Ga naar inhoud


eekie2

Lid
  • Items

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door eekie2

  1. Bedankt voor de opmerkingen zover. Als er vijsjes onder de sticker zitten ,dan niet onder de achtersticker, want ik kan het onderste deel zeker 6 mm openbuigen. Onder de voorsticker zitten twee hele kleine openingen, waar vastgesmolten pinnetjes in lijken te zitten.(zie foto). Zou dat de belemmering zijn om de kap helemaal te verwijderen? Het lijkt erop omdat op die punten, bovenin en halverwege de rechterzijkant de deksel niet omhoog wil komen. Dat wordt dan inboren of wegsmelten met heet pennetje. wat adviseren jullie?

    20200517_201321.jpg

    20200517_201844.jpg

  2. Ik heb sinds een paar jaar een Schwaiger satellietzoeker, waarmee ik zeer tevreden ben.Hij werkt nu nog omdat de batterij nog niet leeg is, maar de oplaadplug in het apparaat is losgeraakt, waardoor ik niet meer kan opladen. Ik probeer de omkasting te openen, maar dat lukt niet. Meestal duidt dat erop dat ergens nog een schroef of schroeven zitten. door de plakkers op voor- en achterkant voel ik geen schroeven. Kan iemand me vertellen hoe ik de omkapping zonder schade openmaak?

  3. Ik heb hem al gevonden op http://nl.kingofsat.net/pos-23.5E.php.

    Het is: ASTRA 23.5-11.914-H-29.900-2/3-DVBS2-8PSK.

    Ik heb nu de gewenste radiozenders en de regionale tv-zenders erbij.

    De oplossing was dus het toevoegen van 4 nieuwe transponders met 29.900 symbol rate..

    Bij mij moest door al het geknoei vooraf ook een fabrieksreset worden gepleegd om de transponders te kunnen toevoegen..

    Allen bedankt voor de hulp.

  4. Telefoontje gepleegd met LG. De fabrieksreset die nogal weggemoffeld was bracht uitkomst. Ik heb de drie transponders ingebracht en heb nu al mijn nl hd zenders. Nog 1 probleempje. Ik heb alleen npo radio 1 de andere 5 en classic fm die op Astra 3 zitten worden niet gedetecteerd. Zitten die ook op een transponder met 29000 symbol rate?En welke is dat dan?

  5. Die wijzigingsmogelijkheden heb ik niet kunnen vinden, omdat de boel vastloopt als ik naar aanpassen transponders ga. De transponder die voorstaat begint trouwens met 5 cijfers en niet met vier.

  6. De muurbeugel is niet verplaatst. Met dubbel pech bedoelde ik dat de schotel waarschijnlijk helemaal niet was ontregeld door de steigerbouwer, omdat de symbol ratre verandering van Canal Digitaal denkelijk de oorzaak was.

    Ik heb inderdaad de dishpointer printjes gebruikt om op de goede richting te kunnen finetunen. Dat is goed gegaan want de rebox scant Astra 1 en 3 perfect in. 

    Gistermiddag heb ik opnieuw gescand op de LG ondanks het feit dat de schotelinstellingssoftware op de LG geen signaal zag op Astra 3. Ik kreeg nu de meeste HD zenders van CD toch weer binnen met uitzondering van de zenders op transponder 3202 bv. NPO2 HD en SBS 6 HD en de themakanalen.

    Het bewerken van de transponders gaat niet. Zodra ik probeer transponders te wijzigen loopt de software vast en moet ik de tv weer uit- en aanzetten.

  7. Ik heb voor mijn 42"LG uhd met DVB-s2 tuner en mijn Samsung tv met rebox hd kastje een maximum duobloc 32 op 64 cm schotel afgesteld op Astra 1 en 3. Werkte steeds fantastisch tot half mei de steigerbouwer een steiger rond de schotel aanbracht met gevolg geen ontvangst. Na 1 juni na verwijdering van de steiger had ik nog steeds geen ontvangst. Ik dacht dat de steigerbouwer de positie van de schotel had verstoord en ben opnieuw gaan richten met een satfinder op de kabel van LG. Ik vond massa's satellieten maar geen astra 3. Met behulp van dishpointer (kompassen werken niet goed ) heb ik de exacte richting gevonden door de lijn naar de schotel naar de juiste plek op de gevel te verplaatsen . De rebox vond met de canal digitaal scan Astra 1 en 3 en alle gewenste zenders. 

