Ga naar inhoud


rijschoq

Lid
  • Items

    30
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door rijschoq

  1. Michel, theparasol, totaaltje en Zupelan dank voor jullie reactie's.  Er kan wel geschreven worden van dan had je zus of zo moeten doen, maar daar kan ik niets mee.  Ik had nog nooit zo'n dure ontvanger gekocht en ook nog nooit zo weinig plezier ervan gehad.

     

    De rode draad in dit consumentenleed was toch echt MAXDIGITAL.  Deze heeft -in mijn geval-  het op alle fronten af laten weten.  Want een maand na aankoop werd door Maxdigital bekend gemaakt dat de samenwerking met de fabrikant (Hubtech) verbroken is.  En tot de dag voor deze aankondiging speelde Maxdigital mooi weer en liet deze mededeling inslaan als een bom.  Terwijl het al maanden van tevoren bij Maxdigital bekend moet zijn.   Kennelijk moest er nog wat van die meuk verkocht worden.   Dit geeft aan hoe Maxdigital zakelijk handeld.   De ontvanger kan wel okay zijn, maar is Maxdigital dat ook??


     

     


     

     


     

  2. Ik heb grote problemen met het merk "Maxdigital".  Als je voor EUR 240,00 een maxdigital 225 comb gekocht hebt en een maand later stopt onverwacht  -dus zonder aankondiging-  de ondersteuning in de vorm van firmwareupdate's en zelfs garantie op hardware defecten dan is dat geen positief punt om nu weer een Maxdigital te kopen.  Na 8 maanden gebruik was de 225 combo  hardwarematig overleden (defecte voeding) en je kan nergens via een officieele weg terecht voor reparatie omdat volgens mijn leverancier het merk Maxdigital niet meer bestond.

     

    De website van Maxdigital bestond nog dus daarover gaan (mijn inziens terecht) klagen en dan krijg je een antwoord terug dat zij met een omruilactie met forse bijbetaling voor een VU+ aan hun verplichtingen hebben voldaan.  Dat Maxdigital NERGENS voor verantwoordelijk is en dat je met klachten bij de leverancier of de fabrikant moet wezen.  Kort samengevat: niemand is ergens verantwoordelijk voor en de klant blijft gefrusteerd achter met een stukkende ontvanger en heeft daar heel weinig plezier van gehad.

     

    Mijn conclusie (en daar mag iedereen anders over denken) is dat het kopen van een product van Maxdigital een vorm van Russische roulette is.  Misschien krijg je waar je voor betaald maar het verleden van Maxdigital leert dat het een onbetrouwbaar merk is.  Een Maxdigital kopen die fout maak ik nooit meer.

  3. michaelangelo Ik geef je een link van een cursus solderen. http://ee.old.no/library/LE1350-nl.pdf Wat benodigdheden betreft red je het met wat oud koperdraad, een soldeerbout van ongeveer 25-40 watt en natuurlijk soldeertin. Een tinzuiger of zuiglitze maakt het compleet. Als je nog een defect elektronisch apparaat hebt dan is het nog prima bruikbaar als oefenobject om componenten los en weer vast te solderen (het is toch al stuk). Als dit allemaal gesneden koek is dan kan je aan de dreambox beginnen.

     

    De foto van de print was trouwens niet echt duidelijk. Misschien kan je op het rode vierkant inzomen, en maak aub ook een foto van het beschadigde oppervlak aan de achterkant van de printplaat.

  4. celloanarchist, een eurosteker wordt gebruikt voor apparaten die geen aarding nodig hebben, niets meer en niets minder. Dubbel geisoleerd gaat veel verder dan dat en apparatuur die daaraan voldoet is zeker niet voorzien van een eurosteker. ik heb twee bijlagen toegevoegd. van een eurosteker en van een steker die voor dubbel geisoleerde apparaten gebruikt KAN worden (symbool is maatgevend). Nog ff op gezocht en bij deze wiki kan je het nalezen http://nl.wikipedia.org/wiki/Klasse-indeling_elektrische_arbeidsmiddelen De foto's in de bijlage komen daar trouwens ook vandaan.

