Ga naar inhoud


erikdk

Lid
  • Items

    96
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door erikdk

  1. een beetje komen agiteren en klagen over een ander forum, hoort niet

    dat is pas echt onbeleefd c.q. onbeschoft

     

    als je de zoekfunctie niet kent, leer hem dan kennen en verdiep je eens in uitleg en gebruik van permanent timeshift

    voor vuplus Openpli alsook voor dreambox Openpli een gelijke plugin

    m.a.w. je vindt uitleg

     

    de allereerste hulp is ? <> help op uw afstandsbediening drukken

     

    geachte heer Tonskidutch,

     

    1. mijn antwoord in #6 was een reactie op antwoord #5. 

    2. u gaat ervan uit dat ik de zoekfunctie niet ken. Dan is het van uwentwege nuttig en aangenaam om er een linkje bij te plaatsen om mij die te leren kennen, 

     

    Algemene opmerking: Nederlanders gaan in de omgang een stuk ruwer met mekaar om dan Vlamingen. Ik kan het weten want ik heb als Vlaming een jaar in Amsterdam gewoond. Wat u als 'rechttoe rechtaan' zou duiden, ga ik 'onbeschoft' noemen.  

  2. natuurlijk word de permanent timeshift niet geregeld via applicaties omdat deze functie

    standaard pli4 is. ;)

     

    en wat betreft het onbeleefd zijn op het pli forum, dat zal dan wel een enkeling zijn geweest die onbeschoft

    heeft gereageerd op je vraag.

    ik kan je garanderen dat wij elke vraag met de nodige ernst proberen te behandelen.

     

    grtz Philip

     

    het was niet mijn vraag.

    Zie bijvoorbeeld http://forums.openpli.org/topic/37056-permanent-timeshift-install-problem/  , een thread uit februyari 2015.  

     

    het scherm dat topicstarter toont in bericht nummler 1 is identiek aan het scherm dat ik gisteren kreeg.

     

    Antwoord  nummer 2, van WanWizard, Moderator: 'Use the search. Or read up. All 3rd-party packages with the wrong arch no longer install.'  Dat lijkt me wel erg cryptisch als antwoord wanneer iemand een vraag durt te stellen. ikzelf zou er in alle geval niks wijzer van worden.

     

    vooral wanneer in antwoord nummer 4 de patch komt, niet vanwege de moderator, maar vanwege forumlid 'metoo', die blijkbaar iets beter gehumeurd was.  

     

    en dan is dus de vraag waarom de plugin permanenttimeshift nog steeds onveranderd in de feed zit. Ik zou zeggen ofwel verbeter je hem ofwel haal je hem eruit, maar op deze manier blijven we frustraties creëren.  Ik heb nu wel iets bijgeleerd over arch, maar ik vraag me af of ik dit echt nodig had, en of dit de juiste manier was.

  3. Weet niet welk image je gebruikt.

    Maar onder Open PLI staat onder Menu--> instellingen--> syteem--> gebruikers interface.

    En dan iets over de helft van de pagina staat dan de optie

    Timeshift automatisch starten na.

     

    Ik weet niet of je die bedoeld.

     

     

    bedankt voor de tip.

     

    Ik was als een gek aan het zoeken naar de timeshift onder OpenPli 4.0. De extensie permanent timeshift onder Applicaties is blijkbaar nog steeds niet geregeld in OpenPli 4.0. En op het Pli-forum doen ze daar behoorlijk vervelend (om niet te zeggen onbeschoft) over als een onschuldige gebruiker de vraag durft stellen.

  4. Hoi.

     

    Ik heb QNAP HS-251+ (x 2, mekaars backup, 2 x 6 TB gedefinieerd als RAID 0).

    Wanneer ik over afzienbare tijd wil uitbreiden kan ik daar 2 x TX-800P aanhangen, via de USB 3.0.

    Maar ik kan ook kiezen voor een aparte NAS zoals bijvoorbeeld 2 x QNAP TS-851.

     

    Ik vraag me af of het mogelijk is de QNAP HS-251+ en soit een TX-800P, soit een TS-851 te definiëren als één logisch volume hoewel ze fysisch op een andere plaats staan.

     

    De reden om de HS-251+ van zijn uitbreiding TX-800P te scheiden is het geluid: een HS-251 heeft geen ventilator en is dus fluisterstil, een uitbreiding zoals TX-800P et TS-851 heeft wel een ventilator en maakt dus wat meer lawaai. De TS-851 kan ik in een andere kamer op het netwerk zetten, de TX-800P moet noodzakelijkerwijze kort bij de HS-251+ staan en het voordeel van de stille NAS gaat dus verloren.

     

    Vandaar: is het mogelijk om twee QNAP NAsen als 1 logisch volume te definiëren? 

  5. sorry , reeds geplaatst in 'FAQ installatie tutorial', maar misschien verkeerde keuze. Mod: verwijder graag het item waar het niet past.


