Ga naar inhoud


SanderSAT

Lid
  • Items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door SanderSAT

  1. Via de loop through kun je dus alleen maar kijken naar transponders die in hetzelfde kwadrant zitten als de eerste tuner waar de schotel op aangesloten is en dat heeft dus flink wat beperkingen. Als je meerdere lnb's gebruikt die via een diseqc-switch met elkaar verbonden zijn, is de beperking nog groter.

    Ja cees, en dat heb je nog geluk dat CanalDigitaal nagenoeg alle zenders in de hoge band heeft zitten.

    Ik wil graag nog even meeliften op dit draadje.

    Ik heb een VU+ Solo SE V2 waar 2 DVB-S2 tuners in zitten en ga deze ontvanger gebruiken in een camper waar een automatische schotel op staat. Er zit 1 LNB in met maar 1 uitgang. Ik heb toch gekozen voor 2 ontvangers omdat je weliswaar beperkingen hebt maar toch meer zenders kan ontvangen en opnemen dan met 1 ontvanger.

    Ik moet dus gebruik maken van de doorlus mogelijkheid want ik kan geen andere LNB met 2 uitgangen plaatsen en kan al helemaal niet nog een extra kabel leggen.

    Alleen heeft de genoemde ontvanger maar 2 f-type connectors en als ik het goed bergijp is er bij een tuner met een doorlusmogelijkheid ook een uitgang op een tuner die je met een doorluskabeltje weer aansluit op de ingang van de tweede tuner.

    Deze ontvanger heeft alleen 2 ingangen. Nu vond ik bij een electronicaboer (C.....rad) het volgende artikel:

    --

    SAT priority switch - voorrangschakelaar, verdeelt/schakelt 1 LNB naar 2 satellietontvangers

    Master uitgang: ontvanger (1) aangesloten en bepaalt LNB uitgang/programmaomschakeling

    Slave uitgang: ontvanger (2) aangesloten en bepaalt LNB-uitgang/programmaomschakeling alleen als ontvanger (1) uitgeschakeld of stand-by is.

    --

    Dit lijkt me dus een oplossing om toch 1 LNB met 1 uitgang aan te sluiten op 2 ontvangers waarbij er 1 ontvanger master is. Volgens mij zit er in een tuner met doorlusmogelijkheid ook zoiets. Het gaat er volgens mij om dat de DC-component bij de slave-uitgang onderbroken wordt. Zo kan de slave ontvanger alleen maar "kijken" naar het kwadrant die de master selecteert, het Diseq DC-stuursignaal 13/18V wordt tenslotte onderbroken. Wat er dan met het stuursignaal 22khz gebeurt weet ik niet, misschien dat dit met een hoogdoorlaatfilter ook wel geblokkeerd wordt.

    Is mijn redenering juist en is dit onderdeel ook inderdaad geschikt? Of zijn er nog andere oplossingen.

     

    Sander.

  2. De VU+ kan prima een gedeelde map op een windows pc mounten in het netwerk. Die windows pc kan ook prima de router usb benaderen. Het is alleen de combinatie VU+ naar router usb die niet werkt. Ik heb in de experia box wel voor file server gekozen en niet voor de optie ftp server. Ook heb ik de beveiliging van die map op die stick uitgezet maar het helpt allemaal niet.
    Ik heb ook met een linux pc geprobeerd om die experia usb stick te benaderen en dat lukt ook.

  3. Geacht forum,

    Ik vond dit draadje https://www.sat4all.com/forums/topic/320815-kpn-experia-box-mounten/?hl=experia en dat is precies de vraag die ik nu ook heb maar het draadje geeft helaas geen oplossing daarom start ik het draadje maar weer even op.

    Ik heb dus ook een Experia box van KPN (Arcadyan ARV7519). In de usb-poort zit een usb-stick die ik gebruik als simpele NAS die gewoon te benaderen is op het netwerk via de optie file-server. Het lukt echter niet om deze shared map te mounten met mijn VU+duo.  

    De Experia box gebruikt het protocol NetBios/SMB. Ik heb de stick geformateerd als FAT32 en de stick is op alle computers in het netwerk ook netjes te zien en te benaderen voor zowel lezen als schrijven, geen probleem.