     

    Laten we het er maar op houden dat er een verschil in opvatting zit tussen wat een (hobbie) electricein en een (hobbie) electronicus verstaat onder dubbel geissoleerd. Want elektra en elektronica zijn toch twee apparte beroepen.

     

    Nu iets over de spanningsversleping. Uit jouw antwoord leid ik af dat je een kabelaansluiting hebt. Ik weet dat je er geen zin in hebt maar ik raad je toch sterk aan om uit te zoeken van welke kant het komt. Als het namelijk uit de kabeldoos komt dan moet je proberen om het daar oplossen. Want als je een andere tv aansluit dan krijg je dezelfde problemen weer terug. En het lijkt mij dat je dat niet wilt. Als je niet te ver van Zaandam afwoont dan stuur je maar een PM, ik heb meetinstrumenten om spanning/stroom en aardverspreidingsweerstand te meten.

    post-47392-1318261946,1154_thumb.jpg

    post-47392-1318261946,1217_thumb.jpg

  5. Om spannende prikkels bv door een slechte issolatie te voorkomen worden vele apparaten dubbel geisoleerd. Dat houd in dat om de behuizing nog een tweede behuizing zit zonder een onderlinge verbinding. De fabrikant heeft zijn best gedaan om iets dubbel te isoleren maar als er een aarding aangebracht word dan is deze dubbele isolatie in feite ongedaan gemaakt. Je denkt dat je het veiliger maakt maar in werkelijkheid maak je het gevaarlijker. Daarom is het in de Nederlandse normbladen verboden.

     

    Elk dubbel geisoleerd toestel moet van een symbool voorzien zijn. Een vierkant met daar omheen nog een vierkant. Uit dat symbool kan je afleiden of het aan de normen van een dubbel geisoleerd toestel voldoet.

     

    In tegenstelling tot wat ik in dit forum lees kan ik aan de twee polige steker niet zien of het dubbel geissoleerd is. Het symbool is maatgevend.

     

    celloanarchist, heb je al gemeten waar de spanning vandaan komt. Als je kabeltv hebt of kijkt via een externe digitenne of satellietontvanger dan hoeft het niet per se uit de tv te komen.

  6. Cardsharen met een visionnet 8000 cis gaat alleen als de kaart in de cardreader zit en via een CI module (Diablo light) kreeg ik het niet werkend.

     

    Dat houd in dat de kaartlezer de updatepuls moet doorgeven. Verder heb ik een nieuwe CD kaart met mediaguard.

     

    Als de CD kaart hetzelfde is en het in jou ontvanger ook in de cardreader is geplaatst dan moet het wel aan de software liggen. Ik gebruikt nu 1.32 voor de clients en 1.57 voor de server. Maar als het met een update naar 1.69 ook lukt dan is dat gewoon veel sneller en scheelt de aanschaf van een mvision waar je nog af kan vragen of het cardsharen gaat werken.

     

    Yuppie bedankt voor de tip, wil je alleen nog aangegeven wat voor een CD kaart je hebt en hoe het in jouw ontvanger zit (CImodule of cardreader).

  7. Ik las in de specs dat met deze ontvanger ook met de oudere versie's een cd kaartje gedeelt kan worden. Ik heb momenteel het volgende in een studentencomplex.

     

    5 x visionnet 8000cis waarvan 1 van een cd kaart is voorzien om als server voor de rest te spelen. Dit werkt nog steeds maar heeft 1 probleem. De abbonee status word niet opgehoogd door de maandelijkse puls. Dus ik moet elke maand kaartjes wisselen met een ontvanger die wel goed met de nieuwe codering omgaat.

     

    Volgens mij is het HCS (Home Card Sharing) protocol van Visionnet en Mvision hetzelfde. Dus als ik een Mvision 300 net in mijn netwerk opneem en de cd kaart in de kaartlezer prak dan moet dit probleem volgens mij opgelost zijn?

     

    Klopt deze redenatie en heeft iemand deze configuratie al een keer geprobeert?

