzendoptie!!!
    
   Gearbest heeft voor deze dashcam ook een polarisatiefilter:
   CPL Camera Filter
    
   En op Amazon.de vind je een prima Hardwire kit:
   12~24volt Hardwire kit
    
   Bekijk ook onder eerdere dashcam reviews:
   Xiaomi 70Mai Dashcam / Car DVR
   360 J511C Dashcam
  • Door Michel
   Gearbest stuurde ons de Xiaomi 70Mai dashcam, een ongelofelijk goedkope FullHD dashcam met WIFi, schoksensor en Android/iOS app.

    
   De 70Mai, een voor met name de Chinese markt bedoelde Dashcam, wordt momenteel in de flashsale door Gearbest geleverd voor een slordige €33,16. Daarvoor wordt de dashcam geleverd in een hele nette 'Apple-achtige' zwarte hardkartonnen verpakking.

    
   In de doos tref je het volgende aan:
   • Xiaomi 70Mai dashcam
   • 3,5 meter lange USB-kabel met een microUSB 90° hoekstekker
   • Auto (12Volt) USB-lader 
   • Electrostatische schijf
   • Chinese gebruiksaanwijzing
    

   De specificaties van de dashcam zijn als volgt:
    
   • Video sensor: Sony IMX323
   • Processor: Mstar MSC8328P
   • Kijkhoek: 130° wide angle
   • Diafragma: F2.2 Aperture / 4G Glass Lens
   • Bediening: LED Verlichte functietoets en reset.
   • Stembesturing (momenteel uitsluitend Chinees)
   • Schoksensor: 3 Assen zwaartekrachtsensor
   • Geluid: Ingebouwde speaker en microfoon
   • Resolutie: 1920×1080 30fps (FullHD met 30 beelden per seconde)
   • SD-kaart lezer: MicroSD (Ondersteuning voor 16GB-64GB class 10, of hoger)
   • Verbindingen: WiFi 2,4Ghz
   • Accu: 240mAh lithium
    
   Zoals je kunt zien geen slechte specificaties voor een dashcam van nog geen 35 euro! Vooral de Sony IMX323 vind je niet vaak in een dashcam in een dergelijke lage prijsklasse.
    
   De vormgeving van de camera is praktisch en gelikt. De kleine ronde behuizing is eenvoudig op de vooruit te plaatsen en door de verstelbare houder goed af te stellen.

   De 3,5 meter lange kabel is meer dan lang genoeg om netjes weg te kunnen werken onder de hemel en langs de raamstijl.

   Op de camera bevind zich een LED verlichte ronde functietoets. Met deze toets kan je o.a. de WiFi-verbinding in- en uitschakelen. De toetsverlichting meldt de status van de camera. Zo kan je snel een eenvoudig controleren of de camera correct werkt.

    
   De kijkhoek van de  camera bedraagt ongeveer 130 graden. In de praktijk goed voor zo'n 3 rijbanen.
   De opnamekwaliteit valt in vergelijking met de Mini 0805 en de 360 J5111 eerlijk gezegd een beetje tegen, maar de  goedkoopste van die beide kost al minimaal anderhalf x zo veel als deze 70Mai. You get what you pay for
    
   Bij daglicht valt op dat er wat artefacten en vertekeningen door het visoog effect zichtbaar zijn. Ook valt op dat trillingen in de auto snel op de behuizing overdragen worden. Dit komt zeer waarschijnlijk door de toch wat dunne bevestiging die ver uit het midden geplaatst is waardoor het gewicht van de camera niet evenredig verdeeld is. De vertekeningen zijn echter acceptabel voor een camera in deze prijsklasse. 
    
   Wat positief opvalt zijn de relatief goede prestaties in het donker, vooral te danken aan de SONY IMX323 beeldsensor die bekend staat voor zijn hoge lichtgevoeligheid.
    
   We hebben de 70Mai zo'n 2 weken uitgebreid getest in alle mogelijk weersomstandigheden. Hier een aantal voorbeelden, direct uit de camera geüpload naar YouTube (kies de hoogste kwaliteit: 1080p)
   Let wel, youtube videocompressie is negatief van invloed op de beeldkwaliteit!
    
   Overdag:
    
   's nachts:
    
   Overdag - direct tegenlicht (zon):
    
   App:
   De Engelstalige app is wat spartaans. Je kunt de camera er mee instellen, video-opnames er (draadloos) mee bekijken en downloaden en je kunt foto's maken. Dat was het wel zo ongeveer.


