Ga naar inhoud


bardman

Lid
  • Items

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door bardman

  1. 3 uren geleden, Codx zei:

    Verder lees je nogal selectief.  Ik heb niet gezegd dat jij kodi moet gebruiken, daar begon je zelf over.  Echter je zegt dat kodi niet in een VM draait en dat is niet waar, en de reden waarom ik over VM's begin is omdat dit vaak een makkelijke manier is om te testen.  Technet bestaat al jaren niet meer en passthrough doe je op de hyperviser dus als win 8.1 dan als guest draait ziet die gewoon de hardware. 



    Kodi werkt niet in een VM volgens de eigen Kodi programmeurs.

    Jij weet het blijkbaar beter .

    En Technet word IDD niet meer bijgenhouden maar de informatie die daar instaat bestaat gewoon nog.


    Maar wat ik al zei Waste Of Money Brains And Time.


    Ik vroeg of er iemand nog ... laat maar je, iemand zei iets over of topic.

  2. 20 uren geleden, Codx zei:

     

     

     

    En er valt weinig te tweaken als jij niet weet wat je wilt.  Je zult eerst een hoop oplossingen moeten gaan testen en kijken wat het beste voor jou is, of kijk eerst wat YT filmpjes van andere mensen die dingen hebben draaien.  

    Echt je lult compleet uit je nek.  Ik stel de vraag of er nog mensen zijn die een Windows mediaserver gebruiken.

    Jij komt met allerlei  andere zaken. Kan ik wel wat me hoor, geen enkel probleem. Maar doet niet ter zake, Uit fatsoen heb ik daar antwoord opgegeven. En dan ook nog zeuren over offtopic ?

    Ben wel klaar met jouw

  3. 2 uren geleden, Codx zei:

    Nee je weet niet wat je wilt.  Je geeft zelf aan dat een client/server oplossing ook kan werken voor jou, maar dan moet je de moeite nemen dat uit te zoeken.  Ik wees jou in een richting en gaf wat voorbeelden. Verder kan ik niet invullen wat het beste aan je wensen voldoet. 

     

    En als ik aangeef in een discussie met tonski dat win 8.1 nog 5 maanden support heeft en dit OS heus nog wel een tijdje kan rekken wil niet zeggen dat je het ook moet doen gezien je nu al problemen hebt en dat geen lange termijn oplossing biedt. 

     

    Overigens je dumpt hier middels een mededeling (niet eens een vraag) dat je een probleem hebt, wat wil je van ons ?   Want je geeft geen details. Je had het over tweaken dus misschien moet je het bij tweakers proberen?   

     

    Verder lees je nogal selectief.  Ik heb niet gezegd dat jij kodi moet gebruiken, daar begon je zelf over.  Echter je zegt dat kodi niet in een VM draait en dat is niet waar, en de reden waarom ik over VM's begin is omdat dit vaak een makkelijke manier is om te testen.  Technet bestaat al jaren niet meer en passthrough doe je op de hyperviser dus als win 8.1 dan als guest draait ziet die gewoon de hardware. 


    Echt ?? WOMBAT

  4. 1 uur terug, Codx zei:

     

    Misschien moet je een nieuwere DVB tuner kaart kopen maar nogmaals ik denk dat je dat hele windows mediacenter moet vergeten.  En VMware/Hyper-V ondersteund passthrough, dat is geen probleem. Kodi draait prima in een VM overigens.  Libreelec  (linux based) of windows based. Maakt niks uit.

     

    Goed lezen! Dat chromecast/vlan was een reactie op Tonskidutch.

     

    En er valt weinig te tweaken als jij niet weet wat je wilt.  Je zult eerst een hoop oplossingen moeten gaan testen en kijken wat het beste voor jou is, of kijk eerst wat YT filmpjes van andere mensen die dingen hebben draaien.  

    Waarom heb jij het idee dat ik niet weet wat ik wil. ?

    Misschien moet jij goed lezen.