     

     

  8. EdjeKroketje jouw reactie vraagt om een antwoord, dus bij deze:

     

    In de winkel waar ik gewerkt hebt zijn alle merken en typen antennes uit het assortiment getest door ze op een (1) zender te richten en met elkaar te vergelijken. De uitkomst is dat een pasieve richtantenne zoals een yagi veel beter scoort dan een actieve antenne. Alleen Hirschmann heeft een yagi met ingebouwde versterker dus deze antenne beschouw ik als een actieve antenne. Het was was de enige antenne die met de pasieve yagi antenne's mee kon komen.

     

    Want EdjeKroketje: Een hogere signaalsterkte bij actieve antennes betekend niet automatisch een betere ontvangst! Een actieve antenne versterkt achtergrondruis en andere stoorsignalen -waar een yagi ongevoelig voor- is evenveel als het gewenste signaal. Tevens wekt een actieve antenneversterker ook al ruis van zichzelf op en deze ruis word ook nog eens versterkt! Daardoor zal de signaalmeter veel meer aangeven, maar de kwaliteit van het signaal (en dus ook het beeld) wordt daarmee niet evenredig verbeterd. Een Yagi antenne versterkt het signaal passief. Bij een signaalsterkte van 30% heb je al een betere kwaliteit dan met een actieve antenne die 75% signaalsterkte aangeeft!

     

    Maar laten we ook niet blind zijn voor de nadelen want een yagi antenne is gewoon veel onhandiger door zijn grote en de buitenmontage. Als ik het met een kleine active antenne red dan zou ik geen yagi nemen..

  9. Ik woon in Zaandam en de digitenne zendmast in Wormer staat op 3Km afstand. Toch had ik een beroerd beeld met de standaard KPN binnen en buiten antenne. Dat komt omdat er nog een paar gebouwen en fabrieken in de weg staan. Met een yagi antenne is het ontvangstsignaal perfect.

     

    Het ontvangstsignaal is veel schoner omdat een antenne met een ingebouwde versterker niet alleen het signaal maar ook alle andere (ik noem het maar) strooivelden zoals van brommers versterkt.

     

    Verder word digitenne niet zuiver verticaal uitgezonden maar onder een neerwaatse hoek van 5 graden. Dat is de reden dat er met het iets omhoog richten van de yagi antenne nog wat signaalwinst is te behalen. Met een kwalitatief wat mindere richtantenne merk je dit verschil niet op.

  10. Beste yaho, De regiozenders worden van verschillende masten uitgezonden. Wat ik denk dat jij wilt gaan doen is op elke zender een aparte yagi antenne richten en deze parallel aansluiten. In de hoop dat de bundel sterk genoeg is om een goed beeld met jouw Toppy te krijgen. Maar door het parallel schakelen krijg je ook een verzwakking.

     

    Ik heb digitenne vanaf het prille begin en toen was het signaal een stuk beroerder dan nu. De standaard meegeleverde antenne was dramatisch slecht. Dus een yagi antenne en een antennerotor geplaatst en op Wormer gericht. Toen ging het een stuk beter. De andere regio zenders die jij wilt ontvangen mis ik niet en daarom ook nooit geprobeert.

     

    Ik woon trouwens in het Kalf te Zaandam dus als je een keer langs wilt komen stuur dan aub een PM

  11. Eddy een mooi en duidelijk verhaal. De vraag om de werking van een crt te beschrijven kwam van mij en ik waardeer het dat je daar gehoor aan hebt gegeven.

     

    Is het een optie om het schema van de beeldbuis eenheid uit de Philips experimenteerdoos EE2007 door te mailen. De beschrijving die ik heb is in het Duits en de vertaalslag naar het Nederlands lukt niet erg.

  12. rolandorolando Toen je de ontvanger nieuw uit de doos haalde werkte deze (op de softwarebugs na) goed. Als dat niet zo zou zijn dan had je de ontvanger met een garantieclaim terug gebracht naar KPN.