    
    
    
   Conclusie:
   De Xiaomi 70Mai met Wifi, App, Sony IMX323 beeldsensor en schoksensor is vooral door zijn enorm lage prijs een hele leuke dashcam. De behuizing is degelijk, goed af te stellen en plakt uitstekend aan de ruit. De app werkt erg goed.
   Er zijn ook nadelen: De camera ondersteund geen parkeerincidentopname, de (dag)beeldkwaliteit is wat mager en er wordt geen SD kaart meegeleverd. Eigenlijk allemaal zaken die je in dit prijssegment ook niet kan verwachten. Ook 'praat' de camera Chinees. Dat vind ik persoonlijk geen punt, want ik wil eigenlijk liever helemaal niets horen. Een dashcam is wat mij betreft een apparaat dat je moet aanbrengen en vergeten.
   Al met al voor de prijs een uitstekende camera. Een hele leuke budget instapper voor de beginnende 'dashcammert' ;).
    
   Wil je m kopen? Koop m dan voor slechts €33,16 via onderstaande link, dan ondersteun je onze reviews en het kost jou geen cent meer!
   Xiaomi 70 Minutes Smart WiFi Car DVR / Dashcam
   Voice Control / 1080P Full HD Camera with SONY IMX323 Image Sensor / 130 Degrees FOV / Loop-cycle
   ** Kies EU Express als verzendoptie!!!

  • Door Michel
   Van Gearbest ontving ik enige tijd geleden een Xiaomi Aquara Smart Home Security kit. Van eigen geld bestelde ik er direct een Xiaomi mijia Honeywell Fire Alarm Detector en een body sensor (bewegingsmelder) bij.
    

    
   Met deze set kan je eenvoudig en wel met weinig geld en moeite je huis beveiligen en automatiseren.
    
   Het geheel heb ik de afgelopen weken grondig getest. Initieel als 'stand-alone' setje, daarna in combinatie met de huisautomatiseringssoftware 'Home Assistant' omdat ik ook al mijn andere huisautomatiseringshardware met Home Assistant bestuur. 
    
   In de Xiaomi Aquara Smart Home Security kit zit de volgende apparatuur:
    
   1 x Multifunctional Gateway
   1 x Wireless Switch
   2 x Window/Door Sensor
   Zelf heb ik deze set dus aangevuld met:
   1 x Fire Alarm Detector
   1 x Body sensor (bewegingsmelder)
    

    
   De multifunctionele gateway is voorzien van een Chinese stekker, dus daar moet je (eventueel) nog een mooie platte reisadapter bij kopen.
    
   Voor de volledigheid meldt ik nadrukkelijk dat deze set eigenlijk voor de Chinese markt bedoeld is. Er zit dus een Chinese 'gebruiksaanwijzing' bij. De Mi Home app die je kunt downloaden in de Google play store en in de Apple store is echter ook beschikbaar in de Engelse taal.
    
   Na inpluggen van de gateway en downloaden van de app kan je er zonder al te veel moeite meteen mee aan de slag. Het proces om de apparatuur aan de app toe te voegen is eigenlijk direct duidelijk. Je steekt de gateway in de wandcontactdoos, opent de App, verbindt met het WIfi netwerk van de gateway en vervolgen wordt de gateway automatisch gedetecteerd. Het is wel van belang dat je als land 'China' of 'China mainland' selecteert (Profile > Settings > Region), anders kan je slechts beperkt hardware toevoegen omdat de meeste Xiaomi apparatuur niet in andere continenten beschikbaar is.
   Ook het aanmelden van de sensoren en schakelaar is kinderlijk eenvoudig. Kies in de app de sensor die je wilt aanmelden, druk met een paperclip de reset knop op de sensor in en de sensor wordt gevonden.
    

    
    

    
   De gateway biedt grofweg de volgende functionaliteit:
    
   - Alarmsysteem
   - Deurbel
   - Nachtlamp (alle kleuren)
   - Sirene
   - Flitslicht
   - Internet radio (alleen Chinese zenders)
    
   Door sensoren en schakelaars op de gateway aan te melden kan je een volledig (stand-alone) alarm- en huisautomatiseringssysteem bouwen. De volgende sensoren zijn beschikbaar:
    
   - Deur/raamsensor
   - Bewegingsmelder
   - Rookmelder
   - Gaslek melder (niet beschikbaar bij Gearbest)
   - Button (eenvoudige drukknop)
   - Wandschakelaar
   - Dubbele wandschakelaar
   - Temperatuur en vochtsensor
    
   Verder zijn er nog aircoschakelaars, lampen, gordijnmotoren, schakelbare wandcontactdozen enz, die ik in deze review niet meeneem.
    