    Ik wil die usb-stick ook graag kunnen mounten met de VU+duo. Ik heb al van alles geprobeerd, NFS, CIFS, met de options (rw), (rw, sec=ntlmv2), (rw, sec=ntlm), (rw,nolock,utf8), (rw,nolock,tcp). Bij onderstaande automount met de option (rw, sec=ntlmv2) en CIFS zie ik in de filemanager van de DUO wel de map (experia) maar als ik die selecteer dan loopt de ontvanger vast. Ik moet dan via een telnet commando (shutdown –r  now) de ontvanger een herstart commando geven want  de GUI zit vast.

    Ik gebruik OpenPli 4 op een VU+DUO en VU+SOLO. Experia box, computers en ontvangers zitten allemaal in dezelfde werkgroep. Heeft iemand misschien nog een tip om de usb stick gemount te krijgen op de duo en solo.

     

    Mijn automount.xml in /etc/enigma2 ziet er als volgt uit:

    <?xml version="1.0" ?>

    <mountmanager>

    <cifs>

     <mount>

      <active>True</active>

      <hdd_replacement>False</hdd_replacement>

      <ip>(ip adres van experia box)</ip>

      <sharename>experia</sharename>

      <sharedir>sharenaam op usb stick</sharedir>

      <options>rw,sec=ntlmv2</options>

      <username>user</username>

      <password>pasw</password>

     </mount>

    </cifs>

    </mountmanager>

     

     

  4. We zijn inmiddels 2 weken verder en ik dacht laat ik weer eens een nieuwe software update doen. En wat blijkt, de <Default Skin> werkt weer gewoon normaal. Ook de mediaplayer doet het weer prima zonder een groen scherm te veroorzaken. Probleem opgelost, OpenPli heeft het probleem blijkbaar gerepareerd.

    In ieder geval iedereen bedankt voor het meedenken.

     

    Sander.

  5. En dat is nu net het probleem, die Default Skin zit waarschijnlijk ingebakken in de PLi image.Met de rode knop -Skins zie ik alleen de skin "PLi-HD". Er is geen Default Skin om te deinstalleren en vervolgens te herinstalleren. In de lijst Skins onder Menu-Instellingen-Systeem-Skin Selectie staan 3 Skins:

    <Default Skin>

    PLi-HD

    PLi-HD2

     

    Deze <Default Skin> kan ik dus selecteren als actieve skin en met die skin krijg ik dus een groen scherm als ik de mediaspeler opstart.

    De default skin staat in de lijst ook tussen de haken, alsof die er niet echt bij hoort. Valt ook niet te de- herinstalleren. Alleen PLi-HD kan gedeintalleerd worden waar de PLi-HD2 waarschijnlijk ook onder valt.

    Dus helaas het werkt niet.

    Die skin die jij gebruikt hoe intalleer je die, ik ben niet zo handig met Linux.Ik ge er even van uit dat deze skin niet in de te installeren skins van de groene knop staat.

  6. Geacht forum,

     

    VU+ Duo met OpenPli4 en de <Default Skin>.

    Ik gebruik de <Default Skin> op mijn Duo met Pli image4. Ik gebruik die skin voor het grote lettertype vanwege de afstand tot de TV. Bevalt me prima. Totdat ik de update van 3-11 installeerde, hierna leverde het activeren van de mediaplayer (onder de media toets van de AB) een groen scherm op terwijl die voor de update prima werkte. Als ik echter de andere standaard skin "PLi-HD" of "PLi-HD2" selecteer werkt de mediaplayer prima. Als ik daarna de default skin weer selecteer krijg ik meteen weer een groen scherm. Herstarten levert geen resultaat.

    Wat is er aan de hand, waarom werkt de mediaplayer niet meer met de nieuwe update.

    Nu heb ik na wat onderzoek op de fora's gelezen over een mogelijk alternatief voor de default skin, ook met grote letters. Het advies was de skin genaamd "Magic". Deze is eigenlijk voor schermen met een verhouding van 4/3 en niet voor breedbeeldschermen.

    Mijn tweede vraag is dus, welke skin zou ik kunnen gebruiken als alternatief voor de Default Skin, dus met grote letters.

     

    Sander.

  7. Hmmz, wellicht dat die plugin er dan niet is voor openpli, in vti krijg ik keurig de midnight commander als ik mc tik in een ssh of telnet sessie

    Ik heb nog even verder gegoogled en het volgende gevonden:

    OPKG INSTALL MC

    En dat werkt inderdaad, MC wordt netjes opgehaald en geinstalleerd. Als ik dan vervolgens MC intik dan start MC ook inderdaad op maar ja hoe zal ik het zeggen, niet zoals mc eruit hoort te zien. Functietoetsen werken niet, het scrollen gaat heel vreemd, rare tekens verschijnen, beeld is verminkt, kortom ik kan er niet mee werken, jammer.