     

    De problemen met vastlopen e.d. zijn er later ingeslopen en komen ook steeds vaker voor. Dat de helpdesk hier de schuld aan de firmware geeft kan gewoon niet waar zijn. Als het firmware gerelateerd is dan treden de vastlopers al vanaf dat je het uit de doos hebt gehaald op. En het vastlopen gebeurt dan steeds bij hetzelfde evenement. Bv het aflopen van een opnametimer. Dat is bij jouw niet het geval. Dat je een nieuwe ontvanger toegezonden krijgt is een goede service van KPN. Daar kan ik niets op afdingen. De hardware in de ontvanger is natuurlijk wel in de loop der jaren aangepast. Een goedkopere onderdelenfabrikant. Een andere layout van de print waardoor de etsbak minder snel verzadigt is, een vergelijkbaar maar goedkopere transistor. Noem het maar op. Om deze productieseries van elkaar te onderscheiden heb je verschillende hardware versienummers. Maar de kwaliteit van de componenten is eerder verslechterd dan verbeterd dus over een jaar of twee.....

     

    Nog even een reactie op de antwoorden die je op mijn reactie gaf

     

    1- Topfield Personal Recorder 160 GB is voor mij geen Toppy maar een Flop(py)!

     

    Dat is een kwaliteitskenmerk die ik ook kan onderschrijven want ik vind het niet normaal dat een ontvanger na twee-drie jaar irritante problemen krijgt. De term toppy gebruikte ik omdat het een populaire afkorting van topfield is.

     

     

    2-Volgens mij kunt u beter gaan werken bij de KPN. Helaas beschikt de "callcenter" van weinig kennis.

     

    Ik werkte bij de serviceafdeling van chaintech. Deze fabrikant van o.a moederborden is ermee gestopt dus tijd voor een andere baan. Een van mijn solicitatie's was inderdaad bij KPN maar werd daar afgewezen. Ik werk nu bij honywell bekend van de cv thermostaten en onbekend met meet en regeltechniek en plc'c.

     

    3- Heeft de KPN ook een webcare team?!

     

    Hoe KPN organisatorisch is ingericht weet ik niet maar zij zullen vast wel mensen in dienst hebben die het internet afstruinen.

     

     

    rolandorolando Ik had verwacht dat je zou vragen welke onderdelen er vervangen zou moeten worden maar het werd een nogal cynisch antwoord. Als je op een serieuze reactie dit soort antwoorden geeft dan ben ik professioneel genoeg om er netjes op te reageren. Maar verder kan je het zelf uitzoeken. Kennelijk wil je geen oplossing voor de problemen die je met de ontvanger hebt maar ben je uit op bijval over wat voor een "floppy" het is.

  13. rolandroland even terug komen op jouw eerste vraag:

    Soms gaat mijn TV zomaar over naar de analoge voorkeuze kanaal 1. Ik hoor dan een soort pingeltje en dan schakelt de televisie over van externe bron naar voorkeuze kanaal 1. Hoe kan dit?! De Topfield ontvanger gaat gewoon door en staat dan aan.

     

    Op de scartconector van de toppy word een spanningssignaal gezet zodra deze uit de standbye gehaald wordt. Via de scartkabel komt dit signaal aan bij jouw televisie. Op die manier ziet de televisie dat jou toppy om aandacht vraagt. Als dit signaal wegvalt dan ziet de tv het als het uitzetten van jouw toppy en gaat dan weer de analoge zenders laten zien.

    Dit heeft niets met een softwarebug te maken maar is een hardwarefout. Ergens in het kringetje gaat iets fout.

    1-de toppy die het signaal op de connector zet.

    2-de scartkabel die het signaal naar de tv brengt.

    3-de televisie die ondanks dat er een signaal is naar default terug valt.

     

     

    Verder had je nog meer problemen met de ontvanger:

    Wanneer je het menu oproept en weer afsluit, dan blijven er restanten en "vegen" van het menu achter. Ook loopt de Topfield weleens vast. Hij reageert dan nergens meer op. Vervolgens doe je hem uit. Dan begint de display te knipperen in kleine puntjes. Als je hem weer opstart dan doet hij weer normaal. Ook is het weleens zo dat het geluid even onderbroken wordt. Kortom geen betrouwbare systeem van KPN telecom. Zijn er meer mensen die hiermee problemen hebben?

