Jump to content

Tureluur

Members
 • Posts

  84
 • Joined

 • Last visited

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Veluwe

Tureluur's Achievements

 1. Reclame blok is 8 minuten. Ik spoel gewoon steeds door, gooi daarna opname weg. Snijden idd teveel moeite.
 2. Ik zap gewoon niet meer als er een opname loopt, als het dan niet fout gaat, dan ben ik blij.
 3. @ceesv Alleen gecodeerde. Lang geleden heb ik dit ook gehad. Andere Astoncript ; opgelost. Maar nu had ik een 2e CI-module, en die zag de receiver ook niet. Dat gummetje is een goed idee. Als er morgen weer opnamen zijn uitgevallen, dan ga ik dat proberen 👍
 4. Ik hoorde dat CI+ inhoud dat je geen reclame kan doorspoelen. Dan houdt CD voor mij op. Dan neem ik een abbo op alleen de CD-app, die werkt redelijk.
 5. Net in mijn email contact teruggevonden uit 2013. Deze heer weet alles van linux ontvangers. Hij heeft mij verteld dat een kaart 4 kanalen aan kan. Maar als ik één kanaal opneem, en dan ga zappen door andere gecodeerde kanalen, dan ben ik al snel bij 'kanaal 5'.. Dan stopt de opname !! En dat was inderdaad wat ik deed op dat moment ; zappen door kanalen die ik niet kon zien.. Vandaag gewoon rustig laten opnemen, niet zappen. Ik kom er op terug.
 6. Zie aub mijn draadje : Ondertussen werk het weer (even?). Gewoon met CD een chat gedaan. Receiver opnieuw gestart (zie andere draadje aub).
 7. Ff een chat met CD. Dachten eerst dat het een TV was, maar voorstel werkte : - reciever uit; - na 2 minuten CAM er in--> zichtbaar in menu Digisat ; - CD kaart in de module, CI reset --> beeld.. Volgens hen komt het omdat 'sommige zenders doorspoelen reclame niet toestaan'... Echter, de opname stopte. Ik spoelde niet eens door bij het kijken.
 8. serie nummer : 0100- 090XYZ bedieningsversie : 2.1800 T Hardware versie : 1.0000 Cicas versie : 1.0003 Boot versie : 1.0300 CA versie : Aston 2.Or14 Alles nog 'af fabriek' zo te zien.. Er zit een 'oranje' kaart van CD in.
 9. Ik héb een Technisat met twéé slots. Met Astoncam en losse kaart (uit 2006..). Na wat sputteren is gister alles gestopt, ziet Aston niet én kaart niet. Ik ben er achter (dit draadje) dat Aston ieder geval in 2/2022 niet meer werkt. Maar welke CI-module werkt er dan wél ? Zelfs één kanaal is voldoende. Ik denk dat 'twee kanalen' al jaren niet meer werkte in mijn Aston..
 10. OK. Dus Aston werkt ook niet meer per 2/2022. Dan hoef ik die niet te vervangen om te kijken of dat de oorzaak is.
 11. @Sprietje__ Een "witte CI-module" 😵.. .. Ik heb nu een astoncrypt, kan het zijn dat die er "uit" is gegooid ? Nieuwe Aston doet het ook niet, als dat nu de oorzaak is ?? @Tonskidutch__ Ik had al wat andere topics gelezen, deze ook. Maar 'oranje kaarten' liet bij mij geen kwartje vallen, ding van mij is zwart. Ik heb nooit een CD cam gebruikt. Dacht dat 'oranje kaarten' over voetbal zenders ging.. 😁
 12. ....euuuhh... sorry.. Ik heb in 2012 een Technisat Digicorder S2 gekocht. Ding heeft naadloos gewerkt tot enkele dagen geleden (zie aub mijn topic). En als ik lees wat er 'voor de toekomst' nodig is : twee CI sloten bijvoorbeeld.. ..die had het ding al ! Mogelijk is er niks mis mee, maar met de astoncrypt module, of de CD kaart (16 jaar oud..). Ik kijk niet veel TV. Neem series op sla de reclame over. Discussies over die reclames gaan dus aan mij ook voorbij.. 🙃 Dus die investering toen ( € 278), was voldoende om tien jaar te overbruggen : 5 jaar is dus niet écht veeleisend.. 😇
 13. Het is 8 jaar geleden dat ik op dit forum was, zo lang heeft het gewerkt ! Ik heb een Technisat digicorder HD S2, met een astoncrypt DVB-CI Module. Vorige week stopte plotseling een opname. Dat gebeurde wel vaker, als er twee programma's tegelijk werden opgenomen die versleuteld waren. De volgende dag werkte het weer. Weer enkele opnames, plotseling weer het zelfde probleem. Paar keer " reset CI-module" gedaan in het menu. Eerst zag de recorder nog wel de Astoncrypt module, alleen de kaart niet. Dat is ook wel een paar keer eerder gebeurd, maar de kaart er uit, beetje friemelen en hop : het werkte weer. Ik heb er dus al jaren niets meer mee gedaan. Maar als ik zo rondkijk lijkt het een aflopende zaak te zijn, technisat en sat ontvangers in het algemeen. Volgens mij is de Astoncrypt al een tijdje niet meer twéé signalen tegelijk aan het decoderen, stuk of geen geschikte firmware ? Geen idee. Grappige is dat ik zo tevreden was met de Digicorder, dat ik er een paar jaar geleden een heb bijgekocht als reserve, van marktplaats. Misschien moet ik eerst die opstarten om te ontdekken of de Digicorder zelf is gaan hemelen ? Of is er iemand die zo al kan zeggen wat er mis is ? Op de website van Technisat heb ik gezocht naar een dealer van receivers, maar er is er geen één binnen 50km.. Over de grens zijn er wel genoeg. Wie weet er meer ? - kan ik nog een Astoncrypt kopen; - heeft dit zin ( gaat deze decoding er binnenkort uit bij CD ?); - is het misschien de CD kaart die na 15 jaar overleden is ? Graag hulp van ik ben in 8 jaar ongeveer alles vergeten over dit onderwerp..
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.