    Het lijkt wel of telnet het probleem is, dat die niet alle tekens juist weergeeft of codes interpreteerd.

    Dat SSH, wat is dat eigenlijk, hoe gebruik ik dat, misschien dat dat wel werkt.

    Sander.

  8. jawel er is iets wat nog sneller is, mc (midnight commander). De vroege computeraars onder ons kennen vast nog wel norton commander, mc lijkt daar heel veel op. Tonski zijn methode verplaatst de data vanaf de vu via je pc naar je usb disk hetgeen heel rap kan werken, maar de throughput van de gigabit netwerk kaartjes van de vu boxen levert op geen enkele wijze de performance die je met een gigabit netwerkkaart zou kunnen behalen.

     

    Zie bijgevoegd screenshot. Links zou je dan je interne harddisk inhoud kunnen zien, rechts je usb disk. Selecteer wat je wilt kopieren, F5 en voila de data gaat dan vanaf je interne harddisk meteen naar je usb disk.

     

    Je moet dan of telnetten naar je vu of er met ssh een connectie mee bouwen.

     

     

    attachicon.gifmc root@vuduo2:~_029.png

     

    Mijn oorspronkelijke vraag was: hoe kan ik gebruik maken van MC (Midnight Commander) op een VU+ Solo met een OpenPli 4.0 image. Volgens Wiz zou dat via een telnet sessie moeten kunnen. Als ik echter MC intyp krijg ik "Not found". Ik zie ook geen plugins in het software menu van Pli staan met iets van MC commander. Of is MC gewoon niet beschikbaar in Pli?

    Heeft iemand een oplossing?

     

    Sander.

  9. Oh ja sorry. Ik heb een Pli image 3.1.1.

    Die 3.1.1. is de kernel versie. De Pli versie kan ik nergens vinden alleen een Enigma datum van 2014-07-19 en een Last upgradedatum van 2014-07-20. Ik heb vorig jaar een Pli v3 geflashed en ik doe minstens 1 a 2 keer per maand een softwareupdate. Wordt het dan vanzelf een v4?

     

    Sander.

  10. jawel er is iets wat nog sneller is, mc (midnight commander). De vroege computeraars onder ons kennen vast nog wel norton commander........

     

    wiz,

     

    Ja Norton Commander ken ik zeker nog uit het verleden. Maar als ik in de telnet sessie "mc" intyp dan krijg ik "not found". Waarschijnlijk moet ik mc eerst installeren in de box (in mijn geval VU+duo en solo). Hoe doe ik dit. Ik vind mc ook niet in de lijst van extensions.

  11. R@oul,

     

    Ik ga er even van uit dat je een HDD hebt met 2 partities, C: en D: van ieder 20GB. Die wil je eigenlijk samenvoegen tot 1 partitie C: van 40GB.

    Het beste dat je kunt doen is het programma Partion Magic installeren zoals Puch ook al zei. Binnen PM kun je de twee partities samenvoegen met de opdracht Merge. De D: partitie wordt dan een map op de C: partitie zodat je geen gegevens kwijtraakt. Je kunt ook D: verwijderen en C: vervolgens uitrekken tot maximale grootte.

     

    Wil je het niet met PM doen dan kun je nog kiezen voor gratis software zoals GPARTED. Dit werkt op basis van Linux en werkt dus buiten Windows om. Je moet dit programma dan ook vanaf een bootcd opstarten. Je kunt met dat programma de D: partitie verwijderen en vervolgens de C: partitie vergroten tot 40GB. Als het goed is blijft Windows daarna gewoon werken en heb je 1 C: partitie van 40GB. Werkt ook prima.

     

    Als je het helemaal met de hand wilt doen dan zul je terug moeten naar het DOS programma FDISK. Maar dit zal ik je besparen. Hierna moet je trouwens Windows weer opnieuw installeren. Gelukkig zijn er alternatieven zoals ik hierboven beschreven heb.

     

    De C: partitie moet je intact laten want daar staat je OS op. Haal je die weg dan kun je Windows opnieuw gaan installeren. Ook af en toe wel prettig dan heb je weer een schoon systeem.

     

    mvg Sander.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...