Ga naar inhoud


henrilacapelle

Lid
  • Items

    28
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door henrilacapelle

  1. Het is goed te lezen dat iedereen enthousiast is over de clone+.

    Ik probeer hem voor Canal Digitaal te gebruiken.

    Ik heb hem vandaag, woensdag, gekregen en ben nu al 9 uur bezig met de installatie....zonder succes. Wie heeft advies?

     

    Ik heb een Thomson en een Sat 801. Alles volgens de instructies gedaan maar nada. Naast me staat het clone+ kastje met slechts de ready-led brandend, dat dus ook op de beide clientkaarten. Kortom hij lijkt geen signaal af te geven. De groene leds branden trouwens alleen als ik de kaart, welke dan ook eruit trek.

    Ik heb de laatste firmware gedownload (23-10-2014) maar het is moeilijk te zien hoe het proces verloopt de upgrade-leds branden, beter flikkeren enkele seconden als ik ze in het clone+ kastje stop, is volgens mij volgens de handleiding maar daarna zegt-ie doe het zelf maar. Iemand een idee? Of wellicht iemand in de buurt van Zwolle die genegen is te helpen?

    Bij voorbaat dank.

  2. Hallo Sprietje,

    De schotel is een Triax 60 cm, de decoders zijn: SD Thomson, de HD Sat 801, en de LNB is de standaard lnb als door CD geleverd. Erg standaard allemaal dus.

     

    Hopelijk kan je hier iets mee of heb je suggesties.

     

    Groet, Henri.

  3. Ik heb twee tv's met uiteraard twee decoders op een schotel. Een HD decoder op een moderne TV en een SD decoder op een öuderwetse"TV. Beide CD decoders.

    Echter bij het uitrichten van de schotel, en een ruime 75/85 % op de HD decoder is er geen beeld en kwaliteit, 16/30% op de SD decoder. Hoe kan dit? M.i. is de africhting voor de HD veel gevoeliger dan de SD en zou dit dan tenminste gelijk moeten zijn.

    Ik ben echter bang een kapitale denkfout te maken al weet ik niet welke.

    Kan iemand het licht laten schijnen?

  4. Hoera,

    Vandaag iemand op bezoek gehad met prachtige meetapparatuur, allerlei ledjes en zo. Half uurtje later prachtig beeld, zij het niet op HD zenders. Maar we zijn al heel gelukkig.

    Schotel heeft waarschijnlijk, tijdens onze drie weken afwezigheid, een kleun gehad van de watergevers, een vriendendienst dus, waarbij zowel schotel als elevatie ernstig verstoord waren. Geen problemen dus, zoals al eerder door jullie gemeld, met de LNB of de decoders. Bovendien blijkt de muurbevestiging niet 100% verticaal te zijn waardoor het allemaal iets anders moet dan de theorie zegt.

     

    Iedereen, en speciaal Sprietje, hartelijk dank voor de moeite.

  5. Beste Sprietje,

     

    Ik bedoel hiermee de elevatie van de schotel. Ik zit n.l. in Zuid-Frankrijk, dus ook even binnenlopen bij een speciaalzaak zit er helaas niet in.

    Die transponders heb ik doorlopen in het zoekmenu van de Rebox, ging automatisch. Maar helaas niets van zenders gevonden. Ik heb dit gedaan zowel op Astra 1 en 3.

    Inmiddels heb ik zolang gepield dat zowel de Philips als de Rebox niet meer van hun menustand afkomen. Ik kan dus niet terug naar de TV om, zoals ik vroeger wel deed, via BVN de juiste stand te zoeken.

    Kortom lichte wanhoop maakt zich van mij, maar vooral mijn vrouw, meester. Mijn reputatie van "het lukt hem altijd wel weer"loopt ernstige deuken op.

    In ieder geval bedankt voor je pogingen tot probleemoplossing.

     

    Groet, Henk.

  6. Crazy Sat: Ik heb via Dishpointer gekeken en moet de schotel op 36.1 hebben staan. Anderen hier in de buurt hebben hem op 37 staan, ik sta er tussenin.

     

    Sprietje: Via het zoekmenu van de Rebox zijn m.i. alle 74 transponders doorlopen. Zonder resultaat. De signaalsterkte staat bij de Rebox op 84%.