     


     


    ik heb mijn solo 4K in ontvangst genomen. Het liep echter meteen fout bij het eerste gebruik: na de keuze HDMI en de keuze 1080p, kwam 'languages' met niks erbij om te kiezen: geen keuze. Bij drukken op 'OK' blijft hij hangen.


    Ik heb dan het image van OpenPli trachten te installeren. Als ik de USB niet verwijder zegt hij reboot binnen 10,9,8, enz, en na het bereiken van de 0 gaat hij opnieuw de software inlezen. Als ik de USB stick verwijder voor de 0 bereikt is, gebeurt er simpelweg niets. Te vermelden is dat enkel bij het opstarten een (lelijk) beeld VU+ verschijnt op het TV scherm, daarna niks meer. De instructies die ik hierboven aanhaal verschijnen enkel op het kleine schermpje op de ontvanger zelf. 


    Wanneer ik de box ga lezen met de FTP van DCC2 dan ziet alles er vrij normaal uit, met dezelfde folders als in mijn Dreamboxen.


     


    Iemand een idee? Is er een fout in de ontvanger? Moet ik opnieuw het oorspronkelijke image van VU+ inladen? (en welk image is dat dan? ik zie op de webstek van VU+ een laatste versie die dateert van 2013, lang voor er van 4K sprake was)


     

  6. zoals ik reeds vroeger vertelde heb ik een triax 110 op 23.5E. Bij de sneeuw van enkele weken geleden kon ik TVéén nog net ontvangen (zo'n 6 à 8 dB), NatGeo Discovery History en dergelijke lukte niet meer. De andere posities 13E,19E en 28E die ik via een BigBisat ontvang waren allang helemaal pikzwart met 0 dB. Moraal: hoe groter je schotel hoe minder je uitval zal hebben, maar de kosten stijgen exponentieel om een paar minuten per jaar te winnen, en zelfs met een meerdere-meter-meterschotel zal je soms (zéér zelden, toegegeven), nog uitval hebben, zoals de professionals weten (vb beelduitval van HD transmissie openingsceremonie olympische spelen peking 2008 door stortregens in oostenrijk).

  7. Ik om terug op je initiële vraag, en vertel je mijn ervaringen.

     

    ik heb 4 Inverto quatro LNBs, een Spaun multiswitch, 1 triax 110 op 23.5E, en een BigBisat op 13E-19E-28E. De schotels staan in de tuin, op een gebetonnerde staak (put van zowat 1 m diep gegraven, en gebetonneerd met snelbeton: héél snel zijn, het water moet klaar staan, en de staak met waterpas moet al gepositionneerd worden voor het snelbeton en het water in de put gaat, anders is het te laat). Die triax 110 op 23.5E wordt door de meesten hier beschouwd als overkill. Enkele weken geleden hebben we op vrijdagochtend wat sneeuw gehad. Ik had toen niks ontvangst op 13-19-28, maar op 23.5 deed Een het nog, zowat 6-7dB. Bij normale omstandigheden meet ik op mijn DB8000 zowat 17dB op één met SNR 100%, en 14à15 dB op history HD.

    Op de andere posities is 28 de meest kritische: op 13 en 19 heb ik zonder problemen 14 dB of meer, maar op 28 gaat het eerder naar de 12-13 dB voor de sterkere en naar 9à10 dB voor de zwakkere transponders.

    Moraal van het verhaal: groter is beter wat betreft de schotel.

     

    Nu, belangrijkste vraag, 'si c'était à refaire'? wat zou ik nu doen, met de ervaring die ik vandaag heb, als ik opnieuw moest beginnen?

    Ik heb plaats zat in de tuin, en die tuin is van mij, dus ik doe (min of meer) wat ik wil binnen de grenzen van ruimtelijke ordening: die laat me toe in de tuin schotels te plaasten tot 1.2 meter diameter.

    Ik zou dus 2 Triaxen 110 plaatsen: 1 voor 13-19, en 1 voor 23.5-28. De 13-19 zou ik richten op 16E, en mijn koppen symmetrisch hiernaast: 13 en 19 zijn meer dan krachtig genoeg. De 23.5-28 zou ik richten op 23.5, met de 28 ernaast: 23.5 is nu eenmaal de belangrijkste voor mij.

     

    Voor wat het waard is ...

     

    erik

  8. Om op elke kamer naar de schotel (astra 1, 2, 3 & Hotbird) te kunnen koekeloeren... wat heb ik daarvoor nodig?

    (zie plaatje) post-59128-0-78567700-1318329174_thumb.jpg

     

    alvast bedankt

    McChiel

     

    maar denk wel aan de toekomst.

    Heb je die doosjes al gekocht?

    Weet je zeker dat je in de toekomst altijd single tuners zal gebruiken?

    Dan is een opstelling met 4 quads en 4 4.1 disecq1.0switches inderdaad wat je nodig hebt.

