Ga naar inhoud


Marc-Sim

Lid
  • Items

    438
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Berichten die geplaatst zijn door Marc-Sim

  1. 2 uur geleden zei timmerman_606:

    Op ,mijn vraag of de nieuwe decoders  de FTA kanalen geven  zonder kaart kreeg ik een negatief antwoord. Dus de decoder die je koopt kan je weggooien als je het abonnement opzegt . Waarom ik hier over val:....:  als ik nu mijn TVV kaart vergeet mee te nemen dan kan ik nog BVN en de andere FTA zien. Met de andere decoder niet meer .

     

    Die "nieuwe" decoders met ingewerkte Chip kan je wel gebruiken voor FTA ontvangst en dit zonder abonnement, zelf de FastScan lijst wordt nog geregeld automatisch bijgewerkt.

     

  2. Op ‎23‎-‎1‎-‎2019 om 20:46 zei ceesv:

    Oorspronkelijk zal het dat ook geweest zijn, maar je kan eenvoudig de eigenschappen van het plaatje bekijken.

     

    Dit zijn nog testbeelden bedoeld om PAL uitzendingen op hun kwaliteit te beoordelen.

    In het digitale tijdperk is oplossend vermogen niet meer interessant, die ligt vast in het uitzend formaat.

     

    Die testbeelden waren destijds handig om de "convergentie" van kleuren tv's optimaal af te stellen wanneer een testbeeld generator niet beschikbaar was ..... Doch destijds en helaas werden die testbeelden alsmaar minder uitgezonden door toenemende programma's. 

  3. Na herstel werken deze morgen (zie LNB Perikelen) heb ik de signaal en kwaliteit waarden overlopen van de 4 sat-posities.

    Daardoor bemerkte ik dat in het bijzonder de 'kwaliteit' van Astra 23.5 er achteruit was gegaan, 't is wel zwaar bewolkt doch dat kon eigenlijk niet de reden zijn dacht ik, evenmin als ontregelde schotel - Proper ventje als ik ben heb ik alle 3 de bestaande lnb koppen een wasbeurt gegeven, zichtbaar waren die niet vuil doch het bleek 'm waarschijnlijk in de poriën te zitten.

     

    RESULTAAT: Op Astra 3 (één bijv) RUIM 2 tot 3% betere C/N (kwaliteit)

    De signaal sterkte bleef onveranderd uitstekend.

     

    Zo, en nu velen hier aan de grote kuis !

  4. Betreft Black premium twin:

    Gisteren avond mijn Sony tv uitgeschakeld na het kijken op Arte hd (19.2) - Deze voormiddag tv terug aan (stond nog op Arte) doch helaas met een melding van géén signaal en lnb spanning = uitgeschakeld, controleer uw satelliet installatie - Schakelde dan eventjes naar één (23.5) en had beeld - Na zappen terug diezelfde melding .... - Na het checken van 19.2 met mijn Horizon meter schakelde die ook spontaan uit, in veiligheid dus - Heb toen direct aan die bewuste lnb gemeten aan beide uitgangen doch ook noppes - Na vervanging met een nieuw exemplaar was alles OK.

    Gelukkig geen defecte Diseqc switches - Die defecte lnb meet  3,68 M-OHM op beide aansluitingen, had een echte kortsluiting verwacht ......

     

    Heb in het verleden al meerdere INVERTO Premiums moeten vervangen met meestal een Horizontal-High probleem.    

    • Like 1
  5. 49 minuten geleden zei Alexander88:

    wel raar dat ik niets heb moeten activeren via de website of dergelijke, ik dacht dat ik bij de aanschaf moest wachten op een activatie niet mocht wegzappen van één.

     

    Elke nieuwe en nooit eerder gebruikte module (vroeger een kaart) doet het zonder enige activatie tot max. 1 maand verder . = Pre Enabled

  6. 29 minuten geleden zei Jack-D:

    vannacht na 2 uur lag de 12187H er volledig uit. (afstemmen niet gelukt). op 2 schotels met aparte receivers. denk dat er onderhoud geweest is op die transponder, want hij is nu weer ok.

     

    Ook "0" signaal op bewuste transponder om +/- 04h deze morgen, wel (zeer) korte momenten 100% S & Q doch te kort om beeld te hebben - Mijn eerste gedacht was dat de lnb geen H.H.  meer ontving (wat nogal eens gebeurt bij die Inverto's) - Nu alles weer prima met 15 C/N !  

    • Like 1
  7. 8 uur geleden zei Sverige:

    Dat display van die Sonoro is exact hetzelfde als op de Medion die ik in de badkamer heb staan.... is best goed leesbaar als je er niet te ver vanaf staat.

    Maar nu hebben we het over een huiskamer radio, niet een voor in de auto uiteraard.

     

    @Sverige 

     

    Welk type Medion ontvanger heb jij ? - Daar ik overweeg er een aan te schaffen - Dacht aan een model van € 129 of zoiets.

     

    Marc,

     

  8. Op ‎17‎/‎04‎/‎2018 om 14:08 zei gps:

    Klopt, of de 3 elco's secundair in de adapter vervangen.

     

     

    Ben benieuwd hoe men zo'n voeding netjes kan openmaken ?? - Vervang-voedingen hebben (meestal) geen passend 12 Volt stekkertje - Ter Info: meet eerst de spanning onder belasting vooraleer .......  

×
×
  • Nieuwe aanmaken...