Ga naar inhoud


bcw

Lid
  • Items

    99
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Aanvullende info

  • Geslacht
    Mannelijk
  • Locatie:
    Zuid Frankrijk

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

bcw's prestaties

Enthousiasteling

Enthousiasteling (3/8)

  • Conversatie starter

Recente badges

  1. Nog even wat terugrapportage. We hebben de Triax schotel nagemeten, en alles lijkt ongeveer zoals het hoort. Ik heb een TD110 op mijn balkon geplaatst (met vrij uitzicht op de satelliet), een meter of twee boven mijn Gibertini. Op de TD110 kreeg ik wel signaal op de SD zenders, maar met erg weinig marge (sommige kanalen begonnen al te blokken..) HD kwam niet door. Kortom, de schotel is te klein. De Engelse dame voor wie ik dit doe heeft inmiddels besloten eerst te proberen of ze Engelse TV kan ontvangen via het internet. BBC iPlayer en ITVx zouden moeten lukken, met een VPN. Bedankt voor het meedenken!
  2. Nuttige informatie! We gaan dit nameten. Gaat misschien het handigste met een lang Alu profiel van 1.50, of zo. en een stuk papier met een streep op 80.5 graad.
  3. Dat is de informatie die ik zocht. Ik ga de top en bottom string lengtes berekenen en controleren waar de LNB moet staan (en dus of de arm nog goed staat) Bedankt Sprietje!
  4. Bedankt voor die informatie, Sprietje. De bevestiging die wij hebben is zoals je hem beschrijft. Heb jij misscien nog wat specificaties van die schotel? f/D, brandpunts afstand,...
  5. Inderdaad. Ik vind het dat afstellien van het azimuth redelijk soepel gaat. Maar de elevatie gaat schokkerig. Is natuurlijk een erg goedkope constructie. Ander vraagje. We hebben inmiddels vastgesteld dat zowel het uitlijndoosje wat we gebruiken als de LNB OK zijn. We denken nu dat de arm van de schotel niet goed zit. Ik zou dat eens willen nameten, maar daarvoor heb je wat gegevens nodif. Ik heb gisteren gemeten dat de schotel ca 102 cm breed was. Merk Triax. Misschien een TD110? Ik kan geen specs meer vinden van dit model. Heeft iemand die misschien nog?
  6. Gisteren hebben we geexperimeteerd met een oude triax (weet niet precies welke, maar de breedte was 102 cm oid) Het is ons niet gelukt om een lock te krijgen. Kan aan de het oude tuning device liggen (al een jaar of 10 oud, alleen SD, en lange tijd niet meer geupdate), of aan de LNB (had nog een LNB liggen - nieuw in doos) Inverto quad black ultra. Of aan de schotel, of aan de LNB arm. Wat mij met name stoort aan de goedkopere schotels in het uitlijnmechaniek. Verschrikkelijk geklooi, vergeleken met een gibertini. We testen nu eerst de LNB en dhet uitlijnmachientje op een andere werkende installatie. Als we een andere schotel aanschaffen, denk ik toch aan de Label die ik hierboven noemde.
  7. Bedankt voor het meedenken. Volgens de fabrikant wordt deze Label schotel geproduceerd door hetzeelfde bedrijf dat de Triax ATF130 maakt. Overigens, ik had altijd de indruk dat het verschil in kwaliteit voornamelijk zit in de bevestiging en de verstevigingsstrips, niet zozeer in de spiegel zelf.
  8. Bedankt. Ik had ook al gezocht naar webshops, maar ik houd me al jaren niet meer erg aktief bezig met sat TV. Ik ben niet meer goed op de hoogte van webshops. Op een twee uur rijden zit een shop in de Lot waar ik vroeger veel mee werkte. Die doet niet meer aan de Gib OP125 want hij vindt die exorbitant duur. In plaats daarvan heeft hij een schotel van merk Label, Wat is jullie ervaring met het versturen van grote schotels?
  9. Hallo, Sinds BBC is begonnen met de migratie naar HD hebben een aantal mensen in de buurt van ons (tussen Albi en Castres in Zuid Frankrijk) problemen met de ontvangst van die zenders. Ik gebruik zelf een Gibertini OP125, en heb zelden problemen, maar zie die niet meer te koop. Met name de bevestiging en uitlijning vid ik veel beter dan andere schotels. Heeft iemand een suggestie voor een goede schotel met robuuste bevestiging - reflector breedte ca 120 cm. Bedankt!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...