    Na veel gepiel vond de LG de Astra 3 maar niet de Astra 1. Ik was niet tevreden en ben opnieuw gaan scannen met andere instellingen, maar wat ik ook doe ik krijg geen signaal meer op Astra 3.

    Komt dit door de veranderde symbol rate waarvan Sprietje verhaal doet of is het wat anders?

     

    Wie helpt me uit de brand?

  8. Opgelost! Sprietje en Rowan hebben me aan de juiste instelling geholpen voor astra 3. Met DISeqc B en de transponder 11914.5 H 27500 ging de scan goed. Alle gewenste zenders staan er nu op. Bij de LG die niet Canal Digitaal goedgekeurd is moet je wel de zenderlijst volgorde handmatig veranderen. Dat gaat redelijk gemakkelijk omdat je op dit toestel ook alfabetisch kunt sorteren.

    Wat betreft de signaalsterkte, die wordt op de lg aangegeven als 100/100% voor sterkte en kwaliteit voor astra 1 en 100/80-100 % voor astra 3. De samsung die signaal krijgt via een Rebox geeft wat lagere waarden t.w. 95/75-85 en 95/70-80%.

    Hardstikke bedankt voor jullie hulp!

  9. Ik geloof niet dat de schotel verkeerd staat uitgericht. Het feit dat mijn samsung alle Nederlandse HD zenders en heel veel Duitse zenders kan ontvangen van het zelfde duo bloc en het me gisteren op de lg  wel lukte om kennelijk alleen de astra 3 te scannen wijst toch niet in de richting van een verkeerd gerichte schotel. Ik heb bij het vervangen van het oude duo bloc niets aan de stand van de schotel gewijzigd.

    Ik heb nu ook handmatig de transponder op 11914, H, 27500 gescand, de andere twee stonden niet in de lijst. Er werden 7 tv zenders gevonden: Sky cinema hd, Discovery HD, Nat Geo Wild HD, Sky Bundesliga HD 2, Eurosport 360HD1, Sky Sport HD3 en Sky Sport HD1

  10. Ik begrijp er niks meer van!  Het moet kunnen, want het is al een keer gelukt. Ik heb nu Astra 1 uitgeschakeld en alleen 3 gescand. Hij staat na 30% al op meer dan 900 zenders, dus kan het Astra drie niet zijn. Ik kan blind scannen en netwerkscannen. Wat is de juiste scanmethode? Komt Toneburst nog in aanmerking? Toneburst A geeft namelijk ook vol signaal. Toen het gisteren goed ging had ik net de lnb zo'n 10 graden tegen de klok gedraaid (ik woon in de achterhoek). Kan dat  er mee te maken hebben? En moet ik nog wat doen met de transponders? Zo te zien worden ze allemaal gescand.

  11. Net een nieuwe LG gekocht en oude Samsung 32 inch naar de slaapkamer verhuisd. Om beide tv's via canal digitaal te kunnen gebruiken heb ik een CD maxi duo lnb twin aangeschaft voor mijn 64 cm triax schotel. De Samsung doet het als vanouds op Astra 1 en3, maar het zenderscannen op de lg leverde geen Nederlandse HD zenders op.Ik heb van alles geprobeerd met DISeqc, de transponders, blind en netzoeken. Ik vond tot 2581 tv zenders en 342 radiozenders . 100% signaal op beide satellieten maar alleen Nederlandse sd zenders. Gisteren had ik een combinatie waarbij veel minder zenders werden gevonden maar wel alle Nederlandse en Belgische HD zenders. Omdat ik ook graag Duitse zenders bekijk, die nu ontbraken, ben ik opnieuw gaan scannen. Dat was dom van me want ik had de goede combinatie niet genoteerd, en kan nu met geen mogelijkheid de HD zenders terugvinden. 

    Kan iemand me verder helpen met de juiste instructies?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...