    Zodra je echter 1 tuner meer wil (één doos met 2 tuners ipv 1, om in de achtergrond iets op te nemen terwijl je iets anders bekijkt) heb je 5 binnenkomende kabels en voldoen simpele Disecqswitchen niet: dan zal je een multiswitch nodig hebben.

  9. Origineel bericht van: Alex1970
    ...Naar mate je schotel groter is, wordt de openingshoek kleiner, dus wordt je afregeling ook kritischer.
    Ben benieuwd hoe groot je schotel is, dat deze verschillen opmerkt?


    een kennis had een aantal jaren geleden een 2.4 meter schotel met 2 motoren. Hiermee kon hij de posities van de verschilende Astra's op 19.2E van mekaar onderscheiden...
  10. Origineel bericht van: Frogbite
    ...Nu heb ik een vanuit de zolder maar 1 leiding liggen die het helemaal naar woonkamer haalt waar nu nog maximaal 1 coax kabel doorheen past.

    Waarschijnlijk moet het signaal van de LNBs samen gevoegd worden zodat het via de 1 coax kan en ik alsnog 3 kanalen kan kijken/opnemen. Het lijkt er op dat ik een triplexer nodig heb.
    ...
    Frank


    een stacker/destacker werkt door één van de satellietsignalen op te krikken naar een hogere golflengte, zodat 2 signalen over 1 coax kunnen gaan. Het probleem hierbij is dat hoe hoger de frekwentie, hoe groter de demping. Dat is de reden waarom de satellietsignalen in een LNB eerst moeten naar beneden gekrikt worden (van 10-12 MHz naar 1-2 MHz) middels lokale oscillatoren. Bij mijn weten is stacking/destacking via coax maar met 1 extra signaal mogelijk, dus geen 3 signalen op dezelfde coax, omdat voor het hoogste signaal de demping veel te groot wordt.

    Om je probleem op te lossen kan je misschien wat smokkelen: er bestaat 4-in-1 kabel waarin 4 coaxkabels in 1 omhulsel zitten. Maar dit gaat enkel lukken als de diameter van je leiding groot genoeg is om dit soort kabel door te laten.
  11. Origineel bericht van: Satkijker
    ...Ik zou voor een Triax 110 gaan. Deze is 105cm hoog en 100cm breed, dus eigenlijk een 1meter schotel. Zet daar een Inverto Black Ultra lnb’s op en je hebt prima ontvangst. Neem dan ook meteen goede coax zoals de Belden H125 of de Coca 799.

    Of je dit in Frankrijk kunt kopen weet ik niet maar dat zou bij een goede satellietshop toch wel moeten lukken.


    frankrijk is de heimat van Visiosat. De Visiosat 120 cm is een héél fraaie schotel (zeg maar de channelmaster 120 van vandaag).
  12. Origineel bericht van: herrjones
    ...Mijn belangrijkste doel is om zowel VRT als RTBF te ontvangen, wat nu nogal tricky is: binnen geen ontvangst van RTBF, buiten in overvloed (ook een 50% signaalsterkte tov 65% voor SPL).


    je zal het wel weten, maar VRT komt van SPL, en de RTBF van Waver: da's een andere richting, verder weg, en over de horizon van waar ik denk dat je zit (ruisbroek of lot?). in lembeek heb ik met mijn onversterkt sprietje binnenshuis net genoeg signaal om min of meer VRT en RTBF te ontvangen, maar niet op exact dezelfde plaats binnenshuis. het heeft ook te maken met mijn schuifraam: als dat open staat (en dus eigenlijk dubbel zoveel glas tussen de spriet en de zendmast) gaat mijn VRT signaal weg.
  13. Origineel bericht van: Satkijker
    @erikdk
    Fibreoptic-lnb’s zijn nou niet bepaald geschikt om op een big bisat te plaatsen omdat de koppen veel te groot zijn en ze dus niet dicht genoeg tegen elkaar geplaatst kunnen worden. Voor mensen die nog nooit Fibreoptic-lnb’s gehoord hebben, is het wel aardig even in de Triax-Multimedia hoofdcatalogus te kijken. De informatie over de Fibreoptic-lnb’s begint op pagina 126, de lnb’s staan op pagina 131.
    http://www.triax.com/upload/main_catalogue_2009/mainc_main.swf


    je hebt uiteraard gelijk dat je met fiberoptic LNBs niet én 19E, én 23.5E én 28E op een big bisat kan capteren.

    anderzijds denk ik dat als ik me fiberoptics kon veroorloven, ik geen big bisat zou plaatsen. dan kon ik het me permitteren per satellietpositie 1 schotel te voorzien wink

    ik zou dan wel de naam van mijn huis moeten veranderen: de vorige eigenaar heeft het 'rozenhof' genoemd (en dat staat nog in smeedijzer op de gevel mad), ik zou het dan 'schotelbos' moeten noemen ...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...