     

    Morgen weer verder prutsen.

  7. Geachte reageerders,

     

    Dank tot dusver.

    Ik heb merktekens op de bevestiging van de schotel staan. Hij zou dus niet veel kunnen afwijken en toch bij licht bewegen enige reactie moeten geven. Dat doet hij dus niet.

    Een geruststelling is in ieder geval dat mijn LNB niet kapot is.

    Dat van die transponder lijkt me een mogelijkheid te zijn maar ik moet dan nog leren hoe die te verwijderen of te veranderen.

    Iemand een suggestie voor een bepaald artikel of site hierover?

     

    Aangenaam verrast ben ik door het aanbod om te helpen met het uitrichten van de schotel, mits niet te ver van Nijmegen. Welnu die afstand is ongeveer 1100 km. Maar dat doet niets af aan het aanbod, dus hartelijk dank hiervoor.

     

    Nogmaals iedereen bedankt en ik ga verder "pielen".

  8. Dat is wat ik in het menu lees van mijn Philips 7141.

    Bij mijn andere ontvanger ,Rebox, is de signaalsterkte 81 % maar ook kwaliteit 0%.

     

    In het verleden had ik mijn schotel in 10 minuten uitgericht, misschien niet optimaal maar in ieder geval goed genoeg voor mij.

    Nu lukt het maar niet. Lang gedacht aan andere oorzaken, kapotte LNB's, coaxkabels, ontvangers. Maar omdat het allemaal op beide ontvangers mis is, en ik mijn derde twin LNB aan het proberen ben, dus derde verschillende kop in deze poging, kan het bijna niet anders of het ligt toch aan het uitrichten.

     

    Of heeft een van jullie ook wel eens zoiets mysterieus bij de hand gehad en lag het aan iets anders?

     

    Het spulletje heeft jaren prima gedraaid en zonder een specifieke reden was het opeens mis. Kortom ik begrijp het niet.

     

    En heeft wellicht iemand een link naar die prachtige site waarop met een soort Google streetview de richting van de satelliet word aangegeven.

     

    Dank voor iedere suggestie.

     

    En wat betekent in dit geval signaalsterkte 77%. Betekent dat dat hij bijvoorbeeld het signaal van een andere satelliet oppikt.

  9. Hallo allemaal,

     

    Wellicht heeft iemand een suggestie voor me hoe het volgende probleem op te lossen.

     

    Sinds enkele weken, echter ruim voor het CD wisselgedoe in september had ik lichte problemen met de ontvangst via twee ontvangers, Philips en Rebox. Paar weken weggeweest en terugkomend geen beeld op ned.1,2 en 3, eigenlijk alleen RTL zenders.

    Dat moet wat met de schotel te maken hebben dacht ik, dus getracht opnieuw uit te richten. Nu dus helemaal niets meer.

     

    De ontvanger geeft aan dat de sterkte van het signaal 87 % is en de kwaliteit 0%.

    Is dit nu een gevalletje van de schotel die wellicht niet goed staat, hoewel de satfinder, met veel gefluit aangeeft dat het wel goed is, maar een verkeerde satelliet sluit ik niet uit, echter dan daarop dan ook geen beeld of geluid.

     

    Omdat ik in Zd. Frankrijk zit zou het makkelijk zijn als die site er nog is die de richting voor de schotel aangeeft en ook nog eens de hoek waaronder de satelliet moet staan, die kan ik echter niet meer vinden. Weet iemand die=

     

    Dank voor uw suggesties.

  10. Bedankt voor je suggesties Hadrian. Is mij toch iets te ingewikkeld.

    Los daarvan op het Franse platteland is de downloadsnelheid ongeveer 1 mb. Dus het kijken naar een TV programma zal met veel horten en stoten gaan vrees ik. De kaarten zijn inmiddels geaariveerd. Heeft de Franse post dus eens snel gewerkt.

     

    Groet allemaal.

  11. Dank voor de reacties. De kaarten worden door een aardige buurman opgestuurd, dus met een weekje is het leed weer geleden.

    Blijft de vraag of de, inmiddels gemiste, uitzending via "uitzending gemist" kunnen worden bekeken met een ander IP adres. Het door de PC aangegeven adres werkt dus niet i.v.m. regiobescherming. Iemand de kennis en wil om die te delen?