    En waarom zou ik Windows mediacenter moeten vergeten als er nog tot volgend jaar10 januari ondersteuning is?

    En waarom een nieuwere DVB tuner als degene die ik heb goed werkt. Alleen de software werkt niet meer. En daarbij 'als' ik nieuwe hardware moet kopen wil ik van te voren weten of het werkt.

    Dat Kodi prima draait is jouw  mening, ik lees meerdere ander meningen. Misschien ben jij gauw tevreden.
    Mijn ervaring is dat Kodi niet eens stabiel blijft draaien in een normale dedicated omgeving.

    En passthrough, was tijdens W10  nog niet beschikbaar voor pci devices. Zie technet.
    En ik werk "nog" met 8.1

    Al jouw jouw opmerkingen en argumenten kan ik niets mee. Sorry.

  5. 28 minuten geleden, Codx zei:

     

    Ik denk niet dat je veel keus hebt als je nog netflix op die TV wilt kijken of iets anders,  ja je kunt er een chromecast op gooien of de TV in een apart VLAN of gastnetwerk zetten welke alleen internet heeft. Maar je snapt mijn punt. Ondersteuning is leuk maar meeste mensen gebruiken hun smartphone ook nog nadat de ondersteuning allang verlopen is. 

     

     

    Als het op windows 10 werkt, krijg je het ook werkend op windows server 2019/2022 alleen zul je misschien de drivers met de hand moeten toevoegen ipv het bijgeleverd installatie programma gebruiken.  ik denk dat er drivers zijn voor allerlei oplossingen alleen je het moet het zelf gaan uitproberen desnoods in een VM.  

    Moest op  8.1 al de  BDA drivers met de hand toevoegen. Misschien nog proberen om Windows Mediasever op W10 te installeren. Want op 8.1 werd hij nog soort van meegeleverd maar op 10 moet ik een gehackte versie installeren.

    En BDA drivers , je weet wel die dingen die rechtstreeks hardware aanspreken, in en virtual machine?  En dan heb ik het nog niet eens over de pci aansturing. Zelfs Kodi wil (nog) niet in een VM draaien, wat mij een eerste vereiste lijkt. 

    Heb zat in een hyper-v draaien een RPI met PI, Ubuntu met Nextcloud,  al draai dat in Xigmanas beter  , Opnsense enz. 

    Chromecast, vlan?   ik heb gewoon een pc met DVB-S2 kaart met hdmi aan mijn tv hangen klaar. ( tv is voor mij alleen een scherm) Oh ja nog wel in mijn netwerk zodat ik bij de rest van mijn media kan.

    Er is nog wel keus maar hoopte op nog wat meer echte tweakers

  6. 3 uren geleden, Codx zei:

    Misschien moet TS is aangeven wat hij wil en wat zijn vragen zijn, bovendien hoort dit topic niet thuis in "canaldigitaal"

     

    Een mediacenter pc gebruiken doen niet veel mensen meer denk ik. Omdat al moderne oplossingen meer werken met backend en frontend. Kodi kan ook direct draaien op een TV tegenwoordig. 

     

    @Tonskidutch Windows 8.1 is nog ondersteund tot 10 jan 2023 dus niet onveilig. Bovendien als je de firewall volledig dichtzet kun je die makkelijk nog een paar jaartjes rekken. Je moet er niet van alles mee op internet gaan doen nee maar als mediacenter, who gives a fuck.  Ga jij je TV wegdoen zodra de fabrikant geen updates meer verschaft.? 

    Klopt wat je zegt, maar Gebeurd steeds vaker dat MS Mediaserver crashed na updates. En idd de EPG  gegevens doen het nog steeds  kort weliswaar maar werken. Uit een ver verleden weet ik nog dat ze via een satteliet gestuurd werden . Weet niet of dat nog zo is.  En canaldigitaal ontvanger kan altijd nog, al denk ik dat ik CD eruit gooit als het zover moet komen.