   Alle sensoren verbinden via het Zigbee protocol ((nog)niet compatible met Hue) en creeren onderling een , terwijl de gateway met jouw Wifi netwerk verbind. Via de ZIgbee Mesh netwerklaag kan ieder eind-apparaat gegevens ontvangen, maar ook weer verder zenden, waardoor er een goed dekkend netwerk ontstaat. Het bereik van de sensoren is dan ook uitstekend. Ik heb binnen ons huis geen enkele plek kunnen vinden waar er onvoldoende bereik was.
    
   Als je het systeem 'stand-alone' gebruikt, worden alle acties via de app ingesteld. Zo kan je via 'automatiseringen' instellen dat je deur/raamsensoren en bewegingsmelders het alarm moeten triggeren, maar je kunt bijvoorbeeld ook een 'button' gebruiken als deurbel of een schakelaar inzetten om een lamp aan/uit te schakelen. Verder kan je ook zonsopgang, zonsondergang, (buiten)temperatuur, luchtvochtigheid, tijd, timers, aanwezigheidsdetectie en rookdetectie als trigger gebruiken.
    
   Hoe flexibel je ook bent met de overigens geweldig werkende app, ben ik  persoonlijk meer geïnteresseerd in het koppelen met Home Assistant zodat ik de buttons, deur/raamsensoren en de rookmelder naadloos toe kan voegen aan mijn bestaande huisautomatiseringssysteem. 
   Het aanmelden van de gateway in Home Assistant is eenvoudig.  Na aanmelden vind je de diverse sensoren en schakelaars terug als 'entities' en kan je zoals dit in Home Assistant gebruikelijk is de nodige automatiseringen bouwen. Aangezien de bestaande alarminstallatie in huis eveneens aan Home Assistant gekoppeld is, kan ik nu de deursensoren, bewegingssensoren en rooksensoren gebruiken als aanvullende sensoren. Ook kan ik de schakelaar gebruiken on bestaande Hue en Sonoff verlichting mee te besturen. Het een en ander werkt geweldig en vooral erg betrouwbaar.
    
   Bijkomend voordeel van gebruik in combinatie met Home Assistant is overigens dat je de gateway nadat je deze hebt ingesteld helemaal van het internet los kunt koppelen. Ik heb dat gedaan door met behulp van mijn firewall toegang tot het internet en de rest van mijn netwerk te blokkeren. Home Assistant kan bij de gateway en andersom en de rest staat potdicht. Wil je later iets toevoegen, schakel je de firewall-rule even uit en daarna weer aan, waarna alles gewoon blijft werken.
    

    
   Conclusie:
   De Xiaomi Mijia en Aquara gateway en sensoren zijn een heel erg interessant alternatief voor Hue sensoren of bijvoorbeeld het veel duurdere Gigaset Elements systeem.
   Als je jouw huis helemaal van bewegingssensoren wilt voorzien om er vervolgens je verlichting mee te automatiseren, een alarminstallatie te bouwen of als je gewoon de draadloze schakelaars wilt gebruiken om je Hue verlichting mee te schakelen, is dit een heel erg goedkoop en betrouwbaar alternatief. Het enige 'minpuntje' is dat de batterijindicatie in Home Assistant niet lijkt te kopen. Die is namelijk veel lager dan je zou verwachten. Dat kan je echter in Home Assistant wel vrij eenvoudig corrigeren.
    
   Ook als je de gateway en sensoren als 'stand-alone' oplossing wilt gebruiken, kan ik het alleen maar aanraden. De app is erg goed, de sensoren zijn zeer betrouwbaar en alles doet wat het beloofd.
    
   Vragen aan de hand van deze review? Vuur ze vooral af!
    
   Ben je geïnteresseerd in de in deze review vermelde apparatuur, koop deze dan via onderstaande links. Daarmee steun je deze website en het kost jou geen cent meer!
    
   Xiaomi Aquara Smart Home Security kit
   Body sensor (bewegingsmelder)
   Deur/raamsensor
   Rookmelder
   Button (eenvoudige drukknop)
   Wandschakelaar
   Dubbele wandschakelaar
   Temperatuur en vochtsensor
    
   Meer huisautomatisering van het merk xiaomi:
   https://www.gearbest.com/xiaomi-mijia-_gear/c_11982
   https://www.gearbest.com/xiaomi-mijia-_gear/c_12001
   https://www.gearbest.com/xiaomi-aqara-_gear
    
  • Door Michel
   We testen en vergelijken de Anet A8, Creality CR-10 én de Anet E10.
    
    
   Aankoop links:
   Creality CR-10 - https://www.gearbest.com/3d-printers-3d-printer-kits/pp_441282.html?wid=21  (met couponcode CR10ZUI voor €310.01)
   Anet A8 - https://www.gearbest.com/3d-printers-3d-printer-kits/pp_337314.html?21 (coupon: A8PRINT €123,87)
   Anet E10 - https://www.gearbest.com/3d-printers-3d-printer-kits/pp_664901.html?wid=21 (coupon: ANET10 €217.84)
   Printmateriaal (filament) - https://www.gearbest.com/filament-_gear/c_11401/size~-~3dm_1.75mm
   Onderdelen - https://www.gearbest.com/3d-printer-parts-c_11400/
   Micro SD naar SD adapterkabel - https://rover.ebay.com/rover/1/711-53200-19255-0/1?
    
   Je heated bed en hotend schakelen met een mosfet: http://moderntoil.com/?p=850
   Koop hier je mosfet goedkoop! - https://www.gearbest.com/3d-printer-parts/pp_708605.html?lkid=11444578
    
   Let op dat als je iets bestelt, je als verzendwijze Priority Line (standaard) kiest om vervelende douanekosten achteraf te voorkomen!
    
   Onze Anet A8 review
    
   Met dank aan Gearbest voor het beschikbaar stellen van 2 van de 3 printers (Anet A8 en Anet E10).
  • Door Michel
   Hierbij onze korte review van de Xiaomi Philips Eyecare Smart Lamp 2
    
    
   Ben je geïnteresseerd in deze lamp, koop deze dan net als wij bij onze sponsor << Gearbest >> en steun daarmee ook een beetje sat4all!
   Kies als verzendwijze: Priority Line 10 - 20 business days, dan wordt de spullenboel via Groot Brittannië verzonden en heb je geen douane stress!
    
   *Deze lamp is van eigen geld gekocht en deze review net als altijd gebaseerd op onze eerlijke eigen bevindingen!
  • Door Michel
   Bij deze onze review van de Anet A8 3D printer.
   De Anet A8 3D printer werd gratis beschikbaar gesteld door Gearbest met het verzoek deze aan onze kritische blik te onderwerpen. Wil je weten wat wij er van vonden, bekijk dan snel de review!
    
   Aankoop links:

   3D printer ANET A8 (Gearbest) http://www.gearbest.com/3d-printers-3d-printer-kits/pp_337314.html?wid=3 NIEUWE link en coupon: FTA83D voor een hele leuke korting! (€128.88)
   PLA Filament (Gearbest): http://www.gearbest.com/3d-printer-supplies-c_11401/material-3_pla
   ABS Filemant (Gearbest): http://www.gearbest.com/3d-printer-supplies-c_11401/material-3_abs
   Raspberry PI voor Octoprint (Gearbest): http://www.gearbest.com/raspberry-pi/pp_354347.html
   Mosfet voor het schakelen van je heated bed: https://rover.***geen-reclame***.com/rover/1/1346-53482-19255-0/1
   Buildtak laag voor op je heated bed: https://rover.***geen-reclame***.com/rover/1/1346-53482-19255-0
   Micro-SD naar SD verloopkabel: https://rover.***geen-reclame***.com/rover/1/711-53200-19255-0/1?icep_id=114

   Meer informatie over de Anet A8 3D printer:

   Manual ANET A8 : https://www.dropbox.com/sh/sm4b4vdxock6tof/AACTyoj_4n46oqsopituAFtba/Installation%20Instruction?dl=0
   Installatie video's: https://www.youtube.com/channel/UCXB-HDVuaNjE7yb6r-N5vRQ
   Cura 2.6: https://ultimaker.com/en/products/cura-software
   De Anet A8 groep op www.thingiverse.com

   Enkele aan te raden modificaties:

   A8 Power Supply Cover with Switch: https://www.thingiverse.com/thing:2320216
   A8 Bed Level Thumbwhell Upgrade: https://www.thingiverse.com/thing:2350276
   A8 Extruder Fan Modification V2: https://www.thingiverse.com/thing:2290361
   A8 MicroSD Card Extension Case: https://www.thingiverse.com/thing:2389960
   A8 Z-axis support: https://www.thingiverse.com/thing:2042548
   A8 Spool holder - reuse Anet parts: https://www.thingiverse.com/thing:2162266
   Je heated bed en hotend schakelen met een mosfet: http://moderntoil.com/?p=850
   Octoprint: http://octoprint.org


   * Door een domme fout ben ik helaas mijn weken geleden gemaakte beeldmateriaal grotendeels kwijtgeraakt. Door de vele modificaties kon ik dat materiaal helaas niet opnieuw maken. Hopelijk is de review toch nog een beetje bruikbaar
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.