Ga naar inhoud


alex6

Lid
  • Items

    46
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door alex6

  1. i.v.m. de steeds crimineel wordende omgeving zijn mijn 4 camera's belangrijk. De enige ip cam software die werkt op mijn VU+ box met openpli4 is al enige jaren camofs free versie 9.19.
    Omdat 1 van mij elro camera's de geest gaf na 5 jaar kocht ik een nieuwe foscam FL9900P. Die wordt met geen mogelijkheid herkend.
    Ik verwijderde de camera van het instal menu van caomofs teneinde 
    de nieuwe te installeren. Als ik nu add new camera aanklik komt er een rood kruis met "connection could not be established".
    Kennelijk kan deze actie niet herroepen worden. Ik probeerde weer terug te komen naar 4 cams door een oude image te laden maar nee hoor ook weer 3 cams. Ook het verwijderen van het programma camofs via pakketten en weer opnieuw installeren bracht weer 3 cams i.p.v. 4.
    Geen enkele leverancier van IP cams kon mijn vertellen welke cam wel wordt herkend door camofs, nooit gehoord, Enigma2 wat is dat.
    Geprobeerd een nieuwere versie van camofs aan te schaffen, nergens ook niet op de originele site van ene shadowrider info over prijzen e.d.
    Ik kan natuurlijk lukraak wat camera's kopen maar op een gegeven moment is de kliko vol met camera's die niet bruikbaar zijn.
    Iemand een tip:
    1.Hoe herstel ik de software van camofs naar 4 i.p.v 3 camera's
    2 welke camera's worden wel herkend door dit programma.
    3.Hoe, waar en tegen welke prijs schaf je een nieuwere versie van 
     camofs aan of is er andere enigma software die hetzelfde doet.
    Bij voorbaat bedankt.
    Alex6

  2. Mijn VU duo met openpli 4 heeft sinds kort het probleem dat op willekeurige tijden de menu's snel naar beneden blijven scrollen, zoals kanalen menu, dat is alleen te stoppen door de stroom er af te halen, na enige keren staan de menu's weer stil en zijn een tijdje te gebruiken.
    Is er iemand die ook deze klacht heeft gehad en is dit een software probleem of weer een hardware elco gerelateerd probleem.

  3. Beste Sprietje, eindelijk een concrete vraag,

    Zoals ik al eens eerder aan heb gegeven wil ik met een zo klein mogelijke schotel in het uiterste zuiden van Portugal Joyne op Eutelsat en Hotbird ontvangen liefst met een monoblock die deze 2 sats aankan.

    Ik vind al die  testen van Boogje en Commentaar  met Triax of B&R heel spannend, maar omdat ik alleen maar heen en weer vlieg met handbagage, kan ik deze schotels niet meenemen, (ze zien me al aankomen bij Transavia met een 80cm wok.) en ben ik aangewezen op schotels die ik hier kan krijgen.

    Wel is het mogelijk losse lnb's of monoblock mee te nemen.

    Een gerenommeerde Algarve sat-dealer heeft mij de positieve resultaten gemaild van een test met de combinatie Eutelsat Joyne en Hotbird en adviseerde een 80cm schotel uit zijn collectie, met 2 lnb's. (zie vorig bericht).

    Nu is dus mijn vraag welk monoblock met 2 uitgangen i.p.v. 2 losse lnb's zou geschikt zijn voor zo'n 80 cm brede ? merk schotel.

    Ondanks dat sommigen denken dat Joyne alleen vanuit NEDERLAND te verkrijgen is geeft deze dealer aan vanaf volgende week de module van Joyne te kunnen leveren.
    Betalen aan Joyne voor het abonnement met ideal is geen probleem.

