Ga naar inhoud

Melchiorskystar

Leden
 • Aantal items

  379
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Melchiorskystar

 • Titel
  Proef lidmaatschap

Aanvullende info

 • Geslacht
  Gaat je nix aan

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. En achter glas, met een raamkozijn gedeeltelijk in de weg? Met een Triax 64 en een Triple ging dat goed, maar momenteel met te weinig ontvangst op de zwakste, op de Astra 3, de middelste lnb dus, waarop de schotelarm is vastgeklemd. Zou een Triax 78 voor verbetering kunnen zorgen? Er zal een grotere ontvangstoppervlakte zijn dan bij de Triax 64, maar er zal ook meer geblokkeerd zijn. Bij de 64 werkte het ooit goed, met een 78 zou ik verbetering verwachten, waarom wel of waarom niet?
 2. @moonchild: Hij bevestigt zo in ieder geval dat de wet van Moore momenteel niet geldt Het lijkt me ook sterk dat Moore's Law nog terug kan komen; des te kleiner, des te moeilijker lijkt me. Wel zal het anders liggen als 'overgestapt' wordt van Silicon naar Gallium Nitride. Zag het zo snel niet in het artikel van Bob Swan, maar wellicht gaat dat in 2021 het geval zijn?
 3. @moonchild: https://liliputing.com/2019/10/intel-introduces-tremont-architecture-for-next-gen-atom-chips-promises-big-performance-gains.html Volgens dit artikel: "The first Tremont chips are coming by the end of 2019. They’re based on Intel’s new 10+ nm design, and Intel is promising a 30-percent boost in performance compared to its 2017-era Atom chips based on “Goldmont+” architecture." Volgens dit artikel is het nog onduidelijk of Tremont Gen11 graphics krijgt. Goldmont Plus chips werden ge-introduceerd op 11 december 2017 en het eerste Gemini Lake moederbord stond eind maart 2018 in een prijsvergelijker. Als 'by the end of 2019' een introductie in december 2019 inhoudt, dan is het redelijk om te verwachten dat in april 2020 het eerste moederbord met de Tremont technologie zal verschijnen en mogelijk de eerste laptop in juli 2020. Een reden om er wat maandjes bij op te tellen is dat er voordien ook nog producten met Gemini Lake Refresh vermarkt moeten worden, want wat hebben die nog voor waarde als ze tegelijk met hun opvolger uitkomen?
 4. Onder gebruikersinstellingen (Openpli) kun je ook een toegangsniveau instellen; normaal, geavanceerd en Expert. Misschien moet je eerst het niveau verhogen voordat je de instellingen voor het decoderen terug kunt vinden? Onder 'Expert instellingen' en dan 'Opname' kun je 'Voeg de ECM altijd toe aan opnames' en 'Nooit decoderen tijdens een opname' aanzetten bijvoorbeeld. Zelf nooit aangezeten, succes ermee!
 5. Hieronder is een filmpje van iemand die in januari 2017 zocht naar een goedkope manier om toch 4k 10 bit af te kunnen spelen. - Toentertijd was kodi 17 nog niet uit, terwijl kodi 17 nodig was om 10 bit af te kunnen spelen; kodi 17 zou een paar maanden later uit komen. - Hij klaagt over het geluid van de fan van de videokaart. Volgens een vergelijkingssite is deze kaart actief en niet semi-actief. Een 1050 met een passieve fan zie ik zo snel niet. Zou een semi-passieve fan veel uitgemaakt hebben? - In januari 2017 was de 1030 nog niet uit; de prijsvergelijker geeft aan dat er op 23 mei 2017 twee passieve 1030's in de prijsvergelijker kwamen. Daar hij 10 bit wilde kunnen afspelen, had gewacht kunnen worden op de release van kodi 17 alvorens een nieuwe kaart te kopen. Als geluidsproductie een punt van aandacht is... het bestaan van passieve koeling was in die dagen vast ook bekend. Even wachten op een product met passieve koeling had gekund? De beste stuurlui staan aan wal, natuurlijk. Zelf ben ik ook weleens ongeduldig geweest, wachten is soms toch echt de moeite waard. In dit geval kosste de evga kaart mogelijk 150 euro, terwijl een passieve 1030 zo'n 80 euro kostte. 70 euro goedkoper en compleet stil. Ah, 100 dollar kostte de 1050 toen, geen idee voor hoeveel dollar de 1030 uitkwam. Dit even omdat ik weer op zoek gegaan was naar een ander filmpje daar het onderwerp weer even op het filmpje gekomen was.
 6. Wat kan ook onder wsl2 van windows 10? Linux? Mijn doelstelling was om uhd streams van de hd-satelliet-tuner af te kunnen spelen op de pc, bij gebrek aan een uhd-satelliet-tuner. Het filmpje was het enige filmpje dat ik kon vinden dat demonstreerde dat dit kon. Een appollo lake j3455 cpu was blijkbaar voldoende. Een rpi4 kan ingezet worden als dvb-t2 server; als het dan ook meteen gebruikt kan worden om uhd-streams mee te bekijken, dan zou dat mooi zijn. Op een rpi4 zou eventueel ook windows kunnen draaien; het verband met Linux is daarom geen vanzelfsprekendheid meer. Waarom zou ik Linux onder windows gebruiken? Wat heeft dit met het onderwerp te maken?
