Ga naar inhoud


arievh

Lid
  • Items

    15
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door arievh

  1. Beste Sprietje,

     

    Idd je hebt gelijk, dat heb ik een poosje terug gelezen, was ik alweer vergeten dat bepaalde schotels vervangen gaan worden, tevens komen er in 2013/2014 ook nog andere(vervanging) meen ik mij te herinneren.

     

    Heb idd al ontdekt waar de Triax 88 voor 30 euro te koop is, daar komt 6,95 verzendkosten bovenop. Waarschijnlijk dezelfde aanbieder die jij hebt gevonden. Een electro satelliet zaak, om het zo zonder reclame te houden :P

     

    Zie daar idd ook de 110 voor 40 euro, maar die is alleen af te halen. Met de huidige brandstofprijs laat ik het liever bezorgen haha...

     

     

    Trouwens, ik moet ook nog coax kabel. Ze hebben bijna nergens zwarte coax kabel. De zwarte schijnt het beter uit te houden in de zon, aangezien er veel zon is in Frankrijk lijkt dit me wel een must. Was er vorige week ook, toen was het al 19 graden op vrijdag en zaterdag!

    Of kan de normale witte ook (Dubbel laags)?

     

    Mvg,

  2. Bedankt voor de reacties.

    Ik ga dan maar voor een grotere schotel met de "normale" LNB's. Als het regent ben je namelijk vaker geneigd om tv te kijken dan wanneer het stralend mooi weer is. Aangezien de smalle LNB's zo gevoelig zijn voor regendruppels (Waar overigens wel een "paraplui" voor te verkrijgen is). Daarbij zal het met sneeuw ook wel een drama worden dan..

     

    PS: Als ik eerder had geweten dat ik een Triax TDS 88 voor SLECHTS 30 euro kon kopen had ik dit gelijk al gedaan. Heb nu 1 die vrijwel het zelfde kost maar merkloos/eigenmerk is en kleiner....

  3. Oke nog even terug te komen op. "of een andere schotel" of "smalle LNB's"

    Is dit een goede Megasat multifeed LNB Quad?

     

    Ik vraag dit omdat deze slechts 19 euro p/st kosten en ik hiermee mijn huidige splinternieuwe nog niet opgehangen schotel kan houden en gebruiken.

    En in vergelijking kosten deze slechts 4 euro per stuk meer dan mijn eerste keus LNB's....Dus dat is niet schrikbarend te noemen.. Daarintegen kost de Triax 88 slechts 30 euro.. en dat is slechts 14 euro meer dan dat ik zou kiezen voor de smalle LNB's. tsja.. dus gaat niet echt om veel geld.

     

    Zal er nog ff over nadenken.. Wat zeggen jullie,.. en daarbuiten zijn dus de Megasat multifeed LNB's iets?

  4. Trouwens... Als ik bijv. een grotere schotel zou kopen, zouden dan wel "gewone" LNB's kunnen?

    Dat vraag ik ff prijstechnisch gezien. Stel ik kan met een andere (alweer een nieuwe lol) schotel wel deze koppen gebruiken, dan bespaar ik al gauw 80 euro op de LNB's

    En een grotere schotel kost 29 euro.........schotel van 100 cm

  5. Bedankt voor de berekening!

     

    De afmeting van de schotel is 80 cm hoog, de breedte weet ik zo ff niet want ik heb de schotel momenteel niet bij de hand.

    Ik heb de afstand van het hart van de schotel tot aan de LNB houder gemeten en dat is 57 cm (dus van hart v/d schotel en dan tot tegen de LNB houder aan).

     

    Volgens mij is deze afstand van belang of heb ik dat fout?

  6. PS: Het is niet zo dat ik deze 2 koppen moet hebben of zo. Kan ook 1 van deze 2 zijn (maar dan wel 4 stuks indien mogelijk)

    Moet alleen de LNB's en de DiseqC 4/1 (4 stuks) kopen en dan kan ik gaan "prutsen". De rest heb ik al.

    Heb hier mee gewacht omdat ik nog steeds niet weet welke LNBs ik moet......