  4. Ik ben eens gaan shoppen bij lokale dealers, een van hen omgeving Portimao, 
    waarschijnlijk nakomeling van een der profeten was bezig joyne te testen en informeerde mij de resultaten:

    "In terms of normal dishes I would like to inform the following:

        With  60cm dish you can receive Eutelsat 9B at 9º east but the signal is really on the limit if it rains or if we have strong wind you will lose signal immediately. To install Eutelsat Hot Bird 13º in the same dish it is out of question.

        With an 80cm dish you can install Eutelsat 9B at 9º and Eutelsat Hot Bird 13º with 2 LNBs and diseqc switch and the signal is OK.

    Next week we will receive the Joyne modules from Holland."

    Nu hoop ik voor het gemak dat ook een INVERTO DUO TWIN LNB 80 cm i.p.v.2 lnb's hierop zou werken

  5. Tussen al het techneuter geleuter heb ik toch meegekregen dat met 60 cm en single ultra black LNB Joyne te ontvangen is in Algarve west.
    Nu hoop ik nog een bevestiging te krijgen dat op dezelfde schotel ook een duo LNB te gebruiken is (of 2 enkele) en zoja welke of hoe te bevestigen om ook Hotbird binnen te krijgen.

  6. Het is inderdaad angstig stil wat betreft de ervaringen van Joyne schotel ontvangst in het uiterste zuiden van Europa.
    Het komt mij voor dat het business plan van de satboeren die het initiatief namen de concurrentie aan te gaan met CS te weinig financiële body heeft om een lange periode aanvangs verliezen te lijden.

    Een kort door de bocht voorbeeld:

     

    Bedrijf J heeft een innovatie plan om een product aan de man te brengen met als potentiele doelgroep 100 afnemers.

     

    Het artikel wordt voor een te hoge niet concurrente prijs in de markt gezet terwijl er bezuinigd wordt op de netto kostprijs door mindere kwaliteit te leveren. Bij een afname van 60 kopers passeer je het break-even point. Door de prijsstelling en kwaliteit zullen slechts bijvoorbeeld 20 afnemers kopen, kortom een uitzichtloze situatie.

     

    Als je genoeg kapitaal hebt om langere tijd aanloopverliezen te maken dan wordt hetzelfde product in betere kwaliteit voor een sterk concurrerende prijs verkocht, Je zal dan 70 klanten hebben, waarbij er nog steeds verlies wordt geleden, maar door het hogere volumes heb je een betere inkoop onderhandeling positie (content aanbieders), dus kostprijs verlaging,  terwijl je net zoals CS nu doet geleidelijk de verkoopprijs door ondoorzichtige pakket aanbiedingen omhoog brengt om zodoende binnen enkele jaren winstgevend te worden met een steeds groeiend aantal afnemers.

     

    Dit laatste vereist wel een stevig werkkapitaal.

  7. Het is natuurlijk erg interessant dat calculeren met gonio, zeker voor iemand die veel genavigeerd heeft, maar ik hoop op enkele simpele antwoorden op simpele vragen.
    Ik behoor tot de potentiële doelgroep van Joyne, verblijf per jaar enkele maanden omgeving Portimao, Algarve, heb maar een klein plekje max. 65 cm beschikbaar voor een schotel. Ik begrijp inmiddels dat een 30H vlak antenne waarschijnlijk niet haalbaar is. Mijn simpele vraag is: Is er een redelijke ontvangst mogelijk met liefst een 50cm schotel of anders een 60cm en indien de laatste kan daarmee middels 2 lnb's ook nog het hotbird supertennis kanaal ontvangen worden.
    Helaas heb ik nog geen bevindingen van gewone consumenten kunnen vinden. Metingen van leveranciers en prognoses van de providers willen wel eens te optimistisch zijn.Ik blijf in spanning afwachten op info voordat ik materiaal ga aanschaffen.  
  8. Trust

     

    Ik ben blij te horen dat de 5000 C+ geschikt is om Joyne te ontvangen, dan zal ik die in ieder geval meenemen. Je bericht begrijp ik bijna helemaal, alleen het zinnetje "Je kunt toch gewoon in menu DVB S/S2 ZOEKEN" snap ik niet, ik heb in het hele menu nergens DVB S/S2 gevonden, of heeft dat te maken met de verschillende software. 

  9. Zou ik mijn oude clarktech 5000 c+ in de Algarve kunnen gebruiken met joine cam.

     

    Ik heb deze tuner al 8 jaar niet gebruikt en gereset naar fabrieks instellingen software 2.38p. De eutelsat 9B staat niet in het lijstje vermeld, wel de 9.0E eurobird 9a.

    Bij de tuner instellingen hebben ze nog nooit gehoord van S2 en 8psk, ook zie ik geen fec instellingen.

     

    Ik heb een proef opstelling gemaakt in de tuin (omgeving Amsterdam) met een rond 58 cm diameter merkloos schoteltje en een alps universeel lnb (vroeger gebruikt voor 30W Hispasat).

     

    De CT 5000 geeft bij de Hotbird 92% level en kwaliteit ongeveer 65 aan. Ik heb een blindscan gedaan op Hotbird en zo'n 500 kanalen ingelezen. Het valt mij op dat bij een zware regenbui mijn big bisat met VUduo2 wegvalt en CNBC op de hotbird met het kleine schoteltje vrolijk blijft doorgaan.

     

    De 9E-9b eutelsat kan ik niet vinden, als ik hele kleine stapjes maak naar het oosten toe blijf ik hotbird zien tot de Thor in beeld komt.

     

    Ik weet niet of er nog een settinglijst .cndf te krijgen is met kanalen van de 9b erop zodat ik via het beeld kan ontdekken of ik op deze sat zit.

     

    Resumerend, ik ga er van uit dat ik in de Algarve een grotere schotel moet hebben, 80CM? maar mijn vraag aan de experts is of ik daar de CT 5000 C+ met 2 cam lezers zou kunnen gebruiken.
  10. 1. Zelfs bij reeds lang geleden opgenomen series is het uiterst belangrijk dat het op de uitzendtijd geconsumeerd wordt.
    2. Wat betreft de software verandering stuit je volgens mij toch weer op traag internet.
    3. Ik houd het niet meer zo bij, maar was er een tijd lang niet een optie bij opzeggen dat je een aanbod van 10 euro p.mnd voor basis kreeg,
    Is dat nu nog zo?

    Opmerking, Ik zie eigenlijk weinig info over kaarthuur, of is dat weer een juridisch taboe met spreekverbod?

  11. Beste Sprietje,

    Ik heb het niet over het verschil, aangezien het recreatiepakket geen waarde meer voor mij heeft, zijn mijn kosten voor het standaard pakket
    per jaar 12 x 19,95 = 239,40, waarvan ik maar 1 maand gebruik = 239,40 : 30 = 7,87 per dag. Dat zijn totale kosten, geen meerkosten.
    Daar komt uiteraard nog bij dat je er waarschijnlijk weer  twee jaar aan vast zit en er zullen CD kennende ook nog wel administratie, verwisseling kaart,
    en activering kosten komen en wat ze nog meer weten te verzinnen.

  12. Ik ging jaren lang in de zomermaanden 4 weken naar een appartement in het uiterste zuiden van Europa.
    Daar staat een VU+ verbonden aan een schotel, recreatie kaart  erin en beeld, Verhuurder heeft swiss abo.
    Door meer vrije tijd en te veel warmte in de hoogzomer gaan we nu in November.
    Recreatie pakket stopt 21 september, dus geen beeld, Kan het natuurlijk omzetten naar standaard pakket,
    maar dat betekent 19,95 p mnd = 239,00 voor 1 maand kijken ofwel 8 euro per dag. In NL heb ik inmiddels Ziggo.
    Omdat mevr. Alex minder comfortabel verblijft zonder allerlei soap en roddel info gaat dit wringen.
    Zijn er nog andere betaalbare mogelijkheden voor deze korte tijd of is het mogelijk een kaart te huren?