 7. De onderwerps-titel is een copy-paste van de naam van het filmpje van 29 oktober 2016; een filmpje van 3 jaar geleden dus! Over de raspberry pi 4 wil ik dit zeggen: - Er is een probleem met de usb-c implementatie (op te lossen in een revisie van de pi 4: https://arstechnica.com/gadgets/2019/07/raspberry-pi-4-uses-incorrect-usb-c-design-wont-work-with-some-chargers/) - Er is een probleem met de temperatuur van de processor (nieuwe firmware van de rpi 4 lost dit deels op; extra koeling zou nodig blijven: https://www.tomshardware.com/news/raspberry-pi-4-firmware-update-tested,39791.html) - Libreelec is nog in beta fase voor de rpi 4. Volgens het tomshardware artikel zou het usb-c probleem ook in een firmware update ondervangen kunnen worden. Wachten op een revisie van de raspberry pi 4 levert op dat er geen usb-c bug meer is en mogelijk is dan ook het warmte-probleem ondervangen en is er een Libreelec-release voor de rpi 4! Hier zijn de revision-codes voor de raspberry pi: https://www.raspberrypi.org/documentation/hardware/raspberrypi/revision-codes/README.md De raspberry pi 4 zou met revisie-nummer 1.1 uitgekomen zijn.
 8. Het is een beetje zoals de marshmallow-test, lol Of je koopt die pc nu, of je wacht toch nog even en je krijgt eentje die twee keer zo goed is, met minder fouten
 9. Ja, hopelijk kunnen ze blijven innoveren, waarbij wel weer een ander mobo noodzakelijk is. Hardware kwetsbaarheden zoals Spectre en Meltdown in intel cpu's zijn in bepaalde nieuwe cpu's ondervangen door een nieuw chip ontwerp: https://www.extremetech.com/computing/275776-intel-discusses-cascade-lakes-improvements-hardware-mitigations-for-meltdown-spectre Door software patches gingen de prestaties van de getroffen cpu's naar beneden. Door de hardware aanpassingen zijn deze prestatie-verlagende software patches niet meer nodig. Hopelijk geldt dit ook voor de opvolger van Gemini Lake. Daarnaast zouden de grafische prestaties sterk verbeterd zijn (van gen 9,5 naar gen 11). Ja, je kunt blijven wachten en er zal steeds weer iets nieuws komen, maar deze keer lijkt het wel de moeite waard om nog even te wachten.
 10. Gek genoeg kan ik nu weer beter Astra 3 ontvangen, toevallig na installatie van Openli 7.2 RC (build van 6-10). De horizontale komen nu goed door, de verticale zijn nog blokkerig. Eerst overdacht ik de mogelijkheid dat dvb-t2 roet in het eten gegooid zou kunnen hebben, omdat ik precies vanaf de dag van de omwisseling Astra 3 niet meer kon ontvangen. Wat nu wel zo is, is dat er inmiddels een kanaalwisseling heeft plaatsgevonden. Zou dat er iets mee te maken kunnen hebben? Of heb ik toevallig mn schotel wat beter neergezet, is dat het hele verhaal? Ik heb ook nog geen kabels of wat dan ook vervangen. Dit is nog met de duo-lnb, zal ook de triple-lnb weer eens proberen.
 11. Hier sinds invoering van dvb-t2 bizar slechte ontvangst van Astra 3. Nog niet opgelost. Misschien 4g-zendmast tegelijkertijd ingeschakeld die stoort?
 12. @wapper Ach ja, een Braswell Asrock J3710 matx bordje wekte de indruk bij mij ook uhd bestanden te kunnen afspelen, maar dat bleek niet te kunnen. In het geval van de j3455-itx viel het mee, in het geval van de j3710m viel het tegen. De 10nm belooft ook een nieuwe architectuur, eens zien wat de praktijk brengt (over ruim een jaar... ).
 13. @wapper Volgens ark.intel.com ondersteunt de Apollo Lake J3455 inderdaad geheugen tot maximaal 8 GB: Max Memory Size (dependent on memory type) 8 GB Memory Types DDR3L/LPDDR3 up to 1866 MT/s; LPDDR4 up to 2400 MT/s Max # of Memory Channels 2 Op de Asrock-pagina van de in het onderwerp genoemde j3455-itx zie ik wel staan dat er ondersteuning is tot 16 GB: - Dual Channel DDR3/DDR3L Memory Technology - 2 x DDR3/DDR3L SO-DIMM Slots* - Supports DDR3/DDR3L 1866/1600/1333 non-ECC, un-buffered memory - Max. capacity of system memory: 16GB** In de Memory QVL staat evenwel maar 1 mogelijkheid genoemd: DDR3 Crucial 1600 16GB CT204864BF160B DS 2pcs
 14. Volgens dit artikel wordt Elkhart Lake (server atom), op 10 nm, verwacht in Q2 of Q3 2020: https://www.tomshardware.com/news/intel-elkhart-lake-cpus-gen11-32eu,40286.html Dus wanneer een laptopje met Skyhawk Lake (consumenten atom)? Q3 of Q4 2020?
 15. Volgens wikichip: "Elkhart Lake (EHL) is codename for Intel's ultra-low power series of server SoCs serving as a successor to Denverton. Those chips are aimed at a wide array of markets such as ULP servers, networking, storage, edge, and IoT. Denverton chips are manufactured on Intel's 14 nm process and are based on the Goldmont microarchitecture." https://en.wikichip.org/wiki/intel/cores/elkhart_lake Voor low-cost servers, of maken die geen onderdeel uit van 'de uiterst lucratieve servermarkt'? De Elkhart Lake krijgt de Tremont architectuur, net zoals de Skyhawk Lake cpu's, allebei op 10 nm, allebei onderdeel van het 'Jacobsville' platform: https://en.wikichip.org/wiki/intel/microarchitectures/tremont
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid