Ga naar inhoud


Fritsjof

Lid
  • Items

    140
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Fritsjof

  1. Het icon is klein hoor, en komt helemaal rechts in het lijstje te staan.

     

    En inderdaad: zet alles IN EEN MAP op de usb-stick, steek die in de TV VOORDAT je de TV aanzet, laat hem starten en start de HUB, dan zou hij moeten vragen om update, dat annuleer je en dan komt de plugin er te staan (naar rechts scrollen in je HUB).

     

    Je schrijf:

    De tv vind in de "Source" de usb en ook de inhoud kan ik zien .

     

     

    Ik weet niet hoe jij een "Source" kunt zien als je het doet zoals omschreven, en vermoed daarom dat je het toch niet doet zoals omschreven...

     

    Ik krijg geen enkele melding dat er een USB stick in de TV zit, hij laadt gewoon de data vanaf de stick. Als ik de stick in de TV steek als deze al aanstaat, ja dan kan ik op de stick en zie ik inderdaad de "Source".

     

    Maar ik kan het allemaal verkeerd hebben, misschien heb je een andere SmartHub of firmware?

  2. Manolo legt het goed uit, zo moet het.

    Bij mij werkte het de eerste keer niet omdat ik alle mappen los op de usb-stick had gezet, je moet het pakketje in de map/directory laten waar ze inzit, anders lijkt de TV hem niet te laden.

     

    Dus: 1 mapje met daarin alle sub-mappen en bestanden op usb-stick zetten (nadat je genoemde file hebt aangepast zoals beschreven).

     

    'Easy does it'!

  3. Ik moet zeggen dat ik totaal niet ontevreden ben over de Samsung test player die je eerder postte, er wordt goed gebruik van gemaakt en ik hoor weinig klachten van vrouwlief, en dat is altijd een teken dat iets werkt.

     

    In mijn zoektocht was ik ook al wat 'Russen' tegengekomen, maar ben er niet ingedoken, leek me zinloos. Dat was niet het geval achteraf, zo blijkt.

  4. @Pdufrenne: als ik je instructies volg (zie hieronder) dan krijg ik:

    Forbidden

    You don't have permission to access / on this server.

     

    Op zowel PC als op smartTV. Ik heb geprobeerd

    http://userid:password@192.168.1.73 maar dit geeft het zelfde effect (Browser geeft zelfs aan dat er geen logingegevens nodig zijn en waarschuwt voor omleiding).

    index.xhtml staat op een NAS.

     

    Heb je tips voor me?

     

     

     

    Streamen vanaf een Dreambox (of Enigma2 box) naar een Smart TV is mogelijk.

    Ikzelf heb een Philips TV met een internet browser en was ook op zoek naar de gevraagde functionaliteit.

    Het antwoord vond ik hier:

    http://nl.wikipedia.org/wiki/CE-HTML

     

    De stream referentie moet ingepakt worden in een xhtml file:

    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
    "ce-html-1.0-transitional.dtd">
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
    <title>CE-HTML</title>
    </head>
    <body onload="myvid.play(1);">
    CE-HTML a/v object:<br />
    <object type="video/mpeg" id="myvid" data="http://192.168.2.200:8001/1:0:16:177A:C82:3:EB0000:0:0:0:" width="720" height="576"></object>
    </body>
    </html>
    

    In mijn geval is het IP adres van de box "192.168.2.200". Pas dit aan aan het adres van je eigen Dreambox. De service is het SD kanaal waarop nu de TOP2000 wordt uitgezonden.

    De HTML file moet je ergens op een webserver plaatsen. Soms kan dit op je router of op een NAS. 

     

    Of dit ook op een Samsung gaat werken, durf ik niet te garanderen. Als hij een webbrowser heeft is de kans groot dat hij ook CE-HTML (XHTML) ondersteund.

  5. Ah ja de Twonky-Mediatomb discussie is al geweest. En je zou dan inderdaad een plugin op de Dreambox moeten zetten (Twonky oid) om dit te laten werken.

     

    Ik gebruik zelf geen appels (ik eet liever bananen) maar heb een Android telefoon waarop ik de Dreamdroid-app heb, en die werkt het zelfde als jouw IOS app: gewoon Dreambox streamen naar m'n smartphone, dus als ik nou eens Android op m'n smartTV kon installeren dan daarbij de Dreamdroid app en gaan met die...banaan dus.