  7. Ik heb een Samsung LE26M51B, hierbij heb ik wanneer ik het scherm aan doe en bijv mijn schotel receiver via HDMI geen beeld. Dit ook niet via Scart en ook niet op een "gewoon" tv kanaal..

    Na een tijdje komen er verticale strepen op het scherm in allerlei kleuren, paars,groen,blauw, maar voornamelijk paars.

    Nog verder in de tijd krijg ik beeld wat heel erg schokt en dan soms weer terug springt naar die verticale strepen. Wanneer ik nu een ram op de tv geef(meerdere rammen) gaat doet de tv het opeens weer goed, maar springt dan soms weer terug in de verticale strepen stand.

    Wanneer ik helemaal niets doe en bijv een half uur de tv laat aanstaan met de receiver aan dan heb ik vrijwel normaal beeld met alleen soms een klein beetje rood zeer fijn sneeuw links en rechts van het scherm en soms is het beeld helemaal goed.

    Als ik de tv aan laat zonder maar iets weer te geven, bijv als ik de tv aan doe en ik zet de tv op Scart 1 en hierop is niets aangesloten, daarna weer terug zat naar een video sigaal heb ik het vreemde probleem weer.

     

    Kan dus bijv een hele dag tv kijken na een opstart periode van c.a. 30 minuten. Na die opstart vrijwel geen problemen meer.. Behalve als ik hem even uit zou zetten dan doet hij gelijk weer raar.

     

    Wat zou dit kunnen zijn?

     

    PS: Kan nu niet direct kijken, het scherm staat hier c.a. 900 km vandaan. Maar ja ik dacht er nu ff aan! lol :P

  8. Excuses voor de linken, dat is niet met opzet gedaan. Ik kopiëerde eigenlijk alleen de naam maar hij maakte er dus zelf een link van.

     

    De schotel maat is 80 cm (nieuw) met een multi LNB feeder van Triax. De schotel is een Triax kloon (volgens de site, vandaar dat de multi LNB feeder er ook op past) merk van de schotel is Asat.

     

    Wil de volgende satellieten ontvangen: Hotbird 13, Astra 1, Astra 2 en de Astra 3.

    Alle 4 wil ik een quad LNB gebruiken voor 4 ontvangers.

     

    PS: Mijn locatie is volgens google:

    Verdun Sur Le Doubs (Frankrijk):

    Latitude: 46.8908°

    Longitude: 5.0259°

  9. Hmm oke, ik ben er nog niet helemaal uit...

    Is een Maximum Multifocus Antenne E-85 ook iets? Deze heeft een 5 LNB houder.

     

    Ik zat dan te denken aan om een smalle LNB in het midden te doen en dan de 2 eromheen een "gewone" LNB (Bijv de Smart Titanium Quad LNB, of Opticum Quad LNB LQP-04H)

    En dan de smalle de ???? ik zie bij smalle dat ze 23mm zijn en de andere die ik hierboven beschreven heb zijn 40 mm .. Gaat dan niet helemaal werken?

  10. het is wel handig om te weten waar in frankrijk je alles wilt ontvangen...........je lokatie begrijp je...

     

    Excuses , idd wel makkelijk om te weten haha.

    Mijn locatie is volgens google:

    Verdun Sur Le Doubs:

    Latitude: 46.8908°

    Longitude: 5.0259°

     

     

     

    Ten eerste: had je dit draadje al gelezen? --> KLIK <-- Dan krijg je alvast een idee van e.e.a.

     

    Deze heb ik idd al gelezen en staat ook in mijn favorieten :)

     

     

    Kabel: Belden H125 of Hirschmann Koka799. F-connectoren: Die maat die op d(i)e kabel past.

     

    DuoLNB samen met een losse LNB, ja, dat kan: --> KLIK <--

     

    Ook gelezen idd, maar ik bedoelde meer in de zin van de afstand, want dat begrijp ik nog niet helemaal.

      

    Goedkope DiSEqC switches: het kan feilloos werken, welk merk/type werkt hangt vaak van merk/type ontvanger af.

    En de meeste DiSEqC switches kunnen niet zomaar buiten hangen. Er zijn er te koop met een speciaal daarvoor

    gemaakte behuizing, anders of binnen of zelf een kastje regelen.

     

    En staar je niet blind op die ruisgetallen. Is meestal meer marketingpraat dan technische waarheid.

     

    Als je je locatie kent en het merk/type schotel, dan kun je de afstand tussen de LNBs uitrekenen en zo

    van tevoren al zien of het gaat passen: --> KLIK <--

     

    Deze link had ik ook al gelezen, maar ik weet nog niet welke schotel ik moet nemen. Er zijn al schotels van 80 cm voor 20 euro, maar wat voor feeder moet hier dan weer op enz. Wat zijn een beetje goede schotel voor niet al te gekke prijs? Zag ook dat bijv die Triax ook niet te gekke duur zijn, maar er moet dan ook weer een losse multifeeder bij denk ik.

     

    vGnp

  11. Goeden middag,

     

    Ik ben al dagen aan het zoeken en zoeken, ben inmiddels heel wat te weten gekomen.

     

    Wil in Frankrijk de 19,2 - 23,5 en de 28,2/28,5 ontvangen. Overigens snap ik niet wat er zo bijzonder is aan de hotbird 13graden??? Zit daar iets bijzonders op?

     

    Wil graag in de toekomst NL zenders ontvangen (ik weet het moet je canal digitaal abbo hebben, dat komt later wel). Overigens wil ik de BBC zenders ontvangen op de 28,2/28,5 .

     

    Als ik de footprints bekijken en ik ze daad werkelijk begrijp zou een 80 cm schotel ruim voldoende zijn. (Momenteel hangt er een kleinere schotel met 1 LNB , hoe groot deze is weet ik niet. Ben nu NL dus kan ook niet kijken:P)

     

    Dus moet een nieuwe schotel van zo'n 78 a 80 cm. Nu komt het probleem. Ik lees her en der dat sommige LNB´s te dik zijn en dat je dan problemen krijgt met ASTRA 1 en ASTRA 3 (19,2 en 23,5) omdat deze dicht opelkaar moeten.

     

    Ook wil ik in eerste instantie op 1 receiver de satalieten ontvangen, maar in de toekomst wanneer ik voorgoed naar Frankrijk vertrek wil ik op minstens 3 locaties in huis seperaat tv kunnen kijken. Ik heb momenteel 2 stuks HUMAX HDCI-2000 receivers. In de toekomst komen er nog meer bij. Eigenlijk wou ik gelijk dan allemaal quad LNB's kopen omdat ik dan niet weer nieuwe hoef te kopen. Nu zijn er zoveel merken en kenmerken LNB's waardoor ik de bomen door het bos niet meer kan zien!

    Je hebt LNB's met 0,1 DB en je hebt veel duurdere met 0,6 DB ruis. Vreemde is dat die met 0,6 db vaak veel duurder zijn dan de 0,1 db. Naar mijn weten zijn de 0,1 db ruis beter dan de andere maar goed.

     

    Wie kan mij wat tips geven, en wat moet ik aanschaffen. Ook de coax kabels wordt je mee dood gegooid. Ik zag een website waar je voor slechts 20 euro 100 meter coax kabel hebt van 100 DB afscherming en voor 40 euro een 120db afscherming dubbel laags of zo en een mantel van 6,9 mm

     

    Dan moet ik ook nog DISEqC-switches hebben. Ik zie bijv voor 6 euro een 4x1 van het merk "Smart" is dit wat? En kunnen deze buiten of moeten die dingen binnen hangen?

     

    O ja niet te vergeten ik zie ook van die duo LNB quad uitgang, maar zie toch niet veel mensen die het in een dergelijke opstelling gebruiken. Is het mogelijk om bijv een duo LNB quad een te sluiten op een DISEqC samen met een losse LNB voor de 28,2/28,5? ik vraag dit omdat de duo LNB al een DISEqC heeft en het is mij dus niet helemaal duidelijk .

     

    Alvast bedankt voor de info/reacties

×
×
  • Nieuwe aanmaken...