     

    Dank,Dank.

  12. Hallo,

    Ik zit in Frankrijk, heb mijn CD kaarten vergeten mee te nemen en wil toch graag naar de aflevering van vanavond kijken.

    Via de PC is wellicht een optie, echter er zit regiobescherming op dat programma. Dus niet mogelijk maar wellicht met een ander IP nummer wel. Wie weet hoe dat moet?

     

    Ik heb nog een "oude" CDkaart liggen, zo'n zwarte, en daarmee is het mogelijk naar de FTA zenders te kijken echter geen Ned.1,2 of 3 of is er een truc mogelijk?

     

    Wie kan me helpen?

    Bij voorbaat dank.

  13. Hallo Yaho,

     

    Het was geen oplossing maar we gaan nu maar praktisch te werk onder het motto "Als het niet kan zoals het moet, moet het maar zoals het kan".

    Dat betekent dat ik alleen de zenders die mijn geliefde echtgenote interesseren als voorkeurkanaal instel. Is voldoende voor een slaapkamer TV tenslotte.

    Bedankt voor je suggestie.

  14. Probeerde al diverse keren de kanalenlijst van mijn Strong 8000 te vernieuwen.

    Op de schotel staat ook een Rebox aangesloten via een Quattro LNB.

    Naar mijn simpele mening moet via de uitgangen van de LNB hetzelfde signaal komen. Echter....de Strong laadt een totaal andere kanalenlijst dan er via de Rebox weergegeven wordt. Het is niet mogelijk, met de Strong, om de Canal Digitaallijst te laden.

    De Rebox, waarop ik niets veranderd heb, maar die hetzelfde signaal krijgt dus, doet alles perfect. Iemand dit wel eens meegemaakt, en hoe op te lossen?

    Dank voor eventuele reacties.

  15. Ben vandaag bij een plaatselijke ,Turkse< satellietwinkel binnengestapt en die zei me, na wel 2 minuten gekeken te hebben, dat hij niet kon flashem omdat er al eerder geflashed was. Lijkt me niet.

    Nu het me zelf niet lukt maar eens een serieuze zaak opzoeken.

    Overigens die files zijn inderdaad uitgepakt.

  16. Hallo Johan,

     

    Vandaag weer van alles geprobeerd maar het lijkt of hij de files niet laadt. Dat moet toch automatisch gebeuren als je de vakjes met "FW.bin"aanklikt. Maar wellicht maak ik een computerfout. De files zelf hebben de opgegeven inhoud dus 2 kb en 2 mb. Heb je nog een tip?

    In ieder geval bedankt voor al je moeite.

    Groet.

  17. Hallo,

     

    Ik ben al een paar dagen bezig te proberen mijn Phy. 7071/23 te voorzien van de originele firmware. Echter na het opstarten van de Flash DSX en het dubbelklikken van de betreffende vakken krijg ik de steeds de melding " DOES NOT EXIST OR HAS WRONG SIZE " Wat doe ik fout? Ik heb de aangegeven files voor de Seca 3 gedownload. Zijn er meer met deze klachten of vergeet ik iets.

    Ik doe alles in de volgorde zoals aangegeven.

     

    Dank voor de moeite.

  18. Inmiddrels heb ik het voorlopig opgegeven mijn decoders te patchen.(Komt hopelijk nog wel.)

    Probeer hier in zwolle een schotel te installeren, dit in weerwil van het weer van vandaag. Heb net, op zoek naar de Astra een satelliet gevonden met de volgende , eerste 6, zenders:

    1 One minute

    2Casting channel

    3 Rebel TV

    5 + 6 BFM TV

    7 TV Globo etc. etc. Totaal iets van 1890 zenders

     

    Op mijn decoder staat de volgende patch

     

    Philips DSX 6072

    HDI 446

    08.05.2005

    Jay & Leon.K

     

    HDL

    Dynamit 6.33

    MHW

    Multicam/Plotr

     

    Vragen:

    Welke satelliet heb ik nu op de decoder staan maar vooral hoeveel moet ik naar links of rechts, of naar boven of beneden om de ASTRA te vinden.

    Is het mogelijk met de huidige firmware alles te ontvangen( Hoeft niet meer te zijn dan het gewone door CD gebodene)

    Iemand nog tips????

    Vriendelijk dank.

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...