  13. Bedankt voor de info.

    Nadat de HD versie verdwenen was heb ik eurosport 2 een tijdje binnen dit zelfde recreatie pakket op DVB S2 12722 H 23500 2/3 8PSK 19.2 E kunnen ontvangen, plotseling verdwenen, misschien is de transponder te zwak, hoewel hier in de Algarve een joekel van een wok op het dak staat die hem eerst wel liet zien. Hoopvol is dat dit kanaal volgens satmaat een andere plek krijgt, heb testesp2nl op 11856 gescand, die geeft nu "zender niet gevonden" aan. Ik betaal voor dit pretpakket nu 15,00 of 17,50? in de zomer en 5,00 in de winter. Misschien moet ik CD maar eens onder druk zetten voor een basis pakket ad 10,00 als eurosport 2 daar wel in zit. Als tennisliefhebber gaan we weer interessante weken tegemoet met RG en Wimbledon, De BBC's op 28,5 kan je hier wel vergeten.

     

  14. Ik kijk eigenlijk alleen nog maar naar CD als ik in zuid Europa ben met een recreatie pakket aangevuld met HD pakket. Ik ontvang de 19.2 en de 23.5. Ontving hiermee altijd Eurosport 2,
    dit kanaal (DVB S2 12722 H 23500 2/3 8PSK 19.2 E) geeft "afstemmen mislukt".
    Mijn vraag: Is dit kanaal van plaats veranderd of heeft CD in een uiterste poging hun klantenkring nog meer te miniseren Eurosport2 uit het pakket gehaald. De side van CD geeft mij geen inzicht.

  15. Ook ik ben teleurgesteld dat CD niet tot overeenstemming is gekomen met RTL over de zender RTLZ
    Ik verwachtte dat er wel massale protesten zouden komen, maar realiseer me nu dat ik tot een hele kleine minderheid behoor die economisch en financieel nieuws belangrijker vind dan de belevenissen van een oude belgische voetbal keeper.
    Ik zou de internet stream:

    #SERVICE 4097:0:1:0:0:0:0:0:0:0:http%3A//live.usp.rtl.nl/live/hdmelive01-1/hdmelive01-1.isml/hdmelive01-1-audio_track=128000-video=1500000.m3u8:RTL Nieuws stream (RTL Z)
    #DESCRIPTION RTL Nieuws stream (RTL Z).

    graag als kanaal willen toevoegen in mijn kanalenlijst.

    Kan iemand in eenvoudige bewoordingen uitleggen hoe ik dat moet doen?

  16. Mijn VU+duo vervangen door duo2
    De oude VU+duo (enkele keren de bekende elco's vervangen) werkte goed.
    Na een dag stilstand gemonteerd in andere kamer, resultaat uitsluitend rode Led.
    Na wat logisch nadenken kwam ik tot de conclusie dat het enige verschil de temperatuur was.
    Stond voorheen altijd stand-by op een warme HD recorder en moest nu koud starten.
    Kap open gemaakt, haardroger van echtgenote enkele minuten op printplaat gericht.
    Resultaat: startte weer op en blijft het doen, mits na kijken stand-by.
    Dit is natuurlijk geen oplossing voor de lange termijn, moet waarschijnlijk weer serie elco's
    vervangen, maar voorlopig werkende vu tuner i.p.v. dood doosje met rood ledje.

     

  17. In dit geval is voor mij de belangrijkste verbetering dat het beeld op de slechtste kanalen NPO1 en 3 in HD op 23.5 E. nu stabiel en zonder storing is, waar het voor de vervanging van elco C848 steeds wegviel (geen lock) blokvorming en strepen kortom niet om aan te zien.
    Ja dus, een merkbare en zoals ik al aangaf spectaculaire verbetering.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...