     

    Dat van die 2 zenders tegelijk met een single-tuner box kan ik ook ja, ik snap ook niet hoe dit kan, en al helemaal niet waarom sommige zenders wel en sommige niet in combinatie werken, al denk ik dat het iets met de transponder waar een zender op wordt uitgezonden - te maken heeft.

  6. Dank voor de plugin Manolo, die heb ik reeds in gebruik en werkt STUKKEN beter dan alle 'officiële' apps!

     

    Terzake: is het niet mogelijk de streem van de VU of Dreambox via een dienst als Twonkymedia aan te bieden aan een smartTV? Twonky doet ook aan het scalen (ik heb hier de verkeerde term te pakken maar kan even niet op de juiste komen) van mediabestanden zodat ze uniform kunnen worden opgepakt. Filmbestanden die ik 'rauw' niet kan afspelen op mijn SmartTV kan ik wel na omzetting door Twonky streamen, dus misschien dat dit ook werkt voor zenders?

  7. @Pdufrenne: fantastische setup zo!

     

    Ik heb het getest op mijn Samsung smart TV (zelfde TV als TS heeft).

     

    Helaas werkt het niet (ik krijg geen beeld) maar misschien had ik wat langer moeten wachten (langer dan 2 minuten voor beeld dus).

     

    Wat mij opviel:

    Als ik het IP-adres van mijn box invoer en op OK druk (samsung interface, het is een wonder dat ik niet uit frustratie het hele ding uit het raam heb gekieperd) dan verandert het adres weer naar default (192.168.2.200), wat wel werkt is als ik niet op OK druk bij de invoer maar gewoon op een van de zendericoontjes click, dan blijft het juiste IP wel staan. Dit als tip voor wie het ook wil proberen.

     

    Het mooiste zou zijn: een plugin voor de dreambox zelf die een html-file genereert met daarin de bouquetten zoals die op de box staan en dit dan opdient aan de smartTV...

    Dan heb je ook geen ander tussenstation (NAS oid) meer nodig.

     

    Benieuwd hoe TS er inzit nu?

  8. @Hansputters:

    Interessant verhaal, want ik vermoed dat ik exact dezelfde mogelijkheden heb als jij. Ik 'vermoed', en daarom een paar vraagjes:

     

    Heb jij een abonnement bij UPC of het zogenaamde 'restsignaal'? (als je een abo hebt dan zijn de kosten daarvan waarschijnlijk hoger dan die van een basis CDS abo)

    Heb jij de Sundtek USB CT-tuner aangesloten op een USB poort op je Dreambox en zo ja: welke box heb je? (Ik heb een DM500HD en daar zit geen USB poort op, dan zou ik moeten gaan solderen...)

     

    Los hiervan: heeft iemand een idee of ik de Sundtek USB CT-tuner kan aansluiten op een NAS en zo via het netwerk TV kan streamen, of ga ik nu weer helemaal van het pad af? (Als in:"je bent van het pad af").

     

    Ik ben benieuwd...

  9. @Fritsjof

    Je zegt dat je een hoop lol hebt en ook, ik citeer:

    Nu is ze een hoop tijd aan mij kwijt en een stukje frustratie rijker, en dan hoop ik dat ze niet nog een keer belt.

    Verwacht je nu echt dat iemand van een callcenter hierdoor gefrustreerd raakt?

    ​Die doen gewoon hun ding daar, hun kwantum aan gesprekjes voeren en dan weer naar huis omdat het werk er op zit.

    Jezelf doe je wel ernstig tekort omdat je een hoop lol er aan beleeft en de mensen toch tracht af te schrikken nog is te bellen.

    Op die manier bellen ze misschien niet meer en vergaat jou dus de lol.

    ​Ik zeg gewoon bij een ongewild gesprek "geen belangstelling" en hang op.

    Ik sta al jaren geregistreerd en het aantal belletjes is op jaarbasis minimaal te noemen. 

    Wie

    weet worden mensen die vervelender tegen een callcenter medewerker wel

    op een aparte lijst gezet en extra vaak gebeld uit wraak.

    Mijn instelling is de volgende:

     

    Het hoogst haalbare is dat ze mij niet bellen, maar dat doen ze toch. Dus maak ik er dan maar een sport van om zo vervelend mogleijk te doen. In het geval van Linda had ze geen idee welk abo, schotel en box ik heb en welk maandbedrag ik betaal. Toch wist ze me te vertellen dat mijn abo niet geschikt is voor mijn box. Dat is natuurlijk waanzin en daarom doe ik vervelend, ga een zijstraat in en begrijp ik zogenaamd niet waar ze naartoe wil.