     

    Deze problemen heb ik ook gehad. Op de voedingsprint zijn enkele elektrolytische condensatoren (afgekort elco's) die na een jaar of twee problemen geven omdat de capaciteit achter uit loopt. De voedingsspanning word dan niet goed meer afgevlakt. Deze elco's heb ik vervangen en de processor (deze zit rechtsonder naast de harde schijf) werd veel te heet. Hier heb ik een koelelement met warmtegeleidende lijm vastgeplakt. Voor deze ingrepen liep de ontvanger 2-3 keer per maand vast en door het stand-bye en weer aan te zetten was het te resetten. Na deze ingrepen (4 maanden geleden) is de ontvanger niet meer vast gelopen.

  14. Halen we geen twee dingen door elkaar. Vroeger had je de maatschappij "digitenne" deze is door KPN over genomen en bestaat niet meer. De website bestaat trouwens nog steeds www.digitenne.nl maar word niet meer bijgewerkt.

     

    Verder heb je het medium dvb-t. Dit heet in de volksmond ook digitenne en bestaat al langer dan 5 jaar.

     

    Maar nu de bespaarcheck want daar was dit onderwerp mee gestart. Als er louter en alleen op prijs vergeleken gaat worden dan is KPN gewoon de winnaar in 90% van het dekkingsgebied. Maar dan kijk je niet wat je voor dat geld krijgt. Digitenne kost weinig, maar het is ook weinig.

    Als je zaken zoals beeldkwaliteit en kwantiteit mee gaat rekenen dan ben je met de satelliet beter uit. Alleen vind je deze aspecten niet terug in de vergelijkingscheck van KPN en is daarom per defenitie al oneerlijk.

  15. Ik heb een Philips experimenteerdoos EE2000, EE2007 en EE2008.

    Hiermee heb ik de televisie gebouwd. In feite is de Duitse handleiding gevolgt om het op te bouwen. Het werkt maar geen idee waar ik mee bezig ben. Dus hoe werkt eigenlijk een CRT buis en hoe word deze aangestuurd.

     

    Zeggen pixies jullie trouwens nog iets.

  16. De helpdesk kan de firmware van een individuele ontvanger aanpassen maar daarvoor moeten zij weten om welke merk en type ontvanger het gaat en het nummer van de kaart die in de ontvanger zit. Op de kaart zelf word niets gewijzigd, dus dat moet blijven werken.

     

    Mjn Finepass digitenne twintuner is op deze manier ook geschikt gemaakt voor een kpn kaartje. Maar grappig genoeg kon dit alleen als er een digitenne kaartje in zat. Met een kpn kaartje lukte het niet. Ik heb er nog eentje liggen dus als je die nodig mocht hebben dan stuur ik het wel met de post.

     

     

  17. Hoe oud is de Eastern ontvanger en heeft deze ooit wel eens met een KPN kaartje gewerkt.

     

    Deze ontvanger is al een paar jaar op de markt en in die tijd waren KPN en digitenne concurenten van elkaar. Dat betekend een digitenne kaartje in een digitenne ontvanger en een kpn kaartje in een kpn ontvanger moet. Reken er maar niet op dat het onderling gewisseld kon worden. Je gaat de concurent toch niet helpen!!! Zelfs toen digitenne voor 99% was overgenomen door KPN zijn ze met deze praktijken doorgegaan.

     

    Er is wel een uitweg maar daarvoor moet je de kpn helpdesk bellen en het merk en type van jouw ontvanger opgeven. Het nummer van een digitenne kaartje moet je opgeven en in de ontvanger plaatsen. Dan kunnen ze op afstand deze beperking eruit halen zodat je na 20 minuten ook een kpn kaartje kan gebruiken.

     

    Succes en geef je nog een terugkoppeling als je wat verder gekomen bent.

  18. Het lukt niet om mijn bericht te edditen maar door voortschrijdend inzicht...

     

    Foutmelding E-3 betekend Communication error with UART.

    De UART chip is computerhardware en zorgt ervoor dat de 8 of 16 parallele bitjes van de ISA bus omgezet wordt naar een serieel signaal. Dit met een usb poort simuleren heeft al voor veel problemen gezorgt. Het werk vaak domweg niet. Wat je nog kan proberen is om het uploadprogramma in de compatibiliteitsmode te starten. BV win98.

     

    Met de usb aansluiting moet het zeker lukken, maar je moet wel het juiste programma gebruiken.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...