    En backend en frontend oplossing zou voor mij ook geen probleem zijn  als er driver zijn voor de Digital Devices S2 v6 kaart op  windows server 2019, maar helaas. Heb ook al gekeken naar hun netwerk oplossingen maar die werken ook niet in NL (hun antwoord, na veel aandringen).  Had ik zelf kunnen realiseren als die drivers er waren met TV mosaik. Maar die Eindhovenaar is ook al gestopt.

     

  7. 4 uren geleden, boudeman zei:

    Ik gebruik als mediaplayer een dedicated miniPC met Windows 10. Met Kodi heb ik toegang tot mijn mediabestanden. Via browser kan ik streamen. al dan niet een VPN gebruikend. Voor TV ontvangst gebruik ik een aparte satelliet ontvanger. Enige TV stations kan ik streamen via de mediaplayer, als de URL bekend is.

    Dat wil ik dus niet. Een aparte sat ontvanger.

  8. ik heb zo'n digital  device incl smartcard connector , en de hardware werkt nog perfect. Heb al een met Kodi geprobeerd maar dat blijft modderen. Geen fatsoenlijke  update mogelijkheid. De plugin voor Digital devices al jaren niet meer bijgewerkt enz.  En dan is  TV mosaic ook al gestopt.

    Blijft weinig over waar je echt kan opnemen, en ook nog je eigen media af kan spelen met 1 afstandbediening

  9. Op 3-2-2022 om 16:56, paardengek zei:

    Waar op ik gereageerd heb, is inmiddels al weer 2,5 jaar geleden.

    Wil ik geloven, maar bi nader onderzoek blijkt dat die dingen geen CI+ ondersteunen  wel gewoon CI. Dus gaat niet werken met CD.

    Kreeg vandaag wel een update op mijn Win 8.1 WMC, een volledige revisie van WMC ziet er goed uit. Had MS jaren terug moeten doen, veel beter voor grote schermen. Dus niet nodig om iets anders uit te zoeken

    (KODI is eigenlijk de enige die alles heeft)

  10. Gewoon ff een mededeling. vandaag kreeg ik een update KB5011564 op windows 8.1, wat schets mijn verbazing?  

    Een volledige revisie van Windows Media Center, zag er nog goed uit ook, echt gemaakt voor grote schermen. Maar over smaak valt te twisten. Zelfs de EPG data kwam weer binnen. Was niet zo'n probleem want  via de satteliet komt het toch wel binnen alleen niet ver vooruit in de tijd.

    Zoals gewoonlijk een zwabber beleid van MS, was al heftig aan het testen met KODI maar zolang het nog werkt vind ik het prima. Overigens heb ik een Digital Devices S6  pci kaart al wat jaartjes.
    Wilde overstappen naar octopus netwerk ontvanger ($$$) maar dat werkt niet met Canaldigitaal er is geen ondersteuning voor CI+ wel CI maar geen plus.

    L8tr

  11. Op 22-6-2019 om 06:13, paardengek zei:

    Goedemorgen,

     

    Ik heb totaal geen ervaring met het door jouw genoemde apparaat, maar ik lees dit:

     

    Empfangsart(en): ISDB-T, DVB-C/C2/T/T2

     

    Er zit dus geen tunerblikje in voor satelliet ontvangst. ( DVS-S2 ). Dus daarom zal deze ontvanger niet geschikt zijn om satellietzenders te kunnen ontvangen. En dat is ook de rede dat deze ontvanger in combinatie met een abonnement van Canal digitaal niet zal gaan werken.

     

    Met vriendelijke groet, paardengek

     

    Inmiddels wel  ea aangepast

    The tuners of Octopus NET SL M4

    The tuners which powers your Octopus NET SL M4 server are simply multi-talented. The Octopus NET has 4 tuners which can be used for the following types of reception:

    DVB-S (Satellite Tuner)
    DVB-S2 (Satellite Tuner)
    ISDB-S (satellite tuner)
    DVB-C (cable tuner)
    DVB-C2 (cable tuner)
    ISDB-C (cable tuner)
    J.83 Annex B (Cable Tuner)
    DVB-T (Terrestrial Tuner)
    DVB-T2 (Terrestrial Tuner)
    ISDB-T (Terrestrial Tuner)

  12. 3 uren geleden, Mimisiku zei:

    Ik gebruik een dikke VU+Ultimo4K voor satelliet en kabel en kan dit middels streaming via transcoding naar Kodi….

    Ben nu aan het kijken naar de combinatie iptv en satteliet ontvangst middels een Octopus NET van Digital Devices, netwerk ontvanger voor als ik het zo zie alles: satteliet, kabel, ip, terrestial en nog een paar zaken waar ik nog nie tvan gehoord heb, inclusief dual ci onderstening.  Vergelijkbare prijs  als die ultimo, en ik gok een beter toekomst-bestendigheid. meteen falback voor iptv van Ali;-)
    Opnemen op mijn eigen disks nas o.i.d. naast de rest van mijn media.
     

    ook leuk dat ik dan ook via internet kan kijken en streamen, maar de beslissing is nog niet gevallen want ik wil F1 kijken en zit nu al naar 10 kanalen NL-viaplay te kijken, wordt nog niets uitgezonden maar ze zijn er al wel. Zelf een 'Max' kanaal maar dat zal een afkorting zijn hahaha   

  13. Nu 'nog' Windows MediaCenter. Sinds een paar dagen komt ook de EPG niet meer van de satteliet, letterlijk alles blank. Er zal vast wel een oplossing zijn maar ik wil  nu weleens verder kijken en bv kodi, plex, mediaportal, mediamonkey en sinds kort jellyfin enz hebben allemaal hun voor en tegens.

    Ik wil zowel satteliet als  iptv kunnen gebruiken en een NL interface hebben en uiteraard gewoon mijn eigen films en muziek kunnen afspelen en foto's kunnen bekijken.  Wat dat betreft valt mediamonkey al af geen nl  interface.


    Kijk ook met een schuin oog naar sinds  RPI 4 van een SSD kan booten en dan kodi erop of de speciaal ontwikkelde


    Ervaringen ideeën?


    PS mijn setup: Windows 8.1 met media center, digital devices satteliet kaart, en een fatsoenlijke pc met een remote van logitech. Zeer vrouw vriendelijk, en dat moet zo blijven.

  14. Op 29-11-2020 om 15:11, ceesv zei:

    Ze pretenderen dus series van andere aanbieders te kunnen aanbieden?

     

    Dus via hun iptv abonnement zou je bijvoorbeeld Netflix en Discovery series kunnen kijken?

     

    Wanneer ik daarover nadenk, knap als dat legaal zou kunnen, door een bedrijf die een showroom heeft in een pandjeshuis.

     

    En dan nog dit:

     

    De verplichte vermeldingen moeten steeds op uw website staan, ook als de klant niet de mogelijkheid heeft rechtstreeks op uw website aan te kopen:
    • De naam van uw onderneming;
    • De rechtsvorm;
    • Het adres van uw onderneming;
    • Uw eventueel e-mailadres;
    • Indien u een vennootschap heeft: ...
    • Uw ondernemingsnummer én BTW-nummer;

    Dat is leuk als je in Nederland of België een bedrijf  cq website hebt, rest van de EU weet ik niet, maar daar buitenland is dat zeker geen verplichting. Dus vertel mij maar hoe dat dan illegaal is?


     

  15. Op 19-11-2017 om 12:11 zei theparasol:

    Ik betaal liever maandelijks voor een snelle tcp/ip aansluiting en bepaal vervolgens zelf wel wat ik elke kijk, luister en lees.

     

     

    gedeeltelijk mee eens, maar dan kan je dus niet opnemen. Er komt alleen een vinkje bij de provider dat jij het opgenomen hebt (not) geen internet dan ook geen opnames terugkijken. Wordt heel vaak vergeten en merk je pas als het te laat is. 

  16. Op 11-12-2017 om 12:16 zei Tonskidutch:

    bron: les Numeriques

    https://www.lesnumeriques.com/tv-televiseur/4-questions-a-michel-chabrol-expert-ultra-hd-hdr-chez-eutelsat-a2977.html

     

    Vertaald,
     

     

    spannend om te lezen, mede wegens het vertalen via https://www.deepl.com/translator

    met wat minder duidelijke stukken toch begrepen

     

    mijn conclusie, eigenlijk niet

    Als het niet gewoon met ja of nee kan worden beantwoordt denk  ik dat je zelf de conclusie maar moet trekken

  17. Op 18-3-2017 om 16:44 zei Sprietje:

    DAB+ duur?
    Deze DAB+ samen met FM kost €72,50 maar je koopt al een DAB+ met FM voor €44,-
     

    post-60869-0-43312500-1489851874_thumb.jpg

    Dat is nooit duur, kost wel veel geld!

     

    Heel veel zelfs want de normale radio's koop je voor onder de 10 euro en zelfs nog veel goedkoper, en zelf maken van een beetje koperdraad en nog wat gratis onderdelen kan ook nog steeds, doe dat maar eens met DAB. Alleen maar omdat de staat die frequenties ergens ander voor wil gebruiken.

     

    Hoe was dat ook weer, verander nooit een wining team?

  18. Op 1-8-2017 om 13:33 zei roymar:

    Op de 11739V is De Fox sports 3 Eredivisie  HD verschenen.

    Eindelijk geluisterd naar veel voetbal fans

     

    Ik haat voetbal maar wordt wel verplicht om extra te betalen voor fox sport va 1 okt 2017.

     

    Slikken of stikken, of naar een abbo waar MIJN fav zender niet inzitten.  Klopt voor geen kanten

  19. Op 22-2-2017 om 22:04 zei Sprietje:


    Zijn er meer mensen die een mail hebben gehad over een prijsverhoging?
     

    Ja, op 14 augustus en per 1 oktober ingaand.CD  (anaaldigitaal, want het blijft een ruk organisatie ) zegt dat FoX haar voorwaarden heeft gewijzigd, ze moesten voor heen alleen voor betalen voor de klanten die de zenders afnamen maar nu voor alle klanten ook al hebben ze geen interesse in FOX Sport ( ik haat voetbal, maar dat terzijde) Het gekke is dat je dus wel naar een pakket kan zonder FOX-sport  dus waar liegen ze nu?? Maar dan mis ik History HD wat ik vele malen beter vind als welke NL zender dan ook en zeker als de zogenaamde commerciële zenders.  Die je ook beter history kan noemen met film van 40 jaar oud en erger. iets fatsoenlijks is er niet meer. Oh ja en meteen maar 3 pleuro omhoog.  

     

  20. Bohemi

     

    Ik zie dat de tread al 'wat' ouder is maar ik waag toch een poging,

     

    Ik heb veel vergelijkbare software en hardware bevalt erg goed. En ik  wil ook een tv Server installeren maar wat mij tegenhoud is dat ik bang ben dat het traag gaat reageren. En dan heb ik het specifiek over de DVB link software.

    Server heb ik al draaien, het zou dan een kwestie van de sat kaart(en) omzetten en de kabels en vervolgens DVB logic configureren.

     

    Maar wat ik zeg, ik ben bang dat het traag gaat reageren. Wat zijn de ervaringen.

     

     

    Voor de rest wil ik geen andere setup meer, want de zogenaamde "smart tv" heb ik al jaren, sinds WMC bestaat. Het zou alleen wat leuker zijn als je zelf wat makkelijker programma's zou kunnnen invoegen, maar dat zal wel nooit gebeuren ivm "rechten".... 

  21. Hier ook puinhoop met de EPG,

    rarte tekens en traag heb ik geen last van.

     

    Maar het gekke is dat mijn EPG data word op gehaald door WMC (internet) en niet via de satteliet.

     

    Wordt wel iets beter maar nog niet alles, wel voornamelijk de HD kanalen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...