    Dit dus zodat het noodzakelijke kwaad voor mij enigzins leuk wordt. Het is dus niet zo dat ik geen lol meer heb als ze niet belt, ik heb dan nog meer plezier omdat ik niet gestoord word.

    Ik verwacht niet dat een callcenter medewerker gefrustreerd raakt, maar soms gebeurt het wel. Wie Linda gehoord heeft zal hebben gemerkt dat ze niet zo gelukkig was toen ze ophing. Ze heeft niks verdiend.

    Ook weet ik uit ervaring dat er wel degelijk frustratie, boosheid en radeloosheid speelt bij callcenter-medewerkers, dit zijn mensen die dit baantje nemen omdat er niets anders voor ze is, niemand doet dit voor z'n plezier. Er moeten targets gehaald worden, hoe meer klanten je binnen brengt hoe meer je verdient, dus elk belletje dat lang duurt maar niks oplevert is geen pretje voor de callcenter-medewerker.

    Ze gaan mij niet extra bellen 'uit wraak', dat kost namelijk geld (want het levert niks op) en dus zullen ze dat niet doen.

     

    Als je ooit met of op een callcenter hebt gewerkt dan weet je wat ze daar doen en niet doen, en als ze niet ophouden met bellen dan maar trollen en onnozel doen, iets anders werkt toch niet (vraag Michel) en liever heb ik dan wat lol.

     

    Ik ga overigens maar eens het faxnummer van het CJIB in mijn CD account zetten, dat is weer eens wat anders dan een Oeran-oetang nadoen :-)

  10. Oh nee ik klaag niet, ik vind het gewoon leuk om ze een beetje op de kast te jagen. Linda heeft duidelijk geen idee waar ze het over heeft en dat geeft een hoop lol.

     

    En als je dit hele topic hebt gelezen dat weet je inmiddels dat direct zeggen 'geen interesse' en ophangen betekent dat je binnenkort weer gebeld wordt, want dan ga je op een aparte lijst.

    Nu is ze een hoop tijd aan mij kwijt en een stukje frustratie rijker, en dan hoop ik dat ze niet nog een keer belt.

  11. Ah dit is precies het topic waar ik naar zocht: ik ben zojuist weer eens gebeld door Canal
    Digitaal en oh oh oh wat hadden ze een mooie aanbieding voor me, maar eh, wat
    voor pakket heb ik eigenlijk? En wat betaal ik? En hoeveel koppen heeft mijn
    schotel? En wat voor ontvanger heb ik?


    Linda had geen idee, en nu nog steeds niet. En die mooie aanbieding krijg ik over drie maanden
    gegarandeerd weer, want ze bellen mij elke drie maanden.


    Luistert u naar Linda van Canal Digitaal: zie bijlage.


    Mijn pakket is niet geschikt voor HD-zenders, alleen weet ze niet welk pakket ik eigenlijk
    heb. Ik post dit omdat ik zo moe word van dit gezever van die lieden.

     

    Overigens, voor de mensen die zeggen dat je niet meer gebeld wordt als je je inschrijft in het
    bel-me-niet-register: ik sta daar al meer dan een jaar ingeschreven.


    Bedrijven die jou als klant hebben of hebben gehad mogen jou bellen buiten het BMNR om, tot 6
    maanden nadat je klant bent geweest.

     

    Een andere truc die de callcenters gebruiken om het BMNR te omzeilen is het bellen van het
    klantenbestand van een andere opdrachtgever. Dus ze hebben als opdrachtgever
    een TV-gids en willen dan voor een andere opdrachtgever GSM-abonnementen
    verkopen. Dan bellen ze de TV-gids klanten en zeggen dat ze voor de klanten van
    de TV-gids een mooie aanbieding hebben.

     

    Wat ook werkt voor callcenters is, mochten ze een vragensteller aan de lijn krijgen die laat
    weten in het BMNR te staan, zeggen dat de vorige eigenaar van dit
    telefoonnummer klant bij hen was, en dat dit de reden is dat de gebelde nu wordt
    lastiggevallen. Toch hebben ze dan de aanbieding kunnen doen en kunnen ze zich
    verschuilen achter ‘een foutje’, mocht het tot een klacht komen. (NRC
    Handelsblad/Next werkt op